Skip to main content

coret2 2011 lah! ;)

Salam esya.
Qid minta maaf sangat2 sebab sejak akhir2 ni qid jarang tulis at blog ni..
Ape esya qid bz sgt skng ni...dengan nak jaga kedai along lah..dh tuh abg syam minta tgk ann kedai die lahh..
tuhhh yg qid buat photostart uhh...lagi nak kena jaga.nak wat rwatan lagi..dengan nak wat kad kawin along lah.macam2 lah...
si maria ni ade at seremban ari tuhh so kena bwk die gi sana lah gi sini lah...
memang bz giler2..on9 fb pownn pakai i-pad angah..qid mlz nak tulis blog pkai i-pad ni lecehh..
tuh yang lame tak tulis blog..

esya esok dah 1 januari 2012..
tahun 2012..org kata kiamat tahun tuh...qid takut lah esya..takut sangat bila pikir pasal kiamat tuhh..
serius qid takut..walaupown qid tahu if qid mati nanti qid ade peluang utk jmp kamu..
tapi qid takut sngt tauu untuk berhadapan dengan mati..
esya..doakan kami yg kat muka bumi ni..okey?..
doakan supaya keadaan kami disini sentiasa selamat!okey??
Tahun 2011 bakal berakhir..
banyak sangat kenangan suka dan duka tahun 2011 ni..
tahun ni jugak tahun terakhir qid bergelar seorang pelajar di SMK TUNKU AMPUAN DURAH.
tahun ni lah qid hilang walit..thun ni lah qid hilang sahabat..
qid menangis mcm nak mampos time dowg meninggal...
tapi tangisan qid sedikit terubat apabila Allah kirimkan seorang insan yang membuat qid tersenyum semula.
sampai sekang die lah insan yg sentise dengn qid time qid sush..*thankz roy..
haa!thun ni jugak lah qid diduga untuk berhadapan dengan mcm2 jenis kawan..
macam esya...thun ni memang byk dugaan..and byk jugak yg manis nyee...
KAWAN..
ya allah susah nak ckp..mcm2 kerenah qid jumpe..mcm2 jenis perangai gak qid jumpe.
tp semua tuh dh berlalu..
thun 2011 ni jugak qid diberi dugaan untuk berhdpn dengan sorg kwn yg merana akibat hilang org tersyg..
qid yg diharapkan utk mengstabilkan keadaan mmber qid tuhh..hermmm nak mcm sngkann??
tp..Allah saje thun sushnye nak bantu mmber qid tuh..
thun 2011 ni jugak qid telah lukakan hati seorng abg yg kcwa dgn sikp qid...
hanya kerana sikp panaz baran qid ni 2 minggu abg qid x berckp ngan qid.sorry abg ajam ;).hermmm....
thun 2011 ni jugak qid jumpe sowg cikgu yg sgt memahami,encik Izhar..guru yg penuh dengan nasihat..
sgla pengalaman die,die jadikan utk menasihati anak2 murid die..
sebulan qid lari dri kelaz die sbb terluka dengan kata2 die..tp tu semua sbnrnye care die untuk menaikkan smgt anak2 murid die...slps sblan..hubngan qid dgn die smkin akrab...
die lah yg mndengar mslh qid biler rse qid down sgt2...*thankz ckgu izhar sbb jd guru yg Terbaikkk!!!
hujng2 thun 2011..memori tercipta dgn member2 yg dh dkt 5 thun qid kenal tuu..
buat pertma kalinye kami semua ambik gmbr rmai...semua skali ade dlm stu gmbr uhh!!!..
memang terbaikkklah...
thun terakhir skolah ni jugak qid buat prngai dgn hampir 6 bulan qid x masuk kelaz sowg cikgu ni..
dri awal hun smp lah lepas trial SPM..qid tak pernh msuk klz cikgu tuhhh..hihihihi jht kann...
cite pasal skolah..ya allah byk btul bnde jadi time 2011 ni...
pling byk memori at skolah ni ade lah memori dgn roy...tiap2 pgi qid akan pergi jumpe die...salam die...
time blik...qid akan jmpe die gakk utk ambik phone qid yg qid smpan kat die...
time qid ade mslh..bangunan sblh surau tu lah yg menjadi tmpat qid luahkan perasaan pade roy...kat tmpt tuh lahh qid menangis...kat tmpt tuh lah qid ketawa,dan kat situ jugak lahh mnjadi tmpt terakhir qid jumpe die kat skolah tuhhh..
Ya allah rindu nyee qid dengan tempat tuhhh....
thun ni juga qid mule kenal sape kawan yg btl2 blh dijadikan kawn pade qid..qid bru thu sape die.. ;)
haa stu lagii..thun ni jugak qid dpt cmre DSLR..hermm tuh yg menarik tuhh!!hihihihi....
~Qid sbnrnye kan esya..rindu sgt time2 bce yassin rmai2..qid sbnrnye dh lme x bce yassin ngan roy..
dh lme x dgr sore die mengaji..rindu sgt2 time tuhhh..
haaa sblm terlupe..thn ni jugak qid dpt mndegr dua owg cikgu yg mndoakan diri qid...ermmm terharu sgt..
sbb die sggup doakan qid ni..
thun 2011 ni jugak membuat qid kcwa..sbb ape??sbb qid kne berhadpn ngan pk cu..itu yg x best uhhh...
thun  ni semua aktvti skolah qid pergi..kcuali yg bulan kcergasan..
hari sukan,hari stu malaysia,merentas desa semua qid pergi..dulu xde pownn qid pergi benda2 ni semua..
hihihihihihihi...

*kalu cerita kenangan 2011 memang payah..memang byk sgt2..qid takkn lupe semua kenangan pahit manis 2011..
swett 17...ermmm swet ke??hihihi phit pown ade..hihihi

#okey lah esya nnty qid smbung lgi okey..salam


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…