Skip to main content

ABDILLAH MURAD~~

Asalammualaikumm.
esya qid nak luah sesuatu nii..
esya thu x makna rindu??
esya qid tak thu kenapa dri pagi tadi ati ni rinduu sangat dengan insan yang bernama ABDILLAH MURAD.
pgi2 lagi tadi qid dah pergi kubur arwah kerana ati ni terlalu sangat merindui die...
die insan yg sering menghiburkan hati ini dulu..
dulu klu sedih ade gakk dengar2 die nyanyi,so bler dengar die nyanyi uhh
sedih kee marah kee semua ilang...
pg tadi balik2 jee dari makam,qid terus bukak VCD KENANGAN ABADI ACHIK SPIN.
qid bukak sekuat-kuatnyee...time tuh qid tgk jee muke arwah time uhh...
video yg boleh dikatakan ade sebijik muke arwah b4 die meninggah ade lah time lagu JANJI KITA.
bukan qid ckp video lain xde rupe arwahh..tapi video2 yg lain muke die time arwah mase mule2 jadi artis dulu..
mase arwahh umur dlm 20 macam uhh lah ;))
so lagu janji kite tuhh qid tgk buat ann qid 100% ingat arwahh..
ya allah ya tuhan ku..
rindu nyee qid dengan kamu abang....

~sekarang piya dah besar dah..and untuk pengetahuan abg cumaya kann rupe die sebijik macam muke abang.
ermm qid thu payah lagi kak tasha nak hadapi ni semua,ye lahh ati kak tasha tuhh kann xde sape thu..
die tanggung rindu yg lagi teruk dari kami...then die terpaksa plak berhadapan dengan anak yang serupa dengan muke arwah achik..yee mungkin rindu pade arwah abg achik sedikit terubat..tapi ati ini lagi terasa rindu biler melihat muke adik cumayya ni,rindu pade insan yg bergelar ACHIK SPIN...


*abang qid doakan diri abang supaya sentiase di tempat kan di kalangan org2 yang beiman...
dan sentiasa di lindungi dari sagala2nyee..
qid tak kan pernah lupe pade abg.
nama,wajah,diri,suare dan gelak tawa abang sentiase ade didalam ati qid nii

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…