<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 29 March 2012
thankz ajam buat kite owg mcm ni.
thankz you so much!!!
smpai hati kau buat kite owg mcm ni kann!!
serius kecewa beb kau langsung x bg tau pape at kiteowg!!
sape kite owg nii??
ko dh nk jadi cm iwan plakk??
haaa nak rhsia tuu nak rahsia niii??
haaa?? smp biler jam kau nak wat cm ni..
serius aku fuck giler bler kau buat kiteowg mcm!!
kau harapan kiteowg tau x!!
x pyh lah time2 mcm ni nak tunjokk perangai setan! kau tuuu
SETAN!
kiteowg trima kau lah!! kite owg x de de nak backup sesape..
memang langsi lh lu bro ckp sesuka hati!!
memang brngin ati aku dgr tdi thu!!!!!
fucker btl lahhhh

Monday, 26 March 2012

Asalammualaikum.
Hey Ellysya Balqis.apa kabar kamu??harap2 kamu okey jee dekat sane k!
Qid ade banyak benda nak cerita niii...
dh lame qid tahan kan diri untuk menulis dkt sini..
hihihihihi mane x nyee lme wokk qid x dpt on9...
dekat dua minggu jugakk lah!
Okey pertama qid nak story mcm mane qid blh kena pergi sarawak hari tuu...
hihihi cerita ni sebab qid buat hal lah ape lagi...
kan b4 nii qid duduk melaka,umah atok!!
dah dekat seminggu dh lahhh qid duduk umah atok..
last2 ade satu hari tuuu,ptg tauu dlm pukul 3 petang...
atok suruh adik balqis tido and atok x kasi qid keluar time panaz2 uhhh...
okey fine atok x kasi keluar kannn..qid pown on9 lahhhh...
tgh on9 tuu skali balqis dtg at bilik qid ckp “nak mainnn”
qid pown ckp lahhh “pnz lah kang atok marah,lgi pown nak main ape?badminton atok simpan”
skali die ckp “Lembuuu!!!”
qid pownn pelik lahhh...qid terpikir gakk kejap..
lembu????hihihihiihihi qid dh lme x wat dajal at kg...
xkan lah cuti kali nii nk duduk diam jee kannn..hiihihihhiih..
ape lagi time uhh qid tutup lappy and pelahan2 keluar tkot atok terbangonn...
hihihhihihi giler x berguna punye cucu kannn qid niii...ihihhihiihih
esya thu qid buat ape??
qid blh panjat pagar atok and gi at kwsn sebelah untk dekat dkt lembu yg berbunyi tuuu “muuuuuu”
hihihiihihiihihiqid saje je lah nak test lemu uhh qid pkai lah bju merahh...
sakali lembu uhhh pelahan2 jalan ikot qid pown lariii lahhhh.....
dh tuuu qid bukak lahhh t-shirt yg qid pkai uhhh coz ade satu t-shirt lgan pendek qid pkai at dlmm...
skali lembuuu uhh gi rempuh pagar atokkk!!!!
dah lah pagar org tua tuu pagar yg dawai hijau uhhh!!!!
abis lahhhh senget pagar org tua tuuu...
yg si balqis sengal niii gi jerit2 “atokk...atokkk....”
sengal punye balqis..die yg ajak kite main ngan lembu dh tuuu gi pnggil atok plakk!!
memang lalang lh kauu dikk oii...
masa atok kuar uhh qid dah gi blkang umah dahhh..ihhihihihih sje je wokk main nyenyorokk!!!
hihihihihi....
pas tgk pagr die uhh die terus panggil qid then ckp “kamu niii memang spesis yg x blh duduk diamm erkk,smp lembu org kmpung nii pown kamu buat mainn”
hihihiihihihiihi qid gelak jeee atok ckp mcm uhhh..klo qid spesis yg die ckp uhh mkne nyee die tuu atok kpd spesis yg die ckp uhhh..
means die same jee lh dgn ape yg die ckp tuhh!!!!
hahahahahahahaha.....
serius atok bengang jeee bile qid tersengeh2 dpn die ari tuuu....
malam uhhh lps maghrib atok ckp nii at qid.. “atok anta kamu blik sarawak lah erkk!! duduk sni,tah ape esok lusa yg kmo buat lagi..silap2 ladang geth kat bwh tuu plak kamu bakar”
qid senyum jee lh die ckp!
Serius qid thu atok bukan btl2 nak halau qid pownnn...
sbnrnye qid ade dgr die ckp ngan nenk pasal qid..
atok ckp at nenek yg sbnrnyee qid ni x biase at situ...
suasana at situ...sbb tuu dri awal smp mcm2 bnde pelik qid buat...
atok ckp at nenek yg qid dh terlalu biase dgn bndar and laut/pulau..
qid jarang masuk at tmpt ldng2 mcm uhhh...sbb tuu qid pelikk..erti kat yg same,Gayat lahhh!!!hihihihih....
at mane atok nk anta pown qid x kisahh kot...
atok dh pilih sarawakk kannn..terima jee lah dgn tgn yg terbuka...wahhhh!!!! :)
haaa sbb uhh lah secara rasminyee qid fly to sarawak tnpa ade sebarang rncngan awal.hihiihi

okey tu pertama..kedua???
qid nk cite pasal at sarawak ari uhh plakk!!!
qid nak story knp qid x on9 dlm dua minggu and mcm mane lappy qid blh kena ambik..
cite die senang!!!
tau2 jee lah kannn kalau qid dh at sarawak tuhhh...jumpe plak si remy sngal uhhh...
mcm2 benda lah yg nak di buat kannnn....
okeyy awal2 qid ade at sane okey lagii...
smp ade satu hari uhhh malam auuuu...
remy pinjam lappy sowg cousin qid niii nk on9...
time uhh dh tgh malam dhhh...
remy nak bukak lah fb at lappy cousin uhhh...skali tgh cousin qid uhh x log out fb die...
remy ckp at qid “die tak sign out!! “ dh tuu qid ckp lah “dh tuu ape kena mengena ngan aku?”
thu ape remy ckp??die blh ckp mcm niii
“come on lah wokk x kan nak jadi baik kot mlm niii??kite operat lah fb die niii,sesekali kena jadi setan wokk!!”
hahahaha ayat lame gakkk die gune...ayat arwah piann tuhhhh.....
qid pown ape lagiii berhijrh lah ke lappy cousin tuu..
thu kiteowg buat ape??
kite owg buat bnde baik2 jee tauuu...qid owg tulis baik2 jee at
wall fb cousin qid uhhh...
dh post2 uhhh kite owg gelak...post jee masing2 gelakkk...
tgh gelak2 uhhh tetibe ade owg dtg ambik lappy cousin qid uhh and ambik lappy qid skalii..
perhhhh!!!!!
skali mak cik qid dtg mehhhh dri blkng dh awal2 bce ape yg kite owg tulis!!!!
adoiii aiiii....die siap ckp mcm niii “lappy kmu dik mummy ambik dua minggu!!! tahu??mummy dh bg tau ayah kamu yg mummy nk ambik lappy kmo”
haaa dh ckp mcm uhh x leh nak buat ape lagi lah kannn...
hanya mampu tersenyum jee lahhhh!!!
redha jee dgn ape dowg nk buattt!!!!
hahahhahaahah ayat skema wokkkk!!!
pape pown owg yg pling puas mase mlm uhh adalah remy..
die yg bapak setan mlm uhhh,lappy aku plak yg kena ambik...ayooo...
sengal btl lah remy nii...sebab uhh lah qid x on9 lame sgt...
but now sya dh dpt lappy saya okeyyy!!!

