Skip to main content

Cerita sedih ku T.T


Salam esya...
okey pertama skali qid nak ucapkan takziah buat keluarga abg aiman sbb tengahari tdi
we dah menghembuskan nafs nye yang terakhir...
we meninggal dekat hospital kuala pilah.tepat jam 12.30 tghari...
ape yg menyedihkan we meninggal time tu yg ada hanya pk lang...
mak ngah,mak long semua xde..dowg blik umah kot timee tu...
qid dpt thu we meninggal dri cikgu rudziah.
Die col and bg tauuu..
dh tau tuu qid terus lah gi siap2 then gi kuala pilah...
b4 gerak uhh jumpe cikgu jap at sebelah umah,cikgu bru blik skolah...
die pown x pat jumpe we saat2 terakhir we tuuu..
cikgu kte jenazah x sure bwk melaka or sri menanti..
sbb adik beradik cikgu ade yg nk bwk blik sri menanti...
tp dulu we pernh ckp yg die nak di kebumikan di melaka sbb dkt dengan tok aji.
Tp nak wat mcm mne kannn..cikgu adik...die x leh nk bersuare sgt...
so die ikot jee..hanya membantah sikit2 jee
sampai jee at bilik myt owg x ramai sgt..
yg ade pown mk ngah and pklang sekeluarge...
plus cikgu and family qid yg bru smpai...
tu jee lah...
qid masuk tgk we...
ya allah ya tuhan tuuu...
tuhan jee thu ape perasaan qid time uhhh...
nak nangis x blh sbb ade btl2 dpn mate...
so tahan je lahhhh..
qid thu we bukan drh daging qid...tp dri qid kecik,smp qid dh abis sekolah dh niii we selalu ade dpn mte niii....
tiap2 kali kenduri mesti we ade..x kish lah kenduri umah qid ke...umah abg naim kee..we mesti ade and kami semua akan lepak same2 seperti stu family...
ingt lagi mse kenduri kawin along..we ade..we lah penghibur owg2 yg at belkang uhhh...
owg gelak owg senyum owg ketawa sbb lawak2 we..sbb gurauan2 we...
hermmmm..ya allah...qid syg we...
mase qid tunggu dlm bilik myat.time tuu jenazah nak dikapan kannn...
tunggu punye tunggu,skali ade owg mengintai at pintu..qid tgk lah sape??
skali air mate nii terus jatuh biler tgh muke abg feroz.
Time tu jugak qid tarik tgn mak long suruh gi at abg feroz at luar...
ya allah kesian abg feroz...ari sabtu ni die nikah...
hari plak nenek yg jaga die dri kecik meninggal dunia plak..
ya allah beratnye utk abg feroz tanggung!
Qid hnya mmpu ckp “sabar bang” tu jeee...
tgk muke,tgk mate die..qid pown blh nangis...ermmmm!!!!
tu bru abg feroz..time abg aiman smp plak skali lgi qid punye air mate nii mengalir deras...
time abg aiman sampai jenazah dh siap kapan...
tinggal nak tunggu waris cium sahaja.
Abg aiman owg pertama yg cium....
sampai2 jee abg aiman terus masuk bilik mayat uhhh...
die pegang kepala we...die tenung wajah we. Lama......
then pelahan2 die cium muke we...
ermmm!!! kehilangan abg naim belum terubat lagi dkt hati kami niii...
dan sekarang we pulak pergi..hermmm!! berat nak tanggung..
pasal kebumi we..
ade kes sikit...
tdi time qid ngan cikgu dh otw nak gi melaka,skali dpt col yg van jenazah pergi sri menanti and kebumi di sana...
hermmmm..kiteowg dh jalan dulu..nasib x kuar n9 sgt..klo x...hermmm..
busu plak dh smpai johol dh time tuuu....
die patah blik pergi sri menanti...
b4 kami jalan,memang msing2 dh deal dh nk bwk we gi melaka..
memang owg at melaka pown dh col ckp bwk sane...
kubur pown dh tempah...
last2 bler van jenazah smpai x thu sape yg ckp suruh bwk gi sri menanti..skali ingt nk singgh je..
rupe2nyee kebumi disana...hermm!!
lantak lahhh...janji tanggung jwb cikgu dh lepas utk bg tau wasiat wei yg nk kebumi di melaka...
dowg yg x amanh and x nak ikot rentak we...pandai2 lah dowg nantiiii..
ermmmm....
pape pown qid doakan we tenang at sane..skng we dh ade at sisi tok aji and abg naim..moga kalian semua tenang disana..Aminnnnn...

okey kedua qid nak story pasal planning qid utk befday qid haaa....
thun niii qid ingt nak buat mkn2 sikit...
ingt nk buat time 31hb uhh..ari khamis...mlm uhh ayah nk buat bce doa sikit...
siang tuu mama nak buat makan2...
mama kate nk wat at ampangan sbb x pernah buat ape2 at stu,bnde ni dh lme dh rncng...
qid pown x kisah lahhh clbrt ngan mmber2 tuhh dowg bleh tunde trikh dowg sbb dowg thu yg qid x pernh ngan mmber2 seremban..huhuhu :) ...
dh tu tdi mama ckp “ajak kwn2 skolah kamu”
huhuhu kwn2 skolah? Yg rpat 9 owg jee kot mama...
tu pown msing2 bz.plkn lah kerja lah itu lah ini lahh...
aaaa..mcm mne uhh??? hermmm entah lahh....
qid pown x thu mcm mne...ikotkan mmg lah nak ikot ape yg mama plan..
mmg lah 100% qid sokong sbb qid x pernah ajak dowg2 uhh mkn2 at umah...
bak kata ayah “asyik kamu jee yg gi umah owg..owg x de nak dtg umah kmo”
haaa tuhh die...
tu yg ingt nk wat gakkk...
qid tnye pndpt wani tdi..
die kate x ramai..nnti mmbazir jee..yg ade pown die ckp fadz and die..hermmm...
entah lahhh....
qid pown tk thuu..hurmmm...
klo xde owg xpe arhh kot..xyh lah buat ann esya..
mybe lain kali je.tgk lah skng ni msing2 bz kann..ari,ari khamis plak uhhh...
memang x lah owg nk dtg umah aku time ari berkerja uhhh...huhuhuhu
perasaan arhh ko qid.... :))

*okeh lah esya..ti free2 lagi qid tulis lagi okey..
bye-2

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…