Skip to main content

Jauhkan lah negara Ini dari Tsunami


salam esya..
haaa akhirnye dpt gak qid mencilok tulis blog ha...
okey first qid nak ckp thankz at doktor roslan coz ckp cm ni at pak cu
"patient bed 2 dah blh bg dia keluar.cume suruh die makan ubat jee"
haaa ya Allah bahagia nyee hidup bler pgi2 lagi semalam doc uh ckp mcm uhh at pk cu..
adoiii..cite die mcm niii...
biase lah pagi2 doc dtg check ann...
mule2 pak cu cek!!die cek punye cek,qid ckp "kuar lh pkcu"
skali pk cu kate niii "duduk je lah diam2.."
qid pownn diam lahhh...
skali dlm pukul 8 lebih tuu doc roslan masukk..
doc roslan ni doktor pakar jugakk,saing2 pak cu lh..
pk cu merangkap persnol doc qid and doc roslan plak doktor wad /tingkat tuuu...
die cek2..die ckp "nak balik?"
qid truslah jwb nak!!!! memang tu kot yg qid tunggu..tidor smlm dh smak kepala thuuu..
dah tu die terus col pak cu...and secare rsmi nyee saya keluar pgi tu jugak...
itu ini semua bagai dlm pukul 10 keluar dri hspitl yg x best langsung tuuuu..hihihhih
kuar2 jee col mama ckp dh kuar..smp2 jee umah abg ckp..gi picnik jomm...
haaaa qid ape lagi...exctd lahhh..hahaha...
lme wokk x tgk laut...
ari tuu dh lah kte nak gi but x jdi..
so qid ape lagi dsak lah mama and ayah buat kptusan..hahah nak tk nak dowg ikot gk ckp qid..
ermm syokk lah gakkk..
coz abg syam ade...
abg syuk ade..mmg best lahhhh....
mule2 plan nak lupk dri tgh ari uhhh smp malam..
mase tu kann ramai sgt owg yg ambik kupang..
ya allah kupang tuu blh ade dkt2 dgn drat tauuu...
serius ramai sgt owg ambik
berbaldi2 berbesin2 berbakul2 dowg ambikkkk
memang banyak gilerr lahh..mule2 qid try gak nak ambiikkk..
but segan lahhh..sbb mule2 uhh at tgh2 laut uh qid tnye sowg abg nii..
"ambik ape tuu?" abg tuu ckp lah kupang!!
if qid ambikk time dowg2 sume tuh ade,wat malu jeee...
nnty dowg ckp qid ikot dowg plakk...hihii
alah kalau ambik pun pukan sape2 pown mkn..
dah tuuuu qid duduk je lahh tetepi pantai tuu tgk pakcik2 brother2 ni sume ambik kupang tuuuu...
tngok punye tgk skali qid tgk masng2 naik atas..qid pandang kiri qid pandang kadan...
mcm ramai jee yg naikkk..
qid pown ckp lahh "owhh mybe dowg dh byk ambik kott..nak balik lah tuu"
qid pownn tnpa pikir ape trus lah ajak akak turun try cri kupang uhhh..
menyelam punye menyelamm kite owg dpt gakk kupang tuuu..byk tuu xde lahh
tp blh lahhh..hahaah...
dah tuu akak kate die nak naik ambik plstic.
qid ckp lah "xpyh lah nnty dowg suruh kite naikkk"
akak gi gak ambik plastic tuu..dah tuuu  ayah suruh naikk..puas ayah suruh naikkk..
akak dtg at qid ckp ayah suruh naikkk..qid pown jerit lah ckp tunggu...
ambik punye ambik tetibe ayah turun ckp ade tsunami at acheh...cepat naikkk!!!
qid pownnn haaa tsunami??haa okey2...
terus naik ambik beg and masuk keta...time uhh mama dh siap2 kemas brng2 dahhh....
dowg tunggu qid naikk jee time tuuu..
masuk keta and terus gi umah atok mandi2...terus tgk berita..
haaa ambik kauuu 8.9 skla ricter ade kena gegaran area2 utara akibt tsunami kecik at acheh uhh......
time uhh mama sebok suruh along tipon dak adi uhh ckp jgn turun laut...
heboh sgtt ngan menantu die uhhh!!!! :(
time tuu qid x pikir ape dahh..just pikir...dh nak jadi kee??haaa mula lah time uhh qid melalut annn..
pikir mcm2..hihihihih...
time at pantai uhhh mama and ayah thu pasal tsunami at acheh uhh dri sowg mk cik niii
die suruh mama bwk qid naikkk sbb ade tsunami at acheh uhhh...
and bru skng qid thu knp tetibe ramai2 owg at laut time uhh blh naik plakkk...and skng bru qid thu
knp kupang2 uhh blh ade dkt dgn drt skit...
serius esya time tuu klu qid berdiri time ambik kupang tuu air paras2 perut qid jee...
haaa x tinggi pown...
slalu kupang2 ni sume ade tgh2 laut auuu..air dlm2 jeee...
nak thu satu cite kalakr x??
time otw nak blik uhh..mse tuu dlm pukul 7 tauuu...
dpt col dri abg ajam...die tnye "at mane??"
qid ckp lahh at pantaiii knp??sbnrnye time uhh memang at pantaii tp dlm kereta lahh coz jln nak blik uhh mg ikot pntai pownnn..thu ape abg ajam jawab time uhh?
die jwb nii "oiii tsunami lahhh!!!ko blik sekarang..bwk mak ayah blik...ko nak mampos ke ape haa??"
hahah serius mengelabah abg ajam aku tuhhh..
qid pown ckp lahh.. "haa ye thuu..memang nak blik lah niii....tgh kemas2.."
hahah pdahal time uhh otw nak blik dhhhh....
skali thu ape die jwb?? ni haa "haa buat ape blikk...x pyh blik deee..mandii lah lgi!!"
siottt punye abg....die blh perli lk  blik kite niiiii..
membazir air lior aku jee tipu ko lahh dol!!
adoii sengal!!!

