<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 30 November 2015
Assalammualaikum.
Alhamdulillah aku selamat konvo semalam.
Aku lupa kan semua benda, aku gelak saja sepanjang hari.
no tacing tacing, no stress stress...
hahaha
bgus kan adik kau ni abang?
awalnya malam tu memang menitik air mata aku ingat semua benda.
pikir yang aku bakal sendiri esoknya tu...
malam tu aku try msg number kau abang. tapi tak ber'reply
aku call number kau tapi takde orang jawab.
aku nangiss kot abang malam tu.
last2 aku call mursyid ajak pusing2 ipoh..
nasib mursyid tu macam along, macam syahir jenis melayan jeee gila aku..
aku merengek ngan die pun die ikottt jeee...
jap lagi aku story siapa mursyid k.

aku ambik jubah hari jumaat.
aku pergi dengan syahir. pukul 10 pagi die ambik aku kat ipoh,
pukul 1 kami sampai putrajaya..
jem teruk masa tu...
syahir plak x thu jalan, so die bawak xde la laju mane sbb die takut terlepas simpang.
lepas ambik jubah and raptai aku balik ipoh balik.
ikotkan tak mau balik..
tapi aku balik gak.. sebb syahir nak gi shah alam, tapi tak tahu jalan.
aku tunjuk jalan, klo nk minta tlg die untuk anta aku kat kajang macam pusing balik je.
kesian lak aku kat dia dah laa drive dri penang..penat kottt...
lepas tu aku pun decide ikot dia balik..
nasib family die kasi tumpang keta die untuk balik ke putrajaya mase hari ahad tu....
so dedua hari tu aku naik nan syahir..
cuma masa balik dri putrajaya masa lepas konvo tu je aku blik nan bus.
sebb family syahir nak singgah umah sedara...
Pagi ahad tu gerak dri ipoh pukul 3.30 klo x silap..
smp smp kajang pukul 6..
siap2 kat kajang terus gerak picc...
thankz to family syahir yang bagi aku tumpang..terima kasih sangat sangat..
sepanjang majlis tu aku nan una saja...
aku gelak jee..
malas nk lepak nan orang lain.
nanti mood gua lari...
heee...

Btw abang.
terima kasih paksa aku belajar slama kau hidup ni..
tapi sayang aku konvo kau x dapat tengok.
Bonda, walid.. terima kasih atas segala galanya.
jasa bonda nan walid memang takda siapa boleh balas.
walau kita kadang kala tak sehaluan,
bonda nan walid tetap ibubapa adik.
adik mengaku tu.
tanpa doa kalian.
adik takkan dapat semua ni..
terima kasih bonda, walid...

Masa majlis tu aku dapat anugerah khas ketua pegawai eksekutif.
masa pakai selendang pelajar cemerlang tu, aku terdetik.
aku patut pkai benda ni dekat abang, bonda nan walid...
sebab mereka yang inginkan aku dapat dekan setiap sem...
mereka yang push aku setiap sem..
selendang tu tak patut dipakai oleh aku.tapi mereka...
apa apa pun selesai dah semua..
next story pasal Degree Multimedia Computing pulak.
tamat sudah diploma..
selesai sudah segalanya...
terima kasih pada siapa je yang pernah membantu aku...

okey now nak story siapa mursyid.
mursyid ni member class aku time degree ni...
dia ni pun gila gila..
jenis melayan jee gila aku..
jenis ikot je merapu aku klo aku merepekkk...
dia dulu diploma business it dekat kptm kl..
dengan dia senang masuk.senang nak sembang..
stakat ni dia antara member rapat aku kat class slain isa, nad, anis, wawan and zaki.
dia gak yang tlg ambik aku time aku terkandas kat amanjaya semalam..heee
thank you mursyid iskandar.

okey guys ni aku share gmbr mase konvo.
dengan mereka2 yang aku rapat.






