<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 31 December 2011

Asalammualaikum!!

sekarang dah pukul 9 lebih.tarikh 31/12/2011.
lebih kurang tiga jam lagi sampai lah kehadiran 2012.
So tahun 2011 ni hanya tinggal kenangan saje..
ermmm ni masuk kali ke tiga lah qid sambut new year tanpa insan yang
bernama Ellysya Balqis.
Last year qid celebrt new year cume kat Dataran Merdeka saje.
dua tahun lepas qid tak sambut pown new year coz time uh esya baru jee meninggal.
dan malam ni.qid akan celebrt abis-abisan new year thun ni...
qid akan clbrt ngan sowg mmber from bunei.
bukan qid dah lupe kan kmo tauu esya tp,qid just enjoy sje ngan die.. ;))
Tahun 2011 qid takkan lupe lah..
lagi2 saat2 mengenali roy.saat2 qid jumpe FT and Pak lang.
dowg memang kawwtim abis.
slain tu kenangan masa kat sekolah pown qid takkan lupe..Lagi2 memori ramai2 ngan 8 owg member
time last paper SPM ari tuhh.memang best sgt time 2,even qid kena balik awal tapi
mase yang ade dri pagi sampai ptg tu memang terbaikk lah!!..
time2 exam tuh jugak mcm2 hal jadi..
ade yang terasa...ade yang kecewa..ade yang marah..ada yang sedih,
tu semua gara-gara sikap antara satu sama lainn..salah faham!


::last memori kite at skolah ::

Mohd Sofyan Al-Hadi dan En.Amir Fitri.
dua insan yang sangat Qid syg pergi buat selama2 nya pada tahun 2011 ni...
kata org masa takkan berputar kembali..so,2011 ni mnjadi saat2 terakhir qid berbicara dengan
pian and walit...Tipu lah kalau qid ckp tak rindu pade dowg kann?
walit...pian...dua2 meninggal kat ICU...termasuk esya dan Nazry..masing2 meninggal dlm ICU...
walit meninggal sebab sakit jantung and pian plak meninggal sebab excdnt..di langgar oleh sowg mamat
yang dikhianati oleh kwn die sendiri...rasa macam tak adilkann???kawan die nak kena kan mamat tuhh.
tapi yang jadi mangsa kawan aku..
ermm sgt tidak adill
~qid harap segala kenangan indah dan pahit juga akan menjadikan qid lebih matang untuk tahun hadapan..
qid tak kan lupe insan2 seperti -->
*cikgu Izhar.Roy.Dak2 sengal Antah.abg2 rekrut.Maria and sape saje yng sering menjadikan diri ini lebih matang...[hermm aku takkan lupe kowg semua..]

to roy~thankz sbb sudi dermakan drh untuk qid dulu..qid takkan lupe jasa kamu roy..smp qid mati qid takkan lupe...

to member~ hope kite akan jadi kwn yg lebih memahami antre stu sma lain pd thun hadapan..
okeyyy ;))

*******
Apa yang qid harap tahun depan 2012 qid akan menjadi seorang insan yang sentiase berfikir panjang dgn setiap apa yg dilakukan.dan qid harap qid akan jadi lebih matang lepas ni and sentiase reda dengan setiap ape yang berlaku..hermmm itu yg qid harap kann...qid juga harap hubungan akrab qid ngan roy akan kekal sampai bile2,sbb skng qid cume ade roy untuk luahkan perasaan qid..roy lah yang mengganti walit qid skng ni..kata die "Family saya.family awak juga" ermmm yes!!now skng family die fmily qid juga..ILOVEYOUSOMUCH ROY..kamu yang sentiase ada dgn qid walaupown kmo terdesakk!!!

*okey ni posting qid yang terakhir untuk tahun ni...
tahun depan qid post lagi okey esya..
see you next year.. ;))





Salam esya.
Qid minta maaf sangat2 sebab sejak akhir2 ni qid jarang tulis at blog ni..
Ape esya qid bz sgt skng ni...dengan nak jaga kedai along lah..dh tuh abg syam minta tgk ann kedai die lahh..
tuhhh yg qid buat photostart uhh...lagi nak kena jaga.nak wat rwatan lagi..dengan nak wat kad kawin along lah.macam2 lah...
si maria ni ade at seremban ari tuhh so kena bwk die gi sana lah gi sini lah...
memang bz giler2..on9 fb pownn pakai i-pad angah..qid mlz nak tulis blog pkai i-pad ni lecehh..
tuh yang lame tak tulis blog..

