Skip to main content

Misi 30% dah bermula :)

Asalammualaikommmmm~~
hey ellysya balqis..ape kabo kmo??
hiihihihi
okey! skng ni qid baru je sampai umah..
hari nii seharian penat! thu??
eh eh eh bukan dri pgi tdi sbnrnyee...
dri mlm tdi..dri bnde sengal tu berlaku semalam! hahah sengal!
Pagi tadi pukul 10 lagi akak dh sampai dpn umah tercegat ajak kuar!!
okey dgn x bermaya terus siap and kuar...
minum2 sume,then mulekan lah operasi kite owg...
cri pkaian2 nak gi bljr ti.. :) hihihi sambung kee??
insya-allah ade rezki nanti qid sambung lahhh...
Mula2 dlm perancangan qid nk gi beli ngan wani!
die thu kdai2 mane yg ptot utk teruskan rncngan qid uhhhh..
Plan punye plan skali x jadi...
Sebab ape??My family..who??my sista lahh!! sengal!
die x kasik plakkk..die kate ti qid beli bju merepek2..bju x beli ti duit abih mcm tuuu jee..
so..haha padan lah muke qid ngan wani annn???
haaaa mmg good arhh!!
Pusing punye pusing...qid ckp at akak yg qid nk beli bju murh2 jee....
qid nak buat hal lme blik nnti...
hahah so dgn gmbira pownn akak pown turut kate qidd....
tk sangka plak rmai yg suke qid buat perangai dulu..
hihi sampai abg ajam pown bg cdngan...akak lgi lahhh..mmg kau2 lah die kena kann qid..mmg terbaikk lah...
baju...hihihi bju ape qid beli??hihihi bju kmeja pompuan wokkkk aku beli..ayooo!!!mmg terbaik lh qid try tdi...
segan ade...tkut aku..malu ade...hihih semua ade....
thu kite owg cri brng at mane???
at terminal one seremban...
cerh byng annn time at petaling jaya qid bekfas,qid ckp lah ngan akak hajad qid uhhh..
skali die kate "klo jm uhhh blik seremban arhh cri at terminal!"
hahah dgn tidak sengaja sya turun lh seremban tdi..hihhihi
pusing punye pusing tupp!! terjumpe sesowg..sape??
hahah biar lahh rahsia..hihihihi....
tadi qid beli bju kemeja 3 ja...slack 1.kasut POMPUAN! 1..
hahahaa... 5 brng uhh kte owg beli dgn hrge rm180..haaaa gler ann??
hhiihihi pertama kali dlm sjarah qid jdi mcm niii..hahahah
akak siap ckp "aku rse bju ni skali je ko pkai! msti kau cri bju lain nnti"
hahahahaah tu kate akak,bg qid...insya-Allah x... :)
mne x nye akak ckp mcm uhhh...dulu msuk kedai tu pown x nk!
tadi..smpai 4 brng aku beli at situ...hihihiih....
Ya Allah x sabarnye nak tgk diri aku yg penuh dgn kesederhanaan...
Maksud qid.Baju x de mahal2...kasut x de mahal2...seluar haaa lgi x mahal...
hihihihi aku x sbr nk owg panggil aku "budk kampung!"
hihihihii huuuu...hahahah relax qid relax...haaha :)
sblum ni tgk owg2 ni nak gi smbung bljr...
nak beli bju mahal..kasut kulit..seluar mahalll...
but aku??hahahaha simple2 sudah lah beb!! huuuu...
hihihihi
sampai2 jee ampang tdi abg qid uh sah2 lah terkejut annn..
masuk2 jee die ckp "aitt mcm peluk jee plastic  ko nii..ko beli at mane ni?"
hahah die ingt qid gi cri at mid or pavi...skali tgk plastic tulis "peace"
hahaha menda tuuu??hihiii...
satu2 die tgk bju qid uhh..ternganga mulut kauu!!! haaa
hihihihi skali lgi aku ckp bang! "manusia ni akan cpt berubh :)"
hermmmm.....die ingt qid main2 jee..skali bbtl ann...huu tu lh x cye!

Haa haa haaa...nk cite pasal semalam niii
huuu..cite hot ni beb!
hehehehe...
semalam...qid mmng mlz lah nk kuar smlm..
dok umah je lah mlm uhhhh...
skali tgh syok2 chat ngan member nii ade owg plak ketuk pntu umah!
qid pown terus lah gi bukak pintu..ingt ann ira ke,remy ke,ejad ke...skali owg lain!
thu sape?my abg ajam senget lah!
ayooo choii lah itu abg...
thu knp??
die dtg msuk terus ckp "kau ngan sape at umah nii??abg col x jwb...abg tunggu2 x kuar...ape kau buat at umah niii??abg suruh kau duduk sni bukan sesuka jee  tauu! kau bwk balik popuan ke hape at umah nii ha??"
haa mmg free2 lah aku kena kann...ape lah ko sengal punye abg!
hambik kau kena penmpar manje dri aku smlm!!
padan muke kauuu!!!!
nak sgt kannnn..ckp tu berlpik skit...
jgn nk ikot angin kauu jeee...aku thu lah kau pnt bang!
x pyh lah nk lepas kan kepenatan kau tu at aku!
ayoooo..aku pown pena tauuu nk melayan kau tuu hari2...nak ikot kau hari2...pikir lah abg!
aku dh bbm kau ann ckp aku nk duk umah jeeee....yg kau tunggu aku buat ape??
aku sngaje off phone sbb x nak owg ganggu aku mlm uhh..sbb aku nak on9 je time uhh!!!
tp kau rosak kan sume plan aku thu x!!
mmg sengal lah kau abg!
tuduk menuduh tu berdosa tauu abg!
hhaaaa piqiakk benda tuu..hihihihi
pape pown bang! sory aku tertmpa kauu..
hihiihihi aku bangga poit dpt tmpar kauu..huuuu padan muke kau kannn! :p
and thankz lah x melenting aku tmpr uhhh...
nasib kau sedar diri ann time uhh..klo x mampos aku kne blik ngan kau...hihihi

*okey la smp sni je kot dlu..ti rajin qid sambung erkk esya :)
love u

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…