Thursday, 19 November 2015
Assalammualaikum

Abang.
Aku terasa hati nan ramai orang sekarang ni.
entah lah abang,
makin lemah badan ni, makin mudah hati ni nak terguris.
entah lah abang.
sakit sangat rasanya
susahlah abang aku nak explain apa aku rasa.
terguris sangat sekarang ni.
salah aku semua nya.
sakit wehh kena tuduh mcm ni.
sumpah aku tak tahan. sampai bila nak mcm ni?
aku penat abang.
aku penat sangat...
tak tahu laa kenapa aku kena rasa ni semua.
macam macam sangat aku rasa sekarang ni...
sakit abang.
sakit sangat....

aku sendiri.
sendiri nak hadap semua ni.


Monday, 16 November 2015
Assalammualaikum
Abang.
Bonda tak sihat sekarang ni.
Hari rabu hari tu aku tak sedap hati bila semua saudara mara jauh jauh semua
Balik tengok bonda. But aku masih kat ipoh.
Aku balik rumah hari rabu hari tu, bonda dekat HKL.
Hati aku berat sangat abang nak balik, sebab aku takut
Lagi lagi skng ni semua duk tuju kat aku.
Semua salah kan aku
Katanya bonda sakit sebab aku, berpunca dri aku
Aku tak tahu lah nak kata.
Tapi aku balik jugak, malam tu aku msg dengan Ajrul.
Aku tak cerita apa lagi kat dia, tiba tiba dia tnya
“dik kau taknak balik ke tengok bonda?”
Aku pun cerita la kat dia apa yang jadi, semua orang kat aku semua.
Aku cakap jugak, aku tak kuat, sebab kau tak de abang nak backup aku mcm dulu.
Then Ajrul cakap, “takpe, ni masa kau kena kuatkan diri sendiri. Defend diri sendiri”
Aku pun iyakan je apa dia cakap.
Then dia suruh balik masa aku cuti nanti, aku Tanya dia “operation aku mcm mane? Tangguh?”
Then die cakap “ikot kau lah dik”
Lepas die cakap macam tu aku piker mcm macam abang.
Entah, rasa bersalah tak ikot cakap dia pun ada
Takut apa apa jadi pun ada..
Lepas tu aku dapat msg dari qis die ckp pasal bonda tak boleh makan,
Tak boleh bangun semua.
Aku makin rasa bersalah tak balik.
Then diorang kata bonda nak operate.
Aku decide time tu jugak nak tengok bonda.
Aku balik petang tu jugak. Hari rabu.
Masa aku sampai bonda kat bilik bedah lagi.
Aku tak dapat tengok bonda, so aku balik rumah.
Esok tu baru aku pergi tengok bonda.
Abang.
Aku nangis masa depan bonda, aku tak patut nangis abang.
Aku kena kuatkan bonda, kan?
Tapi aku bodoh, aku nangis jugak depan bonda..
Sampai sampai aku cium bonda, bonda dah nangis dulu
Soalan pertama bonda “adik pergi mana, lama tak balik.. Sihat?”
Abang bonda yang terlantar tu duk Tanya aku sihat ke tak.
Kau rasa?
Aku nangis abang masa tu, aku cakap kat bonda yang dia tak perlu risau apa apa
Pasal aku, aku boleh jaga diri.
Aku just minta pada dia, dia sihat..
Tu je.
Bonda nangis je abang masa aku ada depan mata dia.
Yang paling aku sebak bila aku kena gastric teruk malam tu,
Aku kena gastric dari otw balik tu lagi.
Aku mmg tak makan apa sebab tak sempat..
Bonda Nampak aku sakit perut malam tu,
Tiba bonda cakap “sory adik balik kali ni bonda tak dapat masak apa”
Aku nangis lagi abang masa tu, aku cakap pada bonda
Salah aku, aku yang tak makan, bukan sebab bonda tak dapat masak.
Bonda. Tiada siapa boleh ganti dia.
Dari dulu sampai sekarang, bila semua menentang aku
Dia masih teguh ada sebelah aku. Saat dia sakit pun masih bertanya khabar aku,
Masih rasa bersalah sebab aku kena gastric.
Tringat dulu, masa walid denda aku waktu sekolah.
Bonda bangun tengah malam, masakkan untuk aku
Sebab takut aku gastric..
Bonda.
Kamu memang takda pengganti.
Cepat sihat bonda.

