<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 30 June 2011

FROM ACC ABG NA'IM

  • immm.....ibu sgt rindu kepadamu immmm......rasanya rindu setengah mati......setiap saat dan ketika ibu tringatkanmu.....bila rasa rindu yg tramat sgt ibu akan mlihat foto2mu....ibu akan lihat video yg d sediakan oleh kawanmu.....ibu akan dengar lagu syhahdu dendanganmu(jamming)....rasa terubat sikit hati ini....yg pastinya kami tidak lupa menghadiahkan bacaan YASSIN setiap ari......semoga rohmu tenang d sana ankakku......semoga kau d himpunkan bersama2 org2 yg beriman....amin....amin...yarabbulalamin......Al-Fatihah....
    13 hours ago · See Friendship
    • Khairul Aiman likes this.
      • Khairul Aiman Angah rindu kat adik gak mak... Rindu sgt2.. Hanya doa kte sume mengiringi adik mak..semoga adik ditempt kn di dalam SYURGA mak bersama2 golongan yg soleh.. AMIN.. AL-FATIHAH
        12 hours ago
  • im..........ari ni.da segenap setahun da im... ko pergi meninggal kn angah n family im... begitu cepAt masa berlalu pergi. angah terlalu rindu kan mu wahai adik ku.. setiap saat angat teringat kat ko im... walaupn dunia kita berbeza,angah tetap mendoakn mu im... Semoga roh mu Di tempat kan di dalam SYuRGA,bersama golongan yg beriman,bertaqwa dan golongan yg soleh. AMIN ... AL-FATIHAH~
    21 hours ago · See Friendship


~tgk je posting abg aiman and cikgu!!
aduhhhh mau nangis qid...
rindu sekali pade arwah abg naim!!!!
pg tadi gi umah die tgk mama masak tok anta kat masjid mlm ni...
ermmm mintak sekali kat mama time tu keratan2 akbar yg mama liminet dulu..
bce2 blik!!perhhh memang susah nak lupekan saat tu....
hajad die yg x kesampaian. impian and usaha die yg musnah sekelip mate tu!!
adoiyaiiii ;(
ptg tadi kuar lalu at depan petronas ampangan tu!!
qid benti kat tepi jalan tu kejap coz terbyngkan ape yg jdi setahun yg lalu..
at depan petronas tu lah moto and abg naim sendiri tercmpak and terbaring di tepi jalan tu!!
aduhhhh setahun dah sejarah tu berlaku...
moga arwah tenang disana!!!

***********************************************

esya thu x tadi at sekolah dah dkt2 nak blik tu ati ni panazzz je..
adoiiii...
mule2 qid bengang ngan beberape owg budak ni gi
ejek2 trekmarkkk HAZAMA..adoiyaiii panaz btl ati time tu..sampai ade sowg tu buat
"KawwTimmm " style cm pondan!!!perhh memang panz time tu..tapi qid sbr jeee dulu...
dah gelak2 tu melampau plak dowg annn....
gi ckp "buat ape kau sokong hazama tu bukan encemm pown"
helllooooooooooooo...aku sokong sesowg uh x dri muke die ok!!
dri bakat die.ingt tu!!!lagi pown mane kau thu hazama tu xx encemm ha??
pernah kau face to face ngan die??
PERNAH???tgk die at tV pown ko jarang ni pandai2 ckp die x encemmm...
ckp tu biar berlapik lah woiii...
sto lagi...sukati aku lah nak sokong aril ke akim ke hafiz keee..ape kau peduli???
ade aku mintak duit kau beli tiket nk tgk dowg..
ade???haaaaa
~balik tu qid tipon abg ajam qid tnye "abg geram x if ade owg memperlekehkan style abg and merosakkan lgu abg????" abg ajam tnye qid knp?? qid pown cite lah ape yg jadi at sekolah..
termasuk lah lagu tu sekali... abg ajam cakap ape au,die ckp ni "dowg tu jenis manusia yg pK dowg jee bagus tu..biarlah!!!janji kite thu sape merek2 tu semua!!!!"
yes!!!janji aku thu spae die sbnrnyeee...
kowg ckp lah ape baik pown!!die tetap die lah!!!

mlm ni mau ke johor...
esok x gi skolah lah nampknyeee...
ari sabtu nak gi perak plak!!ayoyo pnt mehh!!
tapi x pe..enjoy lah!! ;)

Wednesday, 29 June 2011



Hey Moring..
[morning ke??dah dkt kul 12 ni..tapi mcm bru nak pgi jeee]
haahhah ayat tah ape2 kann???
yelah2 maksud qid sebenrnyee cuace at cni
mendung jeee,sejuk plak tu..walau pun dah dkt kul 12 tapi rse cm bru pukul 7 je ha!!
mate pown mcm ngantok jeee...hihihihi...
tetibe bgun jee tadi teringat kat syg qid ni haaa!!!
hahahha syg yee??
hihihihihi
sape syg qid tu????
ayoyo x kan x tau lgi...
xleh KawwTimm lah cm niii... ;P
die lah! ELLYSYA BALQIS tu haa...
tetibe bgun tadi teringt kat die..terus tulis blog ni haaaa

~ari ni x sekolah coz seremban cuti ISRAK MIKRAJ..
so, "salam israk mikraj" lah untuk semua yg ergelar islam ok!
negeri sembilan memang tiap2 thun klu israk mikraj cuti...
tapi mcm johor KL tu x cuti...
qid gi umah abg mlm tadi pas tu nak blik ujan plak so trus overnight at sne..
ingt pagi tu nak grak blik...tengok dlm kul 7 tu ujan selebat2 nye plak at cni....
so xpat lah blik coz qid naik moto gi sni...tapi PK2 blik qid an ade janji ngan wani
mau kuar term coz mau cri cap!...if qid x blik umah cm nerh mau kuar???
qid tnye abg mcm mane?? abg ckp "cancelkann je lah"
senang giler abg ckp!!!
owg yg yg nak blik brng pas uh owg cancel kann plak!!x adil lah....
qid ckp at abg "mane leh,owg dah janji...xkan nak biar ann je"
skali abg ckp ni "abis kau nak blik jee??jalan dah lah licin,sekali tergolek ko tgh jalan tu
macam mane???ade kwn ko dtg tlg ko nanti??"
haaaa ambik ko!!
ape laa giler angin abg ajam pagi ni....die boleh ckp mcm tu!!
qid ape lagi x nak tambah ann angin si ajam kerempeng tu,ikot je lah ckp die...
stay je lagi at cni haa!!hujan dah x lebat sangt skng..rebas jeee..gelap lah gak at sni..
if qid blik memang bsah abis lah!!!
pas abg ckp tu qid terus msg wani ckp x jadi,qid ajak die gi ari jumaat ni lepas sekolah!!
tapi die x comfem lagi coz mak ayah die x kasi keluar time sekolah!!!mean an ari jumaat tu sekolah..so mak die x kasi lah!!!
ermmm x tau lah jadi ke ari jumaat ni..
plan punye baik tapi TAK JADI PERGI...adoiyaiiii sbr jeee.. ;(

~esok genap lah setahun abg naim meninggal dunia..
ya allah...pejam celik pejam celik dah setahun die pergi kann???
kejap sgt rse nyee dah smp setahun..
***********************************************
[11.20 p.m]
::KHAIRUL NA'IM [encemm kan??hihi]::

qid bru pas bukak FB abg naim...
ya allah sedih nyee tgk posting2 owg2 yg rpat dgn die...
abg aiman,mama,kak nabila balang!!semua lah!!!
ya allah..semua rindu abg naim...
xsangka dah setahun abg naim meninggal!!
cepat betul mase berlalu...
esok,cikgu nak anta makanan sedekah kat masjid utk buat tahlil tok abg naim!!
sok kan khamis..ade bce yassin..nasib baik qid x tuisyen sok!!
boleh lah join dowg..dengar cite alobg fikry pown abik cuti sok tok join tahlil tu...
ermmmmm serius ckp masih segar lagi kate2 mama time qid blik dri sekolah tu...
masih terase lagi pelukan kakak nabila waktu die menangis sedih kehilangan abg naim!!
allah saje thu perasaan kmi saat tu!!
manusia yg sering berlawak!! bergaya!! sering buat kami x kering gusi pergi dri hidup kami
buat selama2nyeee. yaaa allahhh...ape lagi yg nak dickp kan time tu???
memang kami sendiri terkedu berhadpan dgn jenazah arwah saat itu!!
semalam die hiburkan kami,pagi tu wajah die yg kami tatap...
tengah hari tu pulak jenazah die yg kami iringi!!!
ape tu???
itu lah kuase tuhan kannn...xde sape tahu pasal tu!!!

yg paling qid sedih biler seminggu sbelum tu qid tnye sendiri ati qid..
"mcm mane lah 1 julai ni,ape laaa yg jadi nanti...befday arwah achik dah x mcm thun2 yg lalu"
tu yg qid slalu ckp at diri qid seminggu sblum tu!!
tapi rupe2 nye b4 1 julai tu satu lagi peristiwa yg pahit jadi at diri ni...
biler 30 jun tu jadi tarikh pemergiaan arwah abg naim!!!
ape boleh buat..kuase tuhan kannn xde sape yg thu...
tarikh yg sgt dkt...
tarikh kematian ABG NAIM sehari sebelum tarikh lahir arwah achik yg dah pergi beberapa bulan dulu sblm abg naim... ;(

AL-FATIHAN BUAT :
KHAIRUL NA'IM & ABDILLAH MURAD.
[moga mereka tenang disana....amin]

Tuesday, 28 June 2011
rindu nyee esya...
pade sape???
pade kmo lah syg!!
ermm esya.ingt sabtu ni nak gi sngpore..tapi mak ayah
cm x kasi jee...adoiyaiiii...
nak jumpe marka laa mama..
hahahaha..owg pertma nk jumpe sha lah!!
hihihihihi...

