Skip to main content

Nikon ohh Nikon ;'(

salam rindu esya..
ermm lame qid x update at blog kann..
mcm2 hal lah esya,busy sangat2...
sory erkk..rindu thu?
rindu sangat..tu yg awal nye SALAM RINDU ;)

esya...qid ade satu cite ni..
cite yg kalu qid ingat qid akan sakit hati...
tapi qid kena ingat cite uh sebab qid nak cite pade esya..
qid nak esya thu bende ni ;(
esya dri mase qid form 3 lagi qid idam-idamkan camre DSLR yang jenama NIKON kann??
esya pown thu benda ni kannn???
esya pown thu yg qid dri dulu memang gilerkan barang2 nikon kann....
cume time uhh semua owg x cye qid utk pegang barang2 tuh semua kann..
and sekarang mcm yg dah akak,ayah semua janji dowg akan beri RM3000 pade qid untuk beli cmre DSLR yg
dah lme qid idam2kan tuhh...lepas SPM..sekarang qid tuntut..
tapi..
ade je yang tak kena....
ayah suruh akak mintak tlg roy belikan cmre tuh..
ayah x mau akak bg duit at qid and qid gi cri sendri...ayah tak mahu...
disebabkan ini semua ape yg qid anggankan MUSNAH..
ape dah jadi??
ermmm dh name pown roy yg cri kan cmre tuh kannn???
so die akan beli berdasarkan pengalaman2 die sebelum ni....
NIKON yang qid nak SONY yang die beli...
aduhhhaiii...
SONY DSLR...
name camre yg langsung x ada dalam pemikiran qid...
camre tuhh lah yg akan menemani hari2 qid lepas ni..
heyyy qid harapakan NIKON...bukan sony lahhhh....
time beli tuhh roy ckp "nikon ni banyak halnyee,sampai kat tangan kamu nnti lagi banyak hal nye plakk"
ape nye banyak hall...sme jeh ngan cmre2 SLR yg lain...aduhhhhh...
bg qid xde nikon,canon pown jadi lah...ni xde...sony yg die beli...
aduhhhh seriuss x suke sony lah weiiii...

sekarang ni cmre uh ade pade roy..dh tige ari dahh..qid tak thu kenapa qid x bermint nak pergi umah roy utk
ambik cmre tuhh..biar lah roy gobek2 camre tuh dulu..kalu roy nak guna pown qid x kisah kott...
esya thu x...qid ingtkan klu cmre yg qid dapat tuh nikon,qid nak beli lens yg besar sikit..nak beli flash at pavi kedai yg selalu qid lepak tuhh....coz mamat cine uh comfem blh bg murh sikit harge brng2 uh at qid...
die ade ckp dulu....
qid ingt gak nak ambik tripod stand abg syam yg die beli bulan 6 ari tuhhh...
abg syam kan dh beli tripod stand yg bru awal bulan ari tuhh..so ingt nak kecek at die yg die punye uhh...
coz klu nikon memng ngam arhh ngan abg syam punye uhhh...
aduhhhh...sekali yg dapat sony slr plakk... ;(

qid cite kat abg ajam and abg wan semalm pasal ni..
qid bru jumpe dowg semlm...dowg punye lah jahat esya thu...
dowg bantai nyee gelak ann qid...
tapi yg syok abg wan lahh...die terngkan kat qid kebaikan sony DSLR ni berbanding nikon yg qid nak tuhh.
satu persatu die terangkannn dripade abg ajam bengong tuhhh die gelakkan qid...
eeee..sengal lah kau AZAM SENGETTTT...
pape pown qid ingt lagi kata2 abg wan..
nak thu die ckp ape ? ni die ckp
"sekurang2 nye kau dah ade DSLR.sony ke ape ke janji DSLR.tu yg kau nak dh bertahun2 kann.so kau trime jee cmre tuh..ko kena ingt tak semua owg dapat..ade owg tuhh kena kumpul duit sendiri utk beli..kau kire beruntung..kau pakai dulu cmre sony tuhh....nanti kau dh kerja.kau dh kumpul duit kau sendri kau beli
NIKON yg kau idam2kan sangat tuhhh..kau beli saje ape yg kau nak...sekarang kau gune dulu sony tuhh..bersyukur sbb kau ade cmre SLR tuhhh "
tuhhh yg abg wan cakap....
ermmm kate2 tuh lahh yg telah bukak sedikit ati ni nk gi tgk cmre at roy uhh..
hermmmmm

*okey lah esya..nanti qid sambung lagi okey.
skng ati ni panaz pown ade..sakit ati pown ade...mcm2 lahhh..
hihihihi ok nnty smbung lgi..salam.

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam