Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

Selamat Jalan 2011 ;'( ~~

Asalammualaikum!!

sekarang dah pukul 9 lebih.tarikh 31/12/2011.
lebih kurang tiga jam lagi sampai lah kehadiran 2012.
So tahun 2011 ni hanya tinggal kenangan saje..
ermmm ni masuk kali ke tiga lah qid sambut new year tanpa insan yang
bernama Ellysya Balqis.
Last year qid celebrt new year cume kat Dataran Merdeka saje.
dua tahun lepas qid tak sambut pown new year coz time uh esya baru jee meninggal.
dan malam ni.qid akan celebrt abis-abisan new year thun ni...
qid akan clbrt ngan sowg mmber from bunei.
bukan qid dah lupe kan kmo tauu esya tp,qid just enjoy sje ngan die.. ;))
Tahun 2011 qid takkan lupe lah..
lagi2 saat2 mengenali roy.saat2 qid jumpe FT and Pak lang.
dowg memang kawwtim abis.
slain tu kenangan masa kat sekolah pown qid takkan lupe..Lagi2 memori ramai2 ngan 8 owg member
time last paper SPM ari tuhh.memang best sgt time 2,even qid kena balik awal tapi
mase yang ade dri pagi sampai ptg tu memang terbaikk lah!!..
time2 exam tuh jugak mcm2 hal jadi..
ade yang terasa...ade ya…

coret2 2011 lah! ;)

Salam esya.
Qid minta maaf sangat2 sebab sejak akhir2 ni qid jarang tulis at blog ni..
Ape esya qid bz sgt skng ni...dengan nak jaga kedai along lah..dh tuh abg syam minta tgk ann kedai die lahh..
tuhhh yg qid buat photostart uhh...lagi nak kena jaga.nak wat rwatan lagi..dengan nak wat kad kawin along lah.macam2 lah...
si maria ni ade at seremban ari tuhh so kena bwk die gi sana lah gi sini lah...
memang bz giler2..on9 fb pownn pakai i-pad angah..qid mlz nak tulis blog pkai i-pad ni lecehh..
tuh yang lame tak tulis blog..

esya esok dah 1 januari 2012..
tahun 2012..org kata kiamat tahun tuh...qid takut lah esya..takut sangat bila pikir pasal kiamat tuhh..
serius qid takut..walaupown qid tahu if qid mati nanti qid ade peluang utk jmp kamu..
tapi qid takut sngt tauu untuk berhadapan dengan mati..
esya..doakan kami yg kat muka bumi ni..okey?..
doakan supaya keadaan kami disini sentiasa selamat!okey??
Tahun 2011 bakal berakhir..
banyak sangat kenangan suka dan duka tahun 2011 ni..
tahun ni…

aku bercerpen??hihih

Salam esya.. esya kmo thu x semalam qid punye lah boring. esya thu qid buat ape smlm?? qid bantainyee buat blog pasal CERPEN. aduhh kelakar bile qid fikir balik... mule2 smlm qid edit-edit cerpen qid yg sebelum ni.. dah siap publish dah.. skng ni qid tgh buat lgi stu cerpen..tapi cerpen yg tgh qid buat skng ni die panjng sikit dri smlm.. tu sbb qid x publish2 lagi.. kalu dh siap cerpen yg skng ni mknenyee bru ade dua cerpen yg qid publish at blog uhh... ermmmm qid terpikir gak nak masuk ann cerpen2 qid yg sblm ni at dlm blog uhhh.. tapi qid segan plakk rsenyee...ye lahh cerpen2 yg sblm ni qid tulis pown time otak tgh TING tong... yg smlm punye cerpen qid publish gak coz cerpen tuhh dh ade cikgu yg semak and bg mark at qid..so qid berani lah nak publish annn..klu x jangan mimpi lahh.... cerpen yg skng ni.. hermm cerita die ade skit psl kehidupan someone.. qid beri name cerpen yg bru ni  "Pemikiran Remaja Dewasa" kenapa qid letk name tuhh?? sbb die berkenaan dengan kehidupan s…

