<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 31 March 2015
Bangga jap! Alhamdulillah


 Assalammualaikum.
hai.
Alhamdulillah hampir selesai..
benda yang hampir 3 hari berturut turut aku cuba untuk selesaikan..
3 hari berturut turut k..
aku x sentuh kerja lain...
hanya itu...
Board lama dah ada...
Tapi kerja tak jalan lagi sebab b4 ni bz dengan MP yg 70%..
Setel je diorg semua present qid try untuk ajak diorg setelkan semua
pasal ECS nii..
mcm yang korang tahu untuk subjek ni punya projek kami decide untuk
buat Multi-Purpose Table...
ada radio. ada pluc.. ade lampu...
haaaa...
semuaa nak ade kann.. ambikkk kauu hadap laa kau nak buat..
hahahahahah..
y tiga hari berturut2?
okey mcm niii..
qid mmg dh set otak yang meja ni nak setel minggu lepas jugakk...
sebab qid target minggu ni nk shoot dahh..
semua group dh start shoot untuk iklan kotttt...
tapi kami???
hahahahaha
krikkk krikkk..
baruu siap half wehhhh
hahahahaha.....
plan awal hari sabtu nak jumpe group members nak buat wiring... nak cri gam nak gam..
lepas tuu bila hari nya Ajrul terpaksa cancel sebb ade masalah keluarga.
ok tkpe...
qid tros pergi gakk.. ikot plan.
tapi pergi ngan wani and nik...
shahir balik penang..
seharian. cri kedai wiringg...
kedaii x cri sangat..tapii yang pasang benda benda tuuuu...
dh pergi kedai uncle kat uo tuu uncle tuu tlg buatt..
lpas tuu die ajar mcm mane nak pasang kan untuk nutral and life punye wayar..
ok tkpe....
lepas tuu kami pi tambun.. pi umah nikkk..
mase tuu hujann.. redahhh jee kami...
pi umah nikk.. dah pasang N and L tuuu..
skali lampu pasang... tapiii lps uhh die tutup balikkk..
bila dah try pluc... pluc okey.. berfungsiii.....
lps uhhh qid call ayah...
call ayah ayah ckp mentol tu tk blh nk support current yng ada...
so qid kne gne resistance...
tak pon gne mentol yang dlm 50w.
okeyyy takpee...
lps uhh kami pergiii pulakk cari mentol...
cari punya cari jumpee satu kdai jual mentol!
kat ampang..
AMPANG ipoh k guysss...
bkn kat tmpat kita....
hahahahahahahahaah
lepas tuu beli laaaa..
pergi balik kedai uncle tuu dgn harapan dapat setel masalhhhhh...
hmmmmm
smp smp kedai uncle tuuu...
benda masih x boleh buatt wehhhhh...
sbb uncle tuu kat resistance tu blh support 1 mentol yg 50w jee klo nk gne..
die kata bler bli mentol tgk V bukan W..
lepas uhh die suruh cari mentol dalam 230-240V..
hahahahhah mane nak criiii??
kedai die xde jual...
dengan gagah kami tros pi Ampang balik cri kdai jual mentol tu td...
hahahahah skali tutup wehhh.. sabo je laa akuu..dh berdoa habis daa tuu...
tp..hmmm
nak tknak kami kena round ipoh untuk cri kedai uhh...
hahah cri cri sampaiii lapar wehhhh...
hahahahah
skali dah malam..bongokkk tol...
dri siang smp malam masalah tk setel setelll...
hmmmm wa dh redhoooo habis dahhh...
ckp call ngan ibu ayah pon nak nangis daaa.
Fuck tol!
hahahahhaha
wa risauuu wehhh.. risauu sangattt...
Lps uhh qid decide qid bawak balik board2 and brng2 wiring tuu...


Dpn rumah wani.

esok tuu Hari Ahad pepagii qid pi kdai uncle tuuu..
Ayah pesan suh pi kdai uncle tuu...
suruhhh jee die buat sampai mentol tu menyalaa...
then nti bayarrr...
okey fine! ayah dh ckp mcm tu qid pon pergi jelahhh...
lps uhh uncle tu tlg punye tlg.. akhirnya menyala lampuuu..
hahaha yayyy! puassssssss...
Alhamdulillah...
lps dah setel qid tros call nik... call wani suh jmpe kt tambun..
tapi wani ambik qid dlu..
heeeee....
sampai sana ajrul plakk dtg...
okeyy takpe.. leader ade skali...
ngam laa.. shahir jee takde...
buat punye buat decide untuk gam...
tupp tupp gam shahir ngn nik beli tuu salah gamm..
hahahahahahaha
apa laaaaaaaaaaaa abang abang aku niiiii...
tu bukan gam.. tp gab apa th nama dia..
hadoiii korg nii.. bljr smp kolej dahh aku tgk..hahahhahahah
k sambung..
hahah
lps uhh kami pon pi giant cari gam...
sampai sana...
Blurrr... gam apaaaa laa nak beli niii...
hahahahahha
masa kat sana qid dah rasa cm penat dahhh..
so mase tu qid suh deme jee buat keputusan..
and pilih memane...
qid on jerrr...
lps uhh wani call ayah die.. and kmi pon ambik satu gam..
gam apa tahhh...
skaliiiiiiii!!!!!!
sampai umah kami tgk gam uhhh samaaaa mcm yg shahir and nik beli..
hahahahahahah klakar sungguh...
qid thu gam tuu mcm air... ayah pernh ckp...
tapii tak thu mane nak crii..
qid diam je ahhhhh....
bila sampai umah, and dh slah bli gam lagii qid call ayah...
ayah ckp mcm mane nk dpt gam tu ...qid pon mcmm haa yer yerr..
sbb dh malam kot masa tuu...
lagi pun ahad mse uh kdai tutuppp...
sebelum tuuu kami try gakk pakai gam gajah..
hahahahah sampai 3 gam gajah beli woiiiiii..
hahahahha last last tak bolehh..hadoiiiii harokkkkkkkk!!!!!!!!!!\
then keputusan die.. esokkkk tu jugakk cri gam.. so maknanya???????
kerja tangguh lagi wehhhhhhhhhhhhh

Masa try nak gam.

Lepak makan skali.But Along xde.

