Skip to main content
Assalammualaikum.
Hai ellysya.
Qid nak bercerita
Tentang dua benda
first tiga hari lepas qid demam..
teruk tk teruk sangat laaa..
tapi sampai una ngan izzy datang then tarik pi klinik laa..
mase tuu mmg tk nak pergi.
pikir kerja mp banyak...
pikir tanggungjawab kerja org ade kt qid lgii..
pikir mcm2...
qid ni sakit bukan boleh siket siket....
tapi una tarik gakk..
pergi gakk laa petang tuu..
kerana terpaksa aku relakan..
btw thanz to una and izzy sbb bawak qid pi klinik...
tunggu bersapaaaaa kat sana berjam jam sampai habis.
hmmm thankz a lot guyss..
aku hargaiii...
balik tu tros segar then esok tu start jd robot balik..
hahahaahaha..
tp esya..
apa punca qid demam.?
sampai skng ni berfikir.....
selalu nak demam time exam xde teruk sampai suhu panas badan mendadak
sampai mcm tuu..
paling tk pun flu ngn sakit kepala je kee..
ni habis satu badan panas..
bergigil lagi...
qid terfikir gakk kenapa ehh???
selalu kena mcm nii mesti bersebab....
ke qid rindu abang?
mmmm...
sham...
lama aku x update pasal kau kan sham?
sham aku dh nak habis dah x lama lagi..
siket je lagi.
sikit je lagi adik kau ni nak tamat kan diploma die...
sham...
kau xde sham nak tgk aku habis...
kau xde nak kata kat aku "kau habis dah dik"
kauxde nak ckp kat aku "congrts dik"
takde sham...
aku  tunggu ayat tu dri kau k sham?
aku rindu kau sngt sham....
Mmmm even aku ade shahir, ajrul, nik yang jd abang abang aku kt sini..
tpi aku x pernh lupa kau sham..
tkpernahhh...
bangun bangun benda first aku buat sedekah Alfatihah buat kau...
cukup ke sham??
tu je bekalan mmpu aku beri untuk kau...
Jujur sham..
aku terlalu rindu skng niii

Sham kau thu tak..
malam tadi air mata aku hampir mengalir depan ajrul and wani..
Mase tu kt depan rumah..
Aku and ajrul smoke.. time tu ajrul dah nak balik dah...
tah mcm mane ajrul tny "best tak jdi anak bongsu"
aku jwb tak...
then die tny kenapa...
and time tu otak aku teringat kau...
then bila die ckp pasal dia jaga adik dia...
die cebok yak adik dia...
dia protect adik die...
aku teringat kau sham...
kau jaga aku...
kau didik aku...
kau rawat aku....
masa tuuu mulut tergerak nak cerita apaaa yg kau buat kat aku dlu...
tapi tak terkeluar sham....
mulut aku terkunci..
seburuk buruk kauu...
kau tetap abang aku kann???
sekejam kejam kauu...
kau tetap abang aku kan??
thankz sham sebab perangaii kau yg mcm cilake dulu...
aku tak terus hanyut...
hanyuttt terusss dengan duniawi....
memang takde siapa boleh ganti kau shamm..
even ajam sekali punn..
die tak sama mcm kauuu...
abang shuk pun tkkan pernah sama mcm kauu...
kau tetap kau sham...
aku rindu kauuu...
sangattt!!!!!!!!!!!!
Klo boleh sham...
aku nak jumpe org yang sebijik mcm kauu...
dari jauh pun tkpe...
jnji aku dpt lepas rindu pada kau...
rindu kauu.. alang... iwannn...
rindu abang abang akuuuu....
korang tahu takk lately otak aku banyak pikir pasal korang..
otak aku banyak scan nama korang....
aku tak thu kenpa...
mungkin sebab aku fikirrr aku akan rasa hilang balik kotttt.....
yelaaa... abang2 clon aku sume nii akan hilang...
senyappp... sepiiii...
Allahu... nak menghadapi saat last jumpe dowg tuu...
akan menitik kah air mata aku depan diorang???
akan mengalir ke air mata aku depan dorg???
kuat kan aku....
aku mohonn....
Aku sayang diorang....
diorang abang aku.
Ajam..
One day aku akan bawak diorng jmp kau...
diorang abang abang abang akuuuu...
again aku ckp ajam. diorang abg aku...


Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.