Skip to main content

akhirnya!!


exam da abis da..
urmm boleh dikate ann 98% qid tak meniru!!
BAGUS!! harap2 2% lagi akan ade time exam akan dtg.
kalau dulu,byk btl meniru!
tadi da isi borang pendaftaran SPM..
SPM?? sah laa ni qid ambik SPM..
urmm cm tak cyee jee ann.
next year da tak de daa sekolah2 ni..
urmm...
tapi ade yg serabut ckit...
dowg kte subjek semua 9!
tapi tadi qid tulis 8 jee...
cikgu daa suh kire,and qid kire laa dpt 8.
biler da kire uh terus jee tulis 8 coz da tak Pk pape daa..
da out dri lik guru bru teringt..
bru mengelabah...da laa esok tak gi sekolah...
mintk tlg bdk2 ni laa tgk kan esok..
hope sgt laa btl qid wat uh...
tapi ann rse cm qid tak tulis yg subjek AGAMA laa.
tapi at borang uh qid da tulis agama qid islam..
die terus automatik ade paper agama islam ke??
adoiyai..poning2
pape pown tunggu jee laa bdk2 ni punye esok...

haa esya,tadi qid dapat col dri ummi,
ummi kte walit masuk hosptl..heart attck..
ayoooo!! qid tak pat plak nak gi tgk walit...
ape yg ummi ckp walit kne serangan uh mase at tmpt parking
time uh walit nak blik umah,sib baik abg joe ade tumpang kreta die..
abg joe laa bwk gi hospital.
ummi kte sjak dua tiga ari ni memang walit ade ckp yg dada die sakit..
ummi tak terpK plak bende ni semua...mase ummi ckp uh,ummi nangis..
qid da menggelabah da time ummi nangis uh!!
pape pown qid harap sgt2 supaye walit dpt sembuh dgn cpt!!
lame qid tak jumpe walit..sejak cuti bulan 12 ari tu laa...
da dekat 3 bulan daa...qid doakan walit cpt sembuh and sihat mcm dulu..
amin..
tadi time ummi ckp ngan qid..die tak perasan satu benda esya.
die tak perasan yg kmo da meninggal..
die ckp "adik nanti tlg col esya suruh die blik cpt ok!ummi tak ade no.die. "
esya..ummi lupa yg kmo da meninggal..
dlm keadaan yg mengelabah uh die boleh ckp mcm tu..
nampak sgt yg ummi masih tak dpt lupe kan kmo...
die senyap bile qid ckp yg kmo da tak de..yg kmo da meninggal!!!
mungkin die bru perasan hal tu..

*ok laa esya

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.