Skip to main content

haha kau buat aku tersenyum lebar lagi !



Salam...okey pertama skali sudh semestinye lah qid nak story pasal malam tdi..
hahah pasal ape??haaa pasal MANIA lah! Ape lagi annn..
okey nak cite pasal 2 benda...satu benda yg agak kurang enak di dgr..dan yg kedua
satu cite yg membuat ann qid kagum!!
ape die??
haa pertme qid nak story pasal sir khairil azam.
Haaa...semalam perfomn die giler2 mantopppp lah!!
memang terbaikk lah si awok tuu semalam...
memang tabikkk giler2 lah at die...
walau pown die nangis wat persmbhn tuu..tp bende tuuu rmai yg thu kott bukan sgje di buat2...
maknenye skng aril sngt2 bijak dm pemilihan lagu diee...
mknenye qid thu yg die akan felling abih lgu abg iwan tuhh!!!
ermm ade gak qid dgr smlm dua tige owg ckp yg aril sengaja nyanyi lgu2 yg ade kne mengena ngan abg die..sbb minggu lps rmai yg terpegun bler die nyanyi lagi 'kenangan lalu' tuuu..lgu tu aril sndri bg tauu die plih sbb die fikir lgu tuu die pernah nyanyi ngan abg die..so bler sir aku tuu nyanyi lagu uhhh mlm td automatk dowg ckp die sengaje jee buat gimik mcm tuuu!!!..
nak raih undi lahh..nak raih simpati lahhh!!!!
heyy pergi mampos lah sape yg ckp mcm uhhh!!!
kowg x kenal aril...kowg x thu perasaan die...kowg tk thu ape yg aril alami...so sesenang jeee kowg
nak ckp mcm2 kannnn...
ermmm btl lah kte akak aku yg mulut owg kite x leh nak tutup kannn...
tp klo kowg asyik berckp bnde yg sme...smp bler aku nk than dgr bnde uhh semua??
dri last week lagi kowg ckp mcm2 annn...heyy gi mampos lah ngan kowg2 setan2 sekaliannnn.....
kiteowg aril-lover akan ttp support aril lah weiii wlau kowg ckp ape skali pownnn!!!
yg pasti skng aril tgh mencube untk merialisasikan khndk abg die dulu..
abg die nak di fokus blik dlm bidng nyanyian...so ni lah stu2 nye mase yg die ade utk cube sdnye upaye...
so x salah lah kan kalau aril bwak lgu tuuu???haa??
heyy aku giler2 fuck lah ngan mulut lokng2 sesetgh makhluk allah niii...ermmmmmmm
dah2 malaz aku nk ckp pasal perngai dowg lgi...
yg aku thu skng nii persmbhn aril smlm telh buat aku tersnyum lebar... and senang hati sbb aku ade sdikit terbyng wajah abg die smlm..hihihi..pape pownnn terbaekkk lahh wokkkk!!!

okey masuk cite kedua qid...
qid nak cite pasal cite duke...ermm serius qid terkejut tgn pengumuman pk nil yg
brothr akim tersingkir smlm...ramai thu kannn akim antre yg berbakat juga..
dia blh tulis lagu..die buat lgu die sndri..
so mcm x patut akim keluar smlm!!!
akim...akim tersingkir memuatkan trio AF7 berkecaii!!
akim,hafiz and aril dlm stu empire...but skng hnye tinggal hafiz and aril sahaja...
serius terkejut sgt bler dgr akim terkeluar,
mesti rmai gafimmers yg terkejut..and kecewa.
tp ape blh buat..mania mcm akademi fantasia..segale keputusan di buat melalui undian...
nak tak nak kena trima jugak!!
insya-allah kalau ade rezeki akim at mane2 ade lah kn....
yg qid rse patut out smlm ade lah ebi..tu pendpt qid..sbb dri minggu lps kan ebi punye persmbhan down sikit...
tp x leh nak buat ape lah...ebi punye peminat ramaiii...
akim...mungkin ade yg terleka smlm untk undi die..
tp x pe bro!! byk lagi rezeki lu at luar sne..hihihiihi...