okey story ke tige!!
21 Mac ari uhh keputusan SPM dh keluar...
keputusan yg menantukan masa dpn qid yg akan dtg..
time result keluar uhh qid ade at sarawak lagii..
so,qid xde lah ambik 21 haribulan uhhh....
qid ambik 23 hb (jumaat) qid punye flight pagi uhh pukul 5 dri kuching!
Smp kargo dlm pukul 9 pagi lahhhh...
dah pung pang pung pang semua sampai SMK TUNKU AMPUAN DURAH uhh dlm pukul 11 pagiii...
qid gi ambik dgn wani...
sebenarnye time ambik at sekolah uhh qid dh erleih dhulu thu kott keputusan qid...
qid thu dri mysms yg hantar at 15888 uhh,
my sms uh dh antar msg ckp result qid,cikgu mariam plak anta msg ckp result qid..but die bg tau brp A sahaja..
tahu qid dapat ape??? die dpt 2A 1A- 3B+ 2C 1D..
hihihihii teruk kannn???
pape pownn qid bersyukor sgt2 sbb x ade yg gagal...
serius qid ingt result qid x ada A sbb satu2 subjek yg qid target adalah math!
But mase exam uhh math punye lahh susah..smp qid ckp at diri qid “kalu aku x dpt A math x pa lah...aku dh try..”
sbb tuu qid ingt xde A..and qid byngkan qid ade yg gagal..thu sbb ape??sbb mase trial qid punye result yg gagal ade
3 gagal...result yg nii qid bersyukur sgt lahh xde yg gagal...dulu time trial qid punye sc G..but alhamdulillah exam SPM yg btl qid punye sc A-..
qid mcm heran lahh...mcm mne blh A plakkk...coz qid at kelaz sc qid slalu tido..slalu x buat h/w..qid selalu berburakkkk,memang trok lh perangai
at lab uhh slalu nyeee..skali blh dpt A plakk...rmai yg pelikk wokk..hihihii.
Byk result yg qid x sangka blh dpt,qid dpt...pape pown Thankz To God lahhh...syukur sgt2...
mase 21 hb uhh qid ikot remy ambik result...
die dpt 5A+ 1A 1A- 3B+ 1B haaa tu sbnarnyee result die wokkk,hahahaha sorry lah jejani.aku main sebut jee ari uhh ape yg kau tnye uhhh...
ni sebenarnye result remy...
ape yg A? Bm,bi,math,,p.islam,addmath A+ sj A fizik A- yg b+ uh qid tk thu subjek ape...coz pening lah ingt subjek sc tulen die niii...
but yg B sahaja qid thu ape..Landscape die...hiihiii..
pape pown taniah lah cousin ku syg....
yang yana brp A?? 1A+ 1A 5B+ 1C+ 2D 1E..
not bad lah result diee...
qid rse die blh buat lgi bagus kott..ni mybe sbb problm yg terjadi dkt2 nak exam dulu..
x pa yana...kau xde gagall okey pee.sme cm aku ade D gak..
but kau lgi bagus kot coz kau ambik sc tulen...
yg result ira???haaa se ting tong ting tong budak niii di dapat 3A+ 1A 2 A- 1B+ 1B- 2C+ wokkkk!!!
walaupown time uhh tgh sedih coz pemergian arwah pian..ira tetap buat yg the best...
cer ingt balik byk wokk hal ira buat time dkt2 nak exam dulu..lari dri sekolah lah..itu lahh..ini lahhh!!
pape pown taniah kawan! Kau tetap the best kottt....
ni bru result remy,yana and ira...blom masok result syammil and dak2 SDAR yg lain niiii.haaa
lagi tip top result dowg annn..hihihihiihi aku bangga beb jadi kawan kowg semua..kalau lah pian ambik SPM same2 ngan kite..
mesti result die jugak tip top mcm kowg2 semua kannn...hihihihihi mesti punye lahhh
even result aku x sebagus result kowg tapi aku tetap tumpang gembira dgn kejayaan kowg semua....taniah SAHABAT!!!!
~budak2 skolah ape cer???
haaa geng sengal qid uhhh ade 3 owg dapat 5A..Izzati,Fadzlina and Aishah....taniah korangg...aku dh agak dh kowg mesti 5A and ke atas punyee...
to zaty → ingt lagi kau ckp at aku dulu yg kau nak dpt sekurang2 nye 4 A coz kau nak lawan angah kau....angah kau klu x silp aku 3 A kann??
mungkin kau x ingt lagi kot ape kau ckp uhhh kott...coz kite kan selalu merapu time cikgu mengajar..burak itu lah..ini lahhh...mungkin kau x ingt
but aku ingt beb!! sekarang kau selesakan dgn 5A kau tuhhh...taniah kawannn...
yang lain2??? ikin,ika 1A and wani 2A..syira???entah! Qid x thu...hihihii
yg penting syira ada A....
alhamdulillah group yg selalu merapu time ekonomi,bm,agama,math,sc,sj and yg lain2 uh masing2 ade A...
taniah kawan2.. :)
cercite pasal tuisyen plakk!!!!
dak2 tuisyen,firdaus and syahid dapat 6A..izzul dpt 4A,panjang dpt 5A...yg lain2 qid tak thuu....
marisa,and dinie xde A dowg kate,,but qid x cye kott..rse nyee dowg saje2 jee nak auta qid...
berpakat lah tuhhh!!!heyyyyy....
~~okeyy hope kowg2 yg dapat best result nii kekalkan kepandaian kowg at U nanti okeyy!!!
jgn salah pilih cos plakk yee...mase depan kowg tuhhh beb!!
klo blh buat solat hajad kalau x thu nak pilih mane tiiii..okeyyy???
good luck beb!! life kite baru nak bermula sebenarnyee nii :))

