Skip to main content

aku rindu,takut dgn hari esok


salam~~
esya now qid mau story pasal
walit..annn mlam qid ade ckp walit at ICU...
skang still at sna lgi...urmm mama tipon umi tadi,
umi kte keadaan walit boleh di kate ann teruk..
kte owg nak blik,but umi kate tak perlu,
umi kte if btl2 serius bru blik...lg pown umi kte tak betul2 serius lgi..
doc kte keadaan walit masih boleh di kawal lagi..
tapi umi kte walit tak sedar dri masu uh...
adoiyaiii...tak sedar????
hope sgt2 tak ape2...

ermm ari ni result SPM kuar...
if kmu,nazry and yg lain2 still ade msti kmo semua ambik result an??
msti result kowg bagos annn..
haa ckp pasal ambik result,tade mse dowg ambik result semua bdk2
form 5 die suh msuk dwan tok tgk dowg ambik result..sekali nampak plak sowg minah yg sgt2 qid kenal ni...
die dapat 6A..perh!! pandai ann die.ahahahaahha
esya ingt tak minah mane ni???
minah yg pernah qid cerita dlu laa...
die dri skolah lain pindah skolah stad time couple ngan qid uh...
ermmm tak sangka die dpt 6A..hahahah kna lawan ni.. :p

haaa esok da ari khamis esya..
malam uh qid tuisyen..
sok qid gi ari jumaat ja tak tau mau gi ke tak...
syira suh qid pindah,but dinie kte tuisyen jee c2..
wani,sha,syarina pown suh qid tros jee tuisyen c2..
mcm nerh ni esya...syira suh pindah..
mama tak kisah...
tapi mama kte if qid tak ambik BM,
bler lepas sejarah jee qid kuar mesti qid akan terserempak dgn cikgu izhar..
ape plak qid kte nanti,nanti qid ingt qid tak suke die plak..
padahal qid pindah sbb malu dgn bdk2 ni...
if qid tak ambik sjarah an bm,qid ambik at tempat lain...
byk plak mama nak kena byr..tak mau laaa...
da laa akaun and mt da rm100..tusyen mt and bi rm90..
nanti ambik sj and bm mesti rm90 punye...
da berape plak annn,da rm280....da dkt rm300 plak haa...
cm na ni..qid tkut ti tuisyen byk2 pas uh tak pat result yg bgos,tu yg qid tak mau uh..
kesian at mama kuar duit byk2 pas uh result HAMPEH!!!
eee tak mau laa qid...
so skang qid tgh pening dgn sume2 ni...
tak tau mau buat ape...
mama da bg KAD HIJAU da tok pindah ambik bM at tempat lain...

*esya..qid mintak sgt kmo doa moga walit akan ok cm biase...qid harap sgt..
doa qid tok die always ade...tadi at skolah pown kadang2 teringat at die..takut pape jadi..
qid tkot dgr cite yg menyedihkan biler balik...
macm brite yg abg naim meninggal dlu....blik2 jee tgk umah da ramai owg...
tgk msing2 tunggu jenazah sampai..qid tak nak benda cm tu berulang balik esya....
QID TAK MAHU!!!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…