Aku kena tumbok??~tlg lahh

salam esya.
kmo thu x smlm qid kena tumbok ngan sowg mamat sengal ni..
haa ni kes salh fhm lah nii..sakit esya thu!! kat perot plakk uhh..memang terddk lah qid time die tmbok uhh..
mamat uhh btl2 sengal lahh..
die tak thu paperhh cite tetibe die nak dtg serang qid...
ni kes slh fhm lah nii...
see tak pasal2 smlm abg mierul baluun die blikk!!!
awal nyee qid x cte at abg mierul smlm..coz fhm sgt ngan prngai baran abg mierul uhh,
qid cte at ira je lah smlm,skali ira sengal ni gi ctew at abg mierul...x pasal2 mengamok mamat sowg uhh..
time uh gak abg mierul contc dk2 die soh cri mamat sengal uhhh...
time dowg cri at area pj uhh dgr ctew adik mamat uh bg tau mamat uh dh grak gi sngpore...
ape lagi abg mierul terus arhh contct abg apex soh naik sngpore nnty..abg mierul follow kmudian...
tgk2 smlm abg apex x jmpe lgi mmt uhh abg mierul dh smp snpore dah....
pagi tadi dalam pukul 2 pagi mamat uh kena balunn ngan abg mierul smlm!!
mg kelakar arhhh ingt kuat sgt lahh nak perthan ann adik die sm…

Nikon ohh Nikon ;'(

salam rindu esya..
ermm lame qid x update at blog kann..
mcm2 hal lah esya,busy sangat2...
sory erkk..rindu thu?
rindu sangat..tu yg awal nye SALAM RINDU ;)

esya...qid ade satu cite ni..
cite yg kalu qid ingat qid akan sakit hati...
tapi qid kena ingat cite uh sebab qid nak cite pade esya..
qid nak esya thu bende ni ;(
esya dri mase qid form 3 lagi qid idam-idamkan camre DSLR yang jenama NIKON kann??
esya pown thu benda ni kannn???
esya pown thu yg qid dri dulu memang gilerkan barang2 nikon kann....
cume time uhh semua owg x cye qid utk pegang barang2 tuh semua kann..
and sekarang mcm yg dah akak,ayah semua janji dowg akan beri RM3000 pade qid untuk beli cmre DSLR yg
dah lme qid idam2kan tuhh...lepas SPM..sekarang qid tuntut..
tapi..
ade je yang tak kena....
ayah suruh akak mintak tlg roy belikan cmre tuh..
ayah x mau akak bg duit at qid and qid gi cri sendri...ayah tak mahu...
disebabkan ini semua ape yg qid anggankan MUSNAH..
ape dah jadi??
ermmm dh name pown roy yg cri kan cmre tuh…

Ahmad Nazry~~

salam,
esya nak tahu tak semalam time qid kat hospital qid jumpe sowg budak cine ni
rupe die sebijik macam angah nazry..
ya allah..esya kalu kmu masih idop and kmo pown rse kehilangan angah
comfem kamu pown akan terkedu bler tgk owg yg serupa angah depan mate kmo..
qid x tipu esya....budak tuhh sebijik mcm angah...
mybe bdak uh umur die dlm baye2 qid arhh...
die gi hospital coz melawat kakak die...
muke die putih macam angah.
mate die sepet sebijik macam angah...dh lah angah uh pndai ckp cine,dgr budk uhh ckp lgi lahhh qid terdiaamm..
rambut bdk uhh x yah ckp lah..botak mcm b4 angah meninggal dulu...
aduhh yg qid terduduk bler tgk bdk cine tuhhh!!!
tinggi die bentuk muke die sebijikk mcm angah...aduhh
qid ade snap gmbr bdk cine tuh smlm..
tp ayah dh padam kannn..
ayah kate x baik ambik gmbr owg curi2.
klu btl nk ambik gmbr die mintk izin dpn2 budk ambik curi2....
aduhhhh ayah2....
klu ikot kann mg laa nak gi tnye die..klu blh qid nak ambik skli gmbr ngan die
tp qid segan ayah thu x???…

