Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2018

Maafkan aku

Assalammulaikum.
Hari ni aku ada follow up pasal jantung dekat ijn
Dan tiba-tibe kena warded.

Entah macam mana semalam balik dari meeting aku boleh pengsan masa
tengah sedap2 main phone.
Nasib si afiq hakim ada.
klo tk
pishang smp pagi hanyut jantung lemah.

Apa yang aku harapkan.
Jantung ni kembali ok.
Dan kembali sihat mcm sebelum sebelum ni
mungkin masih baru sebab tu selalu sangat lemah.
Aku tk minta banyak,
cuma mintaa jantung ni kembali kuat.
Sebab lepas ni terlalu banyak benda yang aku ingin lakukan.
Terlalu banyak yang aku rancang untuk hidup aku
Dan yang pasti,
aku akan pergi jauhhh dri tempat ni
itu yang pasti.

Mungkin ada yang terbaca posting aku sebelum ni.
Sejujurnya, maafkan aku.
Aku dah cakap.
Aku takkan buat klo tk bersebab.
dan kau kenal aku siapa, malah kau ada dengan aku hari2 weh
mustahil kau tk faham lg aku mcm mane.
Aku akan ada dengan kau.
Bila semua reda
Bila semua ok.
Aku tk akan buang kau sepenuhnya.
Itu janji aku.
Kau sakit aku buat mcm ni.
Aku lagi beribu ka…

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih.

Assalammualaikum

Semalam
Entah macam mana,
tanpa aku sangka.
Roy ada depan mata aku.
Allahuakbar.
Terima kasih tuhan.
Kau masih hntr orang2 yang aku perlukan
untuk naikkan semangat aku ni balik

Sejujurnya.
Aku penat pura pura okey depan orang.
Depan orang2 yang ada dengan aku setiap hari.
Aku penat.
Apa yang ada dihati aku.
Apa yang aku rasa.
Aku sahaja tahu.

Bukan aku tak mau cerita semua dekat sini dah.
Tapi,
Aku dh rasa aku perlu tapis setiap apa yang diceritakan di sini
Blog ni tk macam beberapa tahun yang lalu
Blog ni bukan orang yang rapat sahaja tahu
Blog ni bukan tempat yang aku boleh jujur sejujur jujurnya lagi.
Bukan.
Jadi, since aku tkde sorang pun kawan baik dpn mata.
Aku pilih untuk berdiam.

Dan tiba tiba tuhan tu gerakkan hati Roy
untuk datang kl lawat aku.
Walau kami baru berjumpa
Tapi, dia seolah olah memahami apa yang sedang aku rasa
Banyak kali dia pesan.
Kuatkan semangat.
Allah tu tk kejam.
Banyakkkkkk kali sangat dia pesan.

Lama.
Lama kami menyembang semalam
Dari c…

Selamat ; Quicksand

Dan ku menyusun kata
Tentang yang terindah untuk mu
Tapi kau jerlus semua
Mengkhianati janji engkau pergi hilang

Lepaskan dan buang saja
kenangan terindah
Tutup kisah kita
Tinggal semua rasa

Simpan dan ingat derita kita
Kerana jiwa ku telah mati

Selamat.

2 April 2018

Assalammualaikum.

2 April 2018

Tarikh yang aku akan ingat sampai akhir nyawa aku.
Satu lg tarikh keramat.
Tarikh yang buat aku menangis tanpa henti,
Tarikh yang buat aku tersentak.
Tarikh yang buat aku mengemis kasih depan orang ramai
Tarikh yang buat aku hilang arah hidup aku yang sebenar
dan ye. Tarikh aku kehilangan hamba Allah yang aku panggil Bonda

Tiada lagi lihat bonda dari jauh
Tiada lagi merintih nak jumpa bonda
tiada lagi menanti kehadiran dia
tiada lagi meminta org kirimkan lauk masakan dia
Tiada lagi.

Bonda
Terlalu banyak yang kita harungi
Terlalu banyak yang kita rasa
Terlalu banyak Bonda

Ingat lagi macam mana bonda ditarik keluar dri wad
hanya sebab nak melawat adik
Ingat lagi macam mana Bonda senyap senyap hantar lauk pada adik
Ingat lagi macam mana Bonda berbisik hanya sebab nak bercakap dengan adik.
Adik ingat lagi bonda
Adik ingat semuaaaanya
Satu adik tak lupa.
Susah Bonda.
Susah apa yang kita rasa.
Tak ada siapa akan faham apa kita rasa Bonda.
Tak ada satu pun umat…
Kosong.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................…

Roy

Assalammualaikum.
Aku tak tahu kenapa sejak aku sedar, semalam aku happy gila.
Sebab apa?
Semalam aku ada di Seremban
Ke sana untuk hadir ke Majlis Resepsi salah sorang abg angkat aku.
Yang pernah jaga aku dlu masa sekolah menengah.
Yang pernah tumpang kan aku rumah bila aku gaduh dgn parent aku
Yang banyak sangat cover aku masa sekolah dlu.
Syukur, kehadiran aku disambut baik oleh org orang yang aku kenal kat situ.
Walaupun keadaan aku tak macam dlu, tapi diorang still trima aku.
Tak mcm yang aku sangka.
Terima kasih.

Benda yang paling aku tak sangka,
aku jumpa Mr. Roy.
Kenal?
Aku pernah sebut siapa Roy.
Siapa yang layan blog aku dri aku seklah.
Korang tahu siapa Roy ni.
Roy lah satu2 orang yang aku nak sangat jumpa masa aku sakit hri tu.
Roy lah orang yang aku nak sangat mengadu mcm2 masa tu.
Yes. Roy.
Roy atau aku panggil dia sebagai walid.
Kaunselor sekolah yang paling rapat dgn aku dlu.
Yang tlg uruskan jenazah pian masa mirul semua tkde.
Yang pernh tumpangkan rumah bila aku lari…