Skip to main content

selesai

Assalammualaikum..
Hai.
lama kan aku x update?
lama tak lama juga laa...
hari ni 19hb aku present final project aku Multimedia Project..
Project paling penting untuk mp nii..
projk yg di beri mase awal sem dh di selesaikan masa
habis sem...
lega.
lega selega leganya lepas semua selesai.
kelegaan ni mula terasa masa ajrul present.
Aku lega sebab dri awal aku yg membantu die pasal project die..
since lepas accident aku yg membantu die...
rasa lega..rasa syukur bila website die di trima.
Lepas die present aku aku present..
maknenya hari ni lah!
die present semalam.
jujur aku kata kan aku kluar bilik tu aku langsung tak rasa mcm
"fuhhhh lega"
malah aku rasa... okey lepas ni nik present...
aku sendri x pasti kenapa perasaan aku mcm niii..
kenapa aku mcm nii..
memikirkan org lain lebih dri diri sendrii..
mungkin aku rasa mcm ni sebab aku rasa bertanggung jawab dengan apa yg jadi...
aku dh dri awal tlg bantu setelkan website diorg.. jadi aku x leh biarkan mcm tu jee..
aku x nak dpt label kerja separuh jalan...
bila nik present jujur aku terkilan sebab database die x function...
table database die x funtion...
tp aku syukur sebab design dia ditrima lectre..
Alhamdulillah...
esok wani present. aku doakan yg baik baik jer k..
gd luck!

seminggu ni tiap malam.. tiap hari lepaking ngan ajrul and nik.
shahir balik kg.
wani balik kg.
tinggal kami bertiga..
kadang adik mirul join...
kadang tidakk...
dh blh kenal kwn2 adik mirul...
adik mirul yg aku fuck gila babi dlu jadi kwn aku dh wokk!
gelakkk..buat lawakk... isap rokok...
hahahahaha kelakar kannn...
aku benci gilaaa kot die dluuu..
skali skng?
duduk semeja buat kerja..hmmm lumrah hidup...
cakap pasal nik ngn ajrul...
bru2 ni ade konflik antra nik and ajrul dengan shahir..
entah lahh...
benda nk bergurau dianggap serius.
aku fhm tujuan ajrul ngn nik buat mcm tuu...
tapi aku x ske...
kita berkawann x semua benda perlu luah smp ade yg tersinggung..
yesss kite x perlu jadi hipokrit...
tapi pikir lahh... kita berkawan.
kadang kala jaga hati kawan ni lagi perluu...
skng nii masing2 dh senyap...
hope semua dh back mcm biasa...
mase rounder ngn shahir mlam tuu..
aku ckp kat die "aku nk jmp kau lepas ni aku nk tgk shahir yg selalu k..
yg always buat aku gelakk lupa semua masalah aku"
then dia jawab "shahir yg tu dh takde...
shahir yg tu dh mati"
jujur masa tuu rasa nak tmpar tampar muka die...
kau dh mcm abg aku shahir..
tgk kau down hari tu buat kan aku terasa sakit die sekalii...
ikotkan aku x nak naik kl mlm tuu..
nak jee aku ikot ko lepak ngan geng xtune kau tuu..
tp kau aku kne pergi...walau aku ckp kat ko aku dh cancel kann..
tp aku pergi gakk..sebab jnji yg dibuat...
pape pon benda dh seminggu lebih jd...
hope semua dh kembali okey!

Insya Allah aku balik seremban 26hb.
weekend tu start kerja dah..
hope semua okey!
rindu padang kawad...
rindu markas...
rindu baju palapes..
aku rindu semua...
biar kerja aku berbeza dgn aku punye bidang.
janji aku puas.
hujung bulan 6 fly dah...
itu satu lagi benda yg buat aku ternanti nantii...
nk pergi jauhhh untuk lupakan semua benda....
mmmm doakan diri ini terus diberikan kesihatan yg baik baik k..

Tahu tak aku dh dkt 4 hari telinger ngan hidung aku berdarah.
kenapa?
benda lama berulang balik ke...
aku takut...'bila malam hidung aku start berdarah aku tkut sgt...
tkot die tak bentiii...
semalam lagi sakittt jiwa akuu bila telinger aku pun berdarahh...
telinger belah kanan...
and now!
aku rasa mcm telinger belah kiri plakk nak start kuar air/ drh...
aku x thu laaa...
ape benda yg jd pun aku x thu....
balik ni ibu suh terus jmp paksu..
hope takde pape yg serius...
aku risau..
jujur aku risauuu..

k lah tu je aku nk share.
ada masa aku singgah.
abang. aku rindu. sangat. aku dh hbis beljr.. Alhamdulillah abg...aku syukur..
kau klo ada mesti kau pun syukr. aku yg kau desak untuk beljr..
dh pun tamat belajar.
aku rindu kau sham..rindu sgt!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…