Skip to main content

pesan seorang sahabat kepada sahabatnye


Sahabat
andai aku tiade lagi hari esok,
kirim aku sekalung surah yassin,
seutas doa
dan sebungkus kenangan untuk aku
bawa bersama ke alam sana
apa yang aku harapkan
agar kau memberi aku sinar setiap kali aku dlm
kegelapan disana nanti.
keampunan,keiklasan dan keredhoan dri mu
sgt bermakna untuk aku nanti..
aku akan berada dalam kegelapan jika
kau meratapi permergian ku itu!
ingat lah 
wahai sahabat
setitis air mata mu mengalis kerana
permergiaan ku,
ia nye seperti satu siksaan buat diri ku..
aku akan resah,aku gelisah dan
yang pasti aku tidak akan tenang ketika di sana nanti
hanya kerana "kau meratapi permergian ku."

simpanlah segala kenangan kita bersama
simpan lah segala suka dan duka kite bersama.
jangan sesekali kau lupa akan diriku ini 
wahai SAHABAT.
aku terima andai satu hari nanti 
kau terpaksa buang kenangan kite.
kau terpaksa lupa pada aku
dan kau terpaksa jauhkan diri dari terpandang pusara ku
tetapi penerimaan ku itu hanya kerana kau terlalu tersiksa
menanggung rindu pade ku...

tapi satu minta aku sahabat..
andai stu hari nanti 
kau dipukul gelombang rindu bertalu-talu.
ingat pesan ku ini 
"pejamkan lah matamu,tariklah nafas sedalam yang mungkin
dan kau serulah name ku didlm hati mu"
insya-allah aku bakal hadir.
TETAPI
kehadiran ku tidak lagi seperti dulu..
maaf sahabat.
kehadiran ku nanti hanya satu bayangan di fikiranmu,
bukan lagi satu realiti yg aku bakal hadir dihadapan mu
seperti kini.
ini semua kerana aku akan tetap menjadi penghuni disana nanti.
tiade jalan untuk membawa aku ke alam ini semula..
perjalanan ku nanti hanya untuk kehadapan 
dan tiade istilah patah balik kebelakang..
aku harap kau mendoakan aku
agar perjalanan ku nanti akan dipermudahkan oleh Allah.s.w.t.
insya-allah

;))


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…