lepas tige ape??haa empat lahh...story ke empat plakk yeee...
story pasal ape???hahaah x lain x bukan pasal my new walit uhh lahh nii!!!
hihihihi
nak tahu pasal ape??
okey ari tuu qid gi ambik result...tgk2 keta xde....
dh tuu qid terus lah gi pacific ngan wani..
skali time burak2 uhh cikgu zahrah ajak dtg sane...
qid gi lahhh....
ckp punye ckp ngan cikgu zahrah...
skali dpt thu roy skang dh lari skolah ptg plakkk!!!
ni gara-gara die kena ajar Agama lah niii...
hihihihihi dpt blik lahh gelaran ustaz uhh kat die semulaa......hahahaaa
but yg mengecewakan uhh die langsung x infom at qid pape pownnn..
siap tipu qid wokkk yg ari uhh qid tepon die uhhh,bantai die ckp die dh smp skolah lah ape lahhh...heyyy pembongakkkkk!!!!eee...
nk thu ape yg qid buat time dpt thu die dh ade time ptg???
hihihiih buat djal lahhh....
qid bantainyeee mengintai die mengajar at satu kelaz form 1..smp die lari lah keluar nk tgk sape yg mengintaii uhh..
last2 die x pat nak marah wokkk!!!
hihhihiih qid yg die nak mrh???memang maut lah diee...hihihihi...
bdk2 ni ingt die nk mrh qid..coz ade bdk ckp “rotan ustaz!!” hahah rotan??
memang x lah kannn....
ustaz kau ckp elok2 lah ngan aku wokkk!!!
hihiihihihihi qid tunggu roy at dpn dewan smp pukul 4...lepak2 ngan die..minum2 at kantin.
Burak2 pasal result yg qid ambik uhh!!!...
roy pown same mcm cikgu zahrah x kasi qid ambik cikgu...
dowg kate takut qid tk tahan dgn perangai budak...
die siap bagi contoh cikgu yg ade at skolah tuu lagi yg mudh melatah bile budak memekak!!!
so roy kate baik x payah....nanti sia2 hidup!!!
okey fine qid terima alasan kowg...
ermmm pape pown thankz lah to cikgu zahrah,roy,cikgu kamal and cikgu izhar yg banyak tlg qid terangkan tentang
kemasukkan ke IPTA...satu2 kowg terangkann kann..thankz lah..
qid ni nme jee ade rmai akak rmai abg...but pasal2 masuk U nii dowg kendekut sikit ilmu..
alasan dowg “kite owg dulu cri semua info sndiri..so ko gi cri sndiri”
haaaa tuhh yg huru hara tne mereka2 tuhhh..hihihihihiihi...

story yang kelima..
hal nii baru jee jadi tadi...hihihihi pasal qid kenakan org..
sebenanrnyee nak kenakan ape pownn just nk tgk sape dowg sebenanrnyee tuhhh...
hari nii ade 6 orang yang ajak qid keluar termasuk ira and abg mierul....
abg mierul ajak kuar malam...
ira ajak keluar ptg...
yg lagi 4 orang uhh ajak keluar tgh hari nii..
ajak gi term lah... ajak gi pavi lah...ajak gi mid lah..and ajak gi jusco s2...
lain2 tempatnyee...sbb ape???adoii sbb dowg berasa di kawasan yg berbeza lahhh wokkk!!!
ke enam2 orang yang ajak keluar uhhh qid bg jwpn yg same.. die ckp
“alamakk duit tak de lahh...serius xde duit nii...klo ade aku xde hal de nak keluar niii...”
dh tuuuu qid col skali lagi ckp “wokk duit aku stakat tampang uhh ade lahhh,stkat nk tman kauu tu lh lahh.”
qid ckp at abg mierul die ckp “okey x pe lah wokkk abg jumpe kau at the curve erkk!! nak ajak gi karok skali”
qid pownn haa okey2....
yg ira ckp mcm nii “alah weii ape aku makan kang kau makan lah skali..ape aku minum kang kau minum lh skali...aku pown xde duit sgt niii..kongsi2 lah makan tuu”
haa qid pown jwb lah “kau dh ckp cm uhh okey lahh”
hiihihihi kena auta beb!!
yg 4 orang lagi uhhhh dowg agak kelakar thu!!
ade yg ckp “xpe lah weii aku ajak orang lain lahh”
ade yg jwb “weiii kite kuar lain kali jee lah kalau mcm uhhh....” hihihihihi
sowg lagi ckp “xpe lah weii aku kuar sowg jee lah”
hahahhahah serius masing2 ingt qid pokai glerr niii....hihihihihi....
kelakar lah kowg...
ni mesti ingt aku x berduit annn...heyyy!! ape lah kowg.....


okeyy story last pasal sir khairil Azam aku uhhh!!!
haaahahaha
bukan ape,qid ade ckp at die yg qid ade story pasal die at paper bi...
pasal die ngan abg wan lah qid story...
b4 exam uhh qid slalu gagal bi...
hahahah thu ape ajam ckp time uh bler qid bg tau yg qid tulis pasal die time exam??
die ckp “kau mesti kredit lahhh bi kauu..kau cite pasal abg ngan abg wan kann???comfem kredit wokk!!”
hahaah skali btl plakk die ckp,qid kredit plak bi...x sangke....
x pernah lulus wokk bi aku, skali nii kredit plakk...alhamdulillah!!!
hihihihi
~~kalau lah abg wan ade...mesti die pown akan gelak ingat ape yg sir khairil azam ttttuhh!!! ckp dulu..hihihii...
and mesti abg wan pown akan ckp “btl lah ckp ajam..kredit!!” adoiii aiii...
rindunyee dkt kamu abg wannn....
rindu nak burak2 ngan kamu..rindu nak chit chat ngan kamu..nak tweet2 ngan kamuu..
sumpah!! rindu semua itu..yg pling2 rindu nak tgk kamu ngan adik kamu sowg uhh merapu at twitter...
rindu sgt benda tuhh semua....
moga kamu tenang disisi-NYA Khairil Izwan..
insya-allah doa qid sentiasa ada untuk kamu....

