Skip to main content

Takdir Allah kami bertemu dan rindu terubat

Salam esya.
okey qid nak citew pasal smlm...
petang semlam dlm pukul 6 qid pergi pasal malam.
mule2 ingt along nk gi ngan along..skali last minit angah rizal ajak die gi umah kwn2 die bg kad skali!!
dh tuu qid ckp lah yg qid nak gi pasar malam...esya thu angah rizal jwb ape??
die jwb nii "angah tinggal an adik at pasal mlm k..nnty dh sudah adik col angah or along..k!"
aduhh dengah terpkse qid kuar gak lak gi pasar mlm uh sowg2..adoiii....
jalan punye jalan qid terserempak dgn mr.Roy....hahahah kelakar lah plak!!
jgn qid pakai jersi mlysia yg x berlengan uhhh blh terjmpe pk imam plak annn..adoiii
time uh qid tengah tunggu ayam goreng nk beli! sekali ade owg cubit lengan qid...qid toleh tgk ummi and walit..
ayoo memang segan gler arhh smlm.bukan ape qid dh lah pkai bju xde lengan dh tuu jln sowg2 plakk memang merah arhh muke smlm jmpe die..
qid bantai arhh round2 ngan walid smlm..memang segan lah coz dh lah ramai bdk2 stad yg qid kenal ade at stu semalam....
esya thu takk time qid nak blik uh ummi x kasi qid blik plakk!! ummi kte skng ni dh jarang sgt dpt jmpe qid..
dh jumpe ni x kan kejap jee...ummi suh walid bwk qid blik umah!!
ayoo memang puas lah qid ckp yg qid ade hal lah ape lahhh..last2 walid ckp at along yg walid bwk qid blik and malam nnty walid anta qid at umah..
aduhh untuk kali kedua qid terpkse turut jugakkk!!!
ayoooo...smp2 je  umah walid suh qid mandi.die bg pinjm bju anak buah die then esya thu kami buat ape sma2 semalam??
kmi solat maghrib same2 and bace yassin sme2..
sumpah!!!qid rindu sgt nak dgr  suare walid bce yassin...and mlm tdi rindu qid terubat!!
seronok sgt esya..walaupun mule2 uh qid x nk ikot walid..tp bler dh maghrib uh qid rase ni semua Allah dh atur kottt utk temukan qid ngan walid..
memang lmee sgt x dgr suare walid tuhh...
malam tdi gak sblm balik walid ade pesan sesuatu  suh bg tau abg ajam...
and bende tuh qid dh smp kan pownnn...
and skali lgi gak mlm tdi qid ngan abg ajam nangis time ckp telepon..memang terasa sgt skng nii..
ayooooo ....

Ya Allah KAU kuatkan lah kami ni Ya Allah...Aminnnn

Esya...ari ni qid nak gi makam...nak jmpe abg naim,nk jmpe atok,abg achik and nenek...mybe ptg2 skit qid gi melaka lawat pian and abg wan....
rinde dowg semua sgt2 skng nii.....

#okey lah nnty qid smbung ok.BYE!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…