*ok lah esya..
xde word and xde idea nak tulis..
;) salam..
miss u ketat2 lah syg!!!

Monday, 27 June 2011

salam!
hey pe kabar?
ari ni boring sangat!
first sekali of coz lah sbb ade perhimpunan pagi ari ni..
paling sakit ati sebab perhimpunan ari ni sampai pukul 9.30 pagi..
banyang kann sari pukul 7.30 tu duduk smpai pukul9.30 tu ha...
dengar pengetua membebel jee dekat 30 minit..
kot sekali je x pelah..ni 2 kali..
bayangkann...
sekali tu die berucap dekat setengah jam..
ni rasmikan HARI KOPERASI lagi lah!!setengah jam lagi plus!
= dengan 1 jam!!
ambik kau!!!
memang panaz,berangis,sakit atii jee qid time tu...
yang budak2 form at depan qid ni plak memekak je...
cite itu cite ni...
wat sakit ari aku jeeee....
~pas tu time perasmian hari koperasi tu ade lah dowg wat persembahan nyanyi lagu koperasikan time tu dalam pukul 9 pagi....qid memang x tahan giler mau terkucil time tu..
mane x nye dari pukul 8 tu tahan sampai pukul 9..
if tahan lagi boleh jadi batu karang tau x!!!
qid ajak dini...die kate kejap lagi..tunggu nynyi lagu sekolah jap!!
ajak syira die malaz mau jalan..
qid ajak wani wani kte 'nak lalu mane??'
haaa ok!lame2 qid bangun and pergi sendiri.!!
susah ajak owg!
~pas uh time nak out tu plak sakit betulll hati...
ade sowg cikgu form 6 ni memang mencabar kesabaran qid betul pagi tadi!!!!
dah lah kaki kremm duduk bawah..pas uh tak tahan nak terkucil plak tu...
qid ckp at die"cikgu tompang lalu jap cikgu"
die boleh ckp ape au???
"lalu je lah at depan ni..mcm tu cra awak ckp dgn cikgu"
perhh!!kot besar ruang die x pelahh wokkkk!!!adoiyaiiii...
nak aku ckp mane lagi ngan kau....
ade aku panggil "kau aku" time tu??
xde kannn aku panggil cikgu lahhh wokkkk!!!
ape masalah gan ayat aku tu...
aku nak cpt time tu...nak TERKUCIL + kaki aku kremm mase berdiri tu!!!!
if kau lah kann x kan kau terhegeh2 lagi nak berdiri at c2..berburak plak ngan cikgu tu!!
haaa??mcm ttu??
kau tu duduk atas!!mane tau kaki kremmm ni semua!!!ko duk atas tu pown tidokann??
macam aku x nampak!!!
sakit ati aku ni biler aku terkial2 nak kuar tadi kau sikit pown x berganjak!!
membatukann jee diri kau tu pahal??
ok fine!!!kau buat mcm tu!!next time kann aku xkan lyn kau lah wei!!
b4 this aku hormat kau...tapi biler aku ckp elok2 pown kau ckp aku punye perckpn salah
haaa alamatnyee x de makna lah aku nak hormat kau lagi wokkk!!!lantak lah!!!

lepas gi toilet tu mlz mau masuk dewan coz malaz nak berhdpn ngan cikgu form 6 tu!!
yg perasan bgus tu!!!! ;P
qid gi at tepi surau sekali nampak roy kuar dari bilik seni!!
die panggil coz ingt ann something jd at qid..
qid story punye story at die...die kte "sabr lah qid,cikgu form 6 memang emo je kerja die"
hahahah bengong jeeee.....
~ari ni sato ari x bljar!!
perhimpunan smpai dkt2 kul 10 pgi haa...
pas tu rhat,lepas rehat ade ceramah bM sampai blik..
qid target cikgu izhar yg dtg coz dowg ade dgr kbr uh!!!
sekali cikgu india dari SUBANG yang bg ceramah Bm..
memang ngantok giler time tu!!!

*ok lah esya nanti qid sambung ;)

Sunday, 26 June 2011
My Photos - Wall Photos

Saturday, 25 June 2011

salam esya..
byk benda mau story ni..
ari jumaat ari tu!!! satu hari...macam2 benda jadi..
dari pagi sampai nak tidor mlm tu.. :)
ade epy ade sedih..
~ok semalama [jumaat] sekolah ade buat HARI SUKAN..
memang qid rse best jugak lah..even qid x masuk ape2 tapi qid rase yg
memori semalam memang terbaik lahhh wokk!!
semalam qid lepak dgn Nur Jejani,Nur Syahirah,Marisa Hasanah,Fadz Minnie,Nurul Asyiqin,Nurul Syafiqah and adinie and sape lagi tahhh lah!!!
dari pagi tu sampai abis program semalam kite owg same2...
sampai2 je qid terus gi kantin lepak c2..
lepas tu bru gi padang..
time otw nak gi padang uh plan lah ngan sowg member ni nak pancit an tayar moto sir Subra..
coz die asyik ngan moto die je time dlm pdng uh!!!
ape lahhh..tapi x jadi pown pancit kannn coz masih lagi ade rse hormat at sir dlm diri ni
[cehhh wah!!!ayat qid..hahahahah]
time tgk pebarisan tu boring sikit...tapi time umah DS punye pebarisan abg Mizs ADda pakai baju harimau..hahahha memang cute gilerr....dgn make-up lagi..

hahaah memang kelakar giler..
tapi pebarisan umah DS x menang pown..haaa ade satu lagi bidadari dari kayangan jatuh dari langit masuk dekat umah DO semalam...haahhaha memang kelakar giler lah...qid ngan hasanah pergi main candid2 pic die semalam...
Photobucket
::bidadari lah konon::

bukan die je cikgu praktikal pown kena candid smlm..cikgu jidih and ape lah sowg lgi
name die..x tau lah!!!
Photobucket
::REPORT KAT KETUA BIDANG!!!...hihihiihi::

haaa tu lah pergi dating tetengah padang tu buat ape??
kann dah kena ngan kiteowg......
mcm2 owg lah kiteowg ambik smlm...
memang enjoy giler dgn hasanah,wani,dinie and yg lain2 tu...
yang tak boleh blah uh time cikgu2 ni punye acara lahh...
budak2 ni bantai nyee jaret 'DADDY' kuat2....support daddy lah konon nyee,
kot dowg ckp daddy je x pe lah...ni siap ckp "daddy zura"
perhhh memang malu giler qid time uh!!!
memang huru hara la time tu...
time tu lah kena gelak ngan dowg..time tu lah bontot wani and cyra kena rabe ngan qid...
hahaahahah mcm bengong!!!!
huru haraa gilerrr...
acara guru tu yg menang umah TP...cikgu2 yg lari cikgu ummi..cikgu tadjul,sir Lim [kot] and ade 3 owg cikgu praktikal...memang kelakar time tu...sume student memang dapat dosa free lah time tu..mane x nyee...mengelak kann cikgu2 ni lari....
adoiyaiii....yg x boleh bla uh wani boleh ckp at qid "cikgu......lari terkangkang kannnn"
ape lahhhh pas uh dinie plak bantai dtg at qid gelak annn cikgu'......' lari...adoiyaiiiiii
hahahha memang kelakar laa ingt hal smlm...
masa perbarisan penutup qid ngan hasanah take lah pic bidadari and harimau tu..
time nak ambik pic harimau tu qid jerit lah "abg encemmm"
pas tu bantai nyee yg lain bersorak!!!
ambik kooo.....tgk2 pic yg hasanah ambik muke die tunduk jee..hahahaahah
Photobucket
::tunduk yee bang,hihihihi::