esya esok dah 1 januari 2012..
tahun 2012..org kata kiamat tahun tuh...qid takut lah esya..takut sangat bila pikir pasal kiamat tuhh..
serius qid takut..walaupown qid tahu if qid mati nanti qid ade peluang utk jmp kamu..
tapi qid takut sngt tauu untuk berhadapan dengan mati..
esya..doakan kami yg kat muka bumi ni..okey?..
doakan supaya keadaan kami disini sentiasa selamat!okey??
Tahun 2011 bakal berakhir..
banyak sangat kenangan suka dan duka tahun 2011 ni..
tahun ni jugak tahun terakhir qid bergelar seorang pelajar di SMK TUNKU AMPUAN DURAH.
tahun ni lah qid hilang walit..thun ni lah qid hilang sahabat..
qid menangis mcm nak mampos time dowg meninggal...
tapi tangisan qid sedikit terubat apabila Allah kirimkan seorang insan yang membuat qid tersenyum semula.
sampai sekang die lah insan yg sentise dengn qid time qid sush..*thankz roy..
haa!thun ni jugak lah qid diduga untuk berhadapan dengan mcm2 jenis kawan..
macam esya...thun ni memang byk dugaan..and byk jugak yg manis nyee...
KAWAN..
ya allah susah nak ckp..mcm2 kerenah qid jumpe..mcm2 jenis perangai gak qid jumpe.
tp semua tuh dh berlalu..
thun 2011 ni jugak qid diberi dugaan untuk berhdpn dengan sorg kwn yg merana akibat hilang org tersyg..
qid yg diharapkan utk mengstabilkan keadaan mmber qid tuhh..hermmm nak mcm sngkann??
tp..Allah saje thun sushnye nak bantu mmber qid tuh..
thun 2011 ni jugak qid telah lukakan hati seorng abg yg kcwa dgn sikp qid...
hanya kerana sikp panaz baran qid ni 2 minggu abg qid x berckp ngan qid.sorry abg ajam ;).hermmm....
thun 2011 ni jugak qid jumpe sowg cikgu yg sgt memahami,encik Izhar..guru yg penuh dengan nasihat..
sgla pengalaman die,die jadikan utk menasihati anak2 murid die..
sebulan qid lari dri kelaz die sbb terluka dengan kata2 die..tp tu semua sbnrnye care die untuk menaikkan smgt anak2 murid die...slps sblan..hubngan qid dgn die smkin akrab...
die lah yg mndengar mslh qid biler rse qid down sgt2...*thankz ckgu izhar sbb jd guru yg Terbaikkk!!!
hujng2 thun 2011..memori tercipta dgn member2 yg dh dkt 5 thun qid kenal tuu..
buat pertma kalinye kami semua ambik gmbr rmai...semua skali ade dlm stu gmbr uhh!!!..
memang terbaikkklah...
thun terakhir skolah ni jugak qid buat prngai dgn hampir 6 bulan qid x masuk kelaz sowg cikgu ni..
dri awal hun smp lah lepas trial SPM..qid tak pernh msuk klz cikgu tuhhh..hihihihi jht kann...
cite pasal skolah..ya allah byk btul bnde jadi time 2011 ni...
pling byk memori at skolah ni ade lah memori dgn roy...tiap2 pgi qid akan pergi jumpe die...salam die...
time blik...qid akan jmpe die gakk utk ambik phone qid yg qid smpan kat die...
time qid ade mslh..bangunan sblh surau tu lah yg menjadi tmpat qid luahkan perasaan pade roy...kat tmpt tuh lahh qid menangis...kat tmpt tuh lah qid ketawa,dan kat situ jugak lahh mnjadi tmpt terakhir qid jumpe die kat skolah tuhhh..
Ya allah rindu nyee qid dengan tempat tuhhh....
thun ni juga qid mule kenal sape kawan yg btl2 blh dijadikan kawn pade qid..qid bru thu sape die.. ;)
haa stu lagii..thun ni jugak qid dpt cmre DSLR..hermm tuh yg menarik tuhh!!hihihihi....
~Qid sbnrnye kan esya..rindu sgt time2 bce yassin rmai2..qid sbnrnye dh lme x bce yassin ngan roy..
dh lme x dgr sore die mengaji..rindu sgt2 time tuhhh..
haaa sblm terlupe..thn ni jugak qid dpt mndegr dua owg cikgu yg mndoakan diri qid...ermmm terharu sgt..
sbb die sggup doakan qid ni..
thun 2011 ni jugak membuat qid kcwa..sbb ape??sbb qid kne berhadpn ngan pk cu..itu yg x best uhhh...
thun  ni semua aktvti skolah qid pergi..kcuali yg bulan kcergasan..
hari sukan,hari stu malaysia,merentas desa semua qid pergi..dulu xde pownn qid pergi benda2 ni semua..
hihihihihihihi...

*kalu cerita kenangan 2011 memang payah..memang byk sgt2..qid takkn lupe semua kenangan pahit manis 2011..
swett 17...ermmm swet ke??hihihi phit pown ade..hihihi

#okey lah esya nnty qid smbung lgi okey..salam



Wednesday, 28 December 2011
Salam esya..
esya kmo thu x semalam qid punye lah boring.
esya thu qid buat ape smlm??
qid bantainyee buat blog pasal CERPEN.
aduhh kelakar bile qid fikir balik...
mule2 smlm qid edit-edit cerpen qid yg sebelum ni..
dah siap publish dah..
skng ni qid tgh buat lgi stu cerpen..tapi cerpen yg tgh qid buat skng ni die panjng sikit dri smlm..
tu sbb qid x publish2 lagi..
kalu dh siap cerpen yg skng ni mknenyee bru ade dua cerpen yg qid publish at blog uhh...
ermmmm qid terpikir gak nak masuk ann cerpen2 qid yg sblm ni at dlm blog uhhh..
tapi qid segan plakk rsenyee...ye lahh cerpen2 yg sblm ni qid tulis pown time otak tgh TING tong...
yg smlm punye cerpen qid publish gak coz cerpen tuhh dh ade cikgu yg semak and bg mark at qid..so qid berani lah nak publish annn..klu x jangan mimpi lahh....
cerpen yg skng ni..
hermm cerita die ade skit psl kehidupan someone..
qid beri name cerpen yg bru ni  "Pemikiran Remaja Dewasa"
kenapa qid letk name tuhh??
sbb die berkenaan dengan kehidupan seorng insan yg berusia 18 tahun.mcm yg ramai thu kann bdk sklh menengah die gelar REMAJA.selepas tu dowg di gelar DEWASA.jadi..budk yg memegang watak dlm cerpen qid uh bru jee abis skolah menengah....die kirenye mcm qid arhh..mcm tunggu result..
haaaa...die mcm pertengahan....jiwa die masih remaja...tapi diri die sdng dlm proses untuk menjadi Dewasa..
haa tuh die..pelik kann..
hahahahah..

