Skip to main content

dua hari aku akn TERSENYUM ;))


:: masing2 terjelir lidah!! [ape nak jd lah anak2 Zainal ni] ::

BYE2 negeri sembilan!!!!!!!
Haahahahaha
Yeahhhh hepy giler smp cni..
Tapi sblum pape qid buat at sni,qid nak cri esya..
Qid nak esya thu ape yg qid pK sepanjang qid otw dtg sni…
Qid pk pasal dak sekolah qid… ;))
Ade sowg member qid ni kte qid kena settle ann sume ni,then bru
Senang mau belajar..die suh qid luahkan semua yg qid rse..
Ye beb!!ikot ann dri awal2 yg ko suh ckp tu aku dah nk ckp dah at die..
Tapi aku x smp ati ko thu..aku tkut die kcwa,die kcik ati atau die tersinggung!!!
Tu yg aku tkt..sbb die member aku beb!!!klu aku ade mslh ngan ko.
Aku x sanggup nak bg tau ko,sbb aku tkut ko juga kcik ati...
Member qid tu kte die akan temukan qid dgn budak yg qid x bertegur ni!!!
Tapi mampu ke beb aku nak bg thu die ape je aku rse..
ko thu x beb!!
Aku try dua tiga kali tulis surat nak luahkan lah konon nyee ape yg aku rse..
Sampai stgah jee aku buang...smp stgh jee aku buang!!!!
Aku x thu knp berat ati aku ni nak luahkann....
Even aku byk benda nak ckp..tapi aku xmampu nak bg tau die..
Lagi2 sjak akhir2 ni dia byk luahkan mcm2 at aku...
Benda tu buatkan aku lagi susah nak bg tau die semua yg aku rse..
Sume yg aku bg tau at ko tu aku x blh nak ckp at die..!!!
Mcm2 die bg tau aku,aku nak jwb and aku nak bg tau pulak ape yg aku rse..
Tapi x boleh weiii..aku tkut die kcik ati…die byk ckp yg die kcik ati ngan aku sbb prngai ak..Aku x hargai die lah itu lah ini lah!!!!
Aku cube ko thu utk btl kan ape yg die ckp!!
Tapi.........….aku malaz and plus,lgi byk aku ckp lgi byk aku akan thu yg aku ni x bergune pde dia…x pedulikan die lah itu lah ini lah!!!
Beb aku thu isi hati die skang!!...sbb sjk ahir2 ni die luahkan semua kat aku….
Jadi biler aku plak nak  bg tau dia ape yg aku rse ..benda tu mcm x berguna kotttt
Sbb aku dh terlebih awal thu ape yg die nak ckp!!!
Even benda tu ade yg die slh fhm….tpi aku dh thu yg kte2 die seolah2 memang slh aku!!!..
Susah lah nak ckp ko thu x!!!
Serius beb!!!aku x boleh bg tau die ape yg aku rse…
Cukup die yg luahkan kat aku…..


Pagi smlm gi jumpe abg ajam..
Ermm lme x jumpe die..
Die heboh berat bdn die naik!! J
Sbelum balik uh kuar ngan abg ajam and member abg ajam..
Dlm 5 owg lah time uh..ade qid,abg ajam,sis qid.and member abg ajam 2 owg!!
Gi tgk wayang lah...karoke lah...mcm2...qid thu abg ajam nak qid lupekann semua
Yg jadi at sekolah tu...and disebabkan tu jugaak..abg ajam sanggup  abis ann duit die RM1000 utk beli dua tiket fly ke sarawak!!!
Bygkn satu tiket rm 500..dah tu die suh plak ira gi sekali ngan qid..
Memang tabik lah ngan abg ajam!!!!
Tapi tikt blik smenanjung balik pk cik qid yg support!!!!
Abg ajam marah tau at qid...
Die kte thun ni jee byk kali qid gduh ngan budk yg same..and mrh lah gak coz qid x
Dgr ckp die ari tu..ahhh biar lantak lahhh!!!

~~ari khamis mlm,qid gi jumpe roy ambik phone yg die pegang uh!!
Kebetulan…benda bru jadi kann qid pown ckp kat die..mcm abg ajam lah,
MARAH!!! Sbb x dgr ckp die..
Die punye ayat,same mcm yg qid gaduh ngan budak tu ari tu!!!
Malaz qid nak tulis ape yg die ckp tu,tkt ade yg tersinggung plak nanti...
Tapi pikir2 blik betul ape yg roy ckp dulu..
Klu lah qid dgr ape yg die ckp dulu...mungkin qid x kan dpt msg tu dri
Budak yg qid gaduh ni...and mungkin gak qid x kan terkilan dgn die...
And mungkin juga !!! qid takkan rse sakit ati...
Tp tu lah..qid x thukann benda ni akan jadi..
Allah tu dah tetapkan ni semua..and qid dan die kena trima ni semua..

*ape pown yg jadi sekang qid x peduli coz selama dua ari ni qid nak buang benda2 tu
Semua jauh2!!!!!!sejauh mane jarak qid dgn umah skng...jauh lagi yg qid
Nak sbrnye..


MEE KOLOK!!!

aduhh sdp nyeee....
nak mee kolok!!!


ok lah esya ti sambung ok..nak gi makan mee kolok..
lmee x makan..hihihi


~bye2...

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…