Skip to main content

Asalammualaikummm!!!


heyy esya..
smlm kte nak citew pasal yg ari sabtu malam tu kann??
ermm tapi x sempat lahh nak tulis semalam..
bz giler2 semalam..
haa esya thu x kite owg smp dlm kul 6.30 ptg tau..
dah tu bersapaa plak tunggu abg syam and yg lain2 kul9 bru sampai!!
yg family roy awal2 lagi dah masuk blik tido,
lepas jee solah maghrib ramai2..roy ckp kat ayah "tido kejap lah,penat.."
ermm dengan ummi,danish semua tido pas magrib uhh!!
mane x penat..duduk dlm keta dri kelantan mau nyee kebas buntot tuu..hihihi
dlm kul 8.45 bru dowg kuar...pas isyak lahhh!!!
time dowg stu family tuu tido,mama and ayah qid bantainyee gi jalan2 at tepi laut tuh..
mcm biase lah qid ngan remy klu dh jumpe x wat hal x sahh kann!!
remy bantai nyee nye pnjam keta ayh pas magrib uh then kiteowg bertiga..dgn awex remy skali ,
kiteowg gi Masjid Tanah...nak tau ape jadi at masjid tanah tuu??
haahahahah dgn free2 nyee remy kena saman...haa ambik kauu!!
time dh blik2 tuu kiteowg x sebut pown pasal saman tuu..time nak blik tuu bru remy tunjuk at abg syamm..
punye mengamokk abg syamm..siott jee....

time dowg sebok2 buat bakar2 uh,
abg syuk,ayah and walit pergi sewa bot dowg gi mancing tgh2 laut tuu...
perhh qid nak ikot tau..last2 ayah ckp ape tau "dah kmo tu bdk2 duduk jee at sni main ngan danish and faris"
perhh ayat ayahh..macam qid ni bru 8 thun plakk kan nak suruh qid main ngan danish and faris tuu!!
hermmmm..sakit ati,sib baikk lah si remy tingtong tu ade..
time ayah,abg syuk and walit gi mancing tgh laut..qid ngan remy bantai tulis2 at pasir..mcm2 kiteowg tulis...
siap ambik2 gmbr skali!!
memang best lahh!!!
yg paling2 best biler tgh makan..
mcm biase lahkannn kalu gi laut ni x bwk gitar x sahh!!!
time makan ramai2 uh...tah mcm mne qid ngan remy blh nyanyi lagi "warisan wanita terakhir"
x perasaan pown yg kite owg nyanyi uh semua owg join tepuk tgn ikot rentak musik uhh!!!
mule2 qid ngan remy main2 jee...
skli terus full song kiteowg nyanyii...
roy ade record...memang aduhh terase auu biler tgk video uhh!!!!
program mlm tu memang best!!
mcm camp btl2 plakk..
dgn unggun api..
~~ckp pasal unggun api,
unggun api tu qid ngan remy yg buat..mule2 kiteowg buat sje2 jee sbb byk nyamok..
dah tu kite owg duk laah at ctu berdue bork2 bagai kann..
sekali kejap uh abg syam dtg..die pown borak2 gakk..
lme2 uh semua join kat stu..duduk keliling and ckp pasal mcm2 benda!!
memang seronok!!
roy tanggap gambr byk!!!
ade dkt2 500 keping gambar lahh!!!
ari khamis ni bru nak gi ambik pic at roy...
 ;)
~~mlm tu gak roy ajar qid cre ambik gambar..
die ajar qid ambik gmbr pakai lighting...
mcm2 lahh..memang best sgt mlm tuu..

klu nak cite kann memang x abis lahh..
mcm2 benda jadi mlm tu...
kiteowg ketawa...kite bercerita...kiteowg meluahkan perasaan..
ya allah Sumpah bestttt sangat2...

mcm dh qid ckp
mlm tu qid buang semua mslh qid...hermmm
qid happy sgt2....
mlm tu gak qid tnye pndpt roy pasal hal ari tuu...
and lepas jee tnye roy tuu...
roy ckp ni "malam ni semua dah berakhir..buang jauh2 benda tu semua"
yeahh royy mlm tu semuanye dah berakhir..

*qid xthu nak ctew mcm mne ni esyaa..
suasane mlm tu membawa bykk sgt kenangan..
lme qid x picnik mcm tuu...
qid bhagia sgt mlm tuu.. ;)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…