Skip to main content

Abdillah Murad...moga dirimu tenang kat sane!!



salam,
qid sebenarnye bru lepas tgk video konsert achik & nana di singapore
dengan video jangan tidur lagi..
mesti ade antre kowg da boleh agak kann qid akan ckp pasal sape??
urmm sape lagi kalau bukan ABDILLAH MURAD..
seorang yang sangat baik and suka menyakat owg :)
sepanjang video2 yg qid tengok tu arwah byk sgt menyakat owg..
qid rse klu die tak buat mcm tu mungkin konsert2 tu tak seceria yg diharapkan...

qid tak thu laa....ari ni rse mcm rinduuu betul dgn arwah...
qid tersenyum tgk konsert kat singapore..tapi qid menangis tengok
arwah nyanyi time kat jangan tidur lagi...
arwah buat semua tersenyum dengan gelagat die..
dan semua juga terhibur dgr suare die...

mase video jangan tidur lagi tu.....
tgk jee belangsungkawa arwah,qid da rse lain da...
lagi2 biler dengar suare arwah nyanyi lagu nadia..
lagu tu kann berentak slow,and dlm video tu plak arwah pakai
serba putih!!!tuhan jee thu perasaan ni tadi...
rase rinduu,sedih semua adee..
biler tgk arwah senyum time nyanyi,ati ni pown rse mcm nak senyum..
tapi.....entah laa..
lagu terakhir arwah dgn kak nana..lagu cari ketenangan!!!
lagu tu mcm ade maksud tersendiri buat dowg kann...
qid rase mcm part yang arwah nyanyi
'apa yg terjadi,itu semua lumrah hidup di dunia,kadang bergembira kadang tersiksa'
mcm arwah pesan ape yg terjadi semua ni ade lah lumrah..sbb mcm mane sekali pown
semua org akan mati juga kannn..

ya allah,rindu nyee aku pade arwah ni...
lagu tu....lagu tu buat qid rinduu sgt pade die...
qid yakin laa ramai yang tgh rindu arwah sekarang!!!
RAMAI.....!!!!
sebulan jee lagi arwah akan genap 1 tahun die meninggal...
sbb tu qid yakin ramai peminat die yg rindu pade die..
ni kann pula owg2 yg rapat dgn arwah...mesti rinduuuuuu sangat pade arwah!!
urmmm diam tak diam da dekat setahun kann arwah meninggal..
rase mcm bru jee bulan lepas trima brite arwah excident!!

urmmm tak thu mau ckp ape lagi...
tak de dah kate2 tok luah kan rinduu qid ni..
lame daa qid tak gi kubur arwah..
ari tu ade janji dgn adD pastu last minit adD ade hal plak dgn aida..
so,tak jadi laa...bilerr la mau pergi ni...

*mungkin ade antre kowg yang pelik kann apsal qid tulis ni semua
dlm blog qid..urmm lantak laa kowg mau ckp ape..yg rse sume qid bukan kowg ann..
so kowg tak kan fhm!!

MOGA ARWAH DI TEMPATKAN DIKALANGAN ORG2 YANG BERIMAN

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…