Skip to main content

aku da balik ;))


::b4 gi KPJ ptg uh::

sakit esya..
skit sgt yg kli ke dua punye ni!!
terlalu skit esya.....
if qid batuk,punye lah sakit kat perot ni haa
dulu bangun2 je qid boleh terus dudk..
tp kali ni,qid cube utk bgun...
tapi x boleh....sejam lepas tu bru qid boleh duduk!!!
ape yg qid dgr pk cu ckp ngan papa yg pk cu bersyukur sbb
pk cu jarang dpt pesakit yg mcm qid.after operet blh duduk.
pk cu kte slalu nye owg yg skit mcm qid akan duduk terlantar jee...
penat jee..tapi qid...qid boleh duduk..qid boleh tergelak!!!
penat tu x usah cite lah!!!
memang penat sgt..tapi qid x thu knp biler qid pent,qid duduk kejap then dah ok!!
entah laaa mungkin qid dah biase ngan ni semua kot..mane x nyee dri kecik kannn
pas ni mula lah blik buat rwatan tiap2 minggu!!!
ermmm BOSAN!!!!!
~qid nak ucap thankz pade member2 yg dtg.. ;))
x lupe gak kat roy kannn...abg kte roy same2 ngan family qid mse kat wat bedah tu..
then mlm tu die same2 ngan abg tunggu qid sedar...tapi qid  x sedar pown mlm tu...
esok mlm tu bru qid sdr kannn...
and sory tu roy and abg ajam...sory sbb x bg tahu kowg pasal ni...
kowg thu pown dri owg lain kannnn..
sorry ye.....
ermmm lame ke kowg tunggu qid bangun??
hihihihihihi 32 jam qid tidur..hihihii
tepat pukul 3.23 pagi qid sedar..
memang rest abis lah qid semalam.mase form 3 punye dulu qid cume tidur
slama 9 jam je...kali ni!!!haaa ambik kau!!..pape pown qid rse ok skit ari ni..sakit pown dah kureng!.
sedar2 je mama,ummi,abg syam and syuk,sis qid and sowg insan yg sgt qid hormat skng ni
ade dekat bilik tu..
papa tgh solat time tu..solat sunat agak nye tu...
thankz pade merka2 yg sntiase ngan qid..
iloveyousomuch lahhh!!!!!

kate abg sejam sebelum qid sedar nafas qid mcm x betul..
time tu gak abg panggil doc..and time tu gak abg col kakak,abg2 HR ni and roy...
[mybe abg ingt qid nak mati dah kot ;)) ]
and di sbb kan tu gak time qid sedar pgi td roy ade skali dlm bilik tu..
stgh jam pas qid sedar abg mierl pown sampai..
ramai dlm bilik ni pgi tdi..
~pak cu ade ckp at qid yg die x sangka yg qid boleh sedar mcm biase..
sbb b4 tu nafaz qid memang x btl!!
kuase tuhan kannn ;))

alhamdulillah gak semua nyee berjalan lancarkannn..
syukur sgt2...
thank you pk cu...

ari isnin ni qid tetap nak gi skolah!!!
qid akan mintak kuar ptg ni,and qid nak gi skolah esok!!!!
tiup ni pown dah bukak...so x de benda lagi!!!
hope sgt boleh gi skolah isnin ni ;))

*esya.
ramai ckp yg qid punye semangat kuat!!
biler qid sedar and qid try nak duduk,ummi ckp
yg ummi kagum ngan smangat qid...
dah tu biler qid ckp ngan papa yg qid nak skolah ari isnin,time tu roy ade..
roy ckp kat papa "xpa lah..biar die pergi skolah klu tu yg die nak,sy yakin
yg die kuat..smngt yg ade dlm diri die terlalu kuat"
entah lah esya boring dgr owg ckp "smngt qid ni kuat!!"
qid kuat utk kmo esya..
walaupown qid hampir berputus ase ari tu..
tapi biler ingt kate2 kmo dulu...ingt kenangan2 kite..
buat kan qid rse nak lawan semua nyee...utk kmo esya...
utk KAMU!
kate owg klu kite tangani mslh ngan senyuman..insya-allah kite akan tersenyum
lebar dgn ape yg menjadi kesudahan
pade mslh yg kite hadapi tu ;))


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…