Bila isnin..
pagi tu ade class...
lepas class qid tros pi umah wani...
tukar tukar baju keluar balik beli board yg nipis untuk tampung bawah tuuuu..
lps uh plan nak pi kedai potong board untuk buat cup holder tuuu..
okeyy takpe laaaa
smp smp jmp nik and ajrul skali tgkk nik bawak salah boarddd..!!!
aihhh sedihhh :'(
so kena patah dri Rapat- Tambun...
hmmm time otw tu gelapp jeee...dh nak sampai umah nik hujannnn lahh selebat2 nye wehhhhh..
sabo je laa..
lepas uhh bincng2 tny mcm mane.. diorg kata tgk cuace la.. sbb cuaca yg
buat kerja mcm tergendala..
masa tuu qid dh mcm #$%^&(*)*^&%$
tangguh lagi keeee?????
hmmmmmm
sabo je laaa... benda dri kemarin kottttttt....
hmmmm x kan xde alternative lain blh cuba.. tkkan nk ikottt jeee...
kannn???
mase gua tgh pikir pikirrrr tu shahir balikkk...
so ngam 5 orng dlm satu group!
shahir balik burak2 mengarot semua...
skali qid tny "klo kite pi kdai tu tk nak shahir?"
die pon bolehhh aku blh jee..
then tros die bangon and masuk kereta...
qid pon teros masuk kereta...
masa uhh qid and die jee..
wani nik and ajrul x ikot....
okeyyy mase kuar ngan shahir tuuu qid tny die...
kite setel semua blh?
potong board, cri kertas pasir..beli gam..
and beli radio..
die jwb "boleh jerr.. tgk la mane sempat"
okeyy kami pi potong board dlu..
mase kat kdai uhh mulut rengan plakk nk tny psl gam...
tup tup kedai tu ade... fuhhhhh Alhamdulillah...
and semua yg die ckp psl gam tu sama mcm ayah ckp...
so gam tu sama ngan gam yg ayah kata..
heheheheheheh so proceed!
tapiiiiiiiii gam tu klo nk bli kne bawak botol sendrii..
bila tny botol apa die kata botol kaca..
oky takpeee...
kami masuk kereta.. pusing ipoh cri 7E..
function?????
beli barbican sebab nak botol die...
hahahaahah sengal x??
sangguppppp wehhh.
gara gara aku x nak sesia kannn hari niii..
klo ikot shahir esok nk ambik board tros bli gam skali...
tapi aku desakkkk gak!
hahaahah peduli apa akuuuu....
beli barbican... pakat habis kann tros and pi beli gamm..
fuhh fuhh masa uhh lega gila wehhhhhhhh....
tapi sempat buat dua benda tu jee.. nk pi yik fong beli
radio mcm dh lambat sgt jerrr...
lps uh nak singgah beli makan aku ngan ajrul lagiii...
hmmmm
balik tambun.. tros try untuk gam..
gam gam x jadiii..
puas laa aku bg ayah ckp ngan nik laaa shahir laaa..
tak bolehhh gakkk...
last last time deme makann aku try buat apa yg ayah ajar semuaa..
fuhhhhh melekattt siotttt!!!
yayyy yayyyyyyy...
happy jap masa tuuuu...
lps uhh nk pasang yang lain mcm x muattt..
last last alang alang lima lima dh ade situuu...
4 orang pegang board tuu.. ngam ngam kannn...
qid gam kannnn...
board tu kan ade dpn blkng kiri kanan...
so qid gam jerrrr...
sbb gam tuu jenis kita dh gesekk gam die serap tros melekat....
hmmm alhamdulillah selesaiiii...
b4 tuu sebelum gam and 4 org tuu pegang qid ngan wani
dh bertekak2 dahhh pasal susunan x btl laa apa laaa...
hmmm mase uhh ajrul ckp kat nik  "ni kerja lelaki tauu patutnya..
tp kita tgkk jee adik adik kita buat"
hahahahahahahah kome tuuu simpann jee telo tuuuuu!
hahahahaahahahah
mane taknye kami dua dok bising2...
tige tige abg kami tuu dok nengokkk jee..
Ngokkk tol!
hahahahahah
tapi skng semuaa selesaiii....
gam kiri kanan.. atas bawah selesaiii..

esok hari selasa tinggal nak beli radio...
cri coolerpad. ngan ambik board yang ptong tuu..
lps uhh balik tambun gam kannn... psng radio and pasang kaki..
harapp semua selesai esokk..
insya Allah...
Aminnn aminnn..
doakan guysss!

serius aku rasaaa penat gilerrr wehhhh...
atas moto brp lama tahh..walau pun kejap2 cerrr kiraaa.. kejap kjp tuu dh jd brp jam
jaahahhaahha...
badot! cer bg kereta satria abg tu kat akuuu..
blh aku buat pi kerja...
x pon bg ajrul pakai ke...
ganti kereta die..hmmmm
susahhh wehh aku kat sinii...
dgn kena tumpang orng lagii..
nyushkan org nk hntr hntr akuuu...
dh laa bilik aku jauh dri dowg... hmmmm..
sedihhhhh!!!!!!!!

tiga hari lepak ngn diorang nii mmg ohsem klo tgk balik.
y??
hari pertama aku nik ngan wani jeee...
hari kedua ajrul join skaki...
hari ketiga shahir join skakiii.. so complete!
heheheheh
guys! i love u..
thankz buat hari aku happy je skng..lupakann semua duka aku..
tq so much guyss..
tq Along.. Angah.. Alang and waniii..
i love u guysss! ilysm!!!

KAMI TUNAI PERMINTAAN DIA

Permintaan aku cmnerr??
Nak main basikal wehh!
Permintaan wani cmner??
nak main rollerblade  wehhh!!!
Along mohon bacaaa!!!!!!!!
Adik tunai permintaan abg ke abang tunai permintaan adik ehh ehh ehh???
-_-
k tu je aku nak story untuk hari niii..
byk sgt kenangan untuk tiga hari niii..
dgn plan x jadii...
janji janji tapi x tunai.. k thu dah tu perangai Along.. a.k.a Ajrul!
huhhh! nyampahhhh! sangat2 menyampahhh..kbai

jgn diri.
Salam

Friday, 27 March 2015
"Aku hanya lah insan biasa.
yang selalu rasa ingin bersama pada semua yang bisa ku kasihi 
untuk bersama kemana saja mencari kedamaian
agar dapat ku merasa hidup serupa"

Assalammualaikum.
itu bait kata dari lirik lagu Satu Cerita dari hafiz.
Aku ke sini bukan untuk bercerita tentang Mr. Awan Nano.
Tapi aku kesini untuk bercerita tentang SATU CERITA hidup aku kini..
Hidup ni diatas bumi Ipoh inii.
Ipoh?
Sangat dekat dengan aku...Kini.

Hari demi hari Ipoh mengajar aku bermacam benda..
Ipoh membuka mata aku untuk melihat bermacam benda.
Trima kasih ipoh.
Tiada kata lain.. Hanya Trima Kasih..
Apa yang terjadi lagii..
Apa yang berlaku lagii?
Hati masih meruntum?
Hati masih meratap??
Hati masih menangis??
Biarkan lah...
Biarkan semua rasa ni bersatu.
aku dah lali.

abang.
esya
alang
izwan
pian
and semuaaa..
aku syg korang dunia akhirat.
hanya kowg thu apa aku rasa skngg..
hanya korang tahu apa yang jadi sekang.
hanya korng kekuatan akuu..
selain bonda ngn ayahhh..
Hari demi hariii..aku makin ingin berlariii..
berlariiii jauhh tanpa seorang pun dapat mengejarr..
tanpa seorang pun dpt memanggil..
tanpa seorng pun orng yang dpt mencapai tangan aku untuk kembaliii..
Bantu aku. Aku mohon...