ABDILLAH MURAD~~

Asalammualaikumm.
esya qid nak luah sesuatu nii..
esya thu x makna rindu??
esya qid tak thu kenapa dri pagi tadi ati ni rinduu sangat dengan insan yang bernama ABDILLAH MURAD.
pgi2 lagi tadi qid dah pergi kubur arwah kerana ati ni terlalu sangat merindui die...
die insan yg sering menghiburkan hati ini dulu..
dulu klu sedih ade gakk dengar2 die nyanyi,so bler dengar die nyanyi uhh
sedih kee marah kee semua ilang...
pg tadi balik2 jee dari makam,qid terus bukak VCD KENANGAN ABADI ACHIK SPIN.
qid bukak sekuat-kuatnyee...time tuh qid tgk jee muke arwah time uhh...
video yg boleh dikatakan ade sebijik muke arwah b4 die meninggah ade lah time lagu JANJI KITA.
bukan qid ckp video lain xde rupe arwahh..tapi video2 yg lain muke die time arwah mase mule2 jadi artis dulu..
mase arwahh umur dlm 20 macam uhh lah ;))
so lagu janji kite tuhh qid tgk buat ann qid 100% ingat arwahh..
ya allah ya tuhan ku..
rindu nyee qid dengan kamu abang....

~sekarang piya dah besar dah..and untuk pengetahuan abg cu…

sabar~~

sakit ati skng ni coz dpt thu stu bnde.. brani kau tipu akuu kann abg ajamm.. puas hidup kauuu tipu aku cm ni.. lain kali rhsiakan lahh lagi bnde tuh at aku.. lain kali kau ayat lahh lagi..lain kali kau ketepikan lah aku lagii. FUCK lah lu wokkk!!!

Pengakhiran Untuk Semua Benda ~~

kite berlapan ;))
salam esya..
esya qid ade byk benda nak story..pasal befday zaty..
pasal last day skolah..pasal gi hangout ngan dowgg,pasal roy...
mcm2 lahhh...
tapi mslah nyee skng qid x thu nak mule dri mane story2 tuh semua.
okey!
senang cite qid name ann title posting ni "pengakhiran untuk semua benda "
okey???
ape yg berakhir??
semalam merupakan ari terakhir untuk semua benda..
semalam ari terakhir qid jumpe Nurul Syafiqah,Nurul Asyiqin,Siti Aishah,Nur Izati,Nur Shyazwani,Nur Fadzlina,Nur Syahirah,Iman,and farokk!!!  
yee lah..skolah dah abis so,pas ni x jumpe dowg dh...
mungkin sesekali qid akan jmpe fadz and wani coz fadz keja depan kedai akak,
wani plak ambik kelaz bi ngan qid..
mungkin akan jmpe dowg,tp x mcm dulu lahhh...
semalam juga,ari terakhir roy pegang barang2 qid yg dekat 5 bulan die pegang tuhh..
malam tadi die pulang kan handphone,psp,mp4,lappy and gitar currnt qid..
perhhh memang seronok sgt dapat bnde2 uhh semua balikk..
malam tadi qid jmpe die last k…

Berakhir Alam Persekolahan Aku ~~

bye~bye bju kurng putih ;))

akhirnye mase yg qid nantikan selama ni dah pown tibe.. mulai esok qid bukan lagi bergelar pelajar stad.. qid Bekas Pelajar STAD. lepas ni dh tak ade dah hebohh nak beli baju sekolah,kain sekolah,begsekolah. buku-buku....pensil box..pen.liquid... semua nyeee.... hermmm hujung thun ni qid relax.. xpayah nak huru hara cri brng nak gi sekolah thun depan.. tapi.. biler tgk owg2 ni beli brng sekoalh semua perasaan ni rse pelikk "lahh aku dah abis sekolah lahh x perlu beli lagi" ermm tuh lah ayat yg akan kuar biler qid tgk owg2 ni sebok beli brng sekolah!! alam lagi satu? alam ape? Alam dewasa. hidup penuh dengan perkataan BERDIKARI. segala ape yg di ingin kann.. harus di usahankan sendiri.. nak cri kerja?? cari sendiri... sebelum ni segala surat yg skolah bg memang qid akan suruh ayah isi.. smpai kann list buku teks pown ayah yg isikann.. nme at buku teks pownn ayah yg tulis kannn.. tapi mulai skng semua nyee qid kena wat sendiri.. nak isi borang nak …

