Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

good luck N9..

ok qid nak ucapkan semoga berjaya kepade semua pemain bola sepak HOBIN JANG HOBIN. hope sgt this year kowg semua boleh raih gelaran JUARA PIALA MALAYSIA,JUARA PIALA FA,JUARA LIGA SUPER... hahahahaha x mustahil kan kowg semua boleh dapat gelaran tu semua.. janji pemain2 N9 berusaha dan bersatu untuk mencapai gelaran juara tu semua.. ok!!rindu nak tgk N9 pegang PIALA MALAYSIA macm dulu!! awal tahun 2010 kalu tak silap.. N9 pegang 2 gelaran juara time tu..lagi2 plak time tu N9 bru dapat YAM-Tuan Yang bru.. perhhh mg best giler...pas tu pemain semua di arak naik mcm kereta berhias at tengah2 seremban tu...mang rindu giler time tu.. pape hal pown skali lg qid nak ckp..good luck tok pemain2 N9.. walaupown kowg kalau last year tapi kami tetap akan setia sokong kowang and doakan yang terbaik untuk PASUKAN NEGERI SEMBILAN..kemenangan sabtu malam hari tu adalah satu permulaan yang sangat baik..hope kowg dapat bermain dgn bagus lagi.. insya-allah..

* senarai pemain-pemain PASUKAN NEGERI SEMBILAN 2011
Jurul…

aktiviti qid ari ni

ari ni ujan ja..satu hari suntuk! sejuk giler ari ni tidoo sedap kann?? tapi qid tak leh nak tido! i have do my h/w!!!sampai siap sebelum g mane2..!! start mggu dpn dh nak g jalan2 luar dri n9.. so,qid kne laa abis an h/w sblom g sna.. lau takk mati arh qid bler naik skolah nanti.. mag banyak laaa homework nye!!
*haa ni homework nyee
mule2 sudah semestinye qid wat kerja mt.. my fav subjek..[minat ke???] hahaha tgok laa mcm2 ketas ade atas katil tu haaa

dah pnt2 wat uh ape lgi qid stop arh.. sambil uh snap2 gmr skali..hahah[gatal an tgan ni]
haa tu jee laa dlu..t sambung laa..:))
erm geng! my dad dh bg tau td yg die x bg qid pindah sane. erm..lau dh tu yg ayah ckp,qid x pat laa nak wat pape.. tu keputusan die an!! ikot jee laa.. tapi qid nak PINDAH laaa.... eee susah btl ann nak bg ayah faham qid ni...

~pizza ohhh pizza~~

dari malam tadi hujan. heyy..perot ni biler hujan mule laa die LAPAR!! haaa ngade2 btl perut ni.. :))) kalau lapar2 cm ni makan pizza sedap an.. haa ok kee makan pizza pgi2 ni?? ok jee kann.. haa ape lagi call cpt: dail :1-300-88-2525 ermm pizza-pizza ahhhhh best nyee......

sim hilang!! ;(

adoiyai..sim hilang laa..eee skit jiwa btl... x pasal2 ari isnin kne g maxis center off an no.uh..and ambik sim bru. sib baik laa no.member2 ni ari tu aku ade copy an at phone lg sto.. pade no.2 member yang aku x smpat nk copy uh and kowg pown x msg2 aku sory laa beb aku x pat nak msg ko.. ha pade yg mgkin ade msg no aku 2,3 ari ni aku x bls sory laa... sim aku tah g melayang mane tah...
*remy mybe aku pkai no.bru..t aku col ko pape hal.. ok! :(


cuti ~!!!

ari ni jumaat..sok dh start cuti...1 minggu sekolah tu cuti coz ari kamis laa lau x silap ari tahun bru cine.. slamat thun bru cine laa tok kwn2 ku.. ermm ptg td g kubur arwah achik.. time nak g kubur nenek ternampak plak ckgu at kubur abg naim.. ermm biase laa tu cikgu g kubur arwah evry week.. qid tgk ckgu still ersedih atas pemergian abg naim.. tapi die try tok kuat an diri die..bgos laa...
ari ahad ni dh g jmpe remy.. tak tau laa nak uruskan pindh skali atau x.. ayah x ckp pape pown.. adoiyai..lmbt laa ayah ni...
minggu dpn tusyen pown cuti..so boleh laa qid lepak at tmpt remy lame ckit.. hahaahah...ok x remy??? blh ikot ko g skolah ari isnin uh...rse skolah at sne.. b4 aku pindh aku ade pngalaman skolah at sne.. btl x??ahahhahah wlaupown 1 ari..tapi kire ok laa tu kot.. hahaha [sengal jeee]
haa ptg td qid tido tau.. qid mimpi sengal tau x?? eee x ske btl mimpi uh.. qid boleh lak mimpi ustaz meninggal.. adoiyai....beristifar pnjng qid bler qid terjage uh.. adoiyai..mintak2 sgt tu sume hanye mimpi.... seng…

thankz to abg amar

haa..qid nak ucap an thankz to abg amar coz dah change ann background music qid ni..
ermm thankz yeee...

herm!! esya..tadi at tuisyen cyra ade tnye qid at mane kubur arwah achik..qid bg laa tau..
pas uh qid tanye laa die kenapa,die kata die tiap2 minggu g kubur ayah die and mybe die nak g kubur
arwah achik spin kot...
bler die ckp cm uh,ati ni terasa plak nak g kubur arwah esok..
mybe nak g ptg kot,pape hal pown tunggu sok jee laa....
and qid akan g kubur arwah achik,atok,nenek and abg naim b4 qid g tmpt remy..

ha cm pasal remy,tringat plak at kate2 ayah ari rabu ari tu..
ayah kate die akan tanye ngan pk cik cm mne??
and ayah kate ayah tkut nak lepas kan qid duduk sne..sbb die dh serik ngan hal2 yg qid wat at sne..
so,die kte lbih baik die bincang ngan pakcik dlu,die kte ni bkn bnde yg mudah...if qid wat
hal at sne..blom tentu qid dpt dtg pindh skolah at cni blik...SUSAH!! tu laa kate ayah..
pape hal die kne bincang ngan pak cik,coz pakcik jee yang pling tau perngai qid ni..
ermmm hope sgt pak cik…

ayahh...

remy col tadi,die dh angkt phone bru.. die kate mlm td die dh try col ayah.. die dh ckp at ayah..die kate ayah ckp tgk laa dlu mcm mane..ayah tkut qid x bleh bwk subjek sne.. ermm mcm nerh ni??remy kate ayah ckp gak yang ayah tkut klu2 kteowg wat hal lg cm dulu time cuti uh... remy dh try,qid pown dh ckp at ayah.. tapi ayah bg jawapn yang sme at kteowg berdua.. cm nerh ni esya??? adoiyai...xtau dh nak wat pe..minggu ni dh last skolah.. minggu dpn dh cuti rye cine... ermmm mcm mane ni???
semalam qid ckp at abg mierul and abg ajam pasal nak pindh ni.. dowg plak mrh2 qid..dowg x kasi..alasan dowg sme mcm alasan ayh.. TAKUT qid x blh bwk subjek yg bru.. adoiyai... abg mierul x kasi,abg ajam x kasi... agak nye lau tnye abg akim mst x kasi gak an.. adoiyai...cm nerh ni esya??? qid ngan remy dh x tau dh nak wat pe ha?? hermmm... ^_+..

