Skip to main content

1 may :)

salam.
hari ni 1 May 2012.
Genap 5 tahun mak ila meninggal dunia...
Al-Fatihah buat mak ila.
dan Al-Fatihah juga utk  arwah azhar dgan azrul yang hari ni merupakan hari lahir mereka..
kalau dowg masih hidup.umur dowg sekarang 18 tahun...
kejap jee kan dhn nak masuk 5 tahun dowg meninggal!
Tadi col mama ckp pk cik msg..
tetibe mama nangis...ermm mybe mama teriingat at arwah adik die tu kot...
mamam yg umur yg dh tua tu pown blh nangis tringt arwah adik die...ni kan plak qid nii...
ermmmm mg susah lah kannnn....
pape pown qid harap mereka semua di tmpt kan di kalangan owg2 yg beriman..
~Esya esya thu x at tv3 ade stu cite die yg menarik perhtian qid...
cite die tajuk 3 JANJI.
tgk cite tu mmg qid ingt kamu,pian,azhar and azrul..
serius qid rindu kowg sgt2...nak lepak2 ngan kowg...
nk huru hara ngan kowg....
kan best klo jdi mcm Dahlia dlm cite uhhh...
die jmpe sesowg yg serupa mcm kawan die yg dh meninggal...
ermmmm.seronok! wlaupown kamil x ske at die :)
tapi qid yakin yg bnde tu semua x akan berlaku sama sekali!
ermmm so jgn berangan lah kannnn....

qid skng at luar,tunggu abg ajam jmpe mmbr jap!
jp lgi nk gi mkn ngan die...
die mlz nak kuar ngan mmber2 die tkut otk serabot!
dh dkt sjam dh qid tunggu die at kedai niii..
x smp2 gakkk!! mmg jnji mcm keling btl lahhh...
dh x thu nk wat ape lgi haa...on9 boring! nak update blog xde idea plakkk!!
tu yg skng ni merepek2 niiii...tah ape2 tah kannn...
sape2 yg sudi bce smp abis tuuu Tq lahh erkkk!!
sanggup gak kowg harungi tulisan boring aku niii...
hihihi ha ha haa dh mula dh nak merepek niiii..hihih
so baik qid out dlu b4 bertmbh2 merepek kannn...
hihihi

*k lah esya..good bye!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…