Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2015

Alhamdulillah. Hari ketiga nampak hasil

Bangga jap! Alhamdulillah

 Assalammualaikum.
hai.
Alhamdulillah hampir selesai..
benda yang hampir 3 hari berturut turut aku cuba untuk selesaikan..
3 hari berturut turut k..
aku x sentuh kerja lain...
hanya itu...
Board lama dah ada...
Tapi kerja tak jalan lagi sebab b4 ni bz dengan MP yg 70%..
Setel je diorg semua present qid try untuk ajak diorg setelkan semua
pasal ECS nii..
mcm yang korang tahu untuk subjek ni punya projek kami decide untuk
buat Multi-Purpose Table...
ada radio. ada pluc.. ade lampu...
haaaa...
semuaa nak ade kann.. ambikkk kauu hadap laa kau nak buat..
hahahahahah..
y tiga hari berturut2?
okey mcm niii..
qid mmg dh set otak yang meja ni nak setel minggu lepas jugakk...
sebab qid target minggu ni nk shoot dahh..
semua group dh start shoot untuk iklan kotttt...
tapi kami???
hahahahaha
krikkk krikkk..
baruu siap half wehhhh
hahahahaha.....
plan awal hari sabtu nak jumpe group members nak buat wiring... nak cri gam nak gam..
lepas tuu bila hari nya Ajrul terpaksa ca…

Aku mohon maaf. Aku salah

"Aku hanya lah insan biasa.
yang selalu rasa ingin bersama pada semua yang bisa ku kasihi 
untuk bersama kemana saja mencari kedamaian
agar dapat ku merasa hidup serupa"

Assalammualaikum.
itu bait kata dari lirik lagu Satu Cerita dari hafiz.
Aku ke sini bukan untuk bercerita tentang Mr. Awan Nano.
Tapi aku kesini untuk bercerita tentang SATU CERITA hidup aku kini..
Hidup ni diatas bumi Ipoh inii.
Ipoh?
Sangat dekat dengan aku...Kini.

Hari demi hari Ipoh mengajar aku bermacam benda..
Ipoh membuka mata aku untuk melihat bermacam benda.
Trima kasih ipoh.
Tiada kata lain.. Hanya Trima Kasih..
Apa yang terjadi lagii..
Apa yang berlaku lagii?
Hati masih meruntum?
Hati masih meratap??
Hati masih menangis??
Biarkan lah...
Biarkan semua rasa ni bersatu.
aku dah lali.

abang.
esya
alang
izwan
pian
and semuaaa..
aku syg korang dunia akhirat.
hanya kowg thu apa aku rasa skngg..
hanya korang tahu apa yang jadi sekang.
hanya korng kekuatan akuu..
selain bonda ngn ayahhh..
Hari demi hariii..ak…

Lagi 3 tahun?

Assalammualaikum.
sham.
merintih hati ni saat menulis.
tak tahu mana lagi arah mane lagi tujuan.
semua hampir musnah semusnah musnahnya!!!
impian aku sham...
angan angan aku.
Bertahun sham. Bertahun aku cuba untuk selesaikan semuanya.
semua bakal berakhir bulan 4 nii.. berapa minggu je lagii.
Tapi..
apa jadi?
Menitis mutiara putih ni saat Tuan Zali bagi tahu benda tu.
Awal pagi tadi dia call.
soalan first dia "Kaki dah okey belum?"
aku jawab terus "okey dah tuan. dua minggu lagi ni boleh dah kot"
then dia gelak.
aku tny kenapa tuan?
die jwab "seblum call awak saya dh call doctor awak dengn keluarga awak"
okeyy terdiam aku...
tak sempat nak tipu tuan dah tahu dulu...
mase tuu hati merayu rayu jgn laa tuan nk bgtau benda yang mmg aku x nak dgr..
hmmm
diam..
hampir 3 minit aku diam lepas tu.
dia pun.
then aku tnya "tuan ade nk ckp pape ke"
tros die jwb "sy x sampai hati. sy thu awak susah payah nk cpai ni semua. pihak atasan tetapkan
awak posp…

First day katanya

Assalammualaikum.
hari ni hari selasa.
24hb..
Ikotkan jadual hari ni fisio yang kedua..
tapi aku bru nk pergi..
hahaha kan last week tk pergi sbb ade kerja nak settle..
so pagi ni awal awal lagi doctor dh call remind aku..
hahahah ye doc.. saya thuu...
dh siappp dah dri kol 7..
hahahha.
skng 8.30...
die dah kat sini..
tapi kne tunggu doctor tu kol 9 kang bru ade...
qid kt sini tk buat fisio ramai ramai..
qid dgn doctor berdua sahaja..
hope dpt kawtim nk balik awal/ nk habis awal..
sbb jap lgi nk pergi kedai ptong board tu ngn shahir..
lps uhh mamat tu ade hal.. so die agk rushing laa nk setelkan board.. nk
pergi buat kerja diaa..
harap sgt sempat...

Okey nak story i hv new Along..
whahahah gedik tk??
hahaah senanye excited nak story..
tapii x boleh nak excted sgt ponn..
sebab benda memain jee skng...
tapi aku nak setoriiii gakk..
kihkihkihkih..
bukan ape. mcm aku ckp.. semua benda pasal group aku akan
story kat sini dlm masa teerdekat nii..
sbb x lama jee lagi semua nak jd kenangan da…
Mengharap sinar.
Tolong muncul sebelum ia pudah.
Assalammualaikum.
Hai ellysya. s
qid masuk lagi.
untuk bercerita.
mengenai Dia.

dia yg mula diri ini anggap sebagai orang penting.
Sudah hampir 2 minggu die membiarkan diri iniii
simpan seribu satu persoalan.
sudah hampir dua minggu die buat dirii ini penuh
dengan rasa bersalah..
sudah dua minggu die buat diri ini seperti orang asing
sudah dua minggu jugaaa aku renggang dengan nya.
no msg, no call, no wassap no. im, no twit...
why???
maaf jika mmg salah aku..
tapi..
perlu ke menghukum mcm ni?
aku mencuba untuk jadi yang terbaik walaupun aku thu ia nya sgt
sukar untuk engkau buat keputusann..
pedihh sangat rasanya...
sangat k!

you.
tahu berat u nk trima kan?
berat u nk lalui semua kan.
its okey!
take time.
qid x memaksa..
Qid trima je ape yg keluar dri mulut kamu.
but serius talk qid minta maaf atas apa yg jadi.
tk menjangka.
harap maaf diterima.
dan jgn trus menyiksa diri ini plz!!
Assalammualaikum dunia.
dunia haru biru
syam!
aku x thu apa yang haru aku kata kan
aku tk thu mana harus aku  mulakan
kau tahu segalanya sham
kau nampak segalanya sham..
kuatkan kami sham
kuatkan kami..
tlg sham..
tlg sangat!

Banyaknya

Assalammualaikum.
Hai
salam aku pembuka bicara.
tak mudah untuk aku terima.
tak mudah aku ingin bercerita.
terlalu banyak!
terlalu byk yg ingin aku katakan.

Pertama tentang badot.
abang yg menjaga aku skng ni.
Syam. Izwan andai korang tahu die mula menunjukkan sikap
keprihatinannya sebagai sorg abg.
izwan.. dia mula tunjuk sikap bertanggungjawabnya.
die mula menjadi apa yang kau harap kan dulu.
Alhamdulillah..
bell pon kata dia makin berubah.
Aku tak sangka dalam sibuk die dia sanggup datang ipoh uruskan
urusan aku ngn kpj sini.
terima kasih badot.
trima kasih sgt.
dalam marah kau pada aku..
kau masih datangg tlg uruskan hal aku...
wan.. masa aku memula accident pon badot dtg sini tghmalam..
dtg tgk aku... dtg nk jmp family ajrul minta maaf..
nampk wan.. nmpk sgt adik kau ni makin berubah..
syukur wan.. doa kau slama ni termakbur..
doa aku.. doa bell doa kak ida.. doa kitaaaa semua...
Alhamdulillah.

Kedua aku nak cerita pasal rusuk kiri ku.
Makin menjadi jadi sakitnya..
Allah saja yan…
Assalammualaikum
Menulis sambil melihat kesibukan bandar.
Bukan Kuala Lumpur. Tapi kini aku di Seremban.
Terasa puas dapat melihat dunia luar.
Terasa puas dapat mendengar keadaan diluar.
Aku tidak mampu lagi hanya duduk terperuk didalam bilik yang hanya bertemankan laptop,
phone, game and tv.
Aku ingin kan kebebasan.
bukan sikap ku hanya duduk disatu tempat dalam jangka masa yang lama.