*okey lah..nanti qid sambung lagi tauu..nk kuar jap..
asalammualaikumm <3

Tuesday, 27 December 2011

salam esya.
kmo thu x smlm qid kena tumbok ngan sowg mamat sengal ni..
haa ni kes salh fhm lah nii..sakit esya thu!! kat perot plakk uhh..memang terddk lah qid time die tmbok uhh..
mamat uhh btl2 sengal lahh..
die tak thu paperhh cite tetibe die nak dtg serang qid...
ni kes slh fhm lah nii...
see tak pasal2 smlm abg mierul baluun die blikk!!!
awal nyee qid x cte at abg mierul smlm..coz fhm sgt ngan prngai baran abg mierul uhh,
qid cte at ira je lah smlm,skali ira sengal ni gi ctew at abg mierul...x pasal2 mengamok mamat sowg uhh..
time uh gak abg mierul contc dk2 die soh cri mamat sengal uhhh...
time dowg cri at area pj uhh dgr ctew adik mamat uh bg tau mamat uh dh grak gi sngpore...
ape lagi abg mierul terus arhh contct abg apex soh naik sngpore nnty..abg mierul follow kmudian...
tgk2 smlm abg apex x jmpe lgi mmt uhh abg mierul dh smp snpore dah....
pagi tadi dalam pukul 2 pagi mamat uh kena balunn ngan abg mierul smlm!!
mg kelakar arhhh ingt kuat sgt lahh nak perthan ann adik die smlm...
smp snggop tumbok qid..skali dh berdpn ngan abg mierul TERDIAM kauu..haaaaa!!!
ambik kau!
tuhh lah masuk negara owg nak buat hal plakk kau annn...
kau ingt kau sape BODOHHH!!!
satu lagi ko ingt aku ape kau nak usik sesuke hati kau jee haa???
kau ingt aku ni baruah kau kee nak sentoh aku sesuke ati kauu/...
kire  kau bernsib baik lah smlm tauu coz aku x rojer at abg jeff..klu abg jeff masuk ape cteww??
lgi besar ctew ni kau thuu???
aku x dpt byngkann tauu kalu abg jeff pukul kau smlm..msti lgi kau merayu2 annn...
haaaa tuh lah akibat nyee!!
lain kali jgn nak pukul anak owg sesuke ati...
kau x thu aku sape lagi!!!
so berhati2 lahh lepas ni bro nak berhdpn ngan mmber2 aku..
jgn nak tunjok taiiko dpn kite owg...
kau x thu lagi time kiteowg naik tocng annn...ermmm tuh bru sikit bro..
ade lgi nnty bkal menyusur.....okeyyy!!!!

*esya thu x mamat gler uhh nak tunjuk bgus plakk...die yg slh fhm nak sound2 qid plak smlm..
x pasal2 pagi2 bute uhh kne gi hsptl plakk tdi..PADAN muke die..
~okey lah esya ti qid smbung okeyy

Saturday, 24 December 2011
salam rindu esya..
ermm lame qid x update at blog kann..
mcm2 hal lah esya,busy sangat2...
sory erkk..rindu thu?
rindu sangat..tu yg awal nye SALAM RINDU ;)

esya...qid ade satu cite ni..
cite yg kalu qid ingat qid akan sakit hati...
tapi qid kena ingat cite uh sebab qid nak cite pade esya..
qid nak esya thu bende ni ;(
esya dri mase qid form 3 lagi qid idam-idamkan camre DSLR yang jenama NIKON kann??
esya pown thu benda ni kannn???
esya pown thu yg qid dri dulu memang gilerkan barang2 nikon kann....
cume time uhh semua owg x cye qid utk pegang barang2 tuh semua kann..
and sekarang mcm yg dah akak,ayah semua janji dowg akan beri RM3000 pade qid untuk beli cmre DSLR yg
dah lme qid idam2kan tuhh...lepas SPM..sekarang qid tuntut..
tapi..
ade je yang tak kena....
ayah suruh akak mintak tlg roy belikan cmre tuh..
ayah x mau akak bg duit at qid and qid gi cri sendri...ayah tak mahu...
disebabkan ini semua ape yg qid anggankan MUSNAH..
ape dah jadi??
ermmm dh name pown roy yg cri kan cmre tuh kannn???
so die akan beli berdasarkan pengalaman2 die sebelum ni....
NIKON yang qid nak SONY yang die beli...
aduhhhaiii...
SONY DSLR...
name camre yg langsung x ada dalam pemikiran qid...
camre tuhh lah yg akan menemani hari2 qid lepas ni..
heyyy qid harapakan NIKON...bukan sony lahhhh....
time beli tuhh roy ckp "nikon ni banyak halnyee,sampai kat tangan kamu nnti lagi banyak hal nye plakk"
ape nye banyak hall...sme jeh ngan cmre2 SLR yg lain...aduhhhhh...
bg qid xde nikon,canon pown jadi lah...ni xde...sony yg die beli...
aduhhhh seriuss x suke sony lah weiiii...