okey due cite yg utame qid nak story dh pown qid story...
skng ni qid nk ckp pasal qid pulakk!!!
okey mengikut perancngan mlm nii qid akan jumpe wani and dinie...
mcm minggu lps lahh...jmpe wani wktu mlm..siang mmg x pat lahhh...blik dri dwn dh pukul3 pagi...
dh tuuu nak ikot akak2 ni settl kan bdk2 ni haa x ke smp pukul 4 or 5 pagi...
mule2 wani ajak ptg smlm jmpe..ptg smlm??haaaaaa bkn nak ckp bsrlah kannn...
x kan ko x thu aku ngan dak2 ni punye progrm ari sbtuuu...
xkan ko tk thu aku at mne ari sbtuu...
tiap2 minggu kan ko thu rutin aku at mne...dh tu knp nk ajak ptg plak lagiii...
mlm tu plak dini col ckp die jadi kuar ari niii...
die tnye bler??qid jwb lah mlm...skali die kate x pat.....
die ajak siang...qid ckp lah x pat..ye lah mane x nyee smpai ampang dkt2 kul 4 pagi..dh tuu mate aku ni x yah membute kee???nak blik seremban lagiii...transpot aku??
haaaaa....aku kne gak pikir tu semua....
sbb tuu aku kte mlm..alah lps maghrib...
bukan pukul 12 mlm pownnn....
dh tu die kte ti die bg tau blik mcm mne...
qid tunggu lahh die msg bagai..tp x de...
dh tu qid msg wani ckp klau x pat mlm x pe lah....
wani agknye time tuu x thu lgi kot yg dinie x pat mlm...die pown mcm pelik!!
qid pown ckp lah ape yg dinie ckp at qid tdi at die...
dh tuu wani kte ti die bg tauu dinie,
okey qid ingt dowg bincng2 dulu lah sme ade jdi gi or x...
tunggu punye tunggu x msg2...dinie x msg...wani x msg...
dh tuuu qid msg wani tnye..die x reply coz phone die off..
qid msg bukan ape memalm bute uhhh..sbb abg mierul sbok tnye qid nak blik kul brp...
sbb die nak suruh qid tumpng apex...
qid pown x thu nk blik kul brp..sbb qid ingt klo dowg x jdi jumpe qid nk trus
ikot kak aida gi beli brng2 ain....so x pyh blik seremban...
tp klo dowg jdi jumpe qid ikot lah abg apex blik serembannn...
qid tnye punye tnye masing2 x jwb....
qid col dinie pown x angkat...
smp dh tgh mlm uhh qid msg lgi ckp “tlg”
haaa smp mcm tuu skali...
mcm owg bodoh dh qid smlm....
tersepit tgh2...
dgn kena hamun ngan abg mierulll..
haaaa memang free2 lah aku kne kannn....
mcm bodoh thu x!!!!
jdi x jadi bg lah thuuu!!!
aku dri ptg tuu dh ckp ape pown bg tauu mlm tuu jugakk!!!
sng aku nnty...ni xde...smp tgh mlm aku tunggu msg kowg langsung kowg x bls!!!
heyyyy memang dasarrr lah kowg niiI!!!!!
heyyy aku dpt rse mcm aku ni plk terhegeh2 nak jumpe kowg tuuu!!!!!
dri pg uhh aku tnye jdi x!! smp lah mlm smlm aku tnyee,
heyyyy ape nii???x nk jmpe ckp!!!
aku bce blik msg2 aku ngan kowg...nmpk jelaz!! aku ni yg terhegeh2...
pape pown thankz sgt2 lah at kowg berdue buat aku terhegeh2 smp mcm tuu skali...
trima kasih banyak2...................
yg sowg off phone...yg sowg x angkat col!!!
memang sepktann yg sgt bagus antre due owg pljr unifield!!!!
hahahaaaa...tq so much!!

** okey esya nnti smbng :)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…