Semalam membawa seribu perasaan buat aku.
Ada suka ada duka...
trima kasih Tuhan untuk rasa inii..
rasa yang memang aku ingin dan rasa yang memang aku bencii..
Trima kasihh..
untukk dua rasa itu..
aku tahu.. rasa itu akan mmbuat aku lebih kuat untuk hari mendatang.
Semalam.. seharian bersama group nerdy.
Group aku. yg slalu aku ceritakan sekang niii.
Pagi mcm biasa diclass.
tapi pagi tu mood aku kelaut..
kenapa??
baca posting aku sblum ni.
kmo akan jumpa jawapan..
dalammm moody aku..
akhir nya aku gelakk..
gelak tanpa rasa..
gelak tanpa fikir..
gelak tanpa perasaan.,..
hanya kerana salah sorang group members aku buat lawakkk.
Agak tekilan jugak semalam.
sbb aku buat semua mcm tertanya tanya kenapa ngan aku??
aku mrh siapa??
apa buat aku badmood??
paling x boleh blarr.. shahir blh ckp "aku klo ade buat salah dgn hg aku minta maaf laa..tapi apa salah aku??"
time tu aku rasa mcm #%$^&(*)*^&%$
apa niii????
masalah aku tkde kena mengena ngan kowg...
bukan kowg buat masalh pada akuu..
x perlu slh kan dirii..
kmo x kenal aku lagii..
aku manusiaa yang sgt bermslhhh..
sekeliling akuu tak sama mcm sekeliling korangg..
tak sama mcm sekeliling kau shahir... x sama mcm sekeliling kau nikk.. wanii ajrul..
tak samaa...
Korang tak fhm maksud aku??
ko baca dri a-z blog aku ni klo kowg nak fhm maksud aku...
Dulu aku tk bergaul dgn orang sangatt mcm skng...
hanya sebab sekeliling akuu..
tapi skng sape jee aku berkawan..
shahir ade ckp "kita ni kenkadang perlukan kawan untuk berkongsi masalah"
yes shahir!
aku tahu... kawan mmg diperlukan..
bukan aku x percya korg..tp aku x nak beban kan kowg dgn story bodoh aku..
benda kecik yang aku pikir smp blh retak kepala..
ahahah bodoh kan aku???
takde life langsung
tapi..
semalam mmg hari kurang ajar aku pada shahir..
maaf shahir..
aku lupa diri semalam..
lupa diri hanya kerana memikir kan masalah bodoh akuuu..
Bila fikir balikk.
iyerrr aku tk patut buat kau mcm tuu...
ignore kau mcm kau takde perasaan..
sedangkan kau yg banyk tlg aku time aku susah.
mood aku kelaut masa tu wehhh..
otak aku melayang...
rasa nak maki orang...
rasa nak tampar muka orang..
rasa nak sepak terajang oranggg....
aku cuba sembunyikan marah akuu...
badmood aku tuuu...
tapiii...
aku tewas lagiiii..
sikap aku mase skolah dtg balik semalam.
bodoh kau ni aqid amsyar!!!!!
Dan paling aku mcmm terdiamm bila aku pukul blkng kauu!
3 kalii wehhh...
hahaha kuat lak tuhhhh...
mase tuu aku dh tgk kau mcm bengangg..
aku thu kau bengang...
tapii aku nak tegor kang kena makii..
aku text kau kann??
mohon maaf.
tapi tak balas..mybe tkde krdt...
lps tu bila kita berlima pergi makan...
aku merengekk rengekk kat kauu! bru okey balikk..
biler kau start tanya "tak makan ke?"
dlm hatii aku fuhhhhhh legaaaa shahir tgurr balikk...
hahahahahah kelakar kann???
mane taknye gua rase bersalah kottt..
tak pasal pasal kau mangsaa..hahahaah...

Malam tuu satu lagi kenangan.
kenangan bila kami stu group pergi lepak kt ktm..
lpk pi makan ais buah tuu...
hmmmm tapi Ajrul x ikot..
die ade hal ngan family..
so kami berempat...
Pergi punya pergi lepak ktm..
lepakk borakkk..
skali aku ternampak ade sorang abang ni badan besar.... tp naik yg mcm skuter tuu..
hahaha comeyyyyy!!!!
tgk munye tgkk aku pon ajak nikk main...
hahaha naik ahh sowg stauuu...
main punya mainn..
pusing punya pusing kami pas kat shahir ngan wani plakkk..
hahahahh seronokkk wehhh...
awal awal nik ngan shahir takk nakk..
skali dh dpt.. dua tige kalii pon dowg layan..hahahaha...
comeyy wehhh..kihkihkihkih
slain main benda alah tuu qid ade beli satu mcm lestik tauu..
korg tahu lestik tu ape??
hahahahah aku thu ade yg tak thu lestik tu ape
hahaha sbb aku awal awal dlu tak thu gakk lestik tu apa..
kihkihkih...
main benda alah tuu yg terer wani jerr...
aku nik ngn shahir mmg kelaut ahhh...
paling kelakar shahir ahhhh...
sampai org tak kenal ponnn dok gelakkan die lestik benda tuu tak lepasss
hahahahahaha..
sengal mu shahir...
yg nik ape cite?? die punya x retii nak lestikk tuu sampaiii patahhh benda tuu die kejakann...
nikk nikk kejam sungguh kauuu..
x sempat wani nak bawak balik benda tuu thu takk!
aihhh....
macam mcm ahh jadi semalammm..
ade sukaaa ade duka.. mcm aku ckp tadiii...
ade yg gelakk mcm nak mamposs..
ade yg tegang smp nak koyakk kulit..
hahahah manusia kann..
mcm mcm perasaan ada...
Masa nak balik tuu ade stu yg buat aku gelakk bila ingt.
apa dia???
shahir benti isi minyakk...
mase nak gerakk balikk uhh blh plakk
die nak buat willy...
skali mase uhh nikk terkejut tauuu..
cepat cepat die pegang bahu shahirrr....
mase tuuu plakk on the sport muka ni pandang muka nikkkk...
ituuu yang tk boleh bentiii gelakkk tuuu....
muka gabraaaa wehhh..hahahahahahah siotttt laaaaaaa.....
tapi smlm mmg keja aku gelak kat dowg jugakkk..
hahaha pling win pasal ajrul..
jap tgk statement aku ckp psl die bila wani ckp malm ni nk kuar ngn die...
sbb wani nak main roller blade
"Ajrul ni banyak masalh.Ada ic, xboleh pakai. Ada rumah, xde air..
 Ada kereta, rosakk.. Ada moto,tk boleh ambikk.. Ada awex jauhhh..."
hahahahahahah sengalll..
yg "ada kereta..rosakk" tuu shahir yang tambahhh...
hahahahaha sabo jeee laaaa...
hri niii jnji ngan die pon cancel lagiii..
sbb die kuar ngan fmily die..
haha org ade family..kne fahammm..heheha
bak kat die "family time"
Pape pun guys..
Maaf dengan sikap aku semalam..
sikap keterlaluan aku semalam.
jujur. aku mmg kurang hajar semalam..

