Skip to main content

Arwah Abang!


Malam ni betul2 rasa rindu sesangat2 dekat arwah abg wan....
dari ptg tdi smp lah mlm nii asyik tgk video die jeee....
rindu nk dgr lawak2 die,,nk tgk die senyum,nk dgr gelak die arrrghhhhhh!! mcm2 lah...
semua nye rindu...
dekat 5 bulan dh abg wan pergi...kejap jee kann..kejap je dah 5 bulan...
kejap jee dah naik batu ninsan at kubur die uhhhh.
sejujur nye qid ckp,lepas tgk batu ninsan yg tertulis nama die,bru qid yakin and percaya yg die dh meninggal.
qid jugak mcm bru blh trima bnde tu smua...qid bru rse boleh panggil die Arwah...
hermm..bg semua owg bnde tuh remeh..tp bg qid...sekli qid dh panggil die tuu..mknenye selamanye die qid panggil mcm uhhh..
mse mule2 abg wan meninggal qid rse mcm bnde ni semua x betul...
qid pelik,qid downn giler2 bler abg qid sndri pergi.....
tp lme kelamaan qid boleh trime and skng ni qid dh boleh panggil die arwah dah...
5 bulan mse qid ambik utk pulihkan hati qid niii...
utk redakan ati qid nihhh...
ya Allah skng nii hanya Allah je yg thu mcm mne perasaan qid ni bler dh rindu pde die...
rse nkk sgt tgk muke die,rse nak sgt pegang tgn die,rse nak sangat2 cium tgn die..
semua bnde ade...semua rse ade....
tu lah die...biler perasaan rindu tuu dtg semua bnde x jadi..semua bnde x jln kannn....
sumpah qid rindu arwah sgt2...rindu yg mungkin owg yg x kenal die x fhm...
qid betul nak tgk muke arwah...tp yg ade cume video...gmbr die sahaja...owg nye xde!!
qid x dpt sntuh wajah die..qid x dpt pegang tgn die,bdn die...muke die....
subahanallah..besarnye perasaan dan rase yg Allah beri pade qid hari niii...rse yg sgt perit utk qid tanggung!
qid syg Arwah...syg sgt2 pade die...
Moga die tenang and aman disana!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…