Skip to main content

rehat dah

Assalammualaikum.
Aku menulis lagi.
kali ni di lokasi yang berbeza.
hari ni hari pertama aku terjaga dri tido bukan di ipoh..
Semalam pagi ayah dtg ambik aku di ipoh.
terus ke chemor ambik kereta. lepas tu terus pi tg Malim.
Plan asal kami pergi bercuti.
tapi disebab kan beberapa hal semua cancel.
sepanjang perjalanan ke ipoh di fikiran ni hanya terbayangkan semua
memori sem ini.
yang pasti kowg thu siapa kan?
sudah tentu tentang mereka.
Aku msg ajrul untuk infom aku nak balik.
Aku msg shahir untuk infom aku nak balik....
aku tak msg nik atau wani sebab kedua dua nya telah awal pulang
ke tempat asal masing2...
waktu aku gerak ke chemor sama masa shahir gerak ke penang.
alhamdulillah kedua duanya selamat smpai kat tempat masing2...
sampai2 semalam aku tak terus ke seremban.
malah aku singgah di ampang untuk jmpe mr.badut gua...
and pagi tadi aku baru ke seremban...
sampai sampai terus flat..
benda aku dh jangka..
hahahaha
malam ni hari pertama aku di seremban dan hari pertama aku checkin kat hsptl.
mcm una ckp "check in untuk bulan madu"
hahahaha
time rest for me.
ini masa aku rest...
jangan tny kenapa aku hilang beberapa hari nti.
benda aku sendri dah jangka...
aku dh ckp kat una..
aku balik nti aku warded punya...
dh order katil awal2..
hahaahah see! betulkan aku ckp?
pape pun aku akan okey!
don wory guys.
korg tahu kan hsptl rumah kedua aku selama aku hidup ni..
doakan aku k.
aku akan dtg juga tmpt kowg plan untuk berjimba. :D

Okey now nak story satu benda.
malam tdi dlm kol 1 ajrul msg ckp "ari fist jd ex kptm.. aku bosan doe"
hahahah die msg kol 1 but dkt kol 2 bru qid reply sebb semalam
lepaking dengan geng2 ajam...
x perasan msg...
aku mampu gelak je die ckp mcm tu.
bila die ckp yg die moody je satu hri tu mmg aku x thu nak kata apa..
gelak je mampu...
Mmmm takpe laa along..
aku fhm ape kau rasa..
lagi2 kau jenis x ramai kawan kat ipoh tu...
mcm kau ckp..
kawan kau kat ipoh tu slain dk kolej adik mirul tu ngan atok tu je kann??
heheehhe
sabar k along...
awal lagiii memang kau rasa bosan..