Skip to main content
Assalammualaikum.
Hai ellysya.
Qid nak bercerita
Tentang dua benda
first tiga hari lepas qid demam..
teruk tk teruk sangat laaa..
tapi sampai una ngan izzy datang then tarik pi klinik laa..
mase tuu mmg tk nak pergi.
pikir kerja mp banyak...
pikir tanggungjawab kerja org ade kt qid lgii..
pikir mcm2...
qid ni sakit bukan boleh siket siket....
tapi una tarik gakk..
pergi gakk laa petang tuu..
kerana terpaksa aku relakan..
btw thanz to una and izzy sbb bawak qid pi klinik...
tunggu bersapaaaaa kat sana berjam jam sampai habis.
hmmm thankz a lot guyss..
aku hargaiii...
balik tu tros segar then esok tu start jd robot balik..
hahahaahaha..
tp esya..
apa punca qid demam.?
sampai skng ni berfikir.....
selalu nak demam time exam xde teruk sampai suhu panas badan mendadak
sampai mcm tuu..
paling tk pun flu ngn sakit kepala je kee..
ni habis satu badan panas..
bergigil lagi...
qid terfikir gakk kenapa ehh???
selalu kena mcm nii mesti bersebab....
ke qid rindu abang?
mmmm...
sham...
lama aku x update pasal kau kan sham?
sham aku dh nak habis dah x lama lagi..
siket je lagi.
sikit je lagi adik kau ni nak tamat kan diploma die...
sham...
kau xde sham nak tgk aku habis...
kau xde nak kata kat aku "kau habis dah dik"
kauxde nak ckp kat aku "congrts dik"
takde sham...
aku  tunggu ayat tu dri kau k sham?
aku rindu kau sngt sham....
Mmmm even aku ade shahir, ajrul, nik yang jd abang abang aku kt sini..
tpi aku x pernh lupa kau sham..
tkpernahhh...
bangun bangun benda first aku buat sedekah Alfatihah buat kau...
cukup ke sham??
tu je bekalan mmpu aku beri untuk kau...
Jujur sham..
aku terlalu rindu skng niii

Sham kau thu tak..
malam tadi air mata aku hampir mengalir depan ajrul and wani..
Mase tu kt depan rumah..
Aku and ajrul smoke.. time tu ajrul dah nak balik dah...
tah mcm mane ajrul tny "best tak jdi anak bongsu"
aku jwb tak...
then die tny kenapa...
and time tu otak aku teringat kau...
then bila die ckp pasal dia jaga adik dia...
die cebok yak adik dia...
dia protect adik die...
aku teringat kau sham...
kau jaga aku...
kau didik aku...
kau rawat aku....
masa tuuu mulut tergerak nak cerita apaaa yg kau buat kat aku dlu...
tapi tak terkeluar sham....
mulut aku terkunci..
seburuk buruk kauu...
kau tetap abang aku kann???
sekejam kejam kauu...
kau tetap abang aku kan??
thankz sham sebab perangaii kau yg mcm cilake dulu...
aku tak terus hanyut...
hanyuttt terusss dengan duniawi....
memang takde siapa boleh ganti kau shamm..
even ajam sekali punn..
die tak sama mcm kauuu...
abang shuk pun tkkan pernah sama mcm kauu...
kau tetap kau sham...
aku rindu kauuu...
sangattt!!!!!!!!!!!!
Klo boleh sham...
aku nak jumpe org yang sebijik mcm kauu...
dari jauh pun tkpe...
jnji aku dpt lepas rindu pada kau...
rindu kauu.. alang... iwannn...
rindu abang abang akuuuu....
korang tahu takk lately otak aku banyak pikir pasal korang..
otak aku banyak scan nama korang....
aku tak thu kenpa...
mungkin sebab aku fikirrr aku akan rasa hilang balik kotttt.....
yelaaa... abang2 clon aku sume nii akan hilang...
senyappp... sepiiii...
Allahu... nak menghadapi saat last jumpe dowg tuu...
akan menitik kah air mata aku depan diorang???
akan mengalir ke air mata aku depan dorg???
kuat kan aku....
aku mohonn....
Aku sayang diorang....
diorang abang aku.
Ajam..
One day aku akan bawak diorng jmp kau...
diorang abang abang abang akuuuu...
again aku ckp ajam. diorang abg aku...


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…