Pagi sebelum aku balik tu walid buat meeting fmily.
Masa walid bagi tahu ade meeting tu, aku dah cuak habis.
Aku tkut sangat aku tak kuat.
Dulu kau ada abang nak backup aku.
But sekarang aku sendiri backup diri sendiri.
Salah satu topic masa meeting tu pasal aku lari hospital bulan 6 dulu.
Memang aku terperangkap lah time tu,
Kemudian aku tringat Ajrul ckp “luahkanlah apa kau rasa”
So masa tu aku luahkan semua yang aku rasa, walid hanya berdiam
Just akk and qis je yang bising2.
Kata aku tak piker panjang, aku buat benda bodoh..
Sebab tu bonda mcm tu skng.
Guys, kowg tak rasa mcm mana ditinggalkan sendiri kat hospital sampai sebulan lebih.
Sampai raya pun aku sendiri, pagi raya aku msg semua tak balas,
Aku msg una nan ajrul je..
Diorang je melayan aku meroyan masa tu.
Duduk tempat aku and rasa semuanya seblum ckap macam2.
Sekarang ni abang bukan nan walid je aku ada problem, tapi dengan akak akak aku juga.
Aku tak thu nak kata apa, aku makin takde hati nak balik.
Kau bayangkan abang, company ade problem pun aku yang disalahkan.
Kau rasa?
Abang aku nak Tanya, adik kau ni robot ke?
Sampai semua orang buat aku mcm takde perasaan.
Aku tak tahu laa kenapa aku kena rasa ni semua.
Aku penat lah nak bergaduh ni abang.
Masing msing dah besarkan.
Perlu ke bergaduh gaduh ni lagi?
Klo kau ade, mesti kau yg guide kami semua kan abang?
Aku rindu kau
Rindu nak kau yang uruskan kami adik beradik.
Aku rindu sangat.


Sekarang aku baru tahu kenapa kau selalu marah2 aku bila aku buat bukan2..
kenapa kau jaga aku betul betul dulu.
yess aku boleh urus diri aku sendri.
tapi aku tak boleh nak defend diri aku sendri depan diorang.
kau sendiri tahu adik kau ni tak kuat kan..
abang. walid minta number ajrul.
memang tak lah aku nak bagi.
then ajrul tnya kenapa tk bagi,
abang... aku cerita semua apa yg pernah walid buat dekat kawan2 aku dulu.
aku dah janji dengan diri aku aku taknakk siapa pun tahu...
tapi aku tak boleh, dengan Ajrul aku terlalu jujur..
aku tak boleh nak tipu die.
tiap kali aku tipu die, tiap kali aku berahsia dengan dia..
mesti aku rasa bersalah gila...
dia memang dah mcm abang aku..
even dia maki aku ke, die dh giveup nak nasihat aku ke..
die tetap abang aku.
Aku anggap die mcm darah daging aku da..
sebab tu susah mana dia, even aku tk boleh buat..
aku cuba cara lain untuk tolong dia.
aku taknak die sendiri dgn masalah dia..
sebab bagi aku, dia abang aku...

abang.
operation tu aku tangguh, aku jmpe pakar hri tu bincang.
teruk gak aku kena dengan pakar masa tu..
sebab skang ni usus aku da jangkitan kuman.
sebab tu aku selalu sangat sakit perut sekang ni..
cuma skng tak thu tu kuman dari benda tu atau bukan.
doakan baik baik untuk aku abang..
doakan aku mampu bertahan sampai tarikh dia nanti.
doakan aku k abang.