Tika ini rusuk kiri ku masih terasa sakit.
Sukar untuk bergrak...
dan kadang kala sukar untuk menghirup oksigen Allah ini.
Tapi yang mampu aku lakukan.
Menahan, dan sabar.
Semua akan okey. Itu pasti!
Sakit ini mampu ku tahan.
tapi bila sampai satu saat tekak terlalu gatal untuk batuk.
itu yang bolh membuat aku mengalirkan air mata.
Sakitnya hanya Allah yang tahu.
sakit yang terasa saat aku batuk. saat paru paru ku bergerak.
Mohon sakit ini cepat pergi.
Aku mahu aktif seperti sebelum ini.
Tak mampu untuk menanggung dan tk ingin untuk gagal.

esok aku akan pulang ke ipoh. dengan bus.
diharap aku mampu bert…
Assalammualaikum
hai dunia
hai sham
hai ellysya.

Sham.
terlalu banyak yng terjadi akhir akhir ni..
terlalu byk sham....tak siapa menduga atau tk siapa menjangka.
Tanpa diduga aku accident untuk kali kedua.
Dan ia nya nampak x serius.
tapi kesannya baru aku terasa skng.
hmmm cuba untuk kuat kan diri...
tapi gagal bila diri terkandas die hospital itu.
Sham. kau thu ape yang jadi skng kan?
tak kuat rasanya untuk aku lalui..
tak termampu lagi..
cukup dua tiga tahun yg lepas aku bertarung nyawa.
tak ingin lagi rasanya.
sham.
doakan yg terbaik plz.
alhamdulillah ia hanya retak.
tidak patah.
tapi sakit dia tuhan je tahu..
tapi syukur aku masih mampu untuk menahan.
terima kasih tuhan beri aku kekuatan.

sham..
pakcu suruh masuk ward smp setel semua.
dia risau sbb die thu aku mcm mane kta nya.
tapi sham.. patut ke?
terlalu byk yng harus aku lakukan kat luar sana.
terlalu banyak sham...
bebudk palapes dah nak habis bulan 4 niii..
project assignment nak kena submit...
mcm mcm benda sham.
tak sena…

Hargai sebelum trlambat

Assalammualaikum.
Hai syam.
Hari isnin hari tu aku accident untuk kali kedua syam.
aku repeat! UNTUK KALI KEDUA. .
syam. kenapa ngan adik kau ni???
ngam ngam seminggu aku accident balik...
kenapa eh syam?
Syam.
Ingt tak dua org kawan yang aku ceritakan
yang aku anggap dia sebagai abang tuu??
Ingt tak syam?
Aku accident skali dengan diorg laaa..
Sebelum tu kami borak2..makan2 kat prade.
memasing mncm bahagi kan.. panggil dia angah.
panggil ini alang.. panggil itu along..
like one family!
suka situasi tu walau hakikatnya ketika itu aku dibahan oleh ajrul!
huhhh! sabar je laaa aku time tu syam.
Masa nk otw ke tambun aku ade ckp...
Aku nak panggil Ajrul dengan panggilan Along laa lepas nii...
die pon okeyy jerr...
Disebabkan otak aku dah set nak panggil die Along kan syam...
mase accident tu die paling teruk.
and tanpa disangka mulut ni kerap tnya die.. long kau okey tak? long mata kau okey tak..
padahal nk sebut roy tapi pi sebut along..
haihhh kelakar kau ni qid!

Syam. aku menulis kat s…

pengganti seketika

Assalammualaikum.
Dah 6 hari accident..
dah 6 hari kaki injured..
dah 6 hari hilang selera makan..
syam.
aku accident..
kaki injured.
datang laa syam..
datang tgk aku.. urut kaki aku.. cuci luka akuu...
bg aku ubat...
datang laa syam..
syam..
kau thu tak sejak akhir akhir ni biler lepak ngan nik ke
ajrul ke aku rasa mcm aku lpk ngn kau syam..
dowg tanya luka daa cuci ke..
dowg bebel bila aku cuai laa...
bile aku lintas jalan..
ingt lagi masa nak pi salam..banyak kereta..
kaki aku sakittt..
time tu ajrul ngan nik ade skaliii..
keretaa tuu dekattt jee syam...
tp ajrul lintas jerr....
time uhh nik panggil aku pi dekat die...lintas skali ngan dia..
sbb die thu kaki aku injured....
dh tuu mase blik dri present....
nak lintas jalan gak ngan nik and ajrul...
tapi time uhhh ajrul yg tunggu aku...
nik lintas dlu...
timee tu aku dpt rasaa diorg ni walau mcm nii..
tapi tahu apa itu tanggungjawab...
syam... aku jarang tauuu tunjuk perangaiii aku kat rumah depan kwn kwn...
tapiii biler dengan bdk …