~okey lah esya...dh berjela nii qid story...
ade byk lagi sbnrnyeee...but!!! haiiiii dh penat lah nak menaippp!!!!
nanti qid masuk2 sini lagi okey syg!!!
love you :)






Friday, 16 March 2012
okey sekarang dekat pukul 2 pagi..
qid sebenarnye bru selesai tgk diari AF7..hahah at youtube laa.
ape lagiii..knp qid pilih AF7? kenapa x AF 6 ke 9 kee??
ermmm ni semua sebab qid x sabar2 nak tunggu mania sebenarnye..
yg mane sejarah adik beradik uh akan wujud semula..Akim,Hafiz and Aril..
serius qid mizzzz sgt2 nk tgk AF...
time tgk2 uhh rase nk nangis tgk  hubungan pershbtn dowg time at AF...
nak2 nye time Aril masuk af  blik uhhh....
macm mane Aril menangis memeluk dowg semua ckp yg aril rindu at dowg..
mcm mane dowg berkejasama...dowg gelak same2....
memang terharu sgt tgk persahabatan dowg..lgi2 time uh ade yazid skalii...
dua minggu aril xde at akademi,yazid mcm down sikit..then bler aril masuk blik
yazid sendiri cite yg die bersemangat sgt,bangun pagi lah....dtg pling awal at akademi lahh...
memang suke sgt tgk dowg semua...
ermmm....stu lagi...air mata ni mcm nak mengalir tgk dowg semua bersatu time aril dh masuk balik,
time aril say "who are we?" then rmai2 sebut  "AF 7" tige kali aril buat mcm uh...
qid x thu knp air mate ni mengalir..mungkin rindu kot dgn bnde2 uh semua....
klu x cye cube tgk video ni  http://youtu.be/cgEbmBUNJzg then tgk part yg dk nak abis uhh..
sape yg layan btl2 luar dlm AF7 nii mesti kowg ade rse something!!
ermmmm...
Akim,Hafiz,Aril..
kowg bertige akan beraksi lagi....
hope antre kowg masih mcm dulu...
mcm dekat Af...ramai yg menantikan kowg bertige..
ramai yg rindu kan af7 sebenarnye..qid thu tuuu....

pape pown esok penentu aril dpt masuk mania ke tidak!
but qid yakin yg die dpt masuk..bc dri awal lgi undian di bukak die sntiase di top 3...
insya-allah abg kau akan masuk untuk beraksi ke pentas mania tuhh!!
doa kami ade untuk kau berjaya at sane :))

#nite nk tido

Wednesday, 14 March 2012
salam.
qid sekarang tengah bengang ngan abg ajam and abg mierul sebenarnyee...
masing2 tgh bergaduhhh!!
punce die qid ngan yang lain2 x thu..
thu2 jee ari uhh abg mierul sound2 abg ajam at twitter.
ramai gk yg terkejut time abg mierul wat cm uhhh..
abg ajam yg qid tabik die x menjawab!
ermm qid rse qid thu knp dowg...tp qid 
mlz nk mention at sni...
yg pasti nyee qid rse ni semua abg mierul punye mslh...
but abg ajam pown sme lahh kot coz x berkeras..
if die terus terng x de lah bnde nii pnjng2.
esya byangkan smp skang abg mierul masih tulis mcm2 at twitter..
even die x tulis siape owg yg die ckp uhh,
tp rmai antre kami yg thu sbnrnye sape yg abg mierul ckp..
hope abg mierul ngan abg ajam ni okey semula.
ingat bro! kowg dh kawan since sekolah lagi kann...
bende kecik x yh nak di besar2 kn..
lgi pown ni sume bukan slh kowg berdua lah..
yg yg sowg lagi betina uhh punce semua niii...

to abg ajam --> jgn cpt melenting abg..qid,abg jef,apex sume thu ape punce sbnr...so,abg kena
sabar sikit jee lagi untuk bnde ni semua slesai okeyy!!

to abg mierul --> plz lah abg...jgn di sebabkan pompuan tuu abg ckp abg ajam mcm2..abg dh selidik ke 
ape yg pompuan uhh ckp at abg??
abg mcm x kenal abg ajam uhh mcm mne kann..perangai die..
abg lagi yakin dgn kate2 betina tuhhh!!!
dah abg...pikir lahh baik2 okeyy

Tuesday, 13 March 2012
myMetro | Ibu sebak peluk ‘bakal’ menantu

#Al-Fatihah buat Allahyarham Khairil Izwan Pilus

asalammualaikum..
Alhamdulillah. segala-gala nye dah selesai.
apa yg qid takut berlaku pown x berlaku..bersyukur sgt2...
ari jumaat ari uhh qid satu family grakk pergi balik perlis..
sbenarnye bukan saje2 balik kg..but gi hantar kak nurul langsung majlis at sne..
tapi majlis at sane x lah semeriah at seremban..dowg buat ala kadar jee..but okey jugak lah...
coz ade makanan2 yg lain dri yg lain..
time otw uhh qid x tido pown semalam uhh burak jee ngan abg..
mane2 tempat abg gi pown qid x makan...lidah sakit mehhh!!!
esya thu x umah untk owg sebelah rehat ann jauhh pendalaman nak mampos!!!
keliling ade ladang gelah!!
memang qid nak menangis lah duduk dlm uhh..tapi yg syok nyee walaupown die at ladang getah,
tapi sekor nyamokk pown xde yg menggigit kiteowg!!
ermm bagus2..
kite owg sampai at umah tuu dalam pukul 8 pagi...
sampai2 jee terus landing at tilamm...
berderet jee qid,angah,abg,kak sha,kak ika and kak balkish!
abg adi soh ambik gmbr burung merak at sebelah umah tuhh pown qid x ambik!!
ermm giler mengantok qid ari uhhh...
dengan penat lalu h/way lagi..ayooo...
yana die gi tgk tau burung merak  uhhh,die kate lawa..die kate ekor burung uhh yg lawa..
hihihii ape blh buat..qid x dpt tgk ann..
qid rse time at sane owg yg banyak habiskan mase at sane dengan TIDUR!!
hihihihi ni gara-gara temankan dak abg lah nii...
die tidur qid pown same tidur...
time family ngayau2 at padang besar and pekan rabu qid tidor jee dlm keta...
thu2 time nk balik uhh mama dtg at keta bagi bantal peluk baru and die belikan kicen dlm lime..
mcm tahu2 je mama nii yg qid suke kumpul bende2 uh sume kannn...
qid dh pilih2 uhh ade lebih dlm due..
qid ingt nak bagi member qid arhhh...
tp x thu bile mase pulak nk gi bagi dowg benda tuhhh...
time at perlis qid x dpt nak singgah kubur mak ila pownnn...
ermm dh lah jrng balik sane...
dh tuu x dpt plak  gi kubur mak ilaa...
ayooo...
tapi x pe lah mybe dlm bulan lime ti qid gi blik perlis semula...
tuhh nnti bulan empat ti nak naik taiping plakk..nak anta abg ferus kawin..
ha time uhh mybe naik langkawi then trus gi perlis balikk kot!!!
mungkin lahhh..dlm perancngan lagi wokk!

sekarang qid at kg.umah atok sedare qid...
semalam lagi sebenarnyee dh ade at sni...
qid thu lah kenapa since smp jee area seremban ari tuhh qid  mcm x sempat jee nak tulis sesuatu at blog niii..
ni sekarang at umah atok nii bru qid nak tulis..bru terbukak nyee blog si tingtong niiii
semalam petang aktiviti qid at kg ni ade lah dgn merekod video lembu2 yg ade at sebelah umah atok niii...
sebenarnye tuu bukan lembu2 atok pownn..tu semua lembu2 ade owg at kg niii,owg uhhh die lepas ann lembu2 uhh...nasib lah umah atok nii jrak ngan pagar jauh sikit...kalau x mampos lembu berbunyi sebelah
rumah jeee...
eeeeeee..yg kelakarnyee balqis blh plakk buat bunyi2 lembu yg menakutkan tuhh..eee serius qid geli dgr bunyi lembu2 uhhh...
b4 blik umah atok smlm qid gi singgah laut dlu..makan2 minum2 at situ then terus gi umah atok!!
ermmm smpai2 jee atok ckp nii "sampai pown ingt kan dh lari gi johor dh tdi"
hihihi gi johor??giler ape! nk mampos tipu mama ayah....memang kena sembelihlah qid nanti...ihihihi
x sanggup weiii.
~~semalam roy telepon..erm dekat seminggu gk kot die x col plus msg..
die col die ckp yg die nk jumpe.qid ckp qid dekat melaka.
dh tuh die tnye qid blik bler..sbb die nk sgt jumpe qid secepat yg mungkinn.
qid tk thu knp ngan die...entah lh esya since die col uhh qid rse mcm x sedap hatii..
tp qid dh terang at die yg qid mybe lme at sni..
dh tuu die kte xpe..die bg thu lain kali..
ape erkk die nk bg thu??
ummi dh ade bby ke??hihihi bnde uhh klo die x bg tau qid awal2 memang kena lah roy uhh...
ermmmmm pape pown sbar2...

keputusan pekse qid mybe kuar 22hb nii..MUNGKIN lahhh!!
ermm ckp pasal rseult kann?ermm no komen!!
hahahaha sengal kann??qid x nak ckp pape..
ape pown qid dpt nnty qid trima jee..andai kate qid gagal,mungkin qid akan repet blik..
mungkin..kalu bagus pown result qid akan mohon masuk kolej kemahiran mara..
qid tak thu knp qid x minat nak masuk Universiti..
bagi qid..at mane skali pown qid masuk xpnting yg penting ade lah mint qid yg sebenar..
owg kate klu kmahiran mara utk bdk2 yg low..
tp bg qid x kottt...sbb kemahiran mara die bukan ade sijil sahaja..diploma pown die ade..
so ambik diploma at universiti or diploma at kolej kemahiran mara semua same jee kott..die masih
tittle Diploma... :))
klo qid mohon u x dpt qid x kisah..tp klo mohon kolej kemahiran mara uhh mybe qid akan buat rayuan jugak lahh :)
hihihihihihihi... :)
pape pown tunggu result jee :)

qid mohon,esya,walid,abg wan,abg im,angah and semua2 lahh doakan yg terbaik untuk qid..
untk masa depan qid.. :)
okelah tu jee kot .
SALAM .

ni lah satu2 nye gambr yg qid ambik ngan yana time at sne..
muke qid bru bangun tido time uhh..time tunggu mkcik2 ni siap nak grak gi umah pengantin uh...
haaa time nak gi umah dowg uhh ade kes skit yg qid wujud kann..hihihi kelakar.
okey awalnye qid dh pakai bju kurng yg sopan sikit lahh!!!
skali dh siap2 tgk2 kain qid uhh jarang..dh lah qid x de bwk ape2 suar ketat..
dh tu bantai nyee biler jalan aunty2 ni tegur..
lame2 qid masuk bilik air terus tukar bju yg dlm gmbr tuhh...
qid kuar jee bilik air satu rumah huru hara time uhh..masing2 pertikaikan knp qit tukar bju.
haaa ambik kauu..bler qid ckp kain uh jarang dowg kate
"kenapa x pakai kain dalam"
haaa memang ade je lah kann kain dlm uhh qid bwk time uhh..eeee!!!!
geram qid time uhh..memang bengang giler lahh..dh lah mate ngantok,panaz plak uhh..
dh tuh kain jarang plakkk uh!!!memang berangin jee lah qid time uhh..
lme2 yana bawak qid gi lepak at tepi air terjun dekat2 umah yg kiteowg tumpang uhh...
tu yg ambik gmbr tuu haa..hihihihihihi
 :))
okey lah ti qid sambung lgi okeyyyy :)




Thursday, 8 March 2012

Salam.
Tadi round2 cri jam tangan baru..
qid ingt malaz nak pkai g-shock lagii..
qid pikir nak pakai jam solar uhh blikk..
cri punye cari area kL and term one..
mcm x jumpe jeee...
skali pgi tdi tringt plakk ade sowg mmber qid ni pkai jam uhh
qid pown coll die tnye die beli jam uhh at mane..
skali die kate die beli at pasar pagi area parit!!!
qid terkejut lahh coz jauhh beb nk gi cri sne.
Last2 qid ckp ngan die yg qid nak beli at die..
die okey! Coz die pown jarang pkai...
die nak jual 23...coz die beli 25..qid ckp ngan die 20 jee x leh kee..
skali die kate 3 inggit tok toppup die..ermm hihihiih tp x jadi kot ambik at die uhh,
die x de umah..qid plak ptg uh dh nak gi kl..esok mlm uhh qid nak pkai jm tuhh..
biler mse plak nak gi ambik jam uhh at diee..ermm
okey lahh!!
qid sje jee nak bli jam bru,coz kann nak gi perlis..tuh yg nak pkai bnde bru uhh!
Hihiihiih.:)

tdi mama ckp yg mybe selasa minggu depan mama nak anta qid duduk umah atok cik at
masjid tanah,melaka...qid tnye lah kenapa plakk??
skali mama jawab “biar ilmu kamu terjaga skit...duduk sni pown bukan nak dengar ckp owg,duduk dgn atok sekurang2 nye kamu blh bljr macam2”

haa tuh die...ermm okey lah! Terpulang at mama...
esya thu ke atok yg mane nii??
atok cik yg bekas pengarah rtm uhh lah...
dgn die qid x kisah sgt kott...jgn atok yg sowg lagi uhh..
memang berangin lah qid...
nnek pown okeyy..
qid x thu lah mcm mne at umah atok uhh nnti..
xde mknenye qid dpt pkai bju lengan pendek at sne uhh!!!
ermmm nasib2....hiiiihii
tp kann dengan atok cik uhh best coz setiap ptg die akan ke laut utk lepak2 plus tgk mate hari terbenam...so.....time uhh qid akan ambik byk2 gmbr lahhh wokkk!!!
hihihihi x sbr mehhhh!!!
satu lagi qid blh lah mencilok keta die gi pusara abg wan tiap2 pagi...
even jauhh nyalas ngan masjid tanah tuu,tp qid percye yg qid blh kott tetiap pagi gi sne..
ermmm hihihihi dh yakin sesangat2 niii..
baguskann qid??
hhihiihihi
memang bagus pownn!!
opss!! terperasan plakk qid nii..hihiihi
okey lah malaz nak merepek2 panjang2 maghrib2 niii....
ti sok kee qid sambung okey!!
bye-2 :)


