Skip to main content

selesai

Assalammualaikum..
Hai.
lama kan aku x update?
lama tak lama juga laa...
hari ni 19hb aku present final project aku Multimedia Project..
Project paling penting untuk mp nii..
projk yg di beri mase awal sem dh di selesaikan masa
habis sem...
lega.
lega selega leganya lepas semua selesai.
kelegaan ni mula terasa masa ajrul present.
Aku lega sebab dri awal aku yg membantu die pasal project die..
since lepas accident aku yg membantu die...
rasa lega..rasa syukur bila website die di trima.
Lepas die present aku aku present..
maknenya hari ni lah!
die present semalam.
jujur aku kata kan aku kluar bilik tu aku langsung tak rasa mcm
"fuhhhh lega"
malah aku rasa... okey lepas ni nik present...
aku sendri x pasti kenapa perasaan aku mcm niii..
kenapa aku mcm nii..
memikirkan org lain lebih dri diri sendrii..
mungkin aku rasa mcm ni sebab aku rasa bertanggung jawab dengan apa yg jadi...
aku dh dri awal tlg bantu setelkan website diorg.. jadi aku x leh biarkan mcm tu jee..
aku x nak dpt label kerja separuh jalan...
bila nik present jujur aku terkilan sebab database die x function...
table database die x funtion...
tp aku syukur sebab design dia ditrima lectre..
Alhamdulillah...
esok wani present. aku doakan yg baik baik jer k..
gd luck!

seminggu ni tiap malam.. tiap hari lepaking ngan ajrul and nik.
shahir balik kg.
wani balik kg.
tinggal kami bertiga..
kadang adik mirul join...
kadang tidakk...
dh blh kenal kwn2 adik mirul...
adik mirul yg aku fuck gila babi dlu jadi kwn aku dh wokk!
gelakkk..buat lawakk... isap rokok...
hahahahaha kelakar kannn...
aku benci gilaaa kot die dluuu..
skali skng?
duduk semeja buat kerja..hmmm lumrah hidup...
cakap pasal nik ngn ajrul...
bru2 ni ade konflik antra nik and ajrul dengan shahir..
entah lahh...
benda nk bergurau dianggap serius.
aku fhm tujuan ajrul ngn nik buat mcm tuu...
tapi aku x ske...
kita berkawann x semua benda perlu luah smp ade yg tersinggung..
yesss kite x perlu jadi hipokrit...
tapi pikir lahh... kita berkawan.
kadang kala jaga hati kawan ni lagi perluu...
skng nii masing2 dh senyap...
hope semua dh back mcm biasa...
mase rounder ngn shahir mlam tuu..
aku ckp kat die "aku nk jmp kau lepas ni aku nk tgk shahir yg selalu k..
yg always buat aku gelakk lupa semua masalah aku"
then dia jawab "shahir yg tu dh takde...
shahir yg tu dh mati"
jujur masa tuu rasa nak tmpar tampar muka die...
kau dh mcm abg aku shahir..
tgk kau down hari tu buat kan aku terasa sakit die sekalii...
ikotkan aku x nak naik kl mlm tuu..
nak jee aku ikot ko lepak ngan geng xtune kau tuu..
tp kau aku kne pergi...walau aku ckp kat ko aku dh cancel kann..
tp aku pergi gakk..sebab jnji yg dibuat...
pape pon benda dh seminggu lebih jd...
hope semua dh kembali okey!

Insya Allah aku balik seremban 26hb.
weekend tu start kerja dah..
hope semua okey!
rindu padang kawad...
rindu markas...
rindu baju palapes..
aku rindu semua...
biar kerja aku berbeza dgn aku punye bidang.
janji aku puas.
hujung bulan 6 fly dah...
itu satu lagi benda yg buat aku ternanti nantii...
nk pergi jauhhh untuk lupakan semua benda....
mmmm doakan diri ini terus diberikan kesihatan yg baik baik k..

Tahu tak aku dh dkt 4 hari telinger ngan hidung aku berdarah.
kenapa?
benda lama berulang balik ke...
aku takut...'bila malam hidung aku start berdarah aku tkut sgt...
tkot die tak bentiii...
semalam lagi sakittt jiwa akuu bila telinger aku pun berdarahh...
telinger belah kanan...
and now!
aku rasa mcm telinger belah kiri plakk nak start kuar air/ drh...
aku x thu laaa...
ape benda yg jd pun aku x thu....
balik ni ibu suh terus jmp paksu..
hope takde pape yg serius...
aku risau..
jujur aku risauuu..

k lah tu je aku nk share.
ada masa aku singgah.
abang. aku rindu. sangat. aku dh hbis beljr.. Alhamdulillah abg...aku syukur..
kau klo ada mesti kau pun syukr. aku yg kau desak untuk beljr..
dh pun tamat belajar.
aku rindu kau sham..rindu sgt!

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.