Skip to main content

Rintih aku saat rindukan die


Salam.
Dalam kekalutan nak memilih dan berfikir kolej mane yg terbaik utk qid pergi.
couse ape yg patut qid ambik..qid teringat mereka semua..
siapa??yang paling penting qid ingat die yang di gelar 'abg wan'
abg wan bukan seperti owg lain....
die owg yg pling byk merancng tntng kehidupan qid sbgai adik die..
die yg byk membuat persiapan suatu masa dulu utk masa dpn qid...
die juga insan yg byk membantu qid untuk cpai ape yg qid nak..
die juga owg yg ajar qid tntng seni,musik,karya..dan semua nyee lahhh...
sememang nyee sejak die pergi dri muke bumi nii ati ni kosong...
kosong tanpa kehadiran die.tanpa gelak tawa die..kosong tanpa bimbingan die....
kdng2 qid rse kan diri ni sgt lemah tanpa kehadiran die disisi..
~abangg..qid perlu kan nasihat abg untk buat yg terbaikkk..qid x de sape nk rujuk abg...abg syam and syuk
suruh qid buat kputusan sndri..dowg x nak push ape2...abang....mcm mne nii??qid keliru,dan qid kecewa xde
sape2 yg blh qid tnye...kalau abg ade...msti abg akan ckp smthing yg blh qid ikot skali guss qid blh buat keputusan teruskannnn...tapi abg xde...abg...abg rncng mcm2 b4 SPM dulu tp tibe mase nye abg tak de...
abg pergi...abg knp mcm niii????qid sensorng abg..qid terpontang panting sensowg skng ni abg thu x!!!!!abg mane jnji abg nk tlg qid...mane jnji abg nak kenal kan dgn owg ni lah..owg tuu lah!!!!abg ni masenye abg....ni masenyee thu!!!!!tp abg xdeeee...Ya Allah Ya Tuhan kuuuu..KAU kuatkan lah aku ni Ya Allah...aku terlalu rindukan die Ya Allah...Aku terlalu ingin mendengar suara die Ya Allah..aku nak dengar suara die Ya Allah...aku ingin die.......!!!!!untuk bntu aku...untuk beri aku kata2 smngt......Abang......plz...doakan yg terbaikk untuk qid...tolong!!qid x nak slh langkah abg....qid tk nak..qid nak laksanakan apa yg abg inginkan..
qid akan cube buat yg terbaik abg..qid akan cube...Abang....satu qid nak abg tahu skang nii qid terlalu rindukan kamu wahai abangku..TERLALU tahu x!!!!!!!!....Semoga roh dan jasad mu tenang disana wahai abg ku.......

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…