Skip to main content

hari yang menarik!!


1.esok exam PRINSIP AKAUN!!! bahaye seyhhh!!!

ari ni gi kubur arwah atok and arwah achik..
best arh gak sbb dapat gi kubur dowg..
dpt doa tok dowg...
ilang ckit rindu at mereka...
rindu sgt kat dowg...
time at kubur tadi qid touching ckit laa..
tak thu laa knp..mungkin rindu sgt kot..hahaha
tapi qid control gak laa tkut ade owg yg nampak!!!

qid bru jee on9 fb tadi...
ABG AIE DAH ACTV ACC!!!
woooo cam tak caye jeee...
ingt ann die da tak nak langsung actv fb..
bagus arh die actv an blik uh..
rmai daa peminat spin yang cm malaz nak bkak fb since abg aie
deactv acc..
pas ni sure laa masing2 rjin on fb...sure punye!!!
bagus laa abg aie ni,memang tabik arhh at die!!!

lagi cerita best!
mama bg tau yg pas die opret tgn nanti die nak buat kenduri!!
kenduri at umah ampangan tu...mang jarangwat kenduri at umah c2...
last pown wat wedding mak cu dlu..
tuu laa kenduri besar-besaran yg lasttt sekali buat!!
tak sabar betul qid nak tunggu time kenduri uh!!
mesti best...ya allah,tak sabar nyee..
cpt2 laa mama wat opret uh..:)

ari khamis ni mama nak wat opret tangan at HKL..
qid ikot ayah gi anta mama,tapi pgi tadi
at sekolah ckgu wat pengumuman yg ari khamis semua pelajar form 5 wajib datang
sebab nak isi borang pendaftaran SPM...
urmm mybe esok qid akan gi jumpe cikgu ckp yg ari kamis qid nak anta mama gi hospital..
harap2 cikgu kasi borang uh..

tadi gi hospital tgk pak eno masuk wat!!
ayah kte mybe pak eno kena KANSER PARU-PARU..
haiyooo..teringt time dulu ma!!!
tadi ayah tnye pak eno doc wat ape? pak eno kte tadi die wat opret buang air dalam paru2..
pak eno kte air uh dkt satu botol besar uh laa...
giler byk!!!esok mybe nak ambik lagi air dalam paru2 die uh...
hope sgt pak eno ckt sembuh!!
amin...

*ok laa esya ti qid story lgi ok!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…