Wednesday, 7 March 2012

haa Khairil Azam Bin Pilus.
sekarang ni tengah heboh pasal MANIA.
Mania ni biar qid terangkan sikit k ape die sebenarnye...
Mania ni adalah satu program realiti yang di anggotai oleh penyanyi-penyanyi yang dah terkenal,
salah sowg yg telah terus tercalon adalah juara Anugerah Juara Lagu tuhhh..
si awan nano tuh-Hafiz..yg dh famous uhhh pown masuk program realiti niii..
16 Mac ni akan diumumkan sowg lagi untuk tercalon at program nii
skng niii kiteowg sume tgh bz buat mcm2 nak sebarkan pasal website Mania supaya
peminat2 Aril dapat vote die untuk ke Pentas Mania tuhhh..
yg membuatkan rmai nak Aril masuk adalah salah satu sebabnye ramai yg tahu
Aril ni memang ber'style punye owg...yg kedua nii sebab rmai nak tgk sejrah AF7 berulng blik 
apabila Akim,Hafiz juga turut serta dlm program niii...
so Kalau Aril join mania nii mungkin kenangan2 AF7 akan terimbas semula...
bak kata Aril sendiri die memang rindukan saat2 dekat AF dulu..
dan dia kata die sukakan keadaan mcm tuuu...
die rindu nak perfm all out abis2 mcm at AF dulu..
dan dia mengharap sgt dpt masuk ke pentas mania tuhhh!!

sekarang nii AL's sume tgah sebok heboh2 kan at owg2 lain suruh vote Aril...
undian aril sejak awal memang agak tinggi...undian die selalu jdi top 3..
but tengok tdii..undian aril kurang dri chaq and ebi...
yg menakjup annn uh bler undian ebi naik mendadakk pulak 

3134 likes

2999 likes

2936 likes


ermmm tgkkk chaq pown kalah kan Aril..tu yg kite owg suruh mmber2 tagged,fb,twitter sume vote aril..
mule2 nak suruh dowg uhh memang lah qid segann..lame2 dh x segan dh..
kalau x de peminat niii mcm mane aril nak gi pentas mania ye x???
so kena lahh hebohkan benda ni supaya dowg vote and aril dpt gi Pentas mania...
Insya-Allah

Kami semua harap Aril a.k.a Ajam dapat maju ke pentas mania...supaya sejarah Af akan berulang semula.. :))
at Mania ni bukan budak2 AF jee yg ade..student dri program realiti lain pown ade..
mcm mentor,oiam,malaysia idol keee...
ermm antre artis yg dh naik yg join program nii
stacy,akim,alyah,awi rafeal,kristal,hazama shila hamzah,and ramai lgi lahh yg tip topp...

pape pown disini saya doakan aril dapat menjadi peserta Mania.
Amin.~~~


Esya.
Qid skang dekat wangsa.tadi ikot roy beli barang.
Dah tuu qid suruh die tinggalkan qid at sni.
Sib baik bwk lappy so dpt online haaa...
qid ade benda nak story.
Tadi roy ade mrh qid sebab qid smoke blik!
Time roy marah uhh qid diam jee lah...
dah time nak beli brng uhh tetibe roy tnye

“kamu ni lain macam jee skang.kenapa??”

qid pelik lahhh...
qid tnye blik knp pulak die ckp mcm uhh..
skali ni jwpn die.

“kamu x byk ckp,kamu ape je walit ckp kamu ye kan jee..selalu kamu x mcm ni.kalu seboleh2nye nak lawan ckp walit.tentang ape walit ckp.ni kamu ikot jee pulak ape walit ckp.cm dh brubh jee ”

qid terkejut la bler die ckp mcm uhh..ape sal plakk qid dh brubah...qid masih same lah wokk!! xde yg berubah nyee de...
klo qid brubh msty nyata klihatan die...ni TIDAK tahuu!!!

time berangan-rangan tdi tringt plak mase yg telah pk cu ttp ann tuh!!
ermmm mg fuck btl lahhh!!!
tarikh uhh qid dh plan nak kuar ngan fadz...lat2 pk cu bg tauu pasal next oppmnt plakk!!
yg pasal ari isnin dulu x slesai lgi,
yupp qid pown thu bnde tu mmg x sttle lgi..
tp knp lah pk cu aku sowg ni wat date time owg dh ade progrm..
ayoyoooo...
ape lahhh...
satu yg qid nk ckp yg qi dh x ambik port dh ape yg akan jdi..
qid ikot jee ape pkcu nak!!
mlz nak lawan2 lagi..hihihihi

*okey lahh..nk kena jmpe mmber nii..dh lme dh at sni..
esok qid smbng okeyyy :)