salah satu gambar semalam

Sham...
kau thu tak..
lps je aku balik pg semalam..
aku terfikir apaa yang aku dh buat niii...
lps dri tuu aku jd malu nak msg dowg...
nk reply msg dowg..
sbb sikap bodoh akuu nii..
aku malu sangat dengat sikap aku smlm...
aku jd kan masalah sbgai halangan untuk dowg berkomunikasi dgn aku..
bodo kan akuuu?????
smp hari nii aku masih malu untuk jmp dowg..
and msg or call dowg..
bukan wanii...
tapi 3 orng lelaki ituu..
sbb wani dh terlebih kenal akuuu..
tapi diorg tidakk...
korang..klo bace ni semua..
maaf laa wehh dgn perangai bodo aku tuu...
janji lps nii aku x kan kaco kowgg..
aku xkan buat kowg rasa annoying gilaa ngan akuu.
maaf...

Izwan...
kau tahu tak wan..
mase badmood semalam..
time dalam class..
tiba tiba ajrul panggil and suruh aku senyumm..
mase tu kan wan aku ckp kat diri akuu...
"mcm abg wan die buat mcm nii"
hahahahah kau selalu buat mcm tuu dlu kan bler kau dh tnye aku knp...
bila aku x jawabbb kau suke mengusikk mcm tuuu.. kan wan??
aihhh rinduuu nyaa kat kauuu... tenang k wan kat sana....

Tuhan terima kasih beri aku rasa sekali lagi
hidup dengan dibayangi orang orang yang aku rindu...
Trima kasihh untuk kesempatan kedua iniii..
Kuat kan aku Tuhan jika satu hari nanti aku perlu
jauh dri mereka...
Aku mohon dengan seluruh hati..
kuatkan akuu...

Itu jelah nak ckp hari nii..
ckp hari ni tentang semalam.
semalam hari duka ku...
tapi malam tadi hari gembira kuu...
Trima kasih untuk semalam.

Salam buatmu abang2 ku...
Al-Fatihah.

Thursday, 26 March 2015
Assalammualaikum.
sham.
merintih hati ni saat menulis.
tak tahu mana lagi arah mane lagi tujuan.
semua hampir musnah semusnah musnahnya!!!
impian aku sham...
angan angan aku.
Bertahun sham. Bertahun aku cuba untuk selesaikan semuanya.
semua bakal berakhir bulan 4 nii.. berapa minggu je lagii.
Tapi..
apa jadi?
Menitis mutiara putih ni saat Tuan Zali bagi tahu benda tu.
Awal pagi tadi dia call.
soalan first dia "Kaki dah okey belum?"
aku jawab terus "okey dah tuan. dua minggu lagi ni boleh dah kot"
then dia gelak.
aku tny kenapa tuan?
die jwab "seblum call awak saya dh call doctor awak dengn keluarga awak"
okeyy terdiam aku...
tak sempat nak tipu tuan dah tahu dulu...
mase tuu hati merayu rayu jgn laa tuan nk bgtau benda yang mmg aku x nak dgr..
hmmm
diam..
hampir 3 minit aku diam lepas tu.
dia pun.
then aku tnya "tuan ade nk ckp pape ke"
tros die jwb "sy x sampai hati. sy thu awak susah payah nk cpai ni semua. pihak atasan tetapkan
awak pospon smp next batch."
mase tu menitikkk air mata wehhhh...
aku tnye lagi "takde jalan lain tuan?"
jawap die tidak. ini arahan.
aku?
hmm entah laaa... sia sia shammm..
brp tahun aku ulang alik ipoh -arau.. ipoh - shah alam...
seremban - arau...
tapi bila berapaaaa minggu je lagi nak habis,
ini yg jadi.
sham,..
betul ckp kau...
aku mungkin x dgr ckp kau untuk stop join benda ni..
tp stu hari nti ade benda yg mmbuatkan aku berhenti sendrii..
dan hari tu adalah hari niii.. hari ni sham.
lagi 3 tahun aku nak tunggu habiskan pangkat ni..
3 tahun sham.
bukan jangka mase yg sekejap..
aku boleh ambik diploma satu lagii..
sham...
merintih hati ni sham.
takthu nak luah kan pada siapa.
tak thu siapa yg ingin mendengar..
serabut teroqqq sham..
sangatttt...
aku nak lariii jauhh dri malaysia..
klo boleh skng...
aku dh x sabar nk tunggu smp bulan 5...
lambat sangat rasanya..
bawak aku pergi sham...
bawakkk aku jauh jauh dri siniii...
terlalu byk yg jadi skng niii..
terlalu banyak sham...
tabah kan aku.
kuatkan aku.
aku mohon.

Salam

Tuesday, 24 March 2015
Assalammualaikum.
hari ni hari selasa.
24hb..
Ikotkan jadual hari ni fisio yang kedua..
tapi aku bru nk pergi..
hahaha kan last week tk pergi sbb ade kerja nak settle..
so pagi ni awal awal lagi doctor dh call remind aku..
hahahah ye doc.. saya thuu...
dh siappp dah dri kol 7..
hahahha.
skng 8.30...
die dah kat sini..
tapi kne tunggu doctor tu kol 9 kang bru ade...
qid kt sini tk buat fisio ramai ramai..
qid dgn doctor berdua sahaja..
hope dpt kawtim nk balik awal/ nk habis awal..
sbb jap lgi nk pergi kedai ptong board tu ngn shahir..
lps uhh mamat tu ade hal.. so die agk rushing laa nk setelkan board.. nk
pergi buat kerja diaa..
harap sgt sempat...