tapi mase penutup tu ade satu kejadian belaku..
ape die???
ermmm marisa semput mase perasmian penutupan tu..
marisa x boleh terlampau panas..
pas uh pengetua sengal uh suh plak dudk tetengah panaz time pukul 12 tgh hari tu!!
yngkann lag mcm mane panaz nyee time uh!!!
pas uh die pergi membebel sepanjang2 nyeeee
die buat mcm die berucap dekat dewan plak!!!
tgk lah sikit..kite owg dah berpanaz ni...
bukan kat dewan pownn yg die tu nak membebel pnjang2..
siap ckp lagi ape yg die nak utk thun depan!!!
tu ckp lah mase ari isnin..ni gi ckp mase tgh panaz terik ape kes???
dah tu time cikgu aida yus dtg tgk marisa die gi suh marisa bgun plak!!
ckp mcm mrh2...adoiyaiii sakit plak ati qid time uh..qid siap ckp "cikgu x nampak ke die sakit"
adoiii memang panz giler time tu..cuace dah tentu arah panaz...nampak cikgu tu ati qid ni plak panas!!!adoiyaiiii...pas uh die ade ckp..."angkat die..angkat die bwk bwh kemah.."
qid dah bgun ni nak papah marisa... pas uh die ckp "kowg jgn nak menyebok biar st john buat"
heyyy memang f*** lahhh....tadi suh angkat...
memang panaz qid..since die ckp tu memang qid buat tak thu jee...die tnye ape ke lantak die lah!!pa uh bdk2 ni suh anta beg marisa at kemah!!!
memang mlz qid time uh coz ati ni dah panaz sgt!!!
pas uh pengetua plak time uh ckp x benti2...
adoiyaiiiii...
sampai pukul 12.25 bru abis die ckp!!
adoiyaiiii....

OK STOP CITE PASAL SUKAN...

abis sekolah tu qid gi tlg akak qid smp pas magrib...
dalam pukul 4 lebih mcm tu aida melular kejap dri tempt kerja die..
die ngayau2 at tmpat qid,tengah borak2 ngan aida jalan2 jap..qid nampak
roy!!roy dgn 3 buah ati die....giler annnn sampai tiga buah ati die..hahahhaha
tapi qid x gi pown at die...pas uh time mau anta aida gi tempat kerja die lalu lah dkt depan
si roy ni..ingt ann nak terus jalan jee...coz time tu roy leka tgk sowg budak ni main game.
sekali aida ni pergi mengelit at kedai game uh coz boz die tetibe kuar dri kedai uh!!
aida ni cuak lah kot2 boz die nampak!!!
time at sebelah roy uh aida ni gelak2 x ingt dunia plak!!pas uh bru lah si roy ni perasan
qid...qid tgk die nampak qid terus qid tarik aida cepat2...
pas uh time dah anta aida qid nak gi tempat qid balik qid lalu lah at kedai game uh!!!
die pandang jee qid...qid buat x thu jeee..entah lah!!mlz pulak mau jumpe die..hihiihihi...
~lepas uh qid dpt msg dri die,tau ape die anta??
die tnye qid kenapa qid mcm lari2 dri die and die kate ape pown qid buat die x mrh!!sbb die thu kenapa tu semua qid buat???
adoiyaiiii qid rse die thu lah pasal awex die tu...
hahaahah lantak lah!!!janji die kte die tak marah!!!
~pas dah kul 7 lebih tu balik umah siap2 nak gi tuisyen..
sekali abg ajam plak dtg umah nak singgah solat coz die ade progrm at allson klana pas mgrib...
tapi abg ajam dtg tu buat ann qid bengang gilerr mlm tadi...
qid rse x pyh lah nak story at sni...ti ade yg terase plak!!!
sbb abg ajam uh,owg terpakse mkn panadol tau mlm tadi with coke!!!!
sbb abg ajm!!!!tahu???owg lupe owg tuisyen mlm tadi...
sengal abg ajam niiiii....
~time at tempat tuisyen x yah cite lah!!
memang semak giler kepala hotak ni..cikgu izhar ckp ngan qid qid boleh buat tak thu jee..
syira plak yg tlg jawab kannn....thankz lah cikgu izhar fhm situasi qid mlm tdi..
dlm kelaz pown cikgu tnye qid ok ke takk...die suruh qid sabarlahh!!!!
cikgu siap tnye qid nak rest at luar ke??
thankz cikgu fhm....
qid tersenyum ingt hal smlm..bukan ape..cikgu izhar tnye qid ok ke x??dinie jwb tak..
pas uh cikgu izhar ckp "zura ok tuu..sya thu ok...sya jumpe die minum air dlm golap tadi..
terperanjat sya..nasib baik x terjun dlm longkang besar tu"hahahah boleh buat lwak lagi :)
mase nak balik tu qid lepak at tangga jap,kebetulan time uh cikgu izhar nak turun plak..
die siap pesan "jgn tension2..tenangkan fikiran zura...exam dah dekat ni..try buat yg berbaik utk selesaikan semuanye!!!"
ermmm thankz skali lagi cikgu..bgi kata2 smgat tu..wlaupown qid x story pape at cikgu...
tapi qid rse cikgu thu kannn....
~smp jee umah mlm tu...terus qid cmpak phone at ruang tamu and terus masuk bilik and tido smp pukul 8 pagi tadi...ya allah memang tertekan giler semalam...
dah lah badan penat at sekolah tu..pas tu gi plak tlg akak,pas uh jumpe plak si roy at c2...
malam tu abg ajam plak sakit kann ati qid ni haaa....dah lah mlm uh kena tuisyen...
budak2 tuisyen tu plak memekak jee dlm kelaz tu!!!!memang adoiyaiiiii...panaz btll qid semalam..





Monday, 20 June 2011


Ellysya Balqis Bte Amir Fitri..
xthu knp ari ni btl2 rse rindu sgttt pade kmo..
rindu tu buatkan qid berkhayal memikirkan kmo!!!
asyik memikirkan kmo dlm setiap ape yg qid buat!!
qid tak dpt fokus utk sesuatu kerja..
mcm2 qid buat utk hilangkan rse tu semua...
sampaikan mse abis kelaz tadi nak bls msg Roy qid nak tulis lain..
tapi qid taip lain....fikiran ni pK kmo..tapi hakikatnyee qid nak blas ape yg Roy ckp!!!
ya allah memang lah!!!!!
qid malu ngan Roy tadi.....
qid boleh anta "rindu esya....rindu sgt kat kmo..tak sbr nak blik rumah!!nak jumpe and peluk kmo!!" byngkan qid boleh anta msg tu kat Roy...sedangkan Roy tnye qid gi atau tak ceramah
BI tu..Roy dah balaz blik dah bru qid thu qid salah taip!!
ya allah..nasib Roy faham ape yg qid rse...thankz roy...
klu owg lain tu comfem dah ckp mcm2 at qid dah!!ni nsib roy fhmm.....
aduiii..ape nak buat ni esya..lme dah rse nye x pergi pusara kmo!!
cuti ari tu x pergi langsung!!selalu nye cuti mesti qid gi pusara kmo..lepaskan rindu ni.
tapi ari tu x sempatttt...
dri blik sekolah tadi duk belek2 album KITA....album yg remy bg tu pown ade gak gambar kite..
~walaupun dah sethun kmo pergi tapi susah esya!!susah! susah utk qid lupekan kmo..
owg slalu ckp qid yg x cube...dowg semua tu thu ckp jee!!!!
tapi dowg x rse ape qid rse...dowg tak thu mcm mane qid cube uk lupekan kmo!!!
susah sgtt esya....qid sendiri x thu smpai bile qid harus mcm ni.....

lepas abis ceramah tadi qid gi padang coz lepas qid salah anta msg tu roy kte
"qid sya nak jumpa awak sebelum awak blik.dlm pukul 4.30 saya tunggu at belakang,ape2 pun sya nak jumpe awak hari ni..sya thu byk yg awak nak ckp.."
aduishhhhhh..roy,knp lah ko wat qid nak nangis time jumpe ko tu ha??
sib baik ko bwk kereta lain lau x mampus owg thu!!!
~mcm2 esya..mcm2 roy pesan at qid..mcm2 qid ckp kat die tadi....
ape yg qid rse semua qid ckp kat die...qid nak jumpe kmo,qid nak ckp dgn kmo,
qid nak tenung muke kmo semuaa nye qid bg thu roy tadi......
yeahhh roy...roy penyelamat qid hari ni...die tempat qid luahkan ape yg qid rse sejak akhir2 ni..
dah lme qid simpan esya...bru ari ni qid lepas kan semuanye....pade die.....die ROY,esyaaa!!!!
thankz sgt roy...thankz ambik berat pasal qid...thankz ingt kan qid lakukan benda2 tu semua..
thankz sgt roy...roy skng dah mcm gnti walit...walit bapak esya tu..
dulu die selalu bg qid semangat klu qid ckp qid rindu same esya...tapi skng walit pown dh xde..die dah ikot esya gakkk!!!

