Skip to main content

rindu pde yg SATU ;)


sorry laa gmbr lme la esya!
pic bru xdo haa...malehh nak snap.. 
muke dah x encemm lah tu yg malaz uh!!!
salam esya..
ermmm kmo ape khabar??
ermm dh brpa ari dah x tulis blog ni..
time duduk2 tdi tetibe plak tringt at blog,tu yg cpt2 ambik
lappy then tros on9 haaa...
ermmm esya kmo ade rse rndu x??
ermm qid rindu kmo tau.!
rindu yg teramat sangatttt..
haaa.
mlm tdi pK punye PK tarikh nak gi lawat pusara kmo last2 plan ari ahad minggu ni..
lepas tgk bola malam uh terus gi puasara kmo!!
skli blik skolah tdi ayah tnye "esok comfm ke kmo x skolah??"
qid ckp laa "ye"
laklek ayah ckp ni "klu mcm tu lepas jmp pkcu esok kmo ajak abg syam pergi perak!
kmo tu dah lme x jumpe ummi and x pergi lawat kubur arwah walit"
wahhhh!!!serius qid terkejut ayah ckp cm uhh..aduhh memang syok gilerr lah!
abg syam ambik cuti sebulan..entah lah x thu ape kes tetibe ambik cuti!
balik mengejut plak tuu..aduhh pahal lah tu...
blik pade point yg pertme,aduhh qid epy giler biler ayah suruh blik perak pgi sok!
tapi blik ari lahh!x tidur umah ummi pown...
coz mlm esok qid ade tuisyen mehh..ermmm...
haaa esya!
qid tringt plak kte2 ayah time qid blik skolah tdi..yg time die bg tau
die suruh qid gi blik perak uh!
ayh ckp ni "kmo ingt qid,kmo skng yee dah ade walit bru,tapii jgn lupe pade arwah walit kmo tu..jgn lupe doakan arwah walit tuu"
errmmm tu ayah ckp!
ya allah ayah!
qid sikit pown x pernah lupe pade arwah walit lah!
seng cite kann ayah..setiap kali qid berhadapan ngan roy,qid berckp ngan roy,die berburk ngan roy
100% qid akan ingt arwah walit...
mcm mne ayah boleh nk ckp qid lupe pade walit...setiap ari qid jumpe roy!
mesti laa stiap ari qid ingt walit ayhhhh..
qid x akan lupe pade arwah walit lahhh...
ayah jgn risau k!
pgi tdi pown ayah minta roy anta qid kann,time tu ayah thu ape qid rse???
qid rse walit yg hantar qid tau..tu sbb qid boleh tidor dlm keta die uh pgi tadi,walaupown tu kali pertme
qid naik keta ngan die,tapi qid rse mcm qid dah slalu naik keta ngan die..tu yg qid boleh tidur uh!!!
haaa see..susah ayah qid nak lupe pde arwah walit!!!!!!

esya..
skng hari2 qid sebok owg berckp pasal jamuan.. ;)
jamuan tuisyen [ 2 tempat tuisyen] jmuan kelaz,jamuan befday ira... mcm2 lahh..
semua bincang pasal jamuan..jamuan..jamuan...
aduhhh gemok laa qid ber-plus2 laa lepas ni asyik makan kek jee..
mne x nye stiap kli jamuan pasti ade kek punye tuu..ermmm
~nak thu sto benda x??
pg tdi qid tgur roy ckp nak gmbr time tu kat dpn dewan.
die jerit nme die...skali die jw ni "yee anee HAPPY DEEPAVALI"
aduhhh sengal punye roy!!slamerr die jee...
ingt aku mk cik die kee panggil anee anee ni..aduhh..
memang masuk kelaz tergelak2 lahh qid time...
x thu laa ape sawan die pg tadi,smp ann die masuk kelaz pown blh ckp kat bdk2 ni
"happy deepavali laa utk awak semua erkk!!"
padahall yg at kelaz uh semua bdk2 pompuan ISLAM..
amenda nyee nak sambut deepavali aduhhhhh!!!
mg skit perut la aku thn gelak dpn die tdi...
bdk2 pompuan ni plak slmer jee ckp trma kasih at roy~agak2 laa nak wat sengal kowg pownn...
aduhh...
ahahahaha apeee lahhh.....

esok sekolah ade wat senam erobik and then ade wat latihan utk mjis anugerah ari isnin ni!!
so sure2 laa plajar2 ni x blajar sok!
so qid ape lagii mlz laa nak dtg,lgi pown qid dah siap2 bg tau ayah yg qid nak jumpe pk cu esok!!
ermmmmm.....

*okey laa esya..
tu je dlu qid story ok!
if ade cite2 bengong lagi qid write lgi at sni ok!!
erm rindu kmo sgt2 syg..rindu yg terlampauu rindu.. ;)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…