Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2015

Setel

Assalammualaikum.
Alhamdulillah aku selamat konvo semalam.
Aku lupa kan semua benda, aku gelak saja sepanjang hari.
no tacing tacing, no stress stress...
hahaha
bgus kan adik kau ni abang?
awalnya malam tu memang menitik air mata aku ingat semua benda.
pikir yang aku bakal sendiri esoknya tu...
malam tu aku try msg number kau abang. tapi tak ber'reply
aku call number kau tapi takde orang jawab.
aku nangiss kot abang malam tu.
last2 aku call mursyid ajak pusing2 ipoh..
nasib mursyid tu macam along, macam syahir jenis melayan jeee gila aku..
aku merengek ngan die pun die ikottt jeee...
jap lagi aku story siapa mursyid k.

aku ambik jubah hari jumaat.
aku pergi dengan syahir. pukul 10 pagi die ambik aku kat ipoh,
pukul 1 kami sampai putrajaya..
jem teruk masa tu...
syahir plak x thu jalan, so die bawak xde la laju mane sbb die takut terlepas simpang.
lepas ambik jubah and raptai aku balik ipoh balik.
ikotkan tak mau balik..
tapi aku balik gak.. sebb syahir nak gi shah alam, tapi tak t…
Assalammualaikum

Abang.
Aku terasa hati nan ramai orang sekarang ni.
entah lah abang,
makin lemah badan ni, makin mudah hati ni nak terguris.
entah lah abang.
sakit sangat rasanya
susahlah abang aku nak explain apa aku rasa.
terguris sangat sekarang ni.
salah aku semua nya.
sakit wehh kena tuduh mcm ni.
sumpah aku tak tahan. sampai bila nak mcm ni?
aku penat abang.
aku penat sangat...
tak tahu laa kenapa aku kena rasa ni semua.
macam macam sangat aku rasa sekarang ni...
sakit abang.
sakit sangat....

aku sendiri.
sendiri nak hadap semua ni.

Bonda

Assalammualaikum Abang. Bonda tak sihat sekarang ni. Hari rabu hari tu aku tak sedap hati bila semua saudara mara jauh jauh semua Balik tengok bonda. But aku masih kat ipoh. Aku balik rumah hari rabu hari tu, bonda dekat HKL. Hati aku berat sangat abang nak balik, sebab aku takut Lagi lagi skng ni semua duk tuju kat aku. Semua salah kan aku Katanya bonda sakit sebab aku, berpunca dri aku Aku tak tahu lah nak kata. Tapi aku balik jugak, malam tu aku msg dengan Ajrul. Aku tak cerita apa lagi kat dia, tiba tiba dia tnya “dik kau taknak balik ke tengok bonda?” Aku pun cerita la kat dia apa yang jadi, semua orang kat aku semua. Aku cakap jugak, aku tak kuat, sebab kau tak de abang nak backup aku mcm dulu. Then Ajrul cakap, “takpe, ni masa kau kena kuatkan diri sendiri. Defend diri sendiri” Aku pun iyakan je apa dia cakap. Then dia suruh balik masa aku cuti nanti, aku Tanya dia “operation aku mcm mane? Tangguh?” Then die cakap “ikot kau lah dik” Lepas die cakap macam tu aku piker mcm mac…

Walid

Assalammualaikum. Abang. Walid dah tahu semua. Kau tahu kan? Tapia bang aku rasa mcm takde function walid tahu. Entah lah abang. Jujur aku dah tawar hati. Kemarin walid call masa aku kat hospital. Tengah masuk ubat, walid Tanya “kat mana” Aku jawab la, hospital masuk ubat. Walid Tanya lagi “class?” Aku terpaksa laa cakap “skip” Then dia cakap “bagus!” Itu je abang. Dia marah aku tak pergi class.. Aku tak tahu la mcm mane nak luah pada kau abang apa aku rasa. Walid kata lagi aku ni pandai pandai deal dengan hospital kerajaan. Abang, Kau tahu tak yang hospital kpj sendri yang hantar aku untuk deal dengan hospital kerajaan. Kenapa walid tak faham abang? Kenapa walid tak macam along, tak macam una yang pernah support aku.. Kenapa walid terus menghukum aku abang? Jujur aku terasa abang. Yes aku tahu aku degil, aku tak dengar cakap dia. Aku berkeras tak mahu berbincang dengan dia. Tapi kalau dia tahu dia buat aku mcm ni apa gunanya abang? Jujur aku terasa dengan semua orang sekarang. Seka…

Abang

Assalammualaikum

Abang sebulan lebih daa rasanya keta kat bengkel.
aku ingat nak tolak keta tu, nak ambik satria neo.
entah la abang.
ni dah sebulan lebih pun mcm orang gila dah tak jumpa
si gila sorang kat penang tuu..
marah marah dia... tengking tengking dia pun
bila x jumpa rindu jugakk.. manusia kan?
mesti kau pelik kenapa aku nak lego keta tu..
aku tak berminat dah laa abang oiii..
kau akan faham kenapa.
:)
pape pun harap semua setel cepat..
aku nak lari dari semua orang.
nak lari jauh kali ni..
insya Allah aku mampu.
doakan aku k abang.

Salam