*miss u syg <3 <3 <3

Sunday, 19 June 2011


salam..
hari ni 19 jun..
tarikh ape??haha hari bapa lah!!
qid nak ucapkan slamat hari bapa lah kepada
semua ayah,papa,daddy,walit,abi,abah and tak lupe gak untuk atok!!
bapa pade ibu ayah kite semua tu!!!
haaa..
adiah hari bapa??
semalam akak2 ni share beli satu set barang avon utk my father tu!!
mcm2 ade lah!!!
dowg wat cam humper!!!
perhh cantik gak lah humper tu..
barang tu ape name die tah!!
qid pown x tau lah name2 tu semua...

story tentang my father!!
~nama die Zainal Abidin Bin Yahaya.
~pekerjaan: Pegawai Bomba Di Seremban
~ciri: tegas,berdisiplin dlm semua benda,kdng2 suke wat lawak,paling penting penyayang and
berkepala botak(hahahah)
~umur 50 (kowttt..igt tarikh jee,thun x thu..)

die akan belikan ape saja yg di minta oleh qid..
die akan turut segala ape yg qid mahu..tapi die sgt tegas
dalam pelajaran!!die akan buat mcm2 untuk suruh qid belajar..
die akan berbelanja sebyk mungkin janji benda tu boleh buatkan qid BELAJAR.
kalau gagal dlm exam!! memang teruk lahh kena ngan qid...die xkn rotan tapi die akan
buat sesuatu yg qid tak suke..ape die??
duduk berkurung dlm satu bilik untuk duduk BELAJAR dengan die..
and if gagal die akan ambil semua brng2 qidphone,ipod,lappy,psp semua lah!!
lepas dah ade perningkatan bru die akn bagi!!
byg kannn...tapi tak pe.qid thu die buat mcm tu sbb nak qid berjaya..
bile die marah qid,qid senyum,biler die nasihat qid,qid senyum..hahahah
qid x buat dee muke2 ketat ni dpn die...die bpk akuuu weiii...
die nak aku berjaya..semua yg die buat at aku aku trima...

~thankz sgt2 snggup buat mcm2 tok qid ok AYAH!!~


*sebelum terlupe al-fatihah untuk arwah walit qid..ermm ari ni ari bapa..
x dpt dah nak ucap pade walit lagi!!ermm..hope walit tenang disisi-Nya..
to my AYAH:thankz jadi ayah yg terbaik buat qid,yg x pernah jemu bg nasihat and teguran
utk qid teruskan hari2 qid ni...and yg tak pernah jemu buat qid tersenyum bila qid badmood...
thankz ayah!! LOVE YOU SO MUCH!!!!!

Saturday, 18 June 2011
::cikgu hedir,lelaki yg tgh tuuuu::

morning esya..
pagi tadi dlm kul pukul 7 cm uh qid gi anta aiman gi sekolah.
die ade mcm program utk budak2 UPSR ni...
qid anta die sampai dalam sekolah..mase nak keluar dari pintu
pagar uh kereta cikgu hedir masuk!!
qid pandang jee..pas uh die bantai nyee bunyi kan hon kereta die..
nak tak nak tunggu lah gak die parking!!
ingat lagi die at qid ni haa..adoiyaii rambut dah gondol pon ingt lagi at qid..
perhh terharu mehh!!!die suh qid tunggu jap coz die nk gi punch kad!!
dalam kul 7.05 cm uh bru die turun blik..mcm2 die tnye..
paling utama die tnye pasal pelajaran lah!! BAHASA MELAYU..subjek yg
die ajar dulu...subjek tu lah yg die byk tnye...die tnye pasal novel INTERLOK lahh!!
qid x abis lagi bce novel tu..
lame gak lah borak2 ngan die...memang lame giler x jumpe cikgu hedir tu...
walaupon nampak grng tp sebnrnyee die sgt penyayang tau!!!
memang penyanyangg gilerr lah die tu!!
tgh borak2 dgn cikgu hedir masuk satu kereta..
yg pasti qid kenal sgt dgn kereta die tu..
cikgu hedir panggil owg dlm kereta tu ajak join kite owg coz cikgu hedir ckp
die dah lme x jumpe owg tu...
adoiyaiiii sape owg uh???aduiiii owg tu ROY..roy punye awex ann mengajar at c2...
cikgu hedir dgn roy memang dah kenal since awex si roy tu mengajar at c2...
si roy tu memang jenis x kisah join jee kteowg..
yg ade time tu ustzh zalina,cikgu hedir, cikgu nani,ustaz hisyam,cikgu ramlah,cikgu laily
and cikgu karim...memang best lahh jumpe dowg....qid sowg jee ex student dieorg time tu!!
satu meja panjang at kentin tu penuh dgn kteowg semua... plus dgn roy skali...
sekolah tu ade wat progrm UPSR and ade wat jamuan sikit untuk cikgu2 and family dowg!!
memang best lahh jumpe cikgu2 tu tadi walaupun kejap...tapi bermakna tau!!
nak2 nyee biler kantin tu riuh dgn gelak tawa kmi semua...tau2 je lah klu ade cikgu hedir,ustazh zalina and cikgu nani....comfem owg2 at sekeliling die akan gelak jeeee...
cikgu hedir kenal an qid kat roy..cikgu hedir ingt qid memang x kenal si roy tu..
pas tu die bantai nyee ckp at roy ni "ni pelajar kami semua batch 2006,pelajar paling jahanam thun tu" perhh!! ayt cikgu hedir...haaa memang kaww lah!!! yg x boleh blah uh ustaz boleh lak
backup!!die ckp at cikgu hedir "ko jgn dir...die yg tolong ko tangkap bdk2 ni dulu..ingt tu!!bsr jase die at skolah ni.." hahahaha ayt ustz giler skema time uh....
adoiyaiii teringat time jadi spy skolah dulu....mcm2 benda qid dpt..memang best lah dpt jumpe cikgu2 tu tapi....
tapi ann qid rse if si roy uh ckp at cikgu hedir yg die memang kenal qid xde lah cikgu hedir ni
merapu mcm2 tadi...ni x...die senyum jee biler cikgu hedir ckp mcm2 pasal qid time darjah 6..
adoiyaiiiiii...

*mase tu berlalu hanya dlm 30 minit sja..tapi sgt bermakna untuk hari ni..
dari pukul 7-10 mcm uh sampai pukul 7-40,dowg semua dah nak kena wat kerja masing2...nak uruskan bdk2 darjah 6 tu...30 minit...ok lah tu....dpt sarapan pagi dgn dowg semua..
memang indah btl pagi ni....si roy tu pown x dpt tunggu smpai jamuan tu start coz die ade meeting jugak pagi tadi dkt sekolah!!!
pape pown terharu giler coz cikgu2 tu semua masih ingt pade qid...
kowg semua memang sporting giler....and thankz tu my PAK CIK HEDIR coz ajak minum tadi..
lau x,xde makne nye qid dpt jumpe cikgu2 yg lain tu..and thankz juga coz dah mengutuk qid depan roy tadi..hihiihii..memang JAHAT!!!!
~insya-allah ape yg cikgu bisikkan pde saya tadi akan saya ingt..
TYVM cikgu......


esya...alamkkkk!!!xde mood langsung mlm ni haa
tadi at tuisyen pown kurengg sikit mood ni!!
lagi2 biler dgr satu ayat yang kuar dri mulut cikgu
tu yg menarik semua mood qid untuk senyum!!
adoiyaiii....sakit nyee hati ingt cikgu tu!!!
die buat qid terus xde mood and terus rse mau blik cept tadi..
die ckp ape??? die ckp ni "budak2 AF tu semua BANGANG!!!!"
adoiyaiiii panaz lak ati ni...die ingt ape??
x pK ke yg die ckp tu pown same manusia mcm die..
ade ati and perasaan....mcm mane klu dowg semua tahu ape yg die ckp ni!!!
x ke dowg kecewa ke,kecik ati ke..atau mungkin dowg akan mrh dgn kenyataan die tu!!
adoiiiiiiii.......
tu abg aku tu haa....budak AF...ape cer????
abg aku tu pown BANGANG lahh!!!!ha???
if abg aku tu dh bangang,makne nye aku ni pown bangang lah??
klu aku ni bangang mknenye ko tu ade pljr yg sgt bngang lah coz abg die dah bangang!!!
mcm tu???haaaaa?????adoiiiiyaiii x fhm lah aku......
tp qid rse cikgu tu thu yg qid skit ati dgn kate2 die uh..
coz b4 keluar tu die ade ckp "sya mintak maaf klu ade menginggung mane2 perasaan tu"
haa mne x nyee mule2 qid ok,senyum2 lagi..dgr jee ayt die uh,trus muke ketat jeee..
die wat lah lawak cm mane pown tadi,qid x gelak pown...hermmm...
qid x leh trima kate2 die uh..biar lah owg nak ckp qid ni student yg tah ape2 tah ke nak ckp
qid ni student kuang ajar ke....qid x perduli lah!!!
qid kenal dak AF dulu dri qid kenal die..and qid kenal dak AF lgi rapat dri qid rapat ngan die..
if kowg pown mesti kowg akan buat ape yg qid buat annn...
aduiiii....