Okey nak story i hv new Along..
whahahah gedik tk??
hahaah senanye excited nak story..
tapii x boleh nak excted sgt ponn..
sebab benda memain jee skng...
tapi aku nak setoriiii gakk..
kihkihkihkih..
bukan ape. mcm aku ckp.. semua benda pasal group aku akan
story kat sini dlm masa teerdekat nii..
sbb x lama jee lagi semua nak jd kenangan dahh...
 :)
Okeyyy setori pasal ape harini??
haahh pasal shahir shahir pregnant!
story pasal ajrul marahh aku panggil dia ROY
story pasal wani jadi hakak hakakkk ngn akuu..
story pasal nik mmbebel ngan akuu..
hahahahah
apa lahhh
firstclass lepas cuti lama..
haahah tapi situasi semua gakk bengongg!
kenapa??
lepas habis class tuu nak pergi class iid plakk.. lima lima kami turun lerr satu lif..
mase dlm lif tu shahir dok ckp nak pi hsptl laa perot die sakit katanyaa..
dh tuu semua pakat dok kata shahir pregnant laa apa laa..
anak kembar laaa..
paling tak menanahan ajrul ckp umur die dh 21 thun bru terasa sakit sakit
nak bersalin..
and ajrul cakap lagiii.. cuba bayangkan bila shahir dh umur 42 thun??? mcm mana
anak die mmbesar dlm perut die...
hahahahahahah sumpah bongokkkk ayat die...
yg si nik ngan waniii mnelayannn jerr...hahahadoiii kelakarrr laaa!
Banyak kali kottt dlm class iid dok ckp pasal shahir dh bersalin ke..
shahir okey takk?
anak die okeyy takk..
hahaahah adoii
klo ingt msti gelakk and senyum sensowg..
kihkihkih.
Okey kedua pasal ajrul x kasi gua panggil die roy semalam...
abis nak panggil nama penuh?hahah bebelit lidah aku
nak panggil die nama penuh...
bykkk kalii kott qid panggil die roy roy die ckp "apa roy roy?? along ni hormat siket"
hahahaah mcm vongokkk!
aku dh seriuss pon die blh ckp mcm tuuu..
x jadi aku nak serius hawauu!
mmg aku gelakkk laa lps uhhh..
hahahahahahah
dah tuu ngan wani wani skaliii dok pakat bahan aku...
sabo je laaa.. katanyeee wani jadi hakakkk aku!
backup along kononn sbb aku x hormt along...
hahah last2 aku gakk yg kena bahann..
sabooo je laaa.. mcm aku ckp "nasib jd adik adik"
nasib gak dpt akak ngan abg yg kaki bahan..
sumpahh kuajaaaa!
hahaahahha
Nik? haaa nik ape citee??
hahah nik masih dengan kaki nye yg luka..
cehhhh! puitis tk ayat aku..
psal nik xde cite sgt laa skng niii..
sbb nikk ni kerja die tersengehhh!
senyummm, jd sotonggg.. gelakkkk and membebelll..
hahahhahha
jahattt nyaa aku ckp die..
tp klo org mcm nik ni xde dlm group bosan juga..
nti bbdk ni buat lawakk xde sape nk gelakk..
hahahaha jdi macam ray nti..
sndri buat lawak sendri gelakk!
hahahahaha hadoiiii..

k laa tu jelaaa.. pape qid story mory lagiii..
klo ade yg best laa.. okey guys?
jaga diri

Salam

Saturday, 21 March 2015
Mengharap sinar.
Tolong muncul sebelum ia pudah.

Thursday, 19 March 2015
Assalammualaikum.
Hai ellysya. s
qid masuk lagi.
untuk bercerita.
mengenai Dia.

dia yg mula diri ini anggap sebagai orang penting.
Sudah hampir 2 minggu die membiarkan diri iniii
simpan seribu satu persoalan.
sudah hampir dua minggu die buat dirii ini penuh
dengan rasa bersalah..
sudah dua minggu die buat diri ini seperti orang asing
sudah dua minggu jugaaa aku renggang dengan nya.
no msg, no call, no wassap no. im, no twit...
why???
maaf jika mmg salah aku..
tapi..
perlu ke menghukum mcm ni?
aku mencuba untuk jadi yang terbaik walaupun aku thu ia nya sgt
sukar untuk engkau buat keputusann..
pedihh sangat rasanya...
sangat k!

you.
tahu berat u nk trima kan?
berat u nk lalui semua kan.
its okey!
take time.
qid x memaksa..
Qid trima je ape yg keluar dri mulut kamu.
but serius talk qid minta maaf atas apa yg jadi.
tk menjangka.
harap maaf diterima.
dan jgn trus menyiksa diri ini plz!!

Monday, 16 March 2015
Assalammualaikum dunia.
dunia haru biru
syam!
aku x thu apa yang haru aku kata kan
aku tk thu mana harus aku  mulakan
kau tahu segalanya sham
kau nampak segalanya sham..
kuatkan kami sham
kuatkan kami..
tlg sham..
tlg sangat!

Thursday, 12 March 2015
Assalammualaikum.
Hai
salam aku pembuka bicara.
tak mudah untuk aku terima.
tak mudah aku ingin bercerita.
terlalu banyak!
terlalu byk yg ingin aku katakan.

Pertama tentang badot.
abang yg menjaga aku skng ni.
Syam. Izwan andai korang tahu die mula menunjukkan sikap
keprihatinannya sebagai sorg abg.
izwan.. dia mula tunjuk sikap bertanggungjawabnya.
die mula menjadi apa yang kau harap kan dulu.
Alhamdulillah..
bell pon kata dia makin berubah.
Aku tak sangka dalam sibuk die dia sanggup datang ipoh uruskan
urusan aku ngn kpj sini.
terima kasih badot.
trima kasih sgt.
dalam marah kau pada aku..
kau masih datangg tlg uruskan hal aku...
wan.. masa aku memula accident pon badot dtg sini tghmalam..
dtg tgk aku... dtg nk jmp family ajrul minta maaf..
nampk wan.. nmpk sgt adik kau ni makin berubah..
syukur wan.. doa kau slama ni termakbur..
doa aku.. doa bell doa kak ida.. doa kitaaaa semua...
Alhamdulillah.

