Skip to main content

semalam dah berlalu~hari yg sengat + bhagia ;)


hey esya..
ermm selsema plak haaa!!!
aduhhh ni kes ade yg pembyk virus lah ni!!
ayoooo..rimas mehhh!!!
sakit nyee ati...
tdi tuisyen pown mcm x tentu arah rse nyee...
x selesa mehhh..
punye laa merane rse nye biler selsema ni..hiihihihi...
~~tadi b4 tuisyen lepak2 ngan cikgu kamal
jap..time uh panjang pown ade...
cikgu kamal bg tau qid rahsia bdk2 SBP belajar...
die kte yg die nak bdk2 info best pown mcm tu...
tu sebab seminggu b4 SPM die buat kelaz intensif!!!
and die ckp gak at qid and panjang yg die harapkan kiteowg semua
untuk naik kan nme tempat tu!!!
ermmm btl kte cikgu izhar...kite owg ni semua mcm dah di pertanggungjwbkan
utk pegang name info best ni...if kite down..info best pown akan down...
and betul gak ckp cikgu izhar yg cikgu kamal mengharapkan sesuatu dri kiteowg semua..
ermmmmm bunyi mcm bsr jee tanggungjwb kite owg semua kann...???
pape pown kiteowg akan try buat yg terbaik lah cikgu!

haa esya thu x smlm ari paling sengal!!!
hahahah thu sbb ape??
ok mcm ni smlm time at kelaz roy ckp die nak jumpe qid blik nanti...
ok fine qid reply qid ckp "okey!"
dah tu die x reply pape au....
time blik tu qid sngaja laaa lambt2 kemas brng sbb if qid cpt2...nanti dak kelaz qid
yg rose uh nampk qid jumpe die...haaa x mau qid...
so biler masing2 dah pergi bru qid grak gi tmpt slalu jumpe roy uh!!!
tunggu punye tunggu x turun2...
qid tgk msg x de plak die anta pape...
dah tu qid gi tgk keta die ade or x!!
skali tgk2...kereta die xde!!
aduhhhh punye laa sakit ati...dah laa dah lmbt..qid rse time uh dkt2 pukul
12.40 kot...lme uh qid tunggu die...
~~time otw blik umah uh memang mcm2 perkataan lah kuar..tp qid ckp dlm ati je lah..
ti ayah thu mampos qid!!!
~nk thu smp2 jee umah qid nak nmpk keta sape at depan umah!!
haa ambik kau sekali keta roy parking at dpn umah!
punye lah bodoh qid ni gi tunggu die at sekolah dah tu upenye die dah ade at umah
dulu awal dri qid..!!!
perhhh giler segann...
sumph qid segan giler time uh!!!!!
die dah siap ambik awex die dah and patah blik at umah qid..qid x smp2 umah lgi..
aduhhh segan2...hhahahahaahahhaha
~die ade bincng2 ngan ayah pasal ape pown qid tk thu...
aduhh die ni dah kenal fmily qid makin rpt plak ngan ayah sume...
ni yg bhaya ni..hihihihihihihi

~time tuisyen bm plak smlm,ade lah stu tjuk ni ckp pasal
"bimbingan dan kaunseling"
dah tu cikgu izhar ckp laaa yg kaunselor ni amanah x bg tau sape2 biler bhdpn ngan seowg individu uh!
dah tu qid ckp laa at die "tp mcm kaunselor die akan bg tau at kaunselor2 yg lain kann"
time tu mg terbyng dowg2 uh semua...
dah tu cikgu izhar ckp yg kaunselor mcm uh kaunselor x amanah lah..dah tu ape tah cikgu izhar ckp,
yg kaunselor tu ade sumpah x kan bg tau owg lain bagai...dah tu die cite la pengalaman die...
dah abis uh die ckp cm ni
 "sy thu knp zura tnye mcm tu,sy fhm...name zura ni famos at STAD.sy kenal
rapat dgn bbrp cikgu stad..sy thu sape kaunselor die..masing2 duk cite2 skali kuar nme zura..owhh zura..sy buat bodoh je lah..."
hahahah kaunselor stad???
ermmm hahahaha kelkar2 cikgu izhar ni....
*stu lgi tjuk krngan smlm memang best lah!
"ciri2 rakan sebaya yang saya inginkan"
ermm best2....tp yg x best semua isi2 yg aku pk sume member2 dah ambik...
smp at qid xtau nak ckp ape dah...
heyyy. ;))

*okey la esya ti qid smbung cte2 ngan kmo ok!
pape pown semalam hari yg indah walaupown ade benda2 bodoh jdi..
tp semalam qid dpt rse yg diri qid bhgia sgt..;))

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…