*esya..
ptg tdi bru si ROY tu blz msg...
memang x tau mau ckp ape dah at die..
if kau ROY bce ni [qid mintak maaf ok!,fine!!!qid slah....maaf!]
ari ahad mcm tu abg ajam akan dtg ambik phone qid..
ari esok mlm kg buat kenduri...ari ahad umah kg ayah plak wat kenduri..
adoiyaiii byk btl laaaaa...
mlz lah nak ikot ni semua...tapi....terpaksa gak ikot...

ok lah esya mau tido..nite syg..
<3 love u

Thursday, 16 June 2011
salam esya...
ari ni dpt brita bruk!!!
aduisshhhhh mlz laa nak berhadapan dgn sume ni...
pertama skli qid dpt tahu dri pian yang abg ajam mrh dgn qid..
psl ape tu qid tak thu..pian ade ckp yg abg ajam nak dtg seremban this week
utk ambik phone and gadjet2 qid yg lain...mama pown ade ckp pasal ni tdi...
mama kte "nanti bg brng2 kmo dkt ajam!"
haaaaa knp ni??
adoiyaii abis owg nak gne ape???
abg ajam ni x pyah laa nak dtg seremban..
dah lah die dtg ari tu owg2 ni dah tnye qid btl ke die uh!!!
kann skang byk kerja,so x pyh lah dtg seremban atas sbb2 yang kecik ni..
menyusahkan and membuang mase abg jee sbnarnyee...
ape mslh sbnarnyee erk???
satu lgi tdi qid dpt msg dri Roy dia anta ni "Aqid..kmu sampai bila nak mcm ni?sya tak suka tgk kmu mcm ni.kmu buat saya berfikir tentang kmu.risau.marah semua ade bila baca apa yang kmu send..kmu kena ingat kmu ada keluarga.paling senang kmu ade saya skang!!klo kmu x mahu share ckp Qid!!"
aduishhh ROYY!!!!!
knp lahh anta msg tu??qid ckp btl lah!
qid pernah ckp an qid akan tulis ape sje yg qid rase...
saat tu itu yg qid rse..memang qid x boleh nak wat pe dah...qid dah ckp awal2 annn since qid thu
roy follow blog qid tu..sorry roy if roy x suke ape qid tulis tu..sorry sgt2...
tapi jujur qid ckp roy,bukan qid xsuke kenal roy,malah kenal roy buat qid sentiase berhati2 dgn setiap ape yg qid nak buat.....skali lagi sory sgt2 klu roy terase...
ermmmm

*esya..
tadi try col abg ajam,coz pian bg tau time qid tgh tuisyen..
col2 die x angkat!!msg x reply...
skali abg mierul anta msg suh stop col ajam..die kte abg ajam memang x mau angkat..!!
adoiyaiii sib baik abg mierul msg tu..klu x mcm owg bodoh lah qid dok menelepon die uh!!
sume nak mrh at qid haaa!!!!
kmo esya????mrh at qid gak???
haaa lantak lah nak mrh ke ape haaa...
adoiyaiiiii sorry laaaaa...klu betul slh qid...ha qid sanggup trima hukuman haa!!!
klu x!!! qid belasan sowg2..ABG AJAM & ROY!!!!!!....
sampai terkangkang2 kowg qid belasan nanti...hahahahahhahahha

okey lah out..mau wat kerja sikit..
<3 love kmo syg!!

Wednesday, 15 June 2011

Maafkan aku sekiranya tak termampu

Untuk mencurahkan semua isi hatiku

Ternyata tak terkata

Rinduku padamu

Chorus

Ku takkan bisa menjadi lebih

Dari apa yang terdaya

Namun ku tetap berjanji

Akan masih mencuba untuk

Memujuk hatimu

Mencintai aku

Kerna semua yang ada

Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan

Membawa sejuta harapan

Menagih cinta

Teragung darimu...



Bait2 kata lirik tu!!!
perhhh memang best!
lagu HAZAMA..video klip die pown best gak!
sje jee mau post lirik ni mlm ni..
mcm xde cite sgt lah!!
ade tp x byk lah!!
cerita ni pown ade kena mengena ngan lagu Hazama.
*xde blik sekolah tadi pergi mkn at luar!
mkn nasik ayam at area2 umah tu..
sambil tunggu2 tu nyanyi lah lgu hazama...
sekali ade owg tegur! "dah2 lah tu dgn AF..muak dah tgk,at TV AF,at fb AF,at Blog AF.."
perhh!!memang panas laa time tu dgr die ckp!!
skali qid pusing tgk owg yg ckp uh rupe2nye si ROY sengal uhh!!!
adoiyaiiii dah x suke AF dah laaa..jgn nak halang owg lain yee EN ROY hoiiiii...
owg lain punye suke lah mau suke ke x suke ke..ok??
pape pown thankz to ROY yang blja mkn tghari tdi..
lain kali blnja lagi ok!!!

Monday, 13 June 2011


Af9 dah melaburkan tirainyee semalam..
makeee tamat lah AF buat selama2nya..
aduishhh mcm mane laa erk!!! 4 thun qid follow AF..
gi tgk konsert avery week!!!
memang lain rse nyee kot biler dah abis ni..
hubungan qid ngan FUN2 pljar AF yang qid minat dah mcm keluarga dah...
dari AF6 qid start serius follow AF...
time tu sokong nubhan..we call him ABG AN..
semua nubies time uh memang best!!!!
abg an pown dri seremban,biler nk gi tgk konsert jee tgk ramai2..
gerak dari seremban...biler dah abis af pun time uh!
kite owg nubies2 ni semua selalu jumpe....slalu berkongsi cerita..sampai sekang masih lagi
rapat..masih lagi berkongsi cerita sesame sendiri...abg an pown rajin buat perjumpaan ngan nubies2...ari tu buat at ulu bendul lah,at jeram toi lahhh!!memang best laaa..
lepas AF6..support plak AF7..AF7 perhhh!!!thun yg x akan qid lupe..
thun tu support mamat ARIL tu ha...
setiap minggu die perfom all out..memang best!!and yg kelakar nyee bile ingt blik
boleh dikatakan setiap minggu die buat persembahan die akan baring at pentas..
sampai skang pown kdng2 mcm tu!!perhh!!sewel dah mamat tu..hahahhaah
time tu lah kenal ngan fun2 ARIL-LOVER..memang syok dpt member bru lgi..
tiap2 minggu tgk same2...tapi aril TERsingkir mase minggu ke-7..
time lagu NAKAL..persembahan tu memang best!!!die turun dri pentas siap nyanyi at bwh!!!
tapi maybe undi kiteowg x cukup kot tok die...
btl lah kte owg annn..klu dah rezeki memang x ke mana lah!
aril di AFMASUK terus ke final!!
wahh saat tu memang kiteowg aril-lover fun club memang gembira sgt!!
aura af terangkat semua time uh!!time tu abg mierul,abg bob,abg jeff semua happy gilerrr
time konsert final tu memang x lupe lah!!nyanyi lagu kasih x sampai and singel bru die
toksik...time lagu toksik tu memang semua tercengang lah coz die oleh lari and melompat
turun ke tempat juri..pas uh die boleh plak selerak kan kertas2 adlin as a pengkritik mlm tu..
memang kiteowg tkut gile adlin bg kritikan pedas at die...
tgk2 adlin ckp die x akan angkat lagi name AF ni klu dlu dowg x bwk aril ke final!tapi die bersyukur sbb aril masuk semula...aril cume dapat no.2 time tu..tapi syukur lah.
at least die antara top 3....
selain aril kiteowg pown support akim...
but aril yg utama lahh time tu
mase AF8 x follow sgt...qid just ikot dowg tgk time final..
untuk sokong ADIRA..adira sme gak ngan aril dpt no.2...
haaaaaaaaaa tapi thun ni....
semangat AF uh dtg blik biler..
ni AF terakhir tu yg buatkan qid follow tiap2 minggu...
dri tirai lgi dah start tgk dah!!!
b4 hazama masuk qid,abg mierul,abg bob and sume2 skali sokong ERUL..
but biler HAZAMA dah masukkk semua sokong HAZAMA....
terutama abg ajam senget tu lah yg berkobar2...
paling best mase HAZAMA nyanyi lgu hey soul sister..
semua nyanyi same2..pas uh time hattan komen semua jerit2 "kaww timm" byk2 kali..
memang best!!mase final lah paling best!! kiteowg sume berkumpul rmai2...
syok giler...persembhan pk lang pown x kurang gah nyee...
menangis pak langg biler di umumkan sbgai juara...
time bg ucapan tu..ade mcm die x de word tok ckp auu..sekali abg ajam bantai nyee menjerit
"kaww Timmm" haaaa daoiii hazama senyum..
time tu die tgh jiwa kaco tu..yee lah bru menang!!!
hubungan ngan HFC dah mcm keluarga bru dah....