okey2 tukar cite plakk k..
tu cite smlm...
ni nak ctew pasal ari nii plakk!!
hari nii dri pagi sampai ke ptg sebokk memanjang!!!
okey2 start dri pagi erkk..mule2 gi bank ngan ayah..kan hari tu pergi qid x pat buat akaun
coz bwh umurr..
and kali niii qid gi ngan ayah...sampai2 seremban parking xde...
pusing punye pusing akhirnye ayah soh parking at pasar je...
okey fine..dri pasar berjalan lah kteowg ke maybank! utk buat akaun SSPN...
okey dah nak hampir selesai uhh skali owg uh mintak photostat ic ayah and qid...
ic ayah ade..ic qid yg xde...choii!!!
terpkse plakk turun and gi photostat at 7E dkt2 situuu....
dh tu naik blik and tunggu lah berjam2...heyyyy...
dah abis uhh at CIMB yg best!! hahahaha..
thu sbb ape??okey smp2 jee ambik lah nombor mcm biase..
dh tuu bru nak duduk ade uncle at stu kaunter nii panggil qid...
qid pown ajak lah ayah gi duduk at kaunter uncle uhhh..skali die ckp "u yg hari tuu kann??"
qid pownn ckp lahh "a'ahh..ni ayah sya"
dah tuu die terus mintak ic qid and ayah and die terus buat walaupown bukan qid sbnrnyee yg kena ade at kaunter die time uhh!!!
hahahahah ade sowg pk cik nii pandang jeee..
bukan pk cik tu jee yg terkejut...ayah pown terkejut coz die tgk anak die ni blh kenal plakk owg bank!!
hahahah sengal!!! klu kmo nk thu ayah...owg tuu lh yg ckp anak kmo nii x cukup umurrr...haaaa :)
dah tuu dah selesai sume2 buku bank qid ngan ayah pown menapak lahh gi at keta...
skali ayah ckp die nak gi toilet dulu..okey fine!
qid pown gi at keta...smp2 jee at keta tgk ade stu surt cinte...hahahahaha
surat ape??
surat saman lahhh...ape lagi...sbb ape??
duit parking x isi!!
choiiii..qid isi lahhh..dh dkt singgit qid isi...
dh tuu mane lah qid thu lme smp mcm uhh skali....skali hadiah percume MPS bg haaa...
sengal!!!
saman ari tuu pown aku x byr lgi thuu!!! dh dkt 200 lebihh dh saman aku bulan niii..adoiiiii
bankup akuu mcm niii.ermmm...

esya..klo jdi ahad ni qid nak gi perak...
ari tuu rancng bukan main lagi..last2 x jadi....
ape lahhh...nasib2....
but qid rse kali ni jadi kot...
ermmm jadi2..insya-allah....

*okey lah nanti saya smbung lgi burak2 okey..nite :) pape pown qid doa pade Allah supaya DIA jauhkan Tsunami itu dari negara Malaysia niii..Aminnn!!!

~nak upload pic loading giler lahh intrnet niii..choiii!!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…