Skip to main content

untung laaa tak bg tau aku!!!


ok esya pertama skali mau story pasal at sekolah...
ari ni satu hari qid tak ade mood..
langsung tak de rse pape perasaan ni tadi tau tak!!!
otak ni asyik pK walit jee...
tak tau laaa mau ckp ape..
walit kat ICU lagi..
RISAU..mau gi sne..tapi family semua busy..
tak tau mau buat ape lgi..
mama kte mama pown risau pasal walit..
tapi mama kte kite boleh berdoa tok walit sembuh..
urmmm qid mau walit sihat!!
qid tak mau walit skit...
qid rinduuuu walit..
tapi ni semua ade hikmah annn...
dulu b4 walit kena heart attck,lame giler qid tak jumpe walit ann
lepas walit kena uh yg qid gi tgk walit dgn remy tu..
and now walit sakit balik...
~story pasal kat sekolah tdi annn...
da laa otak ni ingt at walit,
sekali eka gi tnye pasal lagu GURAUAN BERKASIH plak!!!
daa laa qid ingt at arwah achik..
pastu dowg asyik sgt nyanyi lagu tu..
urmmmm "hati merindu,asyik merindu..tersentuh rasa,tidak terduga timbullah syg"
perhhh terase gile rindu at arwah...
time uh time BI kalau tak silap au...
lepas dri tu qid plak yg layan lgu2 arwah...
da laaa bad mood pastu lgi layan lgu2 uh..
lagi haru biru ati ni...
urmmm balik tdi angah ambik...
dlm kul 3 cm uh qid gi makam..
gi kubur arwah achik...

haa berbalik pade tajuk qid ari ni annn...
ann ari tu ade janji ngan wani nak kuar..
but tak jdi coz ikot along cri bju..
uhhh ya allah bersyukur sgt qid tak gi esya..
qid bru bukak blog zaty..die story pasal die kuar...
rupe2nyee wani,zaty and fatin aqilah uhh kuar sekali...
ermm untung laa an..
sib baik qid tak kuar ngan wani..
lau tak!!! jumpe laaa si die tuuu...
seremban tu bukan besar sgt pown lau nak cilok2...
ermm bgos sgt tu!!

*k laa esya..nak siap2 ha..kang mau gi tuisyen plak..:)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…