Skip to main content

Arwah Abang!


Malam ni betul2 rasa rindu sesangat2 dekat arwah abg wan....
dari ptg tdi smp lah mlm nii asyik tgk video die jeee....
rindu nk dgr lawak2 die,,nk tgk die senyum,nk dgr gelak die arrrghhhhhh!! mcm2 lah...
semua nye rindu...
dekat 5 bulan dh abg wan pergi...kejap jee kann..kejap je dah 5 bulan...
kejap jee dah naik batu ninsan at kubur die uhhhh.
sejujur nye qid ckp,lepas tgk batu ninsan yg tertulis nama die,bru qid yakin and percaya yg die dh meninggal.
qid jugak mcm bru blh trima bnde tu smua...qid bru rse boleh panggil die Arwah...
hermm..bg semua owg bnde tuh remeh..tp bg qid...sekli qid dh panggil die tuu..mknenye selamanye die qid panggil mcm uhhh..
mse mule2 abg wan meninggal qid rse mcm bnde ni semua x betul...
qid pelik,qid downn giler2 bler abg qid sndri pergi.....
tp lme kelamaan qid boleh trime and skng ni qid dh boleh panggil die arwah dah...
5 bulan mse qid ambik utk pulihkan hati qid niii...
utk redakan ati qid nihhh...
ya Allah skng nii hanya Allah je yg thu mcm mne perasaan qid ni bler dh rindu pde die...
rse nkk sgt tgk muke die,rse nak sgt pegang tgn die,rse nak sangat2 cium tgn die..
semua bnde ade...semua rse ade....
tu lah die...biler perasaan rindu tuu dtg semua bnde x jadi..semua bnde x jln kannn....
sumpah qid rindu arwah sgt2...rindu yg mungkin owg yg x kenal die x fhm...
qid betul nak tgk muke arwah...tp yg ade cume video...gmbr die sahaja...owg nye xde!!
qid x dpt sntuh wajah die..qid x dpt pegang tgn die,bdn die...muke die....
subahanallah..besarnye perasaan dan rase yg Allah beri pade qid hari niii...rse yg sgt perit utk qid tanggung!
qid syg Arwah...syg sgt2 pade die...
Moga die tenang and aman disana!

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam