Skip to main content

melepas rindu nak taip :)

Salam..
huuu Ya Allah sekarang nii bru qid berkesempatan nak tulis blog :)
byk sgt masa yg qid cube curi utk tulis at blog niii..tapi...tak berjaya..
and sekarang nii mase utk tulis ape sahaja yg terbuku die hati iniii...
okeyy qid ade mcm2 cerita nak story mory at sni...
okey pertama pasal diri qid haaa...
terus terang qid ckp seminggu nii kepala agak sakit sikt lahh sbb mcm2 bnde yg x di jangka berlakuuu..
okey..pertama pasal tempat qid nak study lah..
ari tuu kan qid mcm dh sparuh setuju nak sambung at multimedia kolej under TM uhh..
skali minggu lepas dpt plakk twrn dri Kolej Poly-Tech Mara at Ipoh...
qid dpt je thu ipoh tuu terus lah olak tepi..qid tnye gak mama mcm mane??
mama kate x pyh lahhh..jauh...dh tuu tnye ayah,ayah kate tgk dulu lah mcm mane...
ayah nk pikr dlu...skali mlm uhhh ayah col ckp yg atok qid suruh qid ambik poly tech uhh...
sbb die kte lgi baik dri TM uhhh...
die kte mmg kuar mungkin dpt kerja..tp pinjman die mahal sgt..
tkut x mampu nnti...
dh tu atok kte plakkk yg couse uhh bgus..so ambik jee dkt stuu..
atok kate x pyh nk pikir2 lagiii..pergi jee uruskan ape jee yg die nakkk..
qid terkedu lh bler dgr atok ckp uhhh..serius qid ckp mmg mcm nk nangis lahhhh....
ye lahhh..mcm2 qid pikir kott...
qid ingt dpt area KL jee..ni ipoh..mmg lah dkt ngan kamu esya..tp nnti qid tkut qid x leh bljar jee nnti.
payah wokkk!!!
susuh klo owg yg x fhm qid niii...
qid bg mcm2 alasan..tp semua alasan uhh mcm x jalan jeee...
so bak kate abg ajam...
ikot je lahh ape dowg nakkk..puaskan hati dowg,
buat ade hikmah sebalik ni semua2...mungkin klau qid duduk kl qid x bljr plak nnti kannn...
haaa tu abg ajam ckp.....qid pownnn..."haaa okey! aku trima klo ni dowg nkk!!!!"
agak kecewa...tp sape qid nk bersuara?? qid bukan sape2 lahhh...
couse die mcm mane??hahaha Management wokkk!! ayooo mcm mane aku nk bwk pown aku x thu lahhh..
qid mohon in multimedia..skali x dpt..yg dpt management with multimedia..aduhhhh...
entah lahhhh..ingt nak tkar couse..tp ramai plak yg menghalang..ayah lah,ajam lah.. atok lahh
ahhh semua nye orang yg tentukan mehhh!!
siot arhhhh....
skng nii 98% qid gi at poly tech ipoh uhhh..
dua % lgi uhh terserah pada takdir...ermmm..tunggu dan lihat jee nnti k! :)

okey kedua nak cite pasal sir khairil azam...
hermm minggu lps semi final Mania qid ingt nak gi lah..
support rmai2 ngan Als..skali ptg uhh dpt thu yg atok akib sakit kuat..die at  ccu seremban...
qid pown dgn arahan mama and ayah terus lah pecut blik serembann...
time tgk atok uhhh memang sape2 je tgk dpt jangka lh ape jdi at die...
qid ingt sampai pgi uhh...ptg uh dlm kul 4 blh lari lah balik shah alam tgk mania..
skali.....haaa ambik kauuu..mama ckp nii "kamo niii atok sakit2 pown mania...mania...mania je at kepala hotk kamu tuu ingt!!" huhuhuuu memang sedp lah kann kena ngan mama uhhh..
qid bukan ape..qid dh jnji kot ngan abg angkat qid sowg uhhh!!!...
skali x jadiii....
qid bler qid msg abg,punye lh kecewa die sbb qid x pat gii..
ye lah kite owg dh rancang mcm2 kot utk mlm uhhh...tp...
x jadi..ayooo..kecewa wokk!!!
~tapi ape2 pown bnde tu semua dh berlalu...
Atok Akib meninggal pukul 11 malam tuuu..
Aril plakk dpt masuk Final utk Mania uhhh...
ermmm dua berita yg sgt berbeza moodnye...
hermmmmm...
pape pown taniah aril and takziah buat astaz mohd Akib.
ermmm...

ketige nak story pasal mania juga..tp pasal mania minggu ni..
aduhhh final wokkk!!!...qid x dpt gi plakkk..
sbb ape??
sbb mak cik qid yg at ampangan uhh ade buat kenduri and berkumpul stu family..
anak cucu cicit semua kena ade time tuuu..
ayoooo..
memang sakit lah bler dgr benda tu semua...
qid dh janji nak join mania final niiii...
wokk!! ni janji kedua yg bkl qid tk tepati....
ayooo kesian lahh abg aku tuu..die ye ye lahh nak gi kannn...
ermm xpe lah abg! next time klo ade memane konsert kite gii...
tp qid agak terkilan gk lah coz x dpt support aril at mania time final niii..
agak jelez gak ngan Als yg lain coz masing2 dpt gi support si ajam uhh!!!
ermmmmm...nasib aku lah wokk!! ayoo..tu yg qid ckp bnde tu semua mmberi mood yg x best dlm diri qid minggu nii
ermmmm......pape pown Sir..qid akan vote utk sir..jgan risau...Als akan pastikan sir jadi juara mlm tuu nnti..
aminnnn..kite owg sntiase berdoa agak hajad sir nak gi tanah suci tuu termakbur...AMinnnnnn

Okey ke-empat nak story pasal hari niii..
ayooo...hari ni semak wokk!!!
smak sebab ape??cari kek satu seremban xde yg berkenan..nak beli mushkin at dunkin dont uhhh x siap lgi pulakk...
suaieee giler wokkk!!!!
mule2 dri ampang gi terus term2..ingat nak cri kek lah at kedai wani kerja uhhh...
skali!!! haaa habuk kot ade...
ayoooooo...
dh tu ingt nak beli mushkin je lah 24 bijikkk...
skali masuk die ckp x buat satu pown lagiiii..memang choii!!!
dah tuuu kiteowg gi term one..pusing punye pusing...cari punye cari xde gakkk kedai kek!!
kiteowg nak beli kek sbb befday mmber akak qid...
last2 keluar dri term one nak gi scert at ruby uhhh..skali x bukak lagiii..
lme2 masuk bakkes at semban uhh beli at stuu jee...
berpusing sane berpusing sni mcm owg giler qid hari niii..ayooo..
nk thu pukul qid sarapan hari nii??
haaaa pukul 11.30 pagi qid sarpan..lmbat annn....
ermmm tp ape blh buat annn...
nasib hari niii/huhuhu..jnji dpt srpn wokk....

*okey lah qid nak kne out nii ade hal..ti ade mase qid tulis lagi okey!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…