*best nyeee kenal AF ni...
NUBIES,ARIL-LOVER,GAFIMMER,HFC..
aduishhh ramai nyee keluarge aku..hihihihi
mane x nye..pelajar2 AF tu dah sah2 mcm keluarga..
yg kiteowg ni tiap2 minggu asyik jumpe muke sme jee..
xke dah mcm keluarga...adoiiii..
hubungan dgn nubie2,aril-lover fc,and gafimmer memang ok sampail sekarang!!
walaupun dah 2,3 thun berlalu tapi hubungan kami still rapat lagi..
nak2 nyee ngan ARIL-LOVER...memang terbaikkkk lah dowg!!!!
hope sgt hubungan bru ngan HFC ni akan kekal mcm mane dgn nubies,aril-lover and gafimmer ni.dgr cite x lme lagi ade plak AF ALL STARZ klu x silap lahhh!!!
alaaaa lebih kurang maharaja lawak tuu...time tu mesti best!!yg the best mesti akan perfom.
aduishh x sbr haaa...

*ok lah ti sambung story pasal AF ok!


Sunday, 12 June 2011



memang dah agak lame dah!!!
hazama lah juara af9..
alhamdulillah doa HFC semua makbur untuk melihat HAZAMA jadi juare..
semangt hazama kuat!!!5 tahun dia menunggu untuk masuk AF..
kali ni penantian die terbalaz..die JUARA AF9...
tahniah buat pak langgg..kaww Timmmm lahh!!!

**********************

menangis gembira pak lang bile di umumkan sebagai juara..
ucapan pak lang...bgus!!tak lupe pade tuhan...
ade sblm ni juare x ingt tu semua...
and terima kasih sbb x lupe peminat pak langg...
memang kaw tim pak lang ni....

**********************
hampir semua bekas pelajar dari af1~af8 menyokong pak lang!!!
memang bestt sgt biler mereka semua bercerita tentang pak lang..
biler rmai ckp pak lang juare...makbur lah kate2 kami semua...
kte2 tu doa...doa kami x lekang ucap HAZAMA JUARA...
see mlm ni hazama juare...
tahniah sekali lagi!!!

SEKIAN MALAM NI <3

Saturday, 11 June 2011


salam~
heyyyy x thu lah knp dari pagi tadi qid asyik tgk video dua insan kat atas tu..
suara diorang,gelak tawa diorang buat kann qid rindu sgt pade dorg...
rindu yg sememang nyee owg lain x kan fhm...
hanya yang menyayangi diri mereka sje tahu bertapa azab nyee menanggung rindu
pade mereka...sorang tu dah setahun dah meninggal..yg sorg lagi...xlme je lagi dah nak setahun
die pergi...tarikh meninggal yg sowg tu selang sehari jee dgn tarikh lahir sorang lagi tu..
[fhm ka??] ^^
sape name dowg??
mungkin kowg kenal sape yg belah kiri tu...
tapi untuk pengetahuan kowg yg belah kanan tu abg angkt qid...
name die KHAIRUL NA'IM..
abg im meninggal sehari sebelum tarikh lahir arwah achik..
belum sampai 3 bulan achik meninggal,abg im plak Allah ambik dari kami..
ermmm DIA saje thu perasaan kami mase tu...
tahun 2010 memang memeritkan buat kami..
satu2 owg kami syg di panggil-NYA.
hari ni terasa rindu sekali qid pade mereka berdua...
lagi2 dah nak dkt setahun arwah abg im meninggal ni...
memang susah nak lupekan suare,gelak tawa,cara mereka berdua ni...

*tapi qid bersyukur esya..
sbb qid dapat kenal dgn sesowg yg same mcm arwah achik..
cara die,mata die...lenggok nada die bercakap ya allah memang mcm arwah achik.
sape die???ermm ROY..die yg punya ciri2 arwah achik..
tapi hakikatnye die bukan achik yg sbnar!!!!

[AL-FATIHAH BUAT KHAIRUL NA'IM & ABDILLAH MURAD]


Friday, 10 June 2011
ESYA~~
tak sanggup rse nyee nak berhadapan dgn MATI..
kmu dah rse saat tu..
mcm mane esya??sakit??perit??
ape lgi esya??klu lah kmo boleh berkata2 nak jee qid thu
ape yg rse saat kite berhadapan dgn maut tu!!
kmo dah lalui tu semua..and qid pulak bakal lalui semua tu..
ya allah x sanggup esya...
mcm2 rase ade biler ingt tu semua..
mcm mane lah kmo lalui tu semua..

*rindu sgt pade kmo esya..
rindu gelak tawa kmo..rindu nak tatap mata kmo..rindu nak dgn suare manja kmo..
qid hanya boleh menunggu tuk berjumpe dgn kamo satu hari nanti..
yang pasti nye hari tu tetap akan tibe...tak lme je lagi.. :)


Wednesday, 8 June 2011


salam esya..
ermmm dah malam pown..
cepat btl masa berlalu..
byk benda jadi satu hari ni..
mcm2 benda qid rse hari ni..
ade menarik!
ada yang sedih..!!
ade gak yang buat qid tergamam!!!
pagi tadi dalam pukul 9 lebih uh gi KPJ ngan my mom and ayah!!
lame lah gak at hospital tu..
sampi pukul 12 lah gak duk at situ..
byang kann dekat 3 jam lah duduk menunggu at c2..
mase tgh tunggu tu ade sowg mamt ni lalu au esya...
die punye rambut pendek lah juga...muke die putih..pakai seluar jeans dengan baju putih
lengan panjang!!
muke die...sebijik mcm arwah abg naim...
memang tersentak lah gak qid biler terpandang muke die...
qid ingt an qid sowg jee perasan rupe nye ayah pown perasan..
ayah ckp at mama "mcm naim kann budak tu??"
mama senyum je..ermmm ramai sebenarnyee tgk rindukan abg naim!!
ramai sgt!!!
owg tu die asma...die gi ambik ubat at hospital uh!!!
same cm abg naim..abg naim pown asma..memang wat qid teringt at abg naim lah time uh!!!
diam x diam dah dekat setahun abg naim meninggal..hujung bulan ni genap lah setahun die meninggal dunia...

lepas gi hospital tu qid gi anta mama gi bayu..
time tgh tunggu2 uh abg man ajak kuar ngan qid..
qid ikot jee lah,lagi pown x buat ape2 pown time uh!!!
dalam kereta uh abg man byk tnye laa pasal akak,along,angah and pasal diri qid..
abg man boleh thu ape yg qid lalui,esya....
die kte "adik ni nampak je mcm ni kann..tapi adik terlalu rindu an sesowg kannn??" tersentak qid biler die tnye mcm tu...qid gelak jee die ckp uh..xx tau mau coment ape...
pas uh die ckp lagi.. "abg man kalu jadi adik lah!x thu lah abg man boleh buat x ape yg adik buat sekang ni.." sekali lgi qid pelik time tu!!
qid ckp lahh at mama ape yg abg man ckp uh!
mama kte abg man memang pandai cikit tgk2 owg ni..die pandang muke owg uh die boleh thu
owg uh ade mslh or tak!!
alamak!!! knp laa qid gi ikot abg man tu..x pasal2 die thu pasal qid..
susah btl lah esya biler rmai owg yg boleh bce fikiran owg and boleh thu owg uh ade prob ke ape ke...susah mau simpan rhsia mcm tu..x ckp lagi..owg uh dh thu!!!
sekang ni qid dah kenal 4 owg yang thu benda2 tu semua..
semua lelaki...memang handal lah kaum ADAM ni...
yang thu pasal tu semua,ABG MAN,CIKGU IZHAR,ROY and USTAZ SUHAIMI tuuu...
haaa ambik ko..semua yg rapat ngan qid..cume cikgu izhar jee x berape rpat coz die cume ajar qid at tempat tuisyen jeee...
ngan cikgu izhar pown pernah terkantoi sekali...
dengan roy x yah cite lahh!!!since jumpe die at TS ari tu memang byk lah benda qid terkantoi ngan die..ngn ustaz suhaimi tu lgi dsyat!!!!die trus jee report at ayah ape yg die thu..
xde belas kasian pownn...tapi abg man ok!hahaah..bru thu mehh pasal abg man thu benda2 ni..

*ok lah esya ti qid sambung!

Tuesday, 7 June 2011


haaa..
hari ni 7/6/11...
tarikh 7hb 6 uh terikh birthday ABG AIE..
sape ABG AIE?
haaa abg kesayangan bdk2 spinians lahhh..hahahah
name sebenarnyee WAN ZUHAIRI..
Abg Aie ni guitarist kumpulan SPIN..
memang handal lah Abg Aie ni goreng gitar die uh!!
qid mule rapat ngan Abg Aie since abg achik meninggal..
Abg Aie memang artis paling best lah!!!
sporting abis...die layan semua owg yg tegur die..
memang cool gilerr Abg Aie ni...
tapi sto yg paling qid tabik ngan die,die ni penyabar..walaupun ade owg yg
mengata die at FB tu semua tapi die masih boleh bersabar..die x melenting pown!!
cume satu ari dulu die ade out from FB and pergi ke twitter untuk lari dari owg tu..
die x marh pown owg uh..biler die dah cool bru die masuk at FB balik!!
ermmm tu lah Abg Wan Zuhairi yang palinggg baik!!!

*for Abg Wan Zuhairi a.k.a Abg Aie ni: ok! happy birthday utk ABG AIE.moga dengan umur yang bru ni hidup abg lebih ceria ok! and rezeki abg juga akan sentiase bertambah!qid juga doakan moga abg di kurniakan tubuh badan yang sihat sentiase..aminnnn... :)

okey!! HAPPY BIRTHDAY ABG AIE


salam~
esya qid ade story ni..
tadi qid gi hospital ade appointment ngan doc..
mule2 gi at wad kecemasan tnye mane nak rujuk tu surat yg doc bg b4 ni..
pas uh owg at wad kecemasan uh suh gi tempat pendaftaran..
dah tunggu lme at tempat pendaftaran tu tgk2 dowg suh gi at bhagian klinik pakar bedah..
ok!!!kiteowg gi at klinik pakar uh...dah smpai klinik pakar tah ape ayah ckp ngan nurse uh,
pas uh nurse uh suh gi at tempat SOPD...ok...pergi lagi...sampai at SOPD doc plak xde...
tunggu lah dkt setengah jam..time uh ayah dah panaz dah....
ade laa sowg doc cine ni dtg time uh,die tgk surat tu semua die ckp die buat pembedahan am saje..
yg pembedahan nak kena buat tu doc yg at bhagian perubatan!!ayah dah dgr die kte kne jumpe doc bhagia perubatann at MOPD..terus melenting ayah!!!!
ayah kte "ingt kiteowg ni bola ke??mau suruh gi sne,suruh gi sni..ingt ape??tak kan lah data at surat tu xcukup info untuk suruh kami gi mane!!susah sgt!!!"
mama dah berdiri dah time ayah tetibe melenting uh!!!
adoiyaiii lau qid jd ayah pown qid melenting!!!
ingt dekat ke tempat2 tu...adoiyaiiii

pas uh doc yg kena marh ngan ayah tu yg gi bwk surat tu at MOPD punye tempat and die
yg uruskan dengan doc at MOPD tuu..lepas dah abis uh semua bru die bg at ayah suh daftar!!
time gi daftar uh ayah ngan mama je gi..malaz qid mau ikot..qid duduk jee at tempat MOPD uh!!
sampai lahhh doc panggil baru qid gi...sakit ati tau + letih gi sne gi sni...
sengal!!!paling sengal at tempat pendaftran tu!!!
takkan die tak thu mane mau pergi...sengal!!!!patut nyee owg at bhagian stu yg lbih thu,coz die bhagian dpn and msti rmai yg akan bertnye at tempat dowg tu...
lepas qid jumpe doc uh,die ckp2 ngan ayh!!haaa time uh skali lagi ayah bising mehhh...
adoiyaiiiii memang serabottt...
doc uh kte dowg x leh buat pembedahan tu...dowg suh rujuk at HKL or KPJ blik!!!
apeee lahhhh..tadi at SOPD kte MOPD boleh buatt..ni x boleh buat plak!!!haaa pdn muke ko kne mrhh ngan ayah!!!
sedang elok lahh tu..ape arhhh hospital jee nampak besar!!!
SONGOT btl!!!

*esya,mybe benda lme akan berulang blik..doakan yg terbaik ok!



Monday, 6 June 2011
:: ALI IMRAN ::
[mangsa bdk2 STAD and geng HR]
hihihihihihi

salam esya~
ermmm lme x tulis blog ni...
dari sehari-kesehari mau tulis tapi x tulis gak!!
bz sikit laaa...
skang ni ha bru free..tu yg cilok tulis blog jap haaa
haaa mcm yg qid ckp ari tu 4hb 6 ari tu umah wat kenduri...
kenduri arwah + kesyukuran +bcaan yassin sekali..
ermmm ummi kmu ade dtg..abg elyas x de...
ermmm ummi nampak cm dah ok jee..
b4 ni mcm murung jee since walit meninggal tu..
tapi mlm uh ummi nampak mcm ceria jee...
ermmm...walaupun kenduri mlm uh agak kelang kabut sikit!!!
tapi best!member2 skolah qid pown dtg!!
ni kire first time laa dieowg dtg umah!!
dak pompuan yg dtg sha,wani,cyra and zaty..
dak laki plak izzul,firdaus,razief,panjang..pas uh dowg bwk member2 dowg..
lau x silap salah sowg dri member dowg uh name die firas!!!
qid rse cm kenal jee bdk uh...hihihihi..

tapi mlm uh x pat nak jumpe sgt dak laki..
coz kejap2 mak panggil..kejap2 ayh panggil..kejap2 akak panggil!!!
ahhhh agak sakit ati gak laah mlm uh!!
lau ikot ann mau lepak jee ngan bdk2 ni semua...sekali haaa x dpt!!!
pape pown terima kasih sgt laaa pade dowg2 semua coz sudi dtg..
but sorry laa coz layanan aku kureng cikit yeee....ampun sgt2...

haaa esya..mlm 4hb tuu qid dpt 3 hadiah ari jadi...mg x sangka lah!!
mule2 from along shyaiful...
pas tu sha,zaty and wani plak bg hadiah..
last sekali abg wan bg hadiah coklat...
memang mlm tu gak coklat uh abis,,hihihihi
ti qid upload gambar2 uh...
mlm tu kann esya dak2 pompuan ni ambik gambar ngan dak ali anak abg ijam..
siott jee...tgk2 at fb byk gambar die.adoiyaiiii..
sesat maaa anak buah qid at c2...

haa hari 2 qid ade plan nak record video time bce yassin...
b4 owg masjid masuk uh qid ngan wani ade lah gi at dlm letk cmre tok record...
pas tu time dah abis uh gi laa blik dlm nak ambik cmre uh
dgn harapan video uh ade laaa..
sekali bukak2 jee...tgk video uh xde..perhhh memang sakit ati time uh!!!
si syafiq tu gi gobek2 nyee cmre uh!!! tau laa die uh pandai handle gadjet2 ni..
x pyh laaa qid punye pown nak gobek gak!!!sakit btl hati...
owg dah plan baik2 ni die gi kacau plak...
bdk lain xde pown usik2 cmre uh ari tu...dak irfan yg paling nakal tu pown xde kacau cmre uh..die thu cmre uh tgh record...ni die???susah btl klu owg yg terlebih pandai ni...
tu lahhhh belagak jee kerja ko....abis semua owg punye ko nak gobek!!!
abis semua perancangan musnh!!!
pas uh kena marah ngan abg syam plak!!
coz xde sgt pic time uh!!!and video yg dah plan tu pown xde...
tu yg abg marah uh!!!
adoiyaiii sbr jeee lah!!!yg abg ni pown sto tinggal kan lah cmre ko tu,
cmre aku tu dah laa cm benggong!!!
ade cmre kendekot lak ko tu :P
adoiyaiiii...