sekarang ni cmre uh ade pade roy..dh tige ari dahh..qid tak thu kenapa qid x bermint nak pergi umah roy utk
ambik cmre tuhh..biar lah roy gobek2 camre tuh dulu..kalu roy nak guna pown qid x kisah kott...
esya thu x...qid ingtkan klu cmre yg qid dapat tuh nikon,qid nak beli lens yg besar sikit..nak beli flash at pavi kedai yg selalu qid lepak tuhh....coz mamat cine uh comfem blh bg murh sikit harge brng2 uh at qid...
die ade ckp dulu....
qid ingt gak nak ambik tripod stand abg syam yg die beli bulan 6 ari tuhhh...
abg syam kan dh beli tripod stand yg bru awal bulan ari tuhh..so ingt nak kecek at die yg die punye uhh...
coz klu nikon memng ngam arhh ngan abg syam punye uhhh...
aduhhhh...sekali yg dapat sony slr plakk... ;(

qid cite kat abg ajam and abg wan semalm pasal ni..
qid bru jumpe dowg semlm...dowg punye lah jahat esya thu...
dowg bantai nyee gelak ann qid...
tapi yg syok abg wan lahh...die terngkan kat qid kebaikan sony DSLR ni berbanding nikon yg qid nak tuhh.
satu persatu die terangkannn dripade abg ajam bengong tuhhh die gelakkan qid...
eeee..sengal lah kau AZAM SENGETTTT...
pape pown qid ingt lagi kata2 abg wan..
nak thu die ckp ape ? ni die ckp
"sekurang2 nye kau dah ade DSLR.sony ke ape ke janji DSLR.tu yg kau nak dh bertahun2 kann.so kau trime jee cmre tuh..ko kena ingt tak semua owg dapat..ade owg tuhh kena kumpul duit sendiri utk beli..kau kire beruntung..kau pakai dulu cmre sony tuhh....nanti kau dh kerja.kau dh kumpul duit kau sendri kau beli
NIKON yg kau idam2kan sangat tuhhh..kau beli saje ape yg kau nak...sekarang kau gune dulu sony tuhh..bersyukur sbb kau ade cmre SLR tuhhh "
tuhhh yg abg wan cakap....
ermmm kate2 tuh lahh yg telah bukak sedikit ati ni nk gi tgk cmre at roy uhh..
hermmmmm

*okey lah esya..nanti qid sambung lagi okey.
skng ati ni panaz pown ade..sakit ati pown ade...mcm2 lahhh..
hihihihi ok nnty smbung lgi..salam.


Thursday, 15 December 2011
salam,
esya nak tahu tak semalam time qid kat hospital qid jumpe sowg budak cine ni
rupe die sebijik macam angah nazry..
ya allah..esya kalu kmu masih idop and kmo pown rse kehilangan angah
comfem kamu pown akan terkedu bler tgk owg yg serupa angah depan mate kmo..
qid x tipu esya....budak tuhh sebijik mcm angah...
mybe bdak uh umur die dlm baye2 qid arhh...
die gi hospital coz melawat kakak die...
muke die putih macam angah.
mate die sepet sebijik macam angah...dh lah angah uh pndai ckp cine,dgr budk uhh ckp lgi lahhh qid terdiaamm..
rambut bdk uhh x yah ckp lah..botak mcm b4 angah meninggal dulu...
aduhh yg qid terduduk bler tgk bdk cine tuhhh!!!
tinggi die bentuk muke die sebijikk mcm angah...aduhh
qid ade snap gmbr bdk cine tuh smlm..
tp ayah dh padam kannn..
ayah kate x baik ambik gmbr owg curi2.
klu btl nk ambik gmbr die mintk izin dpn2 budk ambik curi2....
aduhhhh ayah2....
klu ikot kann mg laa nak gi tnye die..klu blh qid nak ambik skli gmbr ngan die
tp qid segan ayah thu x???dh lah kaum kerabat die rmai time uhh...smp bising la at si2 smlm...
klu lah btl2 angah dtg time uh..kann best..lme qid x tgk muke angah..
lame gak qid x dgr angah membebel kat telinge qid nii...
ermm qid rindu angah rupenye skng ni...

~~angah aku thu kau x bce ni sume..
tp aku thu yg ko fhm perasaan aku skng nii...
aku terkedu angah tgk owg yg serupa dengan kau depan mate aku smlm...
aku sngke kan aku mimpi..tp rupe2 nye x coz bdk tuh dtg mlawat akak die...dan bukan nyee melawat aku..
klu laa bdk uhh melawat aku smlm...mesti aku yakin 100% bdk uh adelah angah...
ya allah aku tak tipu angah...bdk uh sbijik mcm kau...saling x tumpah kau thu x????
mungkin tu Allah yg atur kann..semua thu manusia ni ade 7 owg yg serupe..
and bdk cine tuh slh satu dri yg serupe dengan kau angah...
aku rindu kau sgt2 angah..
MOGA ROH MU TENANG DISISI-NYA..
aku doakan ketenangan kau kat sane AHMAD NAZRY..
aku sgt merindui kauu...

*ok lah esya nnty qid sambung okk

Tuesday, 13 December 2011
Asalammualaikumm.
esya qid nak luah sesuatu nii..
esya thu x makna rindu??
esya qid tak thu kenapa dri pagi tadi ati ni rinduu sangat dengan insan yang bernama ABDILLAH MURAD.
pgi2 lagi tadi qid dah pergi kubur arwah kerana ati ni terlalu sangat merindui die...
die insan yg sering menghiburkan hati ini dulu..
dulu klu sedih ade gakk dengar2 die nyanyi,so bler dengar die nyanyi uhh
sedih kee marah kee semua ilang...
pg tadi balik2 jee dari makam,qid terus bukak VCD KENANGAN ABADI ACHIK SPIN.
qid bukak sekuat-kuatnyee...time tuh qid tgk jee muke arwah time uhh...
video yg boleh dikatakan ade sebijik muke arwah b4 die meninggah ade lah time lagu JANJI KITA.
bukan qid ckp video lain xde rupe arwahh..tapi video2 yg lain muke die time arwah mase mule2 jadi artis dulu..
mase arwahh umur dlm 20 macam uhh lah ;))
so lagu janji kite tuhh qid tgk buat ann qid 100% ingat arwahh..
ya allah ya tuhan ku..
rindu nyee qid dengan kamu abang....

~sekarang piya dah besar dah..and untuk pengetahuan abg cumaya kann rupe die sebijik macam muke abang.
ermm qid thu payah lagi kak tasha nak hadapi ni semua,ye lahh ati kak tasha tuhh kann xde sape thu..
die tanggung rindu yg lagi teruk dari kami...then die terpaksa plak berhadapan dengan anak yang serupa dengan muke arwah achik..yee mungkin rindu pade arwah abg achik sedikit terubat..tapi ati ini lagi terasa rindu biler melihat muke adik cumayya ni,rindu pade insan yg bergelar ACHIK SPIN...


*abang qid doakan diri abang supaya sentiase di tempat kan di kalangan org2 yang beiman...
dan sentiasa di lindungi dari sagala2nyee..
qid tak kan pernah lupe pade abg.
nama,wajah,diri,suare dan gelak tawa abang sentiase ade didalam ati qid nii

Sunday, 11 December 2011
sakit ati skng ni coz dpt thu stu bnde..
brani kau tipu akuu kann abg ajamm..
puas hidup kauuu tipu aku cm ni..
lain kali rhsiakan lahh lagi bnde tuh at aku..
lain kali kau ayat lahh lagi..lain kali kau ketepikan lah aku lagii.
FUCK lah lu wokkk!!!

Saturday, 10 December 2011
kite berlapan ;))

salam esya..
esya qid ade byk benda nak story..pasal befday zaty..
pasal last day skolah..pasal gi hangout ngan dowgg,pasal roy...
mcm2 lahhh...
tapi mslah nyee skng qid x thu nak mule dri mane story2 tuh semua.
okey!
senang cite qid name ann title posting ni "pengakhiran untuk semua benda "
okey???
ape yg berakhir??
semalam merupakan ari terakhir untuk semua benda..
semalam ari terakhir qid jumpe Nurul Syafiqah,Nurul Asyiqin,Siti Aishah,Nur Izati,Nur Shyazwani,Nur Fadzlina,Nur Syahirah,Iman,and farokk!!!  
yee lah..skolah dah abis so,pas ni x jumpe dowg dh...
mungkin sesekali qid akan jmpe fadz and wani coz fadz keja depan kedai akak,
wani plak ambik kelaz bi ngan qid..
mungkin akan jmpe dowg,tp x mcm dulu lahhh...
semalam juga,ari terakhir roy pegang barang2 qid yg dekat 5 bulan die pegang tuhh..
malam tadi die pulang kan handphone,psp,mp4,lappy and gitar currnt qid..
perhhh memang seronok sgt dapat bnde2 uhh semua balikk..
malam tadi qid jmpe die last kottt...
KOT lahhh..coz pas ni die nak gi thai,dh tuh skolah pown dh bukak,
time uh die bz qid pownn bz..so msti xde mse nak jumpee tuhhh...
~~mcm2 terjadi dalam satu hari semalam..
memang tinggal kenangan betul semalam..
qid ketawa,qid marahh,qid sedih,qid terharu...mcm2 rase ade semalamm
semalm..10/12/11
tarikh yg membawa byk makna...
semalam juga abg ajam bg qid adiah yg slama ni qid tunggu...

mule2 pgi semalam kuar gi Ruby dengan member2 stad..
awal nyee qid x dapt pergi,tapi qid tringt kata2 sowg kawan qid ni die kte
"bru ingat nak karoke dgn kau..kann kite selalu nyanyi2..sewel2 dalam kelaz..kau tak nak ke nyanyi ngan aku??"
ermm tuh die ckp time ptg khamis tuhh...
pgi jumaat tuh qid bgun and terpikir kate2 member qid uhh...
pkir punye pk qid buat keputusan untuk pergi join dorg..
but hanya utk berkarokee....
pgi tuhh qid x bg tauu pown member qid yg ckp uhh..time at sne bru die thu yg qid joinn..
ermmm ;))
thankzla kat die kuarkan kte2 tuhhh..
skurng2 nyee dpt gak aku kenangan ngan kowg ;)
and btl kte kau,tu lah kali pertme and terakhir kite tangkap gmbr berlapann.
tapii malang btl nasib qid lepas kite karok uhh!!!
wallt,ic and duit qid ilang mcm tuhh jee..
qid sndri x thu mne pergi nyee..qid naik atas cri at bilik no.21 uhh,tp xde..
tipon owg ni soh abikk..x dpt..tipon owg ni suh ambikk..kerja...tipon owg ni soh ambik ade halll...
so dkt sejam lbih laa qid depan ruby tuhh sowg pk cm nerhh mau balikk!!!
dh laa kejar mse time uhh...
sib baik aishah ade.die bg pnjm duit rm20..NASIB BAIKK sangt2 die ade..
thankz shaa.ko byk tlg aku...ti aku akan cri mse tok pulng ann sumee..
thankz sgt2 sha,hermm btl lahh kau kwn aku yg terbaikk..
bukan sbb kau tlg aku smlm,tp sbb sbelum2 ni kau byk tlg akuu!
terimakasih banyakbanyakk

~~malam tdi plakk umah ayah ade buat bce yassin.
ya allah indah betul malamt tdi.
lme x bce yassin ramai2 mcm tuhh..
qid sndri x thu knp ati ni sayu blerrr time bce yassin uhh!!!
ramai malam tuhh...yg pimpin bacaan mlm uh,roy..
die yg bawakk!!!
mungkin sbb tuhh kot qid rse bnde2 pelikk uhh..
coz lame x dengar suare roy bce yassin..dekat sebulan rse nyee...
spnjg exam uhh langsung x de wat bcaan yassin mcm uhh!!!
~seblum mjls tuhh start kiteowg buat solat magrib berjemaah,
lepas je solat mgrib uh qid lepak kat kolam..
roy dtg and serah kann semua brng2 qid...
qid rse mcm perkenalan qid ngan die bakal berakhirr sje...
die pulang kann semua brng2 qid...
memng qid epy dpt tuhh smue...but hbngan kiteowg mcm kosng if die pulngkan
semua tuhhh..qid ckp dgn die mcm uhh..
dah tuhh die jwb ni "darah sya yg mngalir dlm bdn awak tuhh tak kann pdam selagi awak tak mati,jdi awak tk perlu risauu tu semua sebab hubngan ni ade penyambungnyeee"
ermm  tu kate2 die yg buat ann qid terus salam and cium tangan die...

~~lepas burak2 ngan roy smalam,abg ajam sampaii..abg ajam sampai lima mint b4
solat isyakk..abg ajam sempat beri hadiah tuh kat qid..
ya allah dh mcm mjlis kesyukrn sbb bfday qid plakk dahh,coz byk sgt brng qid dpt..
dapt brg dri roy lah plng byk!!!
siap kotak skali die bwkk!!
adoiiii..mcm2...

klu nak cite kann mcm2 benda tauu..tp biler nak tulis,IDEA tuhh tak ade..
nak tulis lain,tp yg ditaip lain..
so byk yg tepesong2 dri ape yg dirancg utk tuliss.. ;)

pape pownn semalam memang byk kenangan...
dri hidup bersmE2 dak STAD. smp hidup dengan name AQID AMSYAR..
dua2 punye kenangan yg sgt byk...
seronokk sgt...

****************************
ari ni qid akan gi blik jmpe abg wan.isnin nnti dh nak gi at pk cu..
ermm siap sedia lah qid ann ;))

*ok lah ti qid smbung lagi tauu..
miss kmo sgt esya ;)

Thursday, 8 December 2011
bye~bye bju kurng putih ;))

akhirnye mase yg qid nantikan selama ni dah pown tibe..
mulai esok qid bukan lagi bergelar pelajar stad..
qid Bekas Pelajar STAD.
lepas ni dh tak ade dah hebohh nak beli baju sekolah,kain sekolah,begsekolah.
buku-buku....pensil box..pen.liquid...
semua nyeee....
hermmm hujung thun ni qid relax..
xpayah nak huru hara cri brng nak gi sekolah thun depan..
tapi..
biler tgk owg2 ni beli brng sekoalh semua perasaan ni rse pelikk
"lahh aku dah abis sekolah lahh x perlu beli lagi"
ermm tuh lah ayat yg akan kuar biler qid tgk owg2 ni sebok beli brng sekolah!!
alam lagi satu?
alam ape?
Alam dewasa.
hidup penuh dengan perkataan BERDIKARI.
segala ape yg di ingin kann..
harus di usahankan sendiri..
nak cri kerja??
cari sendiri...
sebelum ni segala surat yg skolah bg memang qid akan suruh ayah isi..
smpai kann list buku teks pown ayah yg isikann..
nme at buku teks pownn ayah yg tulis kannn..
tapi mulai skng semua nyee qid kena wat sendiri..
nak isi borang nak mintk kerja??
isi sendiri...
nak ituu...nak inii..
BUAT SENDIRI..

ermmmm..tak thu lah mungkin bnde ni kwn2 qid xrse..
mungkin lahhh...
qid rse lain sangat2..
saat di alam persekolahan mcm2 terjadi...
dari qid tadika.sampai qid abis tamatkan tingkatan 5
mcm2 yg terjadi...mcm2 perngai yg qid jumpe..
mcm2 kes yg qid buat..mcm2 kawan yg qid dapat..
tapii tuh semua sedikit sbyk mngajar qid untk lbih bijak memilih
sape sje untuk di jadi kann tman tika qid smkin dewasa nanti...