kesian remy..haaha

esya nak tau sto benda x?? handphone remy masuk dlm air..hahahha phone uh msok dlm air time die g mandi jeram ari tu.. qid dpt tau pown time wt videochat ngan die.. hahaaha kesian die...dh laa phone bru angkat.. sengal die uh..hahahah... sto lg kesian at die coz x pat nak contact melisa.. msti melisa rindu at die..padan muke die sape suh pindah jauh2.. sengal!!! :)))
ermm td remy ade ckp pasal pindah tu.. die kate die try ckp at ayah t..and die try backup qid nanti.. erm xtau laa ape jd... remy kate pasal ira uh biar die slesai an.. ira pown dh nak msok asrma...so xde mse tok group.. mybe die suruh kamal jd leader kot..x tau laa mcm mane tu hal dowg.. hahaha qid mlz nak msok cmpor... remy ade ajak dtg sne time cuti rye cine ni... mcm mne erk???remy kate lau btl2 nak pindah baik ckp skang coz t bkak skolah blh tros g skolah sne...tapi boleh ke qid trima subjek bru time tahun akhir ni?? ermm x tau laa...): remy kte pape pown rye cine ni qid msti kne g sne... remy mintak sgt qid g sne...ermmm tok remy aku tr…

tak tau nak ckp pe dahh ;(

esya..qid tak tau nak mule cm nerh.. bukak jee blog ni ati ni mule nak jumpe kmo and nak luah ann sume nyee.. semua ape yang jadi.. qid tak kuat esya cm ni... rindu,syg,kecewa,marah semua ade dlm ati ni... ari tu qid ade cite pasal member kelaz qid yang kunci kelaz uh..ok qid story at kmo kan ari rabu ari tu.. mg time uh mrh sgt coz dh plan blik lambat coz nak wat kerja smp time nye buke xde!!lau kmo skit x hati...ermm..
pas tu malam tadi qid bce status bdk uh at fb,qid tau die ckp qid.. tapi mungkin die angin sbb qid post yg ari rabu uh..mg btl pown qid mrh die time uh.. skang qid dh x pK dah pasal uh..pastu qid bukak blog die.. die cite mcm2 esya..byk sgt...
1.die cite pasal pJ..ape tu??qid langsung xde babit an pasal pJ die cite pasal Pj plak knp??nak tunjuk an yang qid ni mlz nak g pJ..ok fine qid x kisah..
2.time qid mintak kunci uh..mg qid dengar die ckp kunci at kiosk..tapi yang qid tulis die wat x tau time qid panggil uh time die otw g dewan terbuka uh..bkan pasal qid x dengar die ckp kunci…

nothing to say laa der!!

apsal laa cm ni erk!!! aku ckp ckit ko ckp byk!!! siap ckp mcm aku ni nak rampas kawan sejati ko plak!! dh laa wei..aku mlz laa nak gdoh2 da... wat pe gadoh ngan ko.. kte sto kelaz beb!! aku just luah an jee at blog aku ni.. yg ko ckp aku kutok ko apsal...?? salah ka aku nak luahkan hati and perasaan aku at blog ni?? ni blog aku.. ni blog awex aku.. aku ckp ngan awex aku,aku luah kat awex aku... salah ke beb!!! aku x faham btl laa... ape mksod ko ckp 'lau dah malaz,malaz juga ann!!! ' ape tu beb!! ermm pape jee laa an.... aku malz nak pK dah.. now mgkin ko mrah at aku... but terus terang aku ckp aku just luah an at blog ni jee ape yg aku rase time uh... sukati ko laa nak tafsir ape...
*sory lau ko marah...aku dh lupe ann sume nye.. mg aku marah time tu..tapi hanya time uh jee aku marah at ko... coz bg aku semalam x sme mcm hari ni atau hari akan dtg,so, aku lupe an semuanya... okey..

cuti lagi...