Kedua aku nak cerita pasal rusuk kiri ku.
Makin menjadi jadi sakitnya..
Allah saja yang tahu.
ubat telah diambil.
rawatan telah aku terima...
tapi sakitnya masih mcm tu..
sukar untuk bergerak...
sukar untuk buat kerja...
sukar untuk berjalan...
segala-galanya sakitttt...
Aku mohon sakit ni beransur pulih minggu dpn.
first sbb minggu dpn dh start class
kedua sebb aku nk mula latihan balik.. bulan 4 penyerahan pangkat daa...
aku mohon sangat...
Aku klo boleh taknak kwn kwn aku kt kolej tuu tgk saat aku menahan sakit..
aku x nak dowg nampak aku sakit.
mcm ko thu laa syam.. wan.. aku paling x suka org tny aku
"kau okey tak?"
aku x ske bler org mengganggap aku ni sakit..
aku x suka bila org layan aku sbgai seorg pesakit..
aku tak suka syam...dri dlu lgi.. kau thu kann..
so klo boleh aku nak cepat sihat b4 isnin nii..
aku nak berlari balikk..aku nak berjalannnn balikkk..
aku nakk semua tu balikk..
dah seminggu lebih syam aku gelakk dlm hatii..
hahahahahha aku x dapat nak gelakk kuat kuat..
aku tak boleh.. sbb sakit sangat kat dada niii klo gelakk...
paling aku rasa siksa bila tiba tibe aku batuk batuk atau bersin...
Allah jer tahu mcm mane sakit dia syam...
lagi lagi masa bersinnn...
bergegaaaa tulang aku..
hahahahah sakit diaaa tuhan jerr thu...
aku taksangka plakkk...
mase kat hospital seri manjung hari tu
antara 4 orang tuu aku paling relax.. sebab xde luka langsung..
aku yangg mcmm syukurrr aku x apa apa..
nik even xde pape.. tp kaki die luka gakk...
tangan die bengkakkk...
tapi aku??
hahahah luka xde masa tuu.. yang ada cuma luka masa accident moto tu je..
yang sakit cuma kaki sbb accident moto dlu jerr..
lain xde...
series aku x sangkaaa...
tapi bila dah ambil exam...
dah balik rumah buat fullcheckup kat paksu...
semuaaaaa nyaa jelasss nampakk apa yang jadii..
hahahahahahha serius aku tk sangka...
skang nii dowg 3 org tuu dah nak elok dahhh...
tapi aku masih merangkakkk..
bru nak check kat hsptl semua..
hahahaadoiiii kelakar tahuu!!!
tapi aku rasa aku lambat sikit nak elokk mcm dowg sbb
aku ade sejarahhhh aku sendirii..
pertama sebb kaki akuu pernah injured terukkk dulu..
kedua tulang belakang aku mmg bermasalah...
so bila tulang rusukk ni problem.. automatik bagi effek kat tulang belakang akuu..
sbb tuu aku tross diminta untuk buat fisiooo..
dowg nak elokkan balik tulang akuu..
dowg nk elok kan balik kaki aku...
tapiiiiiiii!
fisio kali nii mmg menyiksa akuuu..
kenapa??
dengan tulang rusukkk guaaa x okeyy lagii.. gua kenaaaaaaaa
buat fisio untuk betulkan tulang belakang????
wtf!!!
sakittt wehhh.... nak baring pon sakittt.. ni nk buat fisio??
mampossssss aku wehhh..
stakat ni dh 2 kali buat fisio.. kat seremban hari tuu..
dan dua dua kali fisio tu jugakk air mata nii mengalirr..
Allah... sakit wehhh... sakit sangatttttttttt!
selasa nii first fisio kat kpj IPOH..
harap aku x leleh lagiii...
yeahhh !!! aku kuat..kuattttt sangattttt!
kata stap palapesss.. benda kecikk takkan x boleh tahan kann??
hahahha ape laa kau ni qid.
sebenarnya risau gakk mase ambik hari selasa untuk fisio...
sbb takot gakk kot kot ade nk buat kerja kumpulan ke kann..
kang tak pasal pasal aku nye kess dowg terpaksa tunggu..
taknak laaa menyusahkan orang..
hmmmmm
sbb diri ni rasa dh banyak menyusah kan diorang 4 orang..
menyusahkan shahir,ajrul,nik and waniii...

Okey masuk topic ke 3..
Shahir.
orang yang pernah aku x suka satu masa dulu..
tapi skng Allah tunjuk depan mata siapa dia.
tqsm shahir...
kau banyakkkk sangattt tlg aku.. tlg wani.. tlg nik.. tlg ajrul...
terima kasih shahirrr..
trima kasih sangattt!
sape shahir??
shahir salah sowg mmber group juga.. same jee macm yg lain.
tp dia jarang lepak skali ngan kamii..sbb die ade kerja dia sendiri..
shahir laa orang yg bertanggungjawab datang ambik aku kat bilik bwk pi kolej..
dari masa accident moto smp accident kereta...
terlalu byk dia tlg aku...
terlalu byk juga aku menyusahkan dia...
aku paling rasa bersalah dekat ajrul..
palinggg palingg paling rasa bersalah..
nak ucap maaf pun tkot kena maki..
tapi ajrul...aku nk minta maaf gakkk!
sbb akuu yg ajak kauu pergiii kereta kau jahanamm dahh skng nii..
maaf sangat ajrul..
Nik..
ahahha org yg tidak pernah kata tidakkk masa aku minta tlg..
dri kenal die smp skng.. aku slaluu minta tlg itu ini ngan dia...
maaf nikkk..
wani??
wani x payah cerita laaa..
dari sekolah.. smp sekarng.. aku selaluuu menyusahkan diaa...
sampaii x tahu mcm manee nak minta maaf lagi dah ngan dia..
mintaa maaf nti kne balikk..
hmmmm
senang cita aku ni mmg kerja menyusahkan org..
aku x blh uruskan diri aku sendri kann??
maaf kowg... msti kowg nyesal kenal siapa akuu..
manusia yg hanya menyusahkan org sekeliling...
tapi kannn korang..
ayah aku sendiri pelik dengan aku...
kenapa aku byk bercerita tentang kowg dekat ayah akuu..
jujurrr aku cerita pasal kowg sowg sowg kat ayah aku..
ayah aku ckp "ayah thu kamo ni ramai kwn.. msti diorg special sbb tu kamu cerita kat ayah"
hahaha i donno la dad..
mybe ye... mybe tak..
x boleh nak kata sangattt...
kami baru kenal...

story ke-4 apa???
story pasal aku dan dia.
org yang pernh aku suka dan aku pernh cerita disinii..
iyerr aku suka dia.. tapi aku tak nak jd pemusnah antra dia
dan kekasihnya.. aku taknak jd org yg tak bertanggungjwab memusnahkan
hubungan org.. aku taknakk...
jadi aku decide untuk biar perasaan ini pergi dengan sendirii..
mcm aku ckp... ade jodoh.. adalahh.. xde... bukan rezeki aku..
aku thu kekasih nya mcm mane...
aku knl kekasihnya mcm mana...
maki hamun aku dpn org rmai pun sanggup klo nmpk aku rapat dgn
kekasihnya tuu...
takpe.. mungkin dia mmg hak kau.. jika suatu hari nti dia hak aku...
aku x kan halang kau untuk berkwn dengan dia nti.
sbb kita manusia beb.. memerlukan kawan :)
apa punn dia masih hak kau..
jaga dia elok elok.. klo x nak.. jgn kau hancurkan hati die...
aku mohon. kesihan dia.
okey gurl?