Monday, 5 March 2012
heyy esyA.
ermm lme kan qid x tulis pape at sni??
hihihi x de lah lme mane pown kannnn..
ha mcm biase lah ari tuh bz ngan wedding kak nurul!
ari isnin uh gi melaka.then terus singpore ambik brng at sane..
dlm ari rabu uhh bru blik seremban blik!!!
memang penat sesangat2 lah sepanjang minggu ni!!
sumpah penat gilerrrr....
esya nak thu x mase gi johor qid gi ngan abg jep auuu...dh tuu
abg ajam plak gi melaka...
die gi ngan abg mierul tp die gi ckp ngan abg ard yg qid gi melaka ngan abg jep.
dh tuuu time at JB uh bantai nyee qid ngan abg jep tersempak ngan abg ard at cafe.
dh bantai nyee abg ard marah2 abg ajam..adoii sengal lah kau ajam..membongak x bertmpat woiii...
esya nk thu x time otw blik ke seremban tuhh!!!...
punye lah qid ngan abg jep takut...nk thu ape kes??
kes kite owg lalu tmpr keta x byk!!
ikot jln lme wokk!! jrng kiteowg ikot jln lme skali mlm uh abg jep nak ikot jln lme plakk
dh tuu dh stgh jalan tinggalkan higwat masng2 dh kecut perutt..
ayooo...kelakar thu!!!
sampai umah time uhhh pepagi bute weii...
~nak cite pasal ape lgi erkkk??
ermm pasal weddng tu lah erk!
oky time uh sume kwn2 lme qid sume dtg..
yg geng lepak2 dulu pown semua dtg..memang syokk lah!!
dowg dtg dlm pukul 3 lebih mcm uhh...
knduri dh nak slesai dh...dowg lepak smbil tolong kiteowg kemas2..
syokkk wokk!!!!
bantainyee kite owg basuh periuk lahh....kawah lahhh...
yg kelakar uhhh remy bleh plak suruh ayah gi ambik kawah at blakang bwk at depan..
coz dowg malaz nak tukar tmpat...
esya thu punye lah lecakk umah jiran qid uhh dowg basuh periuk sume at situ...
pape pown ia nye sgt2 menyeronokkann....
dowg kte dowg sje dtg lewat coz nak basuh periuk!
qid ingt ann memain jeee...sekali btl plakk dowg ckp!!
ayoooo..kelakar lah!
termasuk lah si ajam,mierul,and yg lain2 uhh..dowg dtg dlm pukul 5 lebih...dudk lepak at umah uh smp ke magrib!!
memang syokk sgt2 time uhh...
~tapi dlm syok2 tu plak ade gak yg menyedihkannn...
ape die???
ermm ade lah owg2 yg qid harapkan x dtg...sape??
ermm malaz nk mention.tp nk wat mcm mne...dowg masing2 ade kerja and hal dowg sndri annn..
so qid x blh pakse...
stu lagi qid segan ngan mama,ayah and family qid.sebab ape??
sbb dowg asyik sgt tnye

"mane kawan sekolah kamu ni dik?nak mintk tlg bg bunga paha nii"

byk kali mama and ayah tnye..sebab mak andam dh suruh siap ann owgg...mama ngan ayah mg dri awal nk mintk tlg dowg buat bnde uhhh
nk suruh yana x blh sbb die dh bg gule2...
nk suruh kak balkish die x ade kelaz ari uhh..abis nak suruh sape???
ermmm qid tunggu punye tunggu xde..dh dekat kul 11 uh qid gi umah abg naim coz dowg suh ambik lauk + siap ann meja makan pengantin...so qid duduk jee lah memerap at umah uhh...biler dh siap sume
qid ngan kak su gi lah anta lauk2 uh at luar.time nak anta uhh nampak bdk2 niii..terkejut gak coz ika pown ade....tp sumpah qid bz sgt2 time uhh..lepas jee anta lauk uhh kak su soh cri mangkuk plak at umah 12 bijikkk....
cari mangkuk???mangkuk at umah qid pown qid tak thu mane simpan nyee...nak tnye mama mama bz..nak suh aunty2 ni dowg lgi lahh x thu coz tu umah qid bkn umah dowg..
dlm keadaan sprti kure2 akhirnye qid jumpe gak mangkuk yg tersimpan at almari uhhh...
bler dh selesai sume uhhh qid gi lah at member2 sekolah qid ni..duduk2 jap..ambik gmbr sekeping dua...
dah tuuu tgh duduk2 uhh nampak kak su lamai2 dri meja makan pengantin...teruslah qid gi at kak su...
qid tinggalkan cmre at eika suh ambik gmbr bbdk ni...
tgh masuk2 ann lauk at mangkuk utk meja vip qid dgr eika ckp dowg dh nak blik..
qid ckp lah dlm hati

"lahh nak balik dh kee??"

dh tuu izzul plak ckp "zura blik dulu" qid pownn "haaa okey2..thankz dtg"
tak sempat pown nak salam dowg.plus x sempat nk ckp yg mama and ayah mintk tlg uhhh....
memang qid terdiam lah gak kejap ari uhh mane x nyee...terkejut dowg nk blik awal stu...
kedua qid x thu nak ckp ape at mama and ayah if dowg tnye...
lepas meja pengantin 100% dh selesai qid duduk minum at tmpat ayah..skali ayah tnye

"kawan2 kamu tuu tunggu kat masjid kee?"

belum sempat qid jwb ayah ckp lagi "kang nak berarak kang panggil dua owg tau dduk at pelamin bg bunga tu,nnty ayah bg lah upah"

haaa ambik kauu memang qid terdiam arhh bler ayah terus ckp mcm uhhh..
dengan terpaksa qid ckp lah kat ayah yg dowg dh blik dah..mybe dowg dh smpai umah kot!
ayh pula terdiam...sekali kak ika menyampuh

"bukan selalau kwn2 kau lepak2 lame2 dulu bru balik ke???"

tuu kak ika ckp..and untuk kali kedua,qid terpksa plak ckp

"dowg x same mcm member2 damansara..dowg memang selalu dtg mcm tetamu.dowg x blh kawwtim ngan kite kottt" qid ckp mcm uhhh.qid cube lah jelas kann sesuatu at kak ika...

ermm sbnrnyee x thu nak jwb ape at kak ika time uhhh...tapi bler ira,kamarul,remy,ain,ieka,iwan, and member2 yg lain uh dtg ptg uhh btl2 buat ann qid tersenyum lebar,kedtgn dowg menutup malu qid...
mane x nyee...kwn2 angah sume dtg buat kerja.
tu abg iqbal mmber along pown sme...
member abg syam mlm uhh lgi arhh mcm nk mmpos die...
qid??haaaaa siap basuh basuh periukkkkk wokkkk!!!!! terbaik dri ladang lahh kowg!!!
memang aku syg giler2 at kowg lahhh....
mcm fhm2 jee kowg kan....