sok khamiz!! cuti skola..ermm bgoss sgt laa tu.. qid pown dh plan nak g melaka sok.. boring laa duk umah cuti2 ni.. esya tau x ape yg qid rse skang ni??? ermm satu perasaan benci pade sowg makhluk allah yang sentiasa penting kan diri SENDIRI sahaja.. langsung x pK hati and perasaan owg lain.. dieee je yang betul.. ape die ingat die sape??? ape die ingt die bagus sgt ka... adoiyai.... sebab die td qid wat kerja akaun ngan dinie TANPA buku teks.. apa die ingt kpala ni ni komputer boleh save sume yg qid blajar tdi....???? adoiyai...sengal!!!! qid dh ckp dh at qid yg qid nak ambik brng!! die wat x tau jeee... owg panggil die jalan jee... wat sakit ati jeee.... adoiyai...apsal laa ko wat aku benci at ko ha??? sebelum ni ok jee,smpai thun ni mule ko mcm2 an... eee menyirap plak aku ngan ko... *lau laa qid jahat dh lme dh qid maki hamun die dpn2... ermmmmm :/

miss giler nak taip at cni!!

sejak pergi perak ari tu dh jarang on laptop.. malaz giler...!! tapi petang ni tetiba rindu plak kat second owner blog ni.. ahahhah.. cite pasal hari ni.. ari ni beday adD..18/1..:)) beday die sma ngan beday abg akim.. so dri semalam kelang kabut sikit laa nak siap an dua2 owg uh punye hadiah.. abg akim owg bg kasut and adD owg just bg kek jee tadi.. hadiah adD bbtl2 owg x tau nak beli ape.. adiah abg akim pown abg bob tlg bli kann.. owg just bg duit jaa....sib baik abg bob ade.. lau x...smlam nak kne cri kasut laaa,nak cri kek laa.. ermmm pape pown sume uh dh SELESAI... abg akim punye dh sambut ngan die and abg bob ngan semua2 la malam tadi.. adD punye pown tadi at skolah dh sambut time rehat..ok laaa.... ermm malam ni ingt nak jumpe abg akim jap.. tapi dgr cite die bz,so malaz mau kaco die... tgk laa dlu cm nerh!!!

majlis persaraan cikgu dino..!! :))))

ermm ari rabu ari tu 12/1/11
cikgu dino punye majlis dh di buat at dewan besar,
ermm bertape beruntung nye cikgu dino uh coz cikgu2 yg lain sume
wat majlis sekali jee tapi die sampai 3 kali..
first kat padang ngan pemain2 bola..
second at royal bintang and last at dewan...
ermm tapi serius aku ckp majlis uh x berapa best sgt coz sume bdk
form 6 yang handdel..

ermm esya..now qid at umah kmo..
ermm happy qid tgk family kamu boleh terima kedatangan qid..
esok petang bru qid balik..
ermm cantik pusara kmo esya..
warna coklat!!!
warna kegemaran kite...
:))))
ermmm sampai2 jee sni abg zizi tros bwk g makam..
ermm menagis qid time uh coz rse nye rindu pde kmo terubat sikit bile
tgk pusara kmo uh..
ermmm rinduu sgt ngn kamu syg..
ermm rse cm x nak blik jee...
blh ke??
hhahah msti laa x boleh kan..ermmm
qid janji b4 Spm qid akan dtg cni blik tok jumpe kmo..
walau pown x jumpe face to face but qid still boleh tgk pusara kmo tok ilangkan rse
rindu ni pade kmo...

*qid btl2 rinduuuuuu sgt kat kmo syg..
[al-fatihah buat r…

facebook di tutup!!

