Skip to main content

Asalammualaikum esya..
qid baru jumpe roy tadi.
entah lah..mood hilang lah bler jmpe  tdi..
tak thu mcm mne nak ckp!
die cabar diri qid...
die kutuk qid...die ckp mcm2.
tp...qid tk thu nak ckp ape bler die bg kate2 uh!...
entahhh lah esya..tk thu mcm mne nak ckp!
susah lahhh.....
stress thu x!
roy mrh sbb yg bukan punce dri qid
aduhh x mudah lah roy nk tgk ko mrh!
qid smpai2 jee die tnye "kenapa dtg?dah xde pape dh kat sane smp dtg sni?"
tu die ckp!
ummi plak ye ye suruh qid masuk..ummi siap tnye die knp die ckp mcm uhhh...
qid pown pelik mse tuu kenapa...
bler dh duduk2 tgk baby uhh ummi suruh die ambik an qid air...
skali die ckp "pandai lahh die nak ambik sndri...xkan die dh lupe kot umah ni!"
bising gler mulut ummi mse tuhh!..
ummi marh lah die ckp mcm uhhh....
ye lahh x pernh kot die layan qid mcm tuhhh....
dah tuu time ummi mandikan thaqif qid lepak at luar umah..
skali die dtg...
qid pown buat lah slamber jee...
dh tu die ckp "dah puas dah?"
sumpah qid x fhm mksud die time uhhh...
qid tnye lah ape yg puas?
skali die jwb "malukan saya?hina saya?kutuk saya pade kawan2 awak??"
subahanallah...ape nii??roy ckp ape niii??qid terdiam thu x ape yg die ckp uhhh...
patut lah qid col nk dtg uh die x jwb...patut lah qid msg die x reply..
rupe2nye bnde ni yg jdi...
royy tak kan lah qid nak buat mcm uhh at roy...
roy ni semua salah fhm thu x!!
esya qid tgk number yg send msg at roy uhh..
qid check at umah.....
esya thu x kerja spe nii??haaa??esya thu x???ya allah qid x percye bnde ni jdi lagi!!!
aduhhh...qid benci cousin kamu tu lah esya!!!!!!
sebab die roy hina qid...sebab die roy mrh qid...sbb die roy tk percye kan qid lagi.....
ya Allah kenape bdk uh bangsat sgt erkkk..knp die dri dulu smp skng cri pasal ngan qid je haa??
qid rse mcm nk bunuh jee budk uhhh..biar hidup qid ni aman thu!!!
qid x bg thu roy pown tdi yg msg uhh dri  cousin kmu tuu...sbb qid thu klo bg tau pown die bkn percye..
ye lahh owg tgh angin annnn...
entah lah esya...qid nangis bler die ckp mcm2...qid sedih..sbb qid dtg umah die,nk jmpe die..nak ilangkan rindu qid at semua2 owg uhhh...nak ilangkan beban at kepala niii...
tp...ape jdi??perempuan bangsatt uh buat hal pulakkk..mmg bangsat lah die!!!
 kata2 roy yg msih qid terdgr2...
"saya tolong kamu mcm2..saya bantu kamu selama nii..saya simpan semua rhsia kamu...saya doakan kamu tiap2 malam qid...biar kamu tu dilindungi..tp ape kamu buat dekat sya??kamu langsung tk hargai sya.kamu kate anggap saya mcm arwah walit...tp ade kamu layan saya mcm walit kamu??ade kmu ambik berat pasal saya??kamu hina saya adalah!!!...menyesal saya ambik berat pasal kamu..kamu langsung x pikir pasal saya kan..saya kecewa sgt dgn kamu.....saya dh x knl dah NurAzura Bt ZainalAbidin tuhh"

haa tuh die ckp!!!
entah lah esya...susah qid nak terang kannn...
klo qid trng ann dkt blog nii pown qid x pasti die bce ke x...
qid x pasti die percye ke tkkk....
roy klo die dh mrh...mmg susah...
klo die dh kate tuu..tu lah jadi nyee....
roy lainnn..x mcm owg lainnn...
esya qid syg roy tauuu...betulll qid anggap die mcm arwah walit..
qid berat pasal die tauuu.... dan qid sgt2 hargai die tauuuu...
tp die  xnampak semua tuu sbb kata2 sepupu kamu tuuu....
qid benci permpuan tuhh esya..die penyebab roy tmpar muke qid mase qid cube utk trngkan sesuatu at die
tadi....qid xkan pernah maafkan perempuan tuh....
die hancurkan hidup qid.....

maafkan qid roy.
qid thu roy pown kecewakan sbnrnye.
qid betul2 mintak maaf...
susah utk qid terangkan semua roy..
dan kemungkinan susah utk roy percye....
tak pe lah roy..buat lah ape yg roy nak...
qid thu sape qid...qid dri dulu dh pernh ckp yg qid tkut nak rapat ngan roy..
sbb qid sedr sape diri qid niii...
maafkan qid sbb buat roy kecewa ngan qid..
okey salam!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…