Skip to main content

KAKI aku kenapa?? ;'(


salam esyaa..
qid sakarang kat umah emi..
ermm,semalam esya thu,tgh jalan2 gi beli kain dengan mama,akak semua lah!
time tgh jalan2 dri satu kedai ke satu kedaii uhh tetibe kaki ni kremm plakk..
sakittt sangat esya...ya Allah Dia saje lah yg thu bertapa sakitnyee kaki qid semalam!!
bukan kremm jee..nak lurus kann pown sakitt sangat esya..
haaa time tu gakk ayah suruh balik blik!
ayah try cri owg suruh urut..
time owg uh urut2 mcm lah die soal..
die tnye qid pernah excdnt kee??
die tnye kaki pernah simen kee?
dah berape lame kaki ni sakit lahh!!
mcm2 lahh!!
sampai ann qid mengamokk lah..last qid ckp" ni nak berburak kee nak picekk ni??"
haaa kena kau sekali ngan qid....
sampai qid kena marah balik ngan ayah semalam!!
lantak lahh!!ati qid sakit dowg thu kee???

~dah tuu pgi tadi ayah bwk gi klinik at sni...
dowg kate besi at kaki ni ade mslh skit..mungkin sbb dh terlalu lme tu yg die sakit blik uh!!!
aduhhh FUCK betull lahh!!!
doc uhh suruh pakai tongkat buat sementara...
mcm2 benda plakk nak jadi skng ni...
lepas satu2....lepas kaki ni ape plakk!?????
qid fed up lahh mcm ni...
lepas satu satuu jadi...adoiiiiii..
ayah kte balik semban ni buat balik x-ray..
coz ari tuu kate nak buat dh cancel kannn...
lepas x-ray ayah kte ikot je ape perkmbngan lps uhh!!!
ahhhhhh pape je lahh ayah oii..
*tadi time duduk2 uhh skali lagi kaki ni buat hal..mcm BANGANG lahhh...
memang qid campakk jee tangkat tuu tadii..
heyyy mampos lgi bagus lahhhh...
lau idop pownn mcm niii wat ape!!!
aduhhhhh

~qid ade satu berite buruk untuk esya skng ni!!
sebenarnyee brita yg sngt burukk utk qid terutamanyee...
 ira excident kul 7 lebih tadi..
dekat area USJ.aduhh..qid dapat col pown dri abg jef..
abg jef yg gi tmpt uh!!
parents die x thu lagi time tuu...
qid x thu mcm mne keadaan die skng ni..
abg jef kate time abg jef smp2 jee dowg dh bwk ira masuk ambulans..
yg abg jef sempat tgk moto ira tuu dh jahanam abis..
aduhh kalu dh moto pownn jhanam..ira ni mcm mne?
ira sory aku x pat same ngan kau..
aku doakan kau ok!


**ok lah esya..ti smbung

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…