Slemat Hari Lahir Abg Ku ;))

epy befday Abang Im
Semalam genap 22 thun umur kau abang.. kalu kau idop lagi genap lahh.. tp Allah tu lebih sayang kann kau abg... qid menangis pgi tadi teringatkann kau abg.. qid  rindkan kauu sangat2 abang naim.. rindu dengan gelak tawa kau.. rindu dengan lawak jenaka kau... rindu sengat abg.... tuhan jee tahu bertapa rindu nyee qid kat abg.... qid doakan abg tenang di sisi-Nya ;))

Makin Hampir

minggu depan exam penuh isnin~ khamis.. semua paper belah petang;.. hope sangat tak mengantokk..
P.AKAUN EKONOMI ASAS GEOGRAFI
hope qid dapat wat yg terbaik!
doakan qid yee esya!
*salam nanti lepas abis exam 100% qid tulis lgi at sni ok! Love You

Aku Sayang Mereka ;')

salam.
hermmm tetibe malam ni aku terpikir sesuatu..
and mungkin aku merindui sesuatu..
ermm entah lah..
mlm ni aku nak tnye kowg semua..
mane pergi erkk dak2 pompuan antah??
yg rapat sangat..yg sentiase gelak same2...
yg sentiase berkongsi cerita...yang sentiase berkongsi masalah..
yg sentiase saling nasihat menasihati antre stu same lainn...
mane pergi erkkk???
sebelum ni aku selalu rse bersalah sebab x dapat join kowg semua..
sbb aku dgn owg lain....
aku x dpt join kowg yg dah macam adik beradik tuhhh...
tapi aku tgk sejak akhir2 ni semua nyeee mcm buat hal sendiri..
dulu..zaty dengan sha..aku ngan wani,syira ngan eika,fadz dgn syikin...
skang????ade antre kite mcm dah buat hal sendiri...
dulu dekat fb mcm2 kite huru hare..sekarang!!
tegur antre satu sme lainn pown jarang kannn
aku thu lah ni dh nak abis sekolah...
kowg semua x payah lah nak buat hal masing2 mcm ni..
klu btl nak lari dari ni semua lepas abis exam lahh...LEPAS ABIS EXAMM WEII...
ni kite exam lagi...aku bygkann kite…

29`01`12~Welcome AJL ;)

salam esya,
29-01-12 tarikh yg qid dh mule tunggu dh sebenarnye mule dari malam ni.. hihihiihihi giler awl kann?? haaa tu lah tarikh Anugerah Juara Lagi yang ke-26. tadi baru lepas tengok semi final Muzik-Muzik yang last. die umumkan semua yang layak ke FINAL. lagu-lagu yg qid target ke Final :
Nubhan~Mata Hati Aizat~Sungai Lui Hazama~Cinta Teragung Hafiz~Awan Nano Projek Pistol~Wanita Seluruh Dunia Faizal Tahir~Karma Shila Hamzah,NingBaizura and Jaclyn victor~Beribu Sesalan
tapi yang dapat hanye Aizat,Hafiz,Projek Pistol Faizal and gabungan tige suare tuh.. Nubhan and Hazama yg giler2 qid target x dapat plakkk!!! yuna sampai dua2 lagu die,die dapat..Taniah Yuna! ermmm..pape pown trime jee lah tuh yg juri2 tu nak kannn...
29.01.12 awal2 lagi qid dah msg abg ajam suh die set ann btl2 tarikh uh dalam diari die biar ari tuh kosong saje.. jgn buat sebarang kerja pownn... qid siap msg abg jeff suruh tgk2 ann jadual abg ajam.. qid nak tuntut janji mehh dri kau abg ajam oii... Anugerah Juar…