sape saje yg follow blog qid ni msti pelik kann..
dulu qid benci sgt ngan STAD...
qid nak cpat2 abis sekolah..
tapi sekarang??
qid mcm sedih plakk kan nak tinggalkn stad..
padahal dulu bukan main qid menyampah lagi dgn sekolah tuhh...
aduhh qid ni pown ade perasaan tauu..
nmpk je cm ni..tp ati dalam ade bungee tauu..
hahaahhaah...
tipu lah qid ckp qid tak sedih tinggalkan stad..
tipu lah klu qid ckp qid akan 100% lupe pade kngan di STAD tuhh..
tipu lahh weiii..
qid ade perasaan..and qid ade akal dan fikirannn...
memory kad otak qid pownn ok lagi untk qid ingt ape sje yg berlaku....
5 tahun qid kat stad uh...
lima thun akan datg skli pown mungkin qid x mampu untk lupekan segala
kenangan di stad uhh...
mcm mane awal nyee qid kenal fatin,aishah nor,aishah alip..
dah tuhh qid bstfrend plak ngan amierul.
qid kenal bedah..qid kena tmpar ngan cikgu hazlina.qid kena marah dgn cikgu latifah..
dah tuh naik skolah pagi...
qid kena than plakk hari2 time rehat dgn ustxh kartini..
kite owg kena mrh ngan cikgu zizan..
mcm2 lah esya...time form 3 tuh plak wujud kumpulan GM.
yg awal nyee mksud Geng Members then di tukr oleh Amin sbgai Geng Mamak.!!!
adoiiii....time form 4 plak..lagi bermakne..mase form 4 lah qid mule bertgur spe ngan roy..
pasal member??mlz nak ctew lahh..time form4 qid ilang kawan..and qid dpt kwn..
thun paling perit time form 4 lahhh....
tapi mse form 5..hidup ni sdikit ade sinar...ape die??
qid mngenali roy..
insan yg bergelar bapa yg sgt bertnggungjwb terhdp sape saje yg die kenal!!
qid bertuah kenal die...
tanpa die qid mungkin akan lebih terukk....
kat stad jugak mnjadi saksi janji qid pade roy yg qid akan
behenti merokok and tinggal kann segala perkara karot yg selalu qid buat...
SMK tunku ampuan durah yg jadi saksi segala2nyeee..
klu nk cite kenangan..mcm2...smpai tige empat post pown x bis..
kdng2 uhh kenangan kena mrh ngan cikgu pownn boleh jadi indahh..
bg qid kngan pahit di stad hnye stu,iaitu mengikat janji dengan due owg insan yg
pernh berglr sahabat pade qid..

pekara yg qid akan rindu lepas ni~~
*tido dalam kelaz..
*buat giler2 time cikgu tgh mngajar dgn zaty.
*lepak dekat pondok belakang
*msg roy time tgh perhimpunan
*msg roy time tgh bljr.
*serong kelaz sejarah kat toilett
*bce yassin ramai2 dengan member stiap jumaat
jalan2 pergi makmal
*pusing2 sekolah..

ermmmm tu lah antre nyee...
bk benda lgi qid nak ckp sebenarnyee..
tapi..esok lah sambung okey!!
skng ni x blh..
smp sni jee blh skng ni ok!

qid mau story pasal befday Zatyy...
ermmm..Salam <3 


Wednesday, 7 December 2011

epy befday Abang Im

Semalam genap 22 thun umur kau abang..
kalu kau idop lagi genap lahh..
tp Allah tu lebih sayang kann kau abg...
qid menangis pgi tadi teringatkann kau abg..
qid  rindkan kauu sangat2 abang naim..
rindu dengan gelak tawa kau..
rindu dengan lawak jenaka kau...
rindu sengat abg....
tuhan jee tahu bertapa rindu nyee qid kat abg....
qid doakan abg tenang di sisi-Nya ;))


Sunday, 4 December 2011
minggu depan exam penuh
isnin~ khamis..
semua paper belah petang;..
hope sangat tak mengantokk..

P.AKAUN
EKONOMI ASAS
GEOGRAFI

hope qid dapat wat yg terbaik!
doakan qid yee esya!

