Skip to main content

aku bercerpen??hihih

Salam esya..
esya kmo thu x semalam qid punye lah boring.
esya thu qid buat ape smlm??
qid bantainyee buat blog pasal CERPEN.
aduhh kelakar bile qid fikir balik...
mule2 smlm qid edit-edit cerpen qid yg sebelum ni..
dah siap publish dah..
skng ni qid tgh buat lgi stu cerpen..tapi cerpen yg tgh qid buat skng ni die panjng sikit dri smlm..
tu sbb qid x publish2 lagi..
kalu dh siap cerpen yg skng ni mknenyee bru ade dua cerpen yg qid publish at blog uhh...
ermmmm qid terpikir gak nak masuk ann cerpen2 qid yg sblm ni at dlm blog uhhh..
tapi qid segan plakk rsenyee...ye lahh cerpen2 yg sblm ni qid tulis pown time otak tgh TING tong...
yg smlm punye cerpen qid publish gak coz cerpen tuhh dh ade cikgu yg semak and bg mark at qid..so qid berani lah nak publish annn..klu x jangan mimpi lahh....
cerpen yg skng ni..
hermm cerita die ade skit psl kehidupan someone..
qid beri name cerpen yg bru ni  "Pemikiran Remaja Dewasa"
kenapa qid letk name tuhh??
sbb die berkenaan dengan kehidupan seorng insan yg berusia 18 tahun.mcm yg ramai thu kann bdk sklh menengah die gelar REMAJA.selepas tu dowg di gelar DEWASA.jadi..budk yg memegang watak dlm cerpen qid uh bru jee abis skolah menengah....die kirenye mcm qid arhh..mcm tunggu result..
haaaa...die mcm pertengahan....jiwa die masih remaja...tapi diri die sdng dlm proses untuk menjadi Dewasa..
haa tuh die..pelik kann..
hahahahah..

*okey lah..nanti qid sambung lagi tauu..nk kuar jap..
asalammualaikumm <3

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…