Skip to main content

Asalammualaikummm!!!


heyy esya..
smlm kte nak citew pasal yg ari sabtu malam tu kann??
ermm tapi x sempat lahh nak tulis semalam..
bz giler2 semalam..
haa esya thu x kite owg smp dlm kul 6.30 ptg tau..
dah tu bersapaa plak tunggu abg syam and yg lain2 kul9 bru sampai!!
yg family roy awal2 lagi dah masuk blik tido,
lepas jee solah maghrib ramai2..roy ckp kat ayah "tido kejap lah,penat.."
ermm dengan ummi,danish semua tido pas magrib uhh!!
mane x penat..duduk dlm keta dri kelantan mau nyee kebas buntot tuu..hihihi
dlm kul 8.45 bru dowg kuar...pas isyak lahhh!!!
time dowg stu family tuu tido,mama and ayah qid bantainyee gi jalan2 at tepi laut tuh..
mcm biase lah qid ngan remy klu dh jumpe x wat hal x sahh kann!!
remy bantai nyee nye pnjam keta ayh pas magrib uh then kiteowg bertiga..dgn awex remy skali ,
kiteowg gi Masjid Tanah...nak tau ape jadi at masjid tanah tuu??
haahahahah dgn free2 nyee remy kena saman...haa ambik kauu!!
time dh blik2 tuu kiteowg x sebut pown pasal saman tuu..time nak blik tuu bru remy tunjuk at abg syamm..
punye mengamokk abg syamm..siott jee....

time dowg sebok2 buat bakar2 uh,
abg syuk,ayah and walit pergi sewa bot dowg gi mancing tgh2 laut tuu...
perhh qid nak ikot tau..last2 ayah ckp ape tau "dah kmo tu bdk2 duduk jee at sni main ngan danish and faris"
perhh ayat ayahh..macam qid ni bru 8 thun plakk kan nak suruh qid main ngan danish and faris tuu!!
hermmmm..sakit ati,sib baikk lah si remy tingtong tu ade..
time ayah,abg syuk and walit gi mancing tgh laut..qid ngan remy bantai tulis2 at pasir..mcm2 kiteowg tulis...
siap ambik2 gmbr skali!!
memang best lahh!!!
yg paling2 best biler tgh makan..
mcm biase lahkannn kalu gi laut ni x bwk gitar x sahh!!!
time makan ramai2 uh...tah mcm mne qid ngan remy blh nyanyi lagi "warisan wanita terakhir"
x perasaan pown yg kite owg nyanyi uh semua owg join tepuk tgn ikot rentak musik uhh!!!
mule2 qid ngan remy main2 jee...
skli terus full song kiteowg nyanyii...
roy ade record...memang aduhh terase auu biler tgk video uhh!!!!
program mlm tu memang best!!
mcm camp btl2 plakk..
dgn unggun api..
~~ckp pasal unggun api,
unggun api tu qid ngan remy yg buat..mule2 kiteowg buat sje2 jee sbb byk nyamok..
dah tu kite owg duk laah at ctu berdue bork2 bagai kann..
sekali kejap uh abg syam dtg..die pown borak2 gakk..
lme2 uh semua join kat stu..duduk keliling and ckp pasal mcm2 benda!!
memang seronok!!
roy tanggap gambr byk!!!
ade dkt2 500 keping gambar lahh!!!
ari khamis ni bru nak gi ambik pic at roy...
 ;)
~~mlm tu gak roy ajar qid cre ambik gambar..
die ajar qid ambik gmbr pakai lighting...
mcm2 lahh..memang best sgt mlm tuu..

klu nak cite kann memang x abis lahh..
mcm2 benda jadi mlm tu...
kiteowg ketawa...kite bercerita...kiteowg meluahkan perasaan..
ya allah Sumpah bestttt sangat2...

mcm dh qid ckp
mlm tu qid buang semua mslh qid...hermmm
qid happy sgt2....
mlm tu gak qid tnye pndpt roy pasal hal ari tuu...
and lepas jee tnye roy tuu...
roy ckp ni "malam ni semua dah berakhir..buang jauh2 benda tu semua"
yeahh royy mlm tu semuanye dah berakhir..

*qid xthu nak ctew mcm mne ni esyaa..
suasane mlm tu membawa bykk sgt kenangan..
lme qid x picnik mcm tuu...
qid bhagia sgt mlm tuu.. ;)

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.