Skip to main content

akhirnya!!


exam da abis da..
urmm boleh dikate ann 98% qid tak meniru!!
BAGUS!! harap2 2% lagi akan ade time exam akan dtg.
kalau dulu,byk btl meniru!
tadi da isi borang pendaftaran SPM..
SPM?? sah laa ni qid ambik SPM..
urmm cm tak cyee jee ann.
next year da tak de daa sekolah2 ni..
urmm...
tapi ade yg serabut ckit...
dowg kte subjek semua 9!
tapi tadi qid tulis 8 jee...
cikgu daa suh kire,and qid kire laa dpt 8.
biler da kire uh terus jee tulis 8 coz da tak Pk pape daa..
da out dri lik guru bru teringt..
bru mengelabah...da laa esok tak gi sekolah...
mintk tlg bdk2 ni laa tgk kan esok..
hope sgt laa btl qid wat uh...
tapi ann rse cm qid tak tulis yg subjek AGAMA laa.
tapi at borang uh qid da tulis agama qid islam..
die terus automatik ade paper agama islam ke??
adoiyai..poning2
pape pown tunggu jee laa bdk2 ni punye esok...

haa esya,tadi qid dapat col dri ummi,
ummi kte walit masuk hosptl..heart attck..
ayoooo!! qid tak pat plak nak gi tgk walit...
ape yg ummi ckp walit kne serangan uh mase at tmpt parking
time uh walit nak blik umah,sib baik abg joe ade tumpang kreta die..
abg joe laa bwk gi hospital.
ummi kte sjak dua tiga ari ni memang walit ade ckp yg dada die sakit..
ummi tak terpK plak bende ni semua...mase ummi ckp uh,ummi nangis..
qid da menggelabah da time ummi nangis uh!!
pape pown qid harap sgt2 supaye walit dpt sembuh dgn cpt!!
lame qid tak jumpe walit..sejak cuti bulan 12 ari tu laa...
da dekat 3 bulan daa...qid doakan walit cpt sembuh and sihat mcm dulu..
amin..
tadi time ummi ckp ngan qid..die tak perasan satu benda esya.
die tak perasan yg kmo da meninggal..
die ckp "adik nanti tlg col esya suruh die blik cpt ok!ummi tak ade no.die. "
esya..ummi lupa yg kmo da meninggal..
dlm keadaan yg mengelabah uh die boleh ckp mcm tu..
nampak sgt yg ummi masih tak dpt lupe kan kmo...
die senyap bile qid ckp yg kmo da tak de..yg kmo da meninggal!!!
mungkin die bru perasan hal tu..

*ok laa esya

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…