::from along shyaiful::

::from sha,zaty and wani::

hadiah from abg wan x sempat nak ambik dah abis!!!hihihi



::my sis and mak cik::

::saudara mara ku,yang budak 4 owg uh adik beradik[anak buah ku] ::
::lagi saudara maraku::
**************************************************************************
lepas anta syira,sha and wani balik..
ag ajm pown sampai umah!!!
ermm xde rezeki wani pown jumpe abg ajam...
mlm abg ajam dtg uh!!
memang best laa gak!
coz die bantai nyee berkaroke mlm uh at dlm umah!!!
pas uh die rmai2 basuh piuk semua...
memang terbaik lahhh wokkk!!!!
rajin kowg!!lain kali kenduri boleh tlg lagi...

esya tadi ann mase qid lepak at BATA..
kuar laa lgu menatap mata mu uh by ARIL tu annn..
sekali abg ajam tetiibe dtg dri belkang qid menyanyi lgu uh!!pas uh bantai nee berjoget ngan
abg man at sebelah kaunter BATA uh!!!
sakit btul hati.....qid suruh dowg masyk dlm stor!!!!!
ingt annn dudk diam2 lah dlm stor uh sekali bantai nyee melalak menyanyi berbagai tu haaa..
sakit lakk ati,sampai owg yg dtg uh ckp 'siape tu dik??'
haaa ambik ko!!! tergagap2 aku nak jwb!!
memalu ann owg btl laa ko ni....
memang giler lah abg man and ajam uh!!! SEWEL!

lepas abis kenduri tu semua ann esya..
qid jumpe ummi.ummi ckp "moga2 walit and esya tenang kat sne dgn ape yg kite kirim kann"
yeeee harap sgt mcm tu..bukan walit sjae...semua yg dah pergi tu..
termasuk arwah achik and abg na'im gak!!!moga dowg tenang kat sne...
mlm kenduri uh hujan...nenek kte tu hujan rahmat!!!
pas uh nenek kte gak lauk2 uh abis coz malaikat uh lapar...
nenek kte kalau kenduri lauk byk,pas uh abis sebenarnyee malaikat uh lapar!!!
ye atau x tu qid tak thu tpi tu yg nenek qid ckp!!!
ermmm...


*ok lahh syg,qid stop dlu ok!
nanti qid sambung ok!! salam...
miss u so much syg... ;(

Thursday, 2 June 2011


salam~~esya..
17 haribulan 4 ari tu genap setahun arwah achik pergi meninggalkan kami semua..
sekarang sebulan saja lagi genaplah arwah abang naim pergi tinggalkan kami semua...
diam tak diam dah dekat setahun dah...
rasenyee mcm bruu je lagi arwah meninggal..
masih terngiang2 suare kakak,cikgu semua menangis saat menatap wajah arwah..
sedih bila teringtkan hari pada tarikh 30hb 6 2010 tu..
mcm mane qid terkejut bile di beri tahu abg naim meninggal..mcm mane cikgu and kakak peluk qid sambil menangis...semua tu takkkan qid lupe kan..malah qid rse benda tu seperti baru saja berlaku...tapi hakikatnye benda tu dh dekat setahun berlaku...
setiap kali qid bukak FB abg naim..mesti air mata ni akan mengalir biler terbace post2 yg abg aiman and cikgu anta kat wall arwah...

tak thu lah esya tertiba teringt pade arwah..
mungkin ade rse rindu dlm diri ini buat arwah yg membuatkan qid teringt pade die...
teringt gelagat die,senyuman die,suara die....rindu jdi nyee
tapi ape boleh buat..abg aiman kate ALLAH S.W.T lebih menyanyangi die dari kite semua.
kite kena redha dgn ape yg jadi..
ermmm btl kte abg aiman... :)

[AL-FATIHAH BUAT KHAIRUL NA'IM :
MOGA ROHNYA DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG-ORANG YANG BERIMAN]

Wednesday, 1 June 2011
[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi]
..sorry..

asalammualaikumm...[x jawab dosa]
hahahah..
esya qid bru pas blik dri salon haaa...
gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali...
perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis,
pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!!
haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni...
abis duit qidd....adoiyaiiii....
at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering....
haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa..
duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii...
rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut
at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...

esya..mlm tadi dowg wat party at umah..
memang best gilerr lah!!
tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh...
mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg...
ya allah..memang best gilerr...
dowg jamming at umah qid..
memang best lah!!
ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu2
ARWAH ACHIK!!! ya allah memang buat qid menangis cikittt lah mlm tadi...
pertama kali qid dengar abg ajam and abg akim nyanyi lagu SPIN...
memang terperanjat biler tetibe dengar abg ajam nyanyi ENGKAU YANG KU CINTA..
adoiiii...ingt ann time uh abg ajm sesaje jee nak nyanyi lagu uh!!
sekali lepas uh remy plak yg nyanyi lagu SEORANG KAWAN...
yang tak boleh la time Pian nyanyi arhhh..die nyanyi lagu SEJUTA MAAF...
perhhh!!!ann qid gaduh ngan die,time die nyanyi uh qid tgh borak ngan abg akim sekali abg ajam tarik qid,and abg mierul tarik pian..dowg nak close ann kteowg blik!!!
perhh mg malu giler time uh!!!
yg si pian ni plak nyanyi giler punye felling...sampai qid pown mcm rse lain...
lagu uhh an maksud die dalam!!!
yang wat qid berterima kasih sgtt2 coz abg akim pown join nyanyi gak!!
die nyanyi lagu SPIN gak,lagu DIMANA JANJI MU DULU...memang kaww timm lah abg Akim ni...walaupun die tak pernah nyanyi lagu SPIN..tapi die redah jee semalam..
ape yg abg ajam bg tahu abg akim sempat dengar lagu tu pown b4 die nyanyi tu..pas uh time jamming die boleh nyanyi dgn elok lak tu!!memang tabikkkk laa at lu bro!!!
hampir semua lah nyanyi lagu SPIN..xde sowg pown nyanyi lagu lain...baik lagu dowg sendiri ke ape ke...semua nyanyi lagu SPIN,LAGU ARWAH ACHIK!!!!
memang tak sangka lah dowg semua boleh buat ni semua..dowg sanggup nyanyi lagu2 arwah..
adoiyaiiii.....memang best sgt2....
~tapi ade gak yg tak best nyeee..
hahahahah
time qid qid kena tarik ngan abg ajam uh,
dowg yg lain bantai nyeee gi sembur atas krim at atas kepala qid ni..
pas uh di tonyoh2 nye at muka ni semua..
memang giler lah!!kot tu jee ok lagi...
ni gi campak qid at kolam mandi!!!
adoiyaiiii..dah lah tengah malam!!!SOJUKKKK tau takkkkk...
adoiyaiii..air kolam uh!!!haaaa tak tau lahh air kolam uh dowg dah campur dgn ape...
bau die...adoiyaiiii...memang melekat lah!!!!...
memang kawwww lah bau die...
pas dah berendam lame dlm uh,out lahh...
tengok2 rambut keras!!!ya allah memang mengelabah laaaa qid time tu...
rase nak jerit jeee time tu...
dowg ni boleh gelak lak tu...
tak thu lah ape yg dowg taruk dlm air tu..
heyyy sib baik lahh dowg ni dah mcm family qid....lau takk..dah lme aku bunuh sowg2..
alasan kowg tahun ni sbb qid dah 17 tahun..and bgi kowg sweet 17 harus GEMPAK knnn..
haaa yooo memang gempak ni haaa..sampai rambut qid pown mcm dawai semalam!!!
TQ very kamsa laa erkk!! [sory angelteuksha amik ayat ko]
hahahahahah..

haa semalam ade bukak hadiah...
memang mcm2 lah!!! terima kasih sgt2 lah erk!!
ermm wani bg qid jam and mcm patung kecik uh!!letak at phone punye...
pas uh abg ajam plak bg lagi satu hadiah...
adiah ape????adoiyaiii ANDROID -sony beb!!
memang mcm nak gilerr qid time uh!!!!
ya allah,bestttt gilerr...
kotak phone uh bukak kejap jee smalm..
pas uh qid simpan blik..
sayang mehh mau guna..
memang tak sangka lah abg ajam beli phone tu!!!
dulu qid ckp at abg ajam qid mau phone tu satu ari nanti,tak sangka plak die boleh beli ann
phone tu..memang syggg giler arhh at die..
thun lepas mama beli phone bru..
thu ni abg ajam plak!!memang best arhh kowg..

*k lah esya ti qid sambung lagi ok!!!
esok qid mau gi melaka lah!!!
sabtu ni umah buat kenduri..mau ambik brng at melaka jap sok!!!
[miss u esya :) ]


Official Template By BudakPEMALAS