Skip to main content

Happy Befday Sayanggg..



Assalammualaikumm..
esya ari 13 hb due tauuu!! esok 14 hb...spe punye befday erkkk 14 hb 2 tuu???
hihihihihi spe lgi ann klo x anak pk cik Amir Fitri yang bongsu tuu kan.
ape name die??Ellysya Balqid kee???hihihihihii
kalu lah esya masih hidup mesti esya tgh exctd skng ni coz umur dh smkin matang!
19 tahunn weiiii...
and mungkin jugak skng ni qid tgh prepair mcm2 utk clbrt befday esya kannn!!!
heyyyy tu semua hanya MUNGKIN...
tp sbnrnye benda tu semua x kan terjadi lagi!
epy befday sayang....moga roh mu tenang disana..dan semoga kamu jauh dari siksaan api neraka..
yang pling penting esya qid harap kamu sentiase bhagia dgn walit kamu dekat sne..
hermm!!! dekat sane kamu ade walit kamu yg sntiase dgn kamu..
dekat sni...qid tercari2 walit..i miss him so much lah esya!!
esya thu x ptg td burak2 ngan mama...sekali borak2 terselit plak nme walit.
dah tuu mama bantai cite pasal perangai walit semua lahh!!!
mama kte walit tuu baikk..die x bukak aib owg..xde mengutuk owg..
die x berlagak!!yg pling qid suke mama ctew uhh time mama kte yg walit uh ske tlg owg..
if owg susah x de duit...die akan tolong..klo die sndri xde duit,die akan tetap cri duit utk tlg owg yg susah tuhh!!
ya Allah punye lah baikk walit kite tu kann esya??
mama kte mcm ni tau "walit kamu tu baik sangat orgnye.sebab tu tuhan sayang die.sebab tu tuhan ambik die"
ermmm hihihi qid rse rndh sgt bler mama ckp cm uhh..:)
yg x blh blr uhh qid ots ckp "klo mcm uhh qid nk jd jht lah..x nk jd owg baikk"
hahah ye lah if jdi cm walit nnti cpt mati plak kann..hihihihi..
pape pown qid kne percaya pade qada dan qadar..[sory if ejaan tu slh]

tak lme lagi wedding along...
ermm dgr cite abg ajam and dak2 HR dtg time ari jumaat..tp msing2 x comfm lgi...
yg dh sure sgt2 kak iz jee..die memang ade at umah qid since ari khamis smp jumaat mlm..ari sabtu die dh nak kne gi umah satu lagi...dowg ade wat mjlis perkhawinan gakk!!!
so,jumaat uh mybe ade lah dak2 ni kott...
qid x dpt byngkan pertmuan kak iz and abg mierul nnti...hihihi
yg abg mierul ni sah2 lah bwk awex die uhh..hihihii pandai2 lah kowg berdue erkkk!!!
jgn bergaduh dpn qid cukup!
Time wedding uh nnty alang lah dj die..ermm klo alang yg dj sah2 lah kecoh ann..hihihi..
alang uhh nnty klo x buli adik2 and anak2 buah memang x sah lh nanty tuhh!!!
memang kecoh lahhh....
pape pown suare alang klo karokk memang terbaik lahh!!!
klo boleh nak gak duet ngan die lagi mcm dulu2...tp rse nyee x kan kot coz ari uhh msti bz nanty. ;)

semalam qid dapat msg dri abg ajam..
die suruh qid ambik coz multimedia at akademik tv3..
die kate abis je bljr nanty sng blh kerja ngan tv3..sng lah pape hal qid ade dpt mte die nnty..
die ckp cm uhh...
qid tnye tnye ayah mcm mne?ayah kte "terpulng pade kamu"
qid tnye mama...mama kte "ayah bg,kmo nk gi gi je lah sng ngan ajam"
tapi qid???
ermmm entah lah..qid sendiri x thu mcm mne...
ermmm bler pkir2 blikkan...btl lah kata mama,qid ni xde pendirian!
"diri kamu tu x de pendirian" tu mama ckp smlm...
mama ckp cm uh lps ade kes pasal kedai uhh..
ermm YES!! mama memang qid ni xde pendirian..pasal kedai tuuu qid x cukup matang lah mam nak handle bnde2 ni smua..qid bukan mcm akak2 qid bukan mcm abg2 qid yg mama bg ape jee dowg boleh buat sndiri..qid lain maa!!!!
mama sndri ckp kan yg qid ni satu2nya anak yg susah nak jaga mase kecik..mama sndiri gak ckp qid ni lain dri adik beradik qid yg lain kannn...erhmmmmm qid ni memang maa...qid sndri x thu knp qid mcm niii...
susah lah maa  nak ckp mcm mane...biar lah qid sowg jee yg fhm kan?? :)
kalu ade rezki qid nak sambung bljr mane2..qid gi lahh....
tp klo blh qid mau kolej or pape jee jnji bukn u.Tp sush lah nk ckp!
salu nye yg qid x nak uhhh yg qid dpt...tp pape pownnn qid kne tunggu bulan 3 ni dlu..
tunggu keputusan...
hihihihi ape lah agaknye yg qid dpt annn..hihihi

okey lah esya qid nak out...
b4 tuu.. #epybefdayellysyabalqis

Al-Fatihah buat Ellysya,Achik,Izwan,Naim,Pian,Danial,walit and semua umat islam.
moga roh2 kalian tenang disana..
Aminnnnn

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…