Skip to main content

my best days

salam esya...
hari ni hari yg best!!
dri pg tdi qid tersenyum smp lah mlm ni!!
ya allah..bahagia nyeee....
pape pown thankz to Roy and Puan Hashimah....
ape yg kowg suruh qid buat..ape yg kowg suruh qid amalkan...
qid buat 3 hari ni....qid x miss pown buat benda2 tu semua..
and alhamdulillah....qid rse bhagia sgt skng....
qid rse mslh2 BODOH! tu dh pergi jauh2 dah!!!
tu yg qid rse skng....
walaupown smlm kena mrh ngan dowg2 tu...
tapi qid boleh tersenyum lagi..
and betul kte puan hashimah...
klu kite buat bodoh jee ape yg jdi at sekeliling kite...
ape yg x penting tu kite tolk tepi...kepala otk kite ni akan rse lpang jeee...
and yes!!!skng otak qid rse fresh sgt!!!!!
x thu lah...dri smlm sbnrnye...
even kena mrh pown mlm tdi...
tapi otak and ati qid mcm xde pape je jadi....
and qid pegang kate2 roy yg die kte

 "kmo cume ambik peduli dgn mereka yg rpt ngan kmo je..yg comfm akan sentiase ngan kmo siang and malam...klu kmo gduh atau skit ati ngan dowg yg rpt ngan kmo tu..kmo
lupekan jee ape yg jadi keesokan ari nye..Pk yg dowg cume ade kmo sje..and dowg nak yg terbaik utk kmo sebenarnyee..yg penting jgn ambik ati dgn mereka2 yg snggup berkorban utk kmo,and mereka2
yg sentiase support kmo.."

haaa tu roy ckp!!!
pnjng kannn..qid ingt lgi kte die tu!!!
and sbb pengang kate2 die uh..qid and abg ajam mcm xde pape jee...
mcm xde pape jdi smlm!!!slalu nye klo kena mrh ngan abg ajam 2 3 ari bru ok!!
ni kejap je dah ok!!!! ;))

~~esya nak thu sto benda x???
tdi at tuisyen time BM...
qid teringt arwah walit..esya ingt x dulu mse qid nak PMR.???
b4 esya gi arap..qid,angah,remy,esya and ira beljr at umah kmo...
kannn????mse tuarwah walit yg ajar kite...
ape yg membuatkan qid teringt at walit biler cikgu tu mintak
kiteowg tulis cpt2...cre die bce tu mcm arwah walit..
satu kate2 yg hmpir sme yg arwah walit ckp dulu...

"cepat2 tulis...mcm mne nak msuk U kalu tulis lmbt"

kate2 tu jugak yg cikgu tu ckp tdi..
ya allah memang qid ingt walit je tadi...
dah lah die bce main2... ;))

*pape pown qid bhagia sgt ari ni esya...
thankz tok mereka yg buat qid senyum lebar ari ni...
thankyousomuch... <3 <3

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…