Skip to main content

mimpi lagi!!


malam tdi tak tau laa apsal qid mimpi abg ajam plak!!
mg tak pernah qid mimpi mamat uh!!!
tetibe mimpi die..
story time mimpi uh..

"qid ngan abg ajam g karoke..abg ajam daa siap2 byk sume da...pasuh qid ade hal nak kena wat kejap..so qid kne out laaa dri bilik uh..qid ckp at abg ajam yg qid kuar kejap je..t qid dtg lagi..
qid suruh laa abg ajam start nyanyi dlu sbb qid yakin yg qid akan blik cpt..
time qid dtg balik qid tgk abg ajam da tak ade dlm bilik uh..rupe2y time 3 jam yg abg ajam byk uh da abis!!!from situ qid da tak nampak abg ajam..time jalan2 uh qid ternampak plak die..qid gi kejar die..qid ckp laa sory..tapi die mrh2..qid try explain at dye ape yg jd...die wt tak thu jeee....die marah at qid!!! "

perh!! abg ajam marah at qid??adoiyai..mintak2 sgt mimpi tu semua tak betul..
da laa beberape ari jee lagi nak g kuar ngan abg ajam...
adoiyai..mintak2 laa benda uh tak betul!!!!urmmm....

satu hal lagi jadi ari ni..
ade laa sowg makluk allah uh,pening and bengang layan die!!!
dri ari tuu lagi sbnarnye...tapi sbr jeee...
ari tu qid stay at skolah qid da ckp at die nak stay skali stay laa...
die boleh ckp "malaz la!! owg tak ajak!! " padahal qid da ckp da yg nak stay2 laa...
pastu time die nak balik die ckp la "untung laa stay!!! "
byk kali esya mcm tu..qid wat tak thu jee time uh!!! malz da mau layan...sakit hati!!!
ni lagi satu hal,smalam qid study ngan sowg kwn qid ni time at kelaz!!
time uh ktew owg tak ade paper...so,kte org wat laa note tok exam esok tu....!!
time balik uh die boleh ckp "bukan main semangat lagi aku tgk ko bce buku ann,siap buat nota lagi" ya allah lantak la!!! bler da xmp umah qid lupe ann jee la ape yg jadi...
sekali pgi tadie ade sowg member qid tanye "ko da hafal kan?" qid pelik laa hafal ape plak!!
so,qid jawab laa "mane ade" die pulak kte.. " ko da bce buku ann..siap buat nota lagi semalm!!!! "
terus bengang jee qid bler die ckp mcm uh!!!terus brubah MOOD qid..qid jawab laa "aku bce jee,tak de sampai nak hafal dee " adoiyai serius beb!!aku tak suke..

untuk ko laa yg terase annn..
aku tak suke laa mcm tu..ckp2 at aku bende mcm uh!!
aku thu niat ko nak bergurau..tapi bagi aku tu satu sindiran!!
pliz laa pas ni tak yah laa nak perli2 aku mcm tuu..
aku rse cm ko anggap aku mcm budak yg bru masuk skolah!!
budak yg bru nak blajar and budak yg bru thu nak wat note..!!
ape ni!!!

esya...ari ni beday adik t-rah..
msti die sedih giler ann beday die tak mcm thun lepas!!
abg im daa tak ade nak wish befday die..
da tak ade adiah dri abg naim da..
pape pown "epy befday laa tok adik aku sowg ni"
urmmm..
esya..ari ni bgun2 jee ingat at abg ajam..
pas tu g mandi...time nak ambik bju dlm almari bju yg kmo bg wane hitam tu jatuh at kaki ni..
lame qid tenun bju tu esya!!..qid ingt balik time kmu bg bju uh..qid ingt blik time kmu
komen qid pkai bju tu...esya....ari ni terase sgt rinduuu nye qid ni pade kmo rinduu sgt2 syg..
rindu yg susah untuk qid ungkap ann..semoga roh mu tenang di sane syg!!!..amin
* k laa esya t qid sambung

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…