itu jer aku nak story untuk hari nii..
mesti korg pelik..
tak habis lagi ke cerita pasal accident nii??
aku pun x thu kenapa smp hari ni aku masih bercerita pasal accident nii
sedang kan dlu aku pernh accident lagi teruk dari niii...
aku pernh lagiii tenat dariii...
tapi... kali ni special...
aku x thu kenapa..
sbb beberapa minggu lagii benda ni semua akan jd kenangan..
semuaaaanya bakal aku tinggal kan.
jadi beri aku ruang untuk bercerita tentang mereka mereka mreka dalam
masa dua tiga bulan inii..
beri aku ruang k!
lps tu xde dah cerita pasal diorang..
xde dah luahan tentang diorang.
aku mula menyayangi korg.
aku jarang syg kawan.
tapi skng! aku mengaku.. aku syg korg.
walau baru kenal terlalu byk yang jadi antra kita.
aku tak thu apa Allah nak tunjuk kat aku
dgn adanya perasaan nii..
tapi aku akan tunggu apa yang Allah bakal tunjukkk...

kat atas tu aku share gambar mereka.
mungkin korg yang baca cerita mereka dari A-Z nak tgk rupa paras mereka.
and itu dia. itu jer yg ada dekat aku.
dapat tahu mane ajrul, mane nik, mana shahir, mana wani???
hahahah
okeyyy jap aku bg tau korang k,


dari kiri : ajrul ameel, shahir asyraf, shyazwani azmar and nik amir

itu nama diorang.
sorg korang semua blh nampak kan and byng apa jadi antra kamii..
*mira! aku dh tunai janji.
itu gambar yg kau tuntut...
bukan sekeping.. tapi dua keping aku bagiii...
setel hutang aku ngan kau k mira??
hahahah

klah itu jer untk hari ni
salam sayang dari aku buat mu abang abang ku.
damailah kat sana..
doakan adikmu yang masih meniti hari di bumi Allah ini.


Tuesday, 10 March 2015
Assalammualaikum
Menulis sambil melihat kesibukan bandar.
Bukan Kuala Lumpur. Tapi kini aku di Seremban.
Terasa puas dapat melihat dunia luar.
Terasa puas dapat mendengar keadaan diluar.
Aku tidak mampu lagi hanya duduk terperuk didalam bilik yang hanya bertemankan laptop,
phone, game and tv.
Aku ingin kan kebebasan.
bukan sikap ku hanya duduk disatu tempat dalam jangka masa yang lama.

Tika ini rusuk kiri ku masih terasa sakit.
Sukar untuk bergrak...
dan kadang kala sukar untuk menghirup oksigen Allah ini.
Tapi yang mampu aku lakukan.
Menahan, dan sabar.
Semua akan okey. Itu pasti!
Sakit ini mampu ku tahan.
tapi bila sampai satu saat tekak terlalu gatal untuk batuk.
itu yang bolh membuat aku mengalirkan air mata.
Sakitnya hanya Allah yang tahu.
sakit yang terasa saat aku batuk. saat paru paru ku bergerak.
Mohon sakit ini cepat pergi.
Aku mahu aktif seperti sebelum ini.
Tak mampu untuk menanggung dan tk ingin untuk gagal.

esok aku akan pulang ke ipoh. dengan bus.
diharap aku mampu bertahan.
diri akan terus ke kpj ipoh untuk urusan disana.
dan lepas tu  baru ke bilik untuk berehat.
harap sakit inii tidak hadir sepanjng perjalanan disana nanti.
aku mohon sangat.
doakan yg trbaik buat ku.

salam

Sunday, 8 March 2015
Assalammualaikum
hai dunia
hai sham
hai ellysya.

Sham.
terlalu banyak yng terjadi akhir akhir ni..
terlalu byk sham....tak siapa menduga atau tk siapa menjangka.
Tanpa diduga aku accident untuk kali kedua.
Dan ia nya nampak x serius.
tapi kesannya baru aku terasa skng.
hmmm cuba untuk kuat kan diri...
tapi gagal bila diri terkandas die hospital itu.
Sham. kau thu ape yang jadi skng kan?
tak kuat rasanya untuk aku lalui..
tak termampu lagi..
cukup dua tiga tahun yg lepas aku bertarung nyawa.
tak ingin lagi rasanya.
sham.
doakan yg terbaik plz.
alhamdulillah ia hanya retak.
tidak patah.
tapi sakit dia tuhan je tahu..
tapi syukur aku masih mampu untuk menahan.
terima kasih tuhan beri aku kekuatan.

sham..
pakcu suruh masuk ward smp setel semua.
dia risau sbb die thu aku mcm mane kta nya.
tapi sham.. patut ke?
terlalu byk yng harus aku lakukan kat luar sana.
terlalu banyak sham...
bebudk palapes dah nak habis bulan 4 niii..
project assignment nak kena submit...
mcm mcm benda sham.
tak senang duduk aku klo aku didalam sana.
pakcu takut retak tu patah..
dan klo patah die akan tros kena pada lung aku and jntung aku.
sham..
semua akan okey kan?
hahaha yeaaa! akan okeyyyy! think positiff...
hahahaha...
semua akan okeyy laa.. don wory..

sham.
bonda ngan ayah marah aku.
entah laa... mmg salah aku kot.
ajak diorg keluar memalam cm tuu..
ayah sebuk tny pasal ajrul dri aku.
bile ayah thu full story dri badut..'jmp jer ayah tny aku
"kwn nama ajrul tu okey dah?"
"kwn  yg ajrul tu kmo bawak pergi klinik tk?"
"kmo bantu ajrul tk?"
"ajrul okey ker? teruk ke?"
aku pelik..
ajrul anak dia ke aku??
hahahaahah
mungkin ayah rase bersalah sbb aku yg ajak anak org tuu keluarkan..
dh tuuu kereta die plakk yg terukk..
dh tu antre kami die yg pling teruk siap berjahit..
Allah...
mybe sbb tu ayah risau..
maklum laa anak org kan..
klo anak sendiri TAK APA.
hahahaahah
lantak pi lahhh..
dulu aku kena lg trok kan sham??
kau siap sepak terajang aku mase aku accident kt sarawak dlu bler ko thu aku yg salah..
padahal time tuu aku tgh sakit sakit gakkk effect accident uhh...
tapi kauu selamberr jerr angkat kaki kau kena badan bdn aku ni..
hahahaah so skng aku dh biase....
lantak laaa...
dh 21 thun aku hidup.. sama jerrrr jadinya... takde pe yg berubah sgt..
hahahahaah
pasal ayah asyik tny ajrul tu pon lantakkkkk lah!
ahahaha ajrul kawan aku.. mmg laa ayah risau.. anak org kan..
die msti tknak anak die jahanamkan nak org lagi..
cukup cukup laa aku dh jhanam kan anak org b4 ni ann..hahaha
pape pun
harap kau doakan aku kuat sham.
tapi adik ko ni mmg kuat an sham..
ahahaha
kata adik pegawai polis kann..
sape tak kenal..whahaahah..
poyo tk aku sham??

sham..
banyak benda aku nak ckp skng..
banyak benda aku terasa hati sakng...
banyak benda aku simpan sknggg..
masa nii...
aku akan story sham..
aku AKAN.
tunggu aku sham..
smp kan salam rindu aku buat alang..
buat izwan.
cakap kat diorg aku rindu.
aku akan jmpe diorg..
sikit hari jee lagii..
kite jmpe k sham.