ermm ari ni wani kate yg fB mg btl2 tutop coz die kate ade kuar surat kabar.. qid x tau laa kenapa kali ni qid rse FB mcm btl2 akan ditutp.. walau pown thun lepas pown ade kabar angin yg kate FB akan die tutop tapi tahun ni punye berita wat qid cuak plak.. thun lepas kte nak tutop tp x jd.. ni ckp blik,tkut gak btl2 plak tutop kali ni.. ermm kalau btl2 fB di tutop,tak tau laa nak ckp ape.. gundah gelana kot idop ni. hahah kelakar ann.. ermm..tp tu laa kenyataan nyee.. ilang sahabat,ilang abg and kakak.. ilang sume nyee.. tu yg mungkin akan qid rse kot..
tapi pape pown a tagged still ade..twitter pown kann ade..
haaa sha ade mintak qid sign up nextcube..die kate next cube cm fB gak..
ermm qid dh daftar dh..
ermmm hope hubungan qid dgn mereka2 sume x akan putus kalau btl FB tu akan di tutup nanti..hope sgt cm uh ;(

rindu ngan atok!!!

ermm smlm 9/1 bersama tarikh atok meninggal.. ermm pK2 blik dh dkt 5 thun atok meninggal,tapi qid still rs cm atok still ade.. ermm rindu nyee nk manja2 ngan atok... jelez tgk member2 qid ada atok.. jelez tgk dowg rapat ngan atok dowg.. ape laa kan... *al-fatihah buat atok rahman adik btl2 rindu pade atok... rindu nak peluk atok..rindu nak tido ngan atok... atok adik sntiase doakan atok tenang kat sne.. adik harap atok pown doakan adik at cni ok!! adik tak kan sesekali lupa pade atok.. itu janji adik pde atok!!!! ;(

dua bentuk dalam satu hari..

kul 11 a.m ---> kul 7 p.m


selepas kul 7 p.m...


thankz to add

erm esya..td g makam.. sjee jee nk melawat kubur2 at c2,coz ari ni x wat pape.. ermmm g kubur atok yahya...dowg x pasang lagi batu nisan.. apee laa dh lebih sgt dh atok tu 100 ari die meninggal.. salu owg pas 100 ari meninggal tros naik btu nisan..ni x.. aku x fhm btl laa dgn family ayah ni.. dowg x ambik port pown pasal tu sume.. ayah pown dah malaz nak ckp at adik beradik die uh!!! dowg sume degil!!! ermmm x tau laa nak ckp... time nak g kubur mummy,terserempak ngan ckgu rudziah.. ermm die g kubur abg na'im... qid pown ikot jee laa ckgu and cik usop g kubur abg naim.. lepas tu bru g kubur mummy... ermmm pas g kubur mummy g kubur nenek...last skali bru g kubur achik!!!..ermmm sume kubur cantikk... kecuali kubur atok coz tak naik batu nisan lagi... heyy qid mang pantang btl lau bab2 kubur ni wat endah x endah jeee.. dowg at kubur uh ade kitee jee yg idop ni tau x??? ni jee yang kne jga kubur dowg uh..so,jgn laa wat x tauu jeee... ermmmm...
tadi g gunting rambut...ermmm pas uh ptg td aDD dtg umah lep…

SEtahun dahh die xde ngan qid..

ari ni genap setahun daniel meinggal.. semalam tarikh azrul meninggal..dekat2 jee tarikh dowg.. ermm daniel,pejam celik pejam celik dah setahun ko tinggal kan aku.. mcm xcye jee..rse cm bru smlm ko col aku... errmm sebelum tidur kannn aku msti tgk album kite semua.. aku rindu saat tuu weyyy...
ermm ari ni ari ke empat skolah.. ermm cikgu rmai x masuk kelaz.. coz esok ade program at skolah..MB nak dtg so,ckgu bz laa wat persiapan sume.. bagoz laa tu... ermm dtg2 jee skolah meja dh tukar dah siap2..pelik gak aku,smlm plan lain tgk arini bentok lain.. ape laa... ermmm pape tempat aku skang ni mg skit jiwa aku duk c2... ha!!!! kalau aku di beri kuase untuk bunuh aku belasah owg.. nak jee aku belasah or bunuh LABU & AFIQ!!! mg perangai setan dowg bawak tadi... aku x tau laa nak ckp cm mane... sape yg rpat ngan akuu jee fhm apee yg aku mksud an ni.. mg CILAKE dowg uh!!!