*salam nanti lepas abis exam 100% qid tulis lgi at sni ok!
Love You

Saturday, 3 December 2011


salam.
hermmm tetibe malam ni aku terpikir sesuatu..
and mungkin aku merindui sesuatu..
ermm entah lah..
mlm ni aku nak tnye kowg semua..
mane pergi erkk dak2 pompuan antah??
yg rapat sangat..yg sentiase gelak same2...
yg sentiase berkongsi cerita...yang sentiase berkongsi masalah..
yg sentiase saling nasihat menasihati antre stu same lainn...
mane pergi erkkk???
sebelum ni aku selalu rse bersalah sebab x dapat join kowg semua..
sbb aku dgn owg lain....
aku x dpt join kowg yg dah macam adik beradik tuhhh...
tapi aku tgk sejak akhir2 ni semua nyeee mcm buat hal sendiri..
dulu..zaty dengan sha..aku ngan wani,syira ngan eika,fadz dgn syikin...
skang????ade antre kite mcm dah buat hal sendiri...
dulu dekat fb mcm2 kite huru hare..sekarang!!
tegur antre satu sme lainn pown jarang kannn
aku thu lah ni dh nak abis sekolah...
kowg semua x payah lah nak buat hal masing2 mcm ni..
klu btl nak lari dari ni semua lepas abis exam lahh...LEPAS ABIS EXAMM WEII...
ni kite exam lagi...aku bygkann kite study sme2 auu...
kite bncng ann stu topic uh same2...
tapi xde weiii...langsung xde.....
kowg x bygkan kee bende tu semua??
kowg xrse kee yg kite ni dh mcm adik beradikk???
heyy dulu time aku gaduh ngan wani...kite buat date ann utk slesai ann semua tuu..
biar lepas tuh masing2 tenang and blh study same2...
tapi ade ke kite study sme2 weiii??
ade kehh??xde weiiii....
kite dah mcm berpecahh..
aku rse kannn cuti seminggu ni mcm dah ubah perangai sowg2 thu x???
sowg dengan owg ni...sowg dgn owg ni...mcm2 thu x??
weiiii plz laah buat memori yg indah lah weii mase akhir2 sekolah ni...
ni ape kowg buat ni...nak runtuhkan nme "MINAH SENGAL ANTAH" tuhh
haaaaa???
weiii aku x blh tgk kowg semua mcm ni thu x??
aku syg kowg mcm drh dging aku dah thu x??
biler kowg sesame sndri dah gaduhh...
aku resah thu x??
aku rse tkut thu x.....??
aku sowg2 weiii...aku thu mcm2 bende..dri owg ni aku thu..
dri owg tuh pown aku thu....
aku bukan nak hipokrit kee ape ni..
memang aku ade x ske perangai antre kowg...
aku ckp ngan owg lain pasal kowg punye perangai pown lepas aku tegur kowg sendiri...
lepas aku terus terang yg aku x ske prngai kowg tuh..
bukan aku ckp perangai aku baikk...
aku thu sape aku...tapi aku hampa biler tgk hubungan yg rapat tuhh akan runtuh x lme lagi..
weiii come on lahh wei...
buat sesuatu...
face to face lgi bagus if ade yg x puas hati...
mungkin kowg kte buat mcm tu hanye buang mse kann???
sbb kite dh abis skolah..tp pK lah weiii...
buat nye ade ape2 jadi antre slah sowg dri kite nanti...
menyesal tak sudah thu x???

belum ape2 lagi masing2 dah nampak sangat nak buat hal masing2...
yg sha dh prvt ann blog...yg wani dh pdm blog...
knp erkk???
aduhhh kdng2 sakit ati tauu ngan kowg...mcm2 lahh weiii....


sha,zaty,syikin,fadz,wani,syira and eika..
aku syg kowg tauu...aku x nak semua ni nanti berakhir dengan permusuhan...
klu betul kite last jumpe mase 8hb tuh nanti...
tlg lahh buat perpisahan tuh dengan senyuman..
bukan dengan berpaling muke antre stu sme lainn...
bukan dengan perasaan benci tuhh semua...

jgn buat ade yg menangis sbb menyesal weii..
tuhh jee yg terakhir aku pesan kat kowg...


#maaf aku cume x nak kowg berpecah..
perit thu x biler dh berpech tuhh..sekang kowg xrse..nanti..dh berbulan nanti kowg akan rse sunyi and rindu..
ingat weii...

Friday, 2 December 2011

salam esya,

29-01-12 tarikh yg qid dh mule tunggu dh sebenarnye mule dari malam ni..
hihihiihihi giler awl kann??
haaa tu lah tarikh Anugerah Juara Lagi yang ke-26.
tadi baru lepas tengok semi final Muzik-Muzik yang last.
die umumkan semua yang layak ke FINAL.
lagu-lagu yg qid target ke Final :

Nubhan~Mata Hati
Aizat~Sungai Lui
Hazama~Cinta Teragung
Hafiz~Awan Nano
Projek Pistol~Wanita Seluruh Dunia
Faizal Tahir~Karma
Shila Hamzah,NingBaizura and Jaclyn victor~Beribu Sesalan

tapi yang dapat hanye Aizat,Hafiz,Projek Pistol
Faizal and gabungan tige suare tuh..
Nubhan and Hazama yg giler2 qid target x dapat plakkk!!!
yuna sampai dua2 lagu die,die dapat..Taniah Yuna!
ermmm..pape pown trime jee lah tuh yg juri2 tu nak kannn...

29.01.12
awal2 lagi qid dah msg abg ajam suh die set ann
btl2 tarikh uh dalam diari die biar ari tuh kosong saje..
jgn buat sebarang kerja pownn...
qid siap msg abg jeff suruh tgk2 ann jadual abg ajam..
qid nak tuntut janji mehh dri kau abg ajam oii...
Anugerah Juara Lagu Ke-26!!!!!
tungguuuuu..
hihihihiiiiii 
sesuatu bakal berlaku nanti.. ;)
nak support sape nanti??
hihi 
dah tentu lahhh yang paling2 utama
Hafiz Suip tuhh...and yang kedua 
En.Faizal Tahir tuhh..
dah name pown faizal tahir kannn..
dah tentu2 lahhh stage tu akan bergegar nantii dengan persembahan die..
yang comfem2 akan "kau2" perfom dah tentu lah tuhh
FT and Projek Pistol tuhh...
Projek Pistol tuh punye vokalist blh than gakk tuhh...

pape pownn kite tunggu je nanti
Taniah kpd semua finalistttt AJL 26 ;)

*tak sabar mehh nak tgk persembahan-persembahan dowg. ;)


Official Template By BudakPEMALAS