Salam

Tuesday, 3 March 2015
Assalammualaikum.
Hai syam.
Hari isnin hari tu aku accident untuk kali kedua syam.
aku repeat! UNTUK KALI KEDUA. .
syam. kenapa ngan adik kau ni???
ngam ngam seminggu aku accident balik...
kenapa eh syam?
Syam.
Ingt tak dua org kawan yang aku ceritakan
yang aku anggap dia sebagai abang tuu??
Ingt tak syam?
Aku accident skali dengan diorg laaa..
Sebelum tu kami borak2..makan2 kat prade.
memasing mncm bahagi kan.. panggil dia angah.
panggil ini alang.. panggil itu along..
like one family!
suka situasi tu walau hakikatnya ketika itu aku dibahan oleh ajrul!
huhhh! sabar je laaa aku time tu syam.
Masa nk otw ke tambun aku ade ckp...
Aku nak panggil Ajrul dengan panggilan Along laa lepas nii...
die pon okeyy jerr...
Disebabkan otak aku dah set nak panggil die Along kan syam...
mase accident tu die paling teruk.
and tanpa disangka mulut ni kerap tnya die.. long kau okey tak? long mata kau okey tak..
padahal nk sebut roy tapi pi sebut along..
haihhh kelakar kau ni qid!

Syam. aku menulis kat sini buka untuk cerita semua pasal accident kali kedua.
tapi aku masuk ke sini untuk berceritakan tentang perasaan aku tika ini.
apa dia?
Kau tahu syam.
dalam keadaan kami berempat sakit ni...
aku lihat sowg sowg punya life...
ape maksud aku??
Hmmmm maksud aku...mase diorg sakit...elok jeer diorg dijaga oleh orng tersyg..
Au tak maksudkan parents..
tapi aku maksudkan member/boyfriend/girlfriend...
kenapa?
first.. aku dapat lihat wani terus bercerita pada bf dia...
then bf dia tanya mcm mcm...bebel macam macam...
Tapi aku?
haahhaahah tiada sipa...
kedua.. Ajrul !
Mengikut ape yg die pernah cerita. masa dia sakit memang dia dimanjakan.
Tapi aku approve die kat fb. skali kt aku usya fb die tgk awex die update getwellsoon untuk dia.
Dalam hati aku kan syam ckp "untung nyee roy ade org sayang...ada org ambil berat..risau pasal dia"
tapi aku??? hahahah takde siapa
And ketiga.. Nik..
Mase mlm kejadian tu aku difaham kan di terus contact akk dia...
akak dia kat rawang tu siap tak tido malam tunggu update dri dia..
risau pasal dia... and esok tu trs dtg ipoh tgk keadaan dia...setelkan hal dia.
tapi aku??? hahaha tiada siapa.

Guys. jujur aku jeles dengan kalian.
Aku melihat sorg sorg dari jauh...
aku tersenyum sendiri.
tersenyum membayangkan alangkah indah nya klo aku ditempat kalian.
Setiap kali aku menahan sakit mase nak bergerak kt sini.
hati mcm ditoreh teringt semua yang aku lihat dri kalian.
kenapa? sebab aku juga berfikir.
alangkah bagusnya aku klo ade org yg risau... org yang ambik berat mcm boyfriend wani,
girlfriend ajrul and akak nik...
tapi?? hahahaha tiada...
aku sendirii.. menahan sakit tanpa siapa yang tahu.

Syam.
aku mula tersedar akan pentingnya kau dalam hidup aku..
syam...aku hilang semua yg mereka rasa itu setelah kau  pergi syam..
syam...balik lahh..jaga adik mu ini..rawat adikmu iniii...
bantu adik mu ini...
syam...Aku amat merindui mu abg ku!!!

Kalian bertiga.
hargai mereka yang menyayangi kalian.
Ingat mereka tika mereka susah.
Jangan pernah sakiti mereka.

Salam..

Sunday, 1 March 2015
Assalammualaikum.
Dah 6 hari accident..
dah 6 hari kaki injured..
dah 6 hari hilang selera makan..
syam.
aku accident..
kaki injured.
datang laa syam..
datang tgk aku.. urut kaki aku.. cuci luka akuu...
bg aku ubat...
datang laa syam..
syam..
kau thu tak sejak akhir akhir ni biler lepak ngan nik ke
ajrul ke aku rasa mcm aku lpk ngn kau syam..
dowg tanya luka daa cuci ke..
dowg bebel bila aku cuai laa...
bile aku lintas jalan..
ingt lagi masa nak pi salam..banyak kereta..
kaki aku sakittt..
time tu ajrul ngan nik ade skaliii..
keretaa tuu dekattt jee syam...
tp ajrul lintas jerr....
time uhh nik panggil aku pi dekat die...lintas skali ngan dia..
sbb die thu kaki aku injured....
dh tuu mase blik dri present....
nak lintas jalan gak ngan nik and ajrul...
tapi time uhhh ajrul yg tunggu aku...
nik lintas dlu...
timee tu aku dpt rasaa diorg ni walau mcm nii..
tapi tahu apa itu tanggungjawab...
syam... aku jarang tauuu tunjuk perangaiii aku kat rumah depan kwn kwn...
tapiii biler dengan bdk groupp..
aku tunjuk perangai kat rumah aku tu ngan diorg....
aku layan diorg mcm adik beradik akuuuu....
aku mengade ngade ngn diorg...
merengekk rengekk ngan diorang...
syam...
aku rindu kau syammm...
rindu sangattt...
trima kasih Allah... kau kirim kan mereka untuk ganti tempat abg...
terima kasihhh.
entah lah syamm..
even diorg hanya bertindak sebagai seorg kawan...
tapi untuk aku yg merindui kau niii..aku rasa bersyukurrr sangat ada diorg dlm hidupp..
hampir tiap hari berjumpa....
hambir tiap hari berburakkk.. berkumpulll...
walaupun masing masing ade  member mmber yg lain..
aku bahagiaa syamm..
walau pun aku thu rasa ni sementara..
habis semesta nii hilang laa org org yg aku anggap sebgai abg nii..
aku hilang lagi 'abg' lepas nii..
tapi apa apa punn terima kasih ya Allah..
untuk kiriman dua hamba mu itu.. terima kasih aku ucapkannn...


salam


Official Template By BudakPEMALAS