Skip to main content

T,T

Salam esya..
heyyy qid penat sangat2 sekarang ni esya..
semalam semalaman qid tak tidur..
perhh dah lah merayau mcm owg giler smlm,dh tu mlm x leh tidur..
serius badan lemah sgt2 skng ni..dh lah tdi minum air kelapa! haa lagi lah mcm nak mati rse skng nii..
lame qid x rse sakit mcm ni...serius qid punye badan lemah sgt sekang.
mcm biase lah,benda lme dh dtg blik....aduhh penat lah macam ni...
kejap2 okey..kejap x okeyy...aduhhh.
dekat fikiran qid sekang ni qid nak ckp ngan walid je skng..qid nak ckp ngan papa kmo tuu esya..
qid nak dgr kata2 semangat dri die...
qid sakit skng nii mama and ayah x thu pownn....dri blik tadi qid duduk jee at atas.
langsung qid tak turun..dri pukul 12 qid tidur tdi ni bru bangun...badan ni masih lemah..batuk tak usah ckp lahh!!
mg x enti jee dri smlm...
qid penat mcm ni esya...penat sngt..
kdng2 qid terpikir knp tuhan uji qid smp mcm ni sekali...
qid dh x lart dgn ni semua..dan kdng2 uhh qid bosan dgn kehidupan niii...
dri qid lahir qid lalui benda yg sme...sakit...sakit..sakit..
mati nye qid x thu pown biler!!!
klo qid mati awal x de de qid sush kan ramai owg....
slma qid idup nii mcm2 owg dh qid susah kann..
mama tuuu cukup tersksa membela qid nii...memng x terkira lah brp kali mama menangis gara2 tgk qid trlntar sakit....
qid x nak buat mama menangis lagi tgk qid skit skng nii..
byk lagi bnde lain yg blh mama pikir slain fikirkan pasal kesihatan qid....

qid kuatkan dri utk tulis dkt skit..qid tak thu  nk ckp ngan ape skng nii..
hanya kmo yg ade dgn qid skng

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…