~bler dh selesai uhhh kite owg stu fmily sume serbu pelamin..ambik gmbr lah..itu lah ini lahhh...
pling syok bpk syahrul lahhh...siap suruh psg ligtng lgi..perhhh giler arhhhh...

ni remy yg tlg snap kan..coz time ni qid tgh makan kot...
nk thu x esya,time bersandng malam uhhh..
qid suruh abg fariq pakai cmre qid mintk ambik and gmbr or recod vdio bunga api and pengantin uhh..
sekali die bg cmre blik at qid coz die ckp die x thu gne sony...
ayoooo...serius klkar arhhh..ingt ann die ambik ann byk gmbr...time tuu sbnrnyee qid bruu jee ambik nasik nak mkn...skali thu2 pengantin nak berarak dh.....xkan lah qid nk lri plak dri mkn..ayooo...
paling kelakar time kite owg heret yana ambik gmbr ngan qid  at atas pelamin uh lahh..
fhm2 jee lah si yana tuh punye malu mcm mne annn....
last2 nk gak die ikot si remy yg menarik die uhhh...jht btl si remy jhnam uhhhh....
nk tgk pic ngan yana???jap2...


thu x mase nak take pic yg niii...byk kali kami gelak2...
remy lahhh sengall!! mampos segan awex aku sowg uhhh...
esya thu remy soh kiteowg buat gaya2 pengantin lah itu lah ini lahhh...
remy2..lme x tgk kau merapu mcm uhh..hihihihihi
pape pown remy aku thu lah ko tu skang photogrphr berjaya at sarawk uhh skang...so x yah lahh smp aku ngan yana pown kau nk buat mcm anak2 ikan ko plakkk!!
ayooo sengal!

time tgh kecoh2 tu,gelak2 ramai2 at depan pelamin uhh tetibe ira tersebut "pian!!"
sume pandang die time uhhh.....rupe2nyeee ira nak panggil remy tp tersebut name pian...
aduhh dh masing2 terdiam kejap time uhhh...
mungkin ira teringt at pian kot..mane x nyee jrng kot bekumpul mcm tuhh..skali pian xde,tu yg ira tersasul tu kott...
*x pe lah ira..insya-allah pian pown tersenyum tuu tgk kite gelak2 at sni..mesti die pown tenang kat sana...
lg pown ira,b4 kenduri uhh ayah ade wat tahlil..aku ade masukkan nme pian skali..insya-allah die tenang tuu..

cite pasal tahlil kann...time tahlil uhh sempat gak qid bubuh nme esya,pian,abg im,and abg wan..yg lain2 sume ayah dh isi awal2 gune list yg sbelum niii...
ermmm hope dowg tenang dengan doa kami semua..
hihihihihih

time wedding uh qid ngan yana ingt pk lang ade..ingt ann blh lah kenakan pk lang..skali pk lang x dpt dtg plkk!! ayooo....
bukan x dpt dtg,sbnrnye pk lang  sesat time nk dtg uhhh...tah jalan mane tah die ikot smp die jumpe highway yg naik KL blik plkkk..dh tu die terus naik cheras and tidur at umahhh...siottt betul pk lang aku sowg uhh lahhh..
qid ngan yana dh siap kan mcm2 senjata nak kena kan die..skali die xde plakkk...sia2 thuuuu!!!!
sia2 sgt..ape lah.

~esya thu x sepanjng berlansung nye wedding uhh qid asyik kena toce jee ngan alang!!
perhhh giler segan..nak2 nyee time die suruh cicih inai uhhh...
time die panggil angah uhhh qid dh ckp awal2 ngan die yg qid xnak...
skali die sebut2 gak "adik...adik..cepat sikit"
dh tuu nak x nak qid kena gak gi...qid lalu at tgh2 antre die ngan dj sowg lgi uhhh..
qid siku perut die.!Haa ambik kau lang...dh tu die ngan dj uhh bantai gelak ann qid plak..
alang siap ckp mcm ni at dj sowg lgi uh "puas ati den kono kan dio,asyik dio jo slalu konokan den..ambik kauu ari ni kau pulak kono" 
haaaa sakitnyee hatiiii...die blh gelak2 plak kannn...adoiii....
memang sedap lah kau lang kannn..
dah tuu b4 nk tutup uhh qid ckp at alang tutup 4.30 lah...alang kte die ade hal..
qid pujuk punye pujuk last2 die gi at meja dj die ckp yg die lnjut ann mse smp 4.30...
tp bersyarat,die nak qid nyanyi stu lagu...haaa memang x lah kannn....
tp pape pown thankz alang dgr ckp owg....hahahha...
and stu owg nak ckp sbr byk2 yee ape yg terjadi uhhh.hahaahaahah
sape yg faham,faham lah erkkk..hihihihihihiii'

okey lahhh...x thu nak ckp ape..qid nak upload jap




time ni alang ngan mamat uh nyanyi lagu  terarossa-Bunga Angkasa kott tajuk die.
lepas sjee nyanyi lgu nii qid terus tarik alang and tnye die knp die nyanyi berdua lagu uhh??
seminggu sblm majlis uhh kite owg mintak alang nyanyi lgu tu sb kteowg suke alng nyanyi lgu uhh..sedap!!!
dh rncng dh nak recod alang nyanyi...skali..!!!
alang gi nyanyi berdua ngan secnd dj tuu plakk!!!
ayoooo...
sakit mehhh!!!
alang kate mamat uh nak nyanyi same,so xkan alang nk jwb x leh plakk annn..
nak x nak trima gak lah alasan alang uhhh..siott btl!

belah malam uh plak ade wat makan2...
3hb tige uhh befday adik abg naim...
4 hb tige tu plak ari jadi makk!!
so malam uhh clrt skali lahh..
mlm uhh panggil adik t-rah dtg umah ptg kek same2..
time uh agak klakar lah,coz puas lah gak nak trik adik dtg umah time uhh
mcm2 lah alasan die...segan lah itu lah ini lahhh..ayoyoyo.
last2 dtg jugakkk..hihihihi


ni time at umah qid...
yg bawah tu plak time 4hb ari uhh adik tirah wat kuih anta at umah bg at mak..
nyk sebenarnyee...tp kiteowg dh mkn...hihihiihi...




#satu qid nk ckp sepanjg majlis uh qid rase diri ni sgt disayangi..why??
okey satu,time qid ambik sup at periuk at dapur ade pk cik nii mintk tlg salin sup uh at bekas lain
coz uncle nak pkai periuk uhhh..last2 uncle ckp "tak pe2 kang uncle buat..adik ambik jee dulu sup tuu"
kedua,qid tengah basuh pinggan at depan umah..time uhh mama,mami sume suh qid masuk,dowg x kasi basuh pinggan..
ketige nye,time majlis uh,angah suh qid angkat ade satu besen uhh ade pinggan byk,angah suh letak at umah cikgu,skali time nak angkat uh alang jerit ckp kang die tlg angkat..die suruh qid plak buat kerja lain...
yang ke empat,time ayah suh gi beli barang at kedai...
time tu ayah kena marah ngan uncle uncle ckp cm nii "kau suruh lah angah ke,ika ke enaii...adik pulak yg kau suruh..kau x nmpak ke nak ujam uhhh?" tu uncle ckp!!
ermmm ade byk lagi sebnrnye...tp hihihihi susah nk ckp!!
pape pown thankz to family yg ambik berat pasal qid...

*tu je lah esya,bye2 :)






Official Template By BudakPEMALAS