Skip to main content

rindu pde yg SATU ;)


sorry laa gmbr lme la esya!
pic bru xdo haa...malehh nak snap.. 
muke dah x encemm lah tu yg malaz uh!!!
salam esya..
ermmm kmo ape khabar??
ermm dh brpa ari dah x tulis blog ni..
time duduk2 tdi tetibe plak tringt at blog,tu yg cpt2 ambik
lappy then tros on9 haaa...
ermmm esya kmo ade rse rndu x??
ermm qid rindu kmo tau.!
rindu yg teramat sangatttt..
haaa.
mlm tdi pK punye PK tarikh nak gi lawat pusara kmo last2 plan ari ahad minggu ni..
lepas tgk bola malam uh terus gi puasara kmo!!
skli blik skolah tdi ayah tnye "esok comfm ke kmo x skolah??"
qid ckp laa "ye"
laklek ayah ckp ni "klu mcm tu lepas jmp pkcu esok kmo ajak abg syam pergi perak!
kmo tu dah lme x jumpe ummi and x pergi lawat kubur arwah walit"
wahhhh!!!serius qid terkejut ayah ckp cm uhh..aduhh memang syok gilerr lah!
abg syam ambik cuti sebulan..entah lah x thu ape kes tetibe ambik cuti!
balik mengejut plak tuu..aduhh pahal lah tu...
blik pade point yg pertme,aduhh qid epy giler biler ayah suruh blik perak pgi sok!
tapi blik ari lahh!x tidur umah ummi pown...
coz mlm esok qid ade tuisyen mehh..ermmm...
haaa esya!
qid tringt plak kte2 ayah time qid blik skolah tdi..yg time die bg tau
die suruh qid gi blik perak uh!
ayh ckp ni "kmo ingt qid,kmo skng yee dah ade walit bru,tapii jgn lupe pade arwah walit kmo tu..jgn lupe doakan arwah walit tuu"
errmmm tu ayah ckp!
ya allah ayah!
qid sikit pown x pernah lupe pade arwah walit lah!
seng cite kann ayah..setiap kali qid berhadapan ngan roy,qid berckp ngan roy,die berburk ngan roy
100% qid akan ingt arwah walit...
mcm mne ayah boleh nk ckp qid lupe pade walit...setiap ari qid jumpe roy!
mesti laa stiap ari qid ingt walit ayhhhh..
qid x akan lupe pade arwah walit lahhh...
ayah jgn risau k!
pgi tdi pown ayah minta roy anta qid kann,time tu ayah thu ape qid rse???
qid rse walit yg hantar qid tau..tu sbb qid boleh tidor dlm keta die uh pgi tadi,walaupown tu kali pertme
qid naik keta ngan die,tapi qid rse mcm qid dah slalu naik keta ngan die..tu yg qid boleh tidur uh!!!
haaa see..susah ayah qid nak lupe pde arwah walit!!!!!!

esya..
skng hari2 qid sebok owg berckp pasal jamuan.. ;)
jamuan tuisyen [ 2 tempat tuisyen] jmuan kelaz,jamuan befday ira... mcm2 lahh..
semua bincang pasal jamuan..jamuan..jamuan...
aduhhh gemok laa qid ber-plus2 laa lepas ni asyik makan kek jee..
mne x nye stiap kli jamuan pasti ade kek punye tuu..ermmm
~nak thu sto benda x??
pg tdi qid tgur roy ckp nak gmbr time tu kat dpn dewan.
die jerit nme die...skali die jw ni "yee anee HAPPY DEEPAVALI"
aduhhh sengal punye roy!!slamerr die jee...
ingt aku mk cik die kee panggil anee anee ni..aduhh..
memang masuk kelaz tergelak2 lahh qid time...
x thu laa ape sawan die pg tadi,smp ann die masuk kelaz pown blh ckp kat bdk2 ni
"happy deepavali laa utk awak semua erkk!!"
padahall yg at kelaz uh semua bdk2 pompuan ISLAM..
amenda nyee nak sambut deepavali aduhhhhh!!!
mg skit perut la aku thn gelak dpn die tdi...
bdk2 pompuan ni plak slmer jee ckp trma kasih at roy~agak2 laa nak wat sengal kowg pownn...
aduhh...
ahahahaha apeee lahhh.....

esok sekolah ade wat senam erobik and then ade wat latihan utk mjis anugerah ari isnin ni!!
so sure2 laa plajar2 ni x blajar sok!
so qid ape lagii mlz laa nak dtg,lgi pown qid dah siap2 bg tau ayah yg qid nak jumpe pk cu esok!!
ermmmmm.....

*okey laa esya..
tu je dlu qid story ok!
if ade cite2 bengong lagi qid write lgi at sni ok!!
erm rindu kmo sgt2 syg..rindu yg terlampauu rindu.. ;)

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam