Skip to main content

Nikon ohh Nikon ;'(

salam rindu esya..
ermm lame qid x update at blog kann..
mcm2 hal lah esya,busy sangat2...
sory erkk..rindu thu?
rindu sangat..tu yg awal nye SALAM RINDU ;)

esya...qid ade satu cite ni..
cite yg kalu qid ingat qid akan sakit hati...
tapi qid kena ingat cite uh sebab qid nak cite pade esya..
qid nak esya thu bende ni ;(
esya dri mase qid form 3 lagi qid idam-idamkan camre DSLR yang jenama NIKON kann??
esya pown thu benda ni kannn???
esya pown thu yg qid dri dulu memang gilerkan barang2 nikon kann....
cume time uhh semua owg x cye qid utk pegang barang2 tuh semua kann..
and sekarang mcm yg dah akak,ayah semua janji dowg akan beri RM3000 pade qid untuk beli cmre DSLR yg
dah lme qid idam2kan tuhh...lepas SPM..sekarang qid tuntut..
tapi..
ade je yang tak kena....
ayah suruh akak mintak tlg roy belikan cmre tuh..
ayah x mau akak bg duit at qid and qid gi cri sendri...ayah tak mahu...
disebabkan ini semua ape yg qid anggankan MUSNAH..
ape dah jadi??
ermmm dh name pown roy yg cri kan cmre tuh kannn???
so die akan beli berdasarkan pengalaman2 die sebelum ni....
NIKON yang qid nak SONY yang die beli...
aduhhhaiii...
SONY DSLR...
name camre yg langsung x ada dalam pemikiran qid...
camre tuhh lah yg akan menemani hari2 qid lepas ni..
heyyy qid harapakan NIKON...bukan sony lahhhh....
time beli tuhh roy ckp "nikon ni banyak halnyee,sampai kat tangan kamu nnti lagi banyak hal nye plakk"
ape nye banyak hall...sme jeh ngan cmre2 SLR yg lain...aduhhhhh...
bg qid xde nikon,canon pown jadi lah...ni xde...sony yg die beli...
aduhhhh seriuss x suke sony lah weiiii...

sekarang ni cmre uh ade pade roy..dh tige ari dahh..qid tak thu kenapa qid x bermint nak pergi umah roy utk
ambik cmre tuhh..biar lah roy gobek2 camre tuh dulu..kalu roy nak guna pown qid x kisah kott...
esya thu x...qid ingtkan klu cmre yg qid dapat tuh nikon,qid nak beli lens yg besar sikit..nak beli flash at pavi kedai yg selalu qid lepak tuhh....coz mamat cine uh comfem blh bg murh sikit harge brng2 uh at qid...
die ade ckp dulu....
qid ingt gak nak ambik tripod stand abg syam yg die beli bulan 6 ari tuhhh...
abg syam kan dh beli tripod stand yg bru awal bulan ari tuhh..so ingt nak kecek at die yg die punye uhh...
coz klu nikon memng ngam arhh ngan abg syam punye uhhh...
aduhhhh...sekali yg dapat sony slr plakk... ;(

qid cite kat abg ajam and abg wan semalm pasal ni..
qid bru jumpe dowg semlm...dowg punye lah jahat esya thu...
dowg bantai nyee gelak ann qid...
tapi yg syok abg wan lahh...die terngkan kat qid kebaikan sony DSLR ni berbanding nikon yg qid nak tuhh.
satu persatu die terangkannn dripade abg ajam bengong tuhhh die gelakkan qid...
eeee..sengal lah kau AZAM SENGETTTT...
pape pown qid ingt lagi kata2 abg wan..
nak thu die ckp ape ? ni die ckp
"sekurang2 nye kau dah ade DSLR.sony ke ape ke janji DSLR.tu yg kau nak dh bertahun2 kann.so kau trime jee cmre tuh..ko kena ingt tak semua owg dapat..ade owg tuhh kena kumpul duit sendiri utk beli..kau kire beruntung..kau pakai dulu cmre sony tuhh....nanti kau dh kerja.kau dh kumpul duit kau sendri kau beli
NIKON yg kau idam2kan sangat tuhhh..kau beli saje ape yg kau nak...sekarang kau gune dulu sony tuhh..bersyukur sbb kau ade cmre SLR tuhhh "
tuhhh yg abg wan cakap....
ermmm kate2 tuh lahh yg telah bukak sedikit ati ni nk gi tgk cmre at roy uhh..
hermmmmm

*okey lah esya..nanti qid sambung lagi okey.
skng ati ni panaz pown ade..sakit ati pown ade...mcm2 lahhh..
hihihihi ok nnty smbung lgi..salam.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…