Skip to main content

Dugaan itu mengajar aku jadi lebih matang! Terima Kasih Ya Allah :)



Asalammualaikum esya..
okey sekarng nii qid at umah abg ajam..die ade buat mkn2 stu fmily sikit..
klo jadi malam niii nak buat tahlil sikit at umah nii..
alahh kecik2 jee...ayah sndiri yg bwk...lepas bce yassin mlm ni insya-allah ayah terus buat tahlil
sikit...sbnrnyee tahlil mlm nii klo mampu qid nak ayah sebut semua yg qid kenal yg dh meninggal.
Termasuk arwah raja ashraf.
Qid sebenarnye sekarang ni ade story sikit nak cerita at esya...
semalam malam ketige qid mimpi benda yg same...
mimpi qid tu mcm bersambung2 plakk!!
qid x thu knp..
mule malam pertme tuu qid mimpi abg wan..
okey qid trima,mungkin qid terlalu rindu pade die sampai terbawa2 ke mimpi..
dh tuu mlm semalam mimpi pasal arwah pian...
qid x ckp pape...die cume senyum sje..
qid tnye die,seronok ke??
qid pown x pasti ape makne seronok yg qid maksud kan tuuuu..
pian x jwb tauuu
die cume senyum!!
bagus lah pian x jwb..sbb owg kate klo kite mimpi owg yg dh meninggal,then die berckp
mknenyee tu bukan arwah..but syaitannn
mule2 qid pelik..kenapa dua hari berturut2 qid mimpi 'arwah'..okey pown ckp lah at diri qid..
“mimpi tuu kan mainan tidurr..x de pape tuu”
okey qid pown diam saje lahh..qid x story at sape2 pownnn....
tp biler malam tdi skali lagi qid mimpi 'arwah' qid mule rase runsing!
Bukan ape..qid dpt rasekan mcm ade sesuatu yg nak disampaikannn..
qid x thu ape...
terus terang qid ckp hati degn perasaan qid x tenteram dua tige minggu nii...
qid x thu knp..qid byk nangis ingat abg wan.pian,kamu,angah and semua2 lahhh..
qid rse mcm keseorangan lahhh!!!
pagi tdi ingt nak jumpe sha..
qid nak tnye pendpt die tentang mimpi mlm tadi...
mimpi tu die mcm memberi petunjuk pade qid...
qid takut...serius qid tkut...
sbb tu qid nak jumpe sha and nak tnye pendp die..
qid x blh nak mention ape mimpi qid mlm tdi...
sbb qid malu....
qid rse sha jee blh tlg qid..bg pendpt yg blh qid pikir scre wajr..
nak tnye wani....qid tkut lari dri topic..
nak story at abg ajam...tkut die punye kple semak plakk..
nak cite at ira??mlz nak ganggu die..
cume yg qid pikir yg betul2 matang skng ade lah sha...
but sha cuti lah hariiiii!!!!!
so terpkse lah tangguhkan blik seremban..qid blik besuk and terus jumpe sha...
harap2 sha nak lah dgr cite qid ni esok!!
and harap sgt sha bg pendpt yg baik and nasihat yg baik utk qid...
harap sgt.....

okey lahh tu je qid nak cite skng nii..ti bebile free qid tulis lagi..salam

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…