<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 20 October 2013


Assalammualikum!
hey guyz!
korang ingt sape kat atas tu??
korang kenal lagi sape kat atas tuu?
korang tahu mane dia sekarang?
korang thu ape dh jadi pade dia???
Yes!! dia Izwan Pilus atau Khairil Izwan..dia telah setahun lebih pun meninggal dunia..
Ingt tak date 20 Jan 2012??
tarikh keramat yang aku juga akan ingt sampai biler2..
20hb januari...takde sape yang tahu..takde sape yang sangka nyawa dia yang akan di ambilk mase tuu..
Hanya DIA yang tahu semua tuuu..
Kite ni manusia kann?
bler org yang kite syg..bler org yang kite minat..
bler org yang sering bergurau senda dgn kite pergi buat selamenyee
mesti akan meninggalkan kesan yang mendalam kann??
mcm tu lahh akuu...Kalau di bukak akaun twitter aku yang dulu..blh mengalir deras air mate aku nii..
terlalu byk tweet aku dgn die..terlalu byk dm aku dgn die..
lepas beberape hari die pergi..accoun twitter "IzwanPilus" di dlt..
Ya Allah mase tuu hanye DIA yang tahu ape aku rase..aku mencari acc die..aku mencarii gmbr die.
takde...dm aku ngan dia semua hilangg..sebb acc die dh di dlt...
yang ade hanye mensi tweet2 antre aku ngan dia...
hanya ituu!! blerr click dekat name die...xde acc pun yang keluar...
Ya Allah rindu nye aku pada dia...rindunye nak tweet tweet ngan dia,,nak sembang2 ngan dia...
Aku aktif guna acc twitter ats name aqidAMSYAR nii lepas arwah meninggal..sbb aku
sndri x sanggup nak bukak acc aku yang duluu..sbb terlalu byk tweet ngan dia..
aku rindu nak dgr dia bahasa kan diri die abg..aku rindu nak tgk die update pasal diri die setiap minit setiap saat..aku rindu kau abg wan...
aku tak thu nak bg tau sape..aku tak thu nak share dkt sape..
ingt lagi tweet terakhir arwah? ayat last dia "So I need my sleep now!!"
lepas dua hari,dia tidurrr..dan tak bgun lgii smp sekarangg...
tadi aku bukak video Ajam nyanyi lagu kembali senyum kat mania..
aku nangis wokk!entah lahh...mungkin sbb aku terlampau rinduu...
setiap hari aku kat twitter..aku bgun aku bukak twitter,aku makan aku bukak twitter,
aku nak tidur pun aku bukak twitter duluu...aku tak pernh lupe kat kauu!
sbb bler aku bukak twitter...ade part part yang membuatkan aku tringt pade kauu..
akurindukausangatsangatabgwan....
aku doakan moga moga rohmu dicucuri rahmat wahai Khairil Izwan Bin Pilus...
dan aku harap kau dpt doakan supaye perasaan rindu ni pelahan2 pergii..
doakan pelajaran aku..
Salam...

Monday, 7 October 2013
 bersama Incik Faris.My mentor! :) hee muke wa abaikan plzz!
kat sir ni lahh qid tnye pasal nak benti kolej dlu...Memula qid ckp die tnye knp?
then blerr qid ckp nak kije,die suruh pikir blikk..jgn buat keputusan tertibe katenye. :)
dia jugakk ckp yang duit penting ilmu pun penting..so die suruh pikir memasakk time uh :)
Huhhh time daftar qid daftar sem3 memuler kat die lerr..ayat pertame die
"haaa..tak jadi??" huhuhuhu wa ingt bebb wa ingt!
hahaahah..akhirnye wa ke Ipoh balik untuk smbung sem3..
sebb? erghhhh sbb perjanjian yang dh die buat dgn my stupid bro!
Abg Syammmmm!!!erghhh dh stop2 malaz nak citer dahhh

with miss yang gilerr sempoiii! :) Miss Diyana..Dia dulu pernah ajar qid mase sem 1..
skang sem 3 die ajar balikk :) heee mcm biase..die sgt cool :)

Hee yang ni dengan Pakcik..Pakcik nii sem 1 dlo dapat 4 rata...sem 2 nii blh tahan handal gakk 
pointerr die..die ni org ade yang panggil die pjoy ade yang panggil die ustaz!
Tapi qid panggil die Pak Cik..hehehe kes sem 1 nye kerja lah nii..
smp dah terbiase..and die pun x kisah qid panggil dia
Pak Cik :) 