Salam

Sunday, 8 November 2015
Assalammualaikum.
Abang.
Walid dah tahu semua.
Kau tahu kan?
Tapia bang aku rasa mcm takde function walid tahu.
Entah lah abang. Jujur aku dah tawar hati.
Kemarin walid call masa aku kat hospital.
Tengah masuk ubat, walid Tanya “kat mana”
Aku jawab la, hospital masuk ubat.
Walid Tanya lagi “class?”
Aku terpaksa laa cakap “skip”
Then dia cakap “bagus!”
Itu je abang.
Dia marah aku tak pergi class..
Aku tak tahu la mcm mane nak luah pada kau abang apa aku rasa.
Walid kata lagi aku ni pandai pandai deal dengan hospital kerajaan.
Abang,
Kau tahu tak yang hospital kpj sendri yang hantar aku untuk deal dengan hospital kerajaan.
Kenapa walid tak faham abang?
Kenapa walid tak macam along, tak macam una yang pernah support aku..
Kenapa walid terus menghukum aku abang?
Jujur aku terasa abang.
Yes aku tahu aku degil, aku tak dengar cakap dia.
Aku berkeras tak mahu berbincang dengan dia.
Tapi kalau dia tahu dia buat aku mcm ni apa gunanya abang?
Jujur aku terasa dengan semua orang sekarang.
Sekarang pun aku takde nak mengadu apa apa pada Una dan Along.
Aku dah malas.
Sebab aku tahu diorang sendiri dah penat nasihatkan aku.
Dorang sendiri dah bosan mendengar aku mengeluh dengan
Seribu satu alasan.
Sebulan je aku ada untuk terus pergi kemana saja aku mahu.
Aku tak banyak masa dah abang.
Lepas sebulan nanti aku sendiri tak tahu apa bakal jadi.
Kuat ke aku nanti?
Sihat ke aku nanti?
Aku mengharapkan yang baik baik.

Malam kemarin aku terlena,
Dalam lena aku aku termimpi shahir.
Jujur aku rindu dia.
King!
Aku rindu nak panggil nama tu depan dia.
Aku nak sangat jumpa dia sebelum aku operate.
Aku nak gelakkk semampu aku sebelum aku operate.
Aku nak tu semua.
Sekarang pun aku jarang da kuar makan dengan along.
Dia busy dengan kerja dia yang macam macam masalah sekarang.
Dan aku malas nak kacau dia lagi.
Message? Bila nak sembang pasal keta, nak sembang pasal kerja dia saja.
Aku dah takde hati nak cerita apa apa yang aku pendam pada orang lain.
Sebab kalau aku cerita aku yang kena tembak balik.
Aku penat.
Andai kalian tahu apa yang aku rasa,
Andai kalian berada ditempat aku sekarang pasti kalian faham apa yang
Aku maksudkan.

Pada walid, terima kasih walid.
Adik akan ingat ni semua sampai adik mati.

Oh ye abang,
29 November ni insya Allah aku konvo.
dekat PICC.
Aku mengharapkan kau nan izwan datang.
Tapi aku tahu tu hanya harapan aku.
kan abang?
Aku tak tahu mcm mane aku nak hadapi hari tu,
aku masuk kolej dengan dorongan kau, dengan dorongan izwan.
walaupun awal nya aku x berapa nak sangat.
Lepas tu izwan cakap, aku kena masuk untuk berkerja ngan dia.
aku kena masuk untuk continue business tu.
aku kena masuk sebab course die.
Okey aku masuk...
Lepas beberapa sem, izwan pun pergi tinggal kan aku.
tapi aku gigihkan jugak, teruskan semua.
Kau yang banyak support aku sham.
aku gaduh ngan family pun, kau datang sini pujuk aku.
aku susah pun, kau yang tolong aku.
aku mcm mcm masalah kat ipoh ni pun kau yang tolong aku.
tapi tiba masa aku konvo, kau dah de.
kau tahu tak apa aku rasa sham?
aku tak tahu mcm mane aku nak teruskan semua nanti mase 29hb tu.
aku harap aku mampu,
doakan aku k sham..

Salam



Thursday, 5 November 2015
Assalammualaikum

Abang sebulan lebih daa rasanya keta kat bengkel.
aku ingat nak tolak keta tu, nak ambik satria neo.
entah la abang.
ni dah sebulan lebih pun mcm orang gila dah tak jumpa
si gila sorang kat penang tuu..
marah marah dia... tengking tengking dia pun
bila x jumpa rindu jugakk.. manusia kan?
mesti kau pelik kenapa aku nak lego keta tu..
aku tak berminat dah laa abang oiii..
kau akan faham kenapa.
:)
pape pun harap semua setel cepat..
aku nak lari dari semua orang.
nak lari jauh kali ni..
insya Allah aku mampu.
doakan aku k abang.

Salam


Official Template By BudakPEMALAS