ari ketiga berlalu

ermm esya.ari ni qid ponteng wktu pJ.. tau2 jee laa mama uh mst soh menari punye!!! hahahah,comfm laa qid xnak.. ari ni kecoh pasal nk pindh tempat.. tgk zaty cm ngajuk jee.. bler qid tgor ok plak die jwb... pas tu td ade mesyuarat umah sukan!!! mg mengantok giler laaa time uh..lg2 time uh dah pukul 1 lebih an..mg tgh ngantok gler laaa sgt2 time uh!!!
semalam dh start tusyen... ermm 2 makluk allah yg qid x nak duduk tusyen ngan dowg skali dowg ade plak smalm!!bru msok c2... first,ade sowg dak redza uh name die alif ashraf... dlu time form 3 qid tusyen at warisan dak uh ade... and time uh mg x suke gler arh at bdk uh coz time uh die ade kurang ajar ngan sowg cikgu BM ni..tu yg qid x nak tusyen warisan thun ni.. sekali die tusyen sme tmpt plak ngan qid..skiittt jee jiwa!!! second qid ingt nak tusyen ngan wani,tapi wani kate mybe izzul tusyen at c2 skali.. pastu qid pilih laa nak tusyen ngan cyra...sekali mlm td izzul pown ade time tusyen uh.. perhhh lg qid lari nak tusyen ngan dowg2 uh skali dpt plak tu…

first day yg membosan kannn!!

haiiiyooo... byk btl laa yg jadi.. ermmm mule2 dtg mate ngantokk giler2... g dewan comfemm laa ngantuk an.. pastu masok kelaz!! banggunan yg sme just kelaz die jee langkau dgn kelaz dulu.. kire nyee qid msok kelaz add laa nii.. ermm masok2 tgk tempat duduk xde!!! meja dh PENUH!! Mampos aku duk bediri....lepak at luar kelaz tgk dk2 ni lap meja.. ermmm kate wani,dowg uh semangat sgt nak blajar!!' yg kteowg still rilek at luar kelaz!!! bukan aku ngan wani jee x de meja!! aishah and zaty pown sme.. pas uh kte owg g cri meja...dh dpt uh bru cikgu kelaz dtg.. cikgu kelaz sme ngan thun lepaz!!! BORING!! ermm pape pown ok gak laaa... pas uh cikgu suh duk sblah tmpat khuzairy sengall uh..aku g laaa tarik meja. pas dah pnat2 tarik uh,cikgu suh g duduk sblah razif yg dh tersedia ade MEJA nyee.. wat penat akuu je tarik meja uh!!! pakai tenaga tau x cikgu???heyyyy... pas tu razif tukar tempat ngan eka..kirenye eka duk sbelah aku laaa.. ok laaa tuu ;))
ermm ade cikgu yg still ajar kteowg ade yg x.. cikgu bru yg kteo…

saat boring dh nakk dtg dhh

esya,ari ni ari ahad.. so dh mule skolah!! boring btl laaa... ermm mg teramat malazzzz sgt nak g skolah sok.. ermmm....ni dh petang pas tu dh mlm,sok dh pg,kne g skolah... boring nyeeee....!!! *xde pape special laa ari ni esya.. just qid akan tinggalkan tempat ni mybe dlm setahun!!! boring nyeeeeee

2011 dh dtg dahh...

"SELAMAT TAHUN BARU ESYA" ermm sambutan thun ni 100% berbeza dgn thun2 yang sudah!! beza sgt2....pape pown qid epy coz qid still blh sambutnyeee.. klu dh thun bru uh msti rmai yg buat azam bru dlm diri die an?? ermm mcm tu gak qid... tapi biarlah qid jee yang tau ape azam qid tu... and qid akan cube tok cpai azm qid tuu.. doakan qid berjaya k syg!! ok laa..slamat tahun bru!!!^^