Okeyy ni Akma..Or name penuh die Fazilahtul Akma..Die ni qid kenal dari sem 1..tapi mase uhh kenal2 
mcm tuu jeee..Naik sem 2 hari tuu x sengaja blh seclass ngan diee..kan mase sem 2 hari tuu
ade problem sikett dgn class yang first qid pilih tuuu...dah tuhhh entah cm mane blh sclass ngan die.
sepanjang sem 2..mane yan projek lebih pade 3 org qid akan ngan die skaliii..
klo yg 3 org tuu slalu dgn wani and nikk..tapii klo lebih 3 org uh,qid mesti ngan die skalii :)
sem 3 nii skali lagi qid sclass ngan die..harap sem 3 nii dpt berkerja same dgn baikk jugakk ngan die
cehhh! hahahahahaah


okey nii Siti Nadhirah..die ni member qid mase sem 2..mase sem 2 x keneii sgt..
but naik sem 3...kami bebudk pompuan sume jdi rapatt plakkk!
heheeheh qid ikot die lahh hari tuu pi penang...tlg tgkk die shooting :)
dgn die nii klo stadii byk gelakk jee.. :)


yeahhh!!! ni lahh budk DIM0307 yang dekan untuk sem 2..
huhhhhh! :) Alhamdulillah untuk semuanye :)

*Haigooo esya..qid pikir dua tige kali nak upload pic nii k!
klo x sebab remy,badut and meng suruh qid upload..qid x upload kott..hadoiii..
pape puunnn ni smua qid update bkn nak menunjukk k!
qid just nak share ngan member2 yang close ngan qid..sbb dowg nak thu...
yang pastii aku thu dowg nk tgk gmbr sbb dowg nak tgk pic aku pkai bju kurongg pii majlis formal..
huhuhuhu mane tak nyee! sebelum2 nii semua majlis format qid pi pakai jaket,pakai kemeja,pakai slackk,
pakai kasottt! nii?? hahahha pkai bju kuronggg wokk!
ni majlis formal ke dua aku pi pkai bju kurng! kahkahkahkahkah..nasib wa lah wokk :)
papepunnn.. untuk sem nii wa x nak harap pape..but wa promise akan buat semua semampu wa..
insya Allah :)
k lah esya! out dlu..bye dear!




Saturday, 5 October 2013
Assalammualaikum esya..
Ape khabar kamu?
hari ni 051013...
means hari ni befday my lovely cousin :)
Pape pun Happy Birthday NoorAzdiana Azman..
Beb aku doakan kau dimurah kan rezeki dan kesihatan yang lebih baikk tau lepas nii.
First aku nak kau tahu aku rindu gilerr ngan kau beb..even kita dh jumpa mase hari raya hari tu ,
aku masih tak puas!
sebab???
sebab mase tuu aku sibok ngan family aku and kau sibok ngan family kauu!
aku ngan kau hanya jumpe untuk beberape minit..
cukup ke beb!
sedangkann aku ade mcm mcm benda nak cite kat kau..
mcm2 story nak bg tau kauu!
hope kau pun rindu kat aku..heheheh :)
beb nak thu takk...hari tuu satu malam aku ade kat hospital...
why?? sebab asmatha attack!
hmm mase tuhh aku jauh glerr dgn family..
and sebenarnyee hal tuhhh family qid tak thu pun sebenarnyee!
mcm biase lahh kann...x sume benda qid akan bg tau family qid kannn...
hmmm doakan aku x sakit lagi dulu mcm dulu yana...
rindu kau gilerr gilerr bebb! :(
aku tak sanggup sebenarnye nak sakit and masuk wad mcm mase sekolah dulu lagiii...

okeyy! now nak story pasal kije!
hari tuu abg syam mengamok sbb tau qid masih berkerja dekat arauuu.
qid pun terkejut kenapa qid mengamukk!
sedangkan mase cuti sem dlu die okeyy je smp skng die nak mengamuk and marah marah qid pulakkk!
erghhhh tak fahamm akuu...
tapi benda uhh sume abg adi dh tlg settle kann..nasib die libat kan abg adi...
and thankz to abg adi sbb backup qid...
sebb die qid masih blh berkerja dkt arau tuu :)
abang syam...
dari dulusmp skng die jee lah abg yg selalu cari masalah dgn aku..
die halang aku buat itu inii..die kawal semua aktiviti akuuu...
siyezz mmg benci gilerr kat die....dri dulu smp skngg! die selalu halang qid buat itu ini ..tk thu ahh kenapa!!!
yes! qid thu die abg qid..qid thu die buat tu semua sebab die syg qid...tapi agak agak lah bro!
kau just abg aku...aku thu ayah suruh kauu jaga aku..aku thu kenkdng ayah letak kat tgn kau untuk
buat segala keputusannn..tp jgn lah lelebhhh..aku bukan budak2..aku mase skolah dlu aku blh trima blerr kau halang aku berkerja...
tapi skng aku dh habis skolahhh...salah ke aku berkerja??
yes! duit tiap tiap bulan ayah bankin kat kite semua...
tapii aku nak kije abg!
aku nak pengalaman aku sendiriii...
lagi pun kau thu kannn..aku bukan suke nak bergaul ngan org sgtt!
aku just berkwan dgn org yang bebtul aku kenalll..x kan aku nak lepak ngan owg yang aku tak biasa,,
so dri pada aku lepak2 ngan dowg baik aku kije..baik hujung2 minggu aku aku kije..
aku duduk ipoh bukan buat ape! kau nak suruh aku mkn tido hujung minggu?? adik kau ni dhlah gomok
nnti bertmbh gomok nntii!
Hope lepas ni kau tak buat haukkk lagi kat tmpt aku....pasal duit 2k tuuu itu hal aku,itu masalah aku,itu duit aku..so sukahati aku lahh nak buat ape...duit tuu duit akuu..aku simpan tiap2 bulan ayah bagiii..
so lantakk aku lahh nak bwk kuarr berapa ribuu punn untuk band akuu!
itu duit aku,band aku..so sukahati aku lahhh!!!!!!

Ha esya! semalam qid pi ambik sijil yg pointerr 3.5 keatas tuu..
hmmm mase tuu qid rase mcmm...tutttttt...hahahaha
sebab ape??
huhuhuu entahh..lagi lagi mase dowg ambik ambik gmbr kat atas pentas uhh...
qid tak rase nak ambik gmbr pun mase tuhh..
name jee qid bwk cmre jeee time uhh..tapi blh kire brape keping jee gambar qid ambikk..
hahahhaha...entah lahhh..mcm rse something...
mase sem lepas punye majlis uhhh qid agak exctd gakk ahhh...pi cri org ni ajak ambik gmbr..
pi cri lectre ni ajak ambik gmbrrr!
tapi sem nii takk..
ade pun gmbr qid ambik ngan sir paris,sir pet,miss diyana,pakcik,nad and akma..tu je gmbr berdua...
yang selebihnyee gmbr2 candid jee..hehehe :)
pape pown qid tak nak mengharap apa2 untuk sem nii..qid just nak try buat yang qid mampu jee..
qid akan try semampu qidd...insya Allah...

nnti qid upload pic k esya!
out dlu! salamm



Tuesday, 1 October 2013
Assalammualaikum esya!
qid skng kat kolej..
esya...
qid nak kamu,qid nak iwan,qid nak abg im ,qid nak pian qid nak korg semua esya..
sumpah otak ni serabut gilerr nii..
and yg pastinye rase mcm nak nangis jee nii :(
qid nak someone untk luahkann semuanyee..qid nak and qid perlu luahkan semuanye!
memang nak luahkan skng niii..mmg nak cerita skng nii..tp..
sesuai ke??
blog ni bukan mcm blog yang duluu..blog nii bukan hanya abgakak and member rapat jee..
tapi org luar pn makin ramai yg thu pasal blog nii..
esya..
yang pasti skng nii qid rase mcm x nak stadi..xnak duduk ipoh x nak life yg skng nii..
Ya Allah rindu nyee life qid yg dulu..life yng penuh dengan benda2 yang happening.yang sewell sewell...
bukan life mcm skng..yang penuh dengan segala hal!
yang penuh dengan segala masalah.... yang penuh dengan tanggungjawab!
yes! qid student..qid hanya seorang studentttt!
tapi mcm2 hal yang kena qid pikir...dengan kije part time..dgn hal yg family uruskann..
dengan memberrr! Ya Allah serabuttt...satu jee hidup qid yg msih mcm dulu..
is hidup yang hanya mengikut telunjukk abg syam!
erghhhhh nak taip name die jee qid dh naik benci haa..
dari sekolahhh smp skng! die lah abg yang selalu mencari maslh ngan aku,
yang selalu mengongkong akuu!
yang selalu marahh marahhh aku...dari dulu smp skng! die layan qid same! mcm die layan budak2
kicikk yang bru nak bljr berjalann...haigoo!
abg! aku nii dh umur brp??
aku bukan budak2 lagii yang boleh kauuu buat mcm tuu k!
hmmm...

*ehh k lah esya..ti qid masuk sini lagiii..jap lagi nak masuk class..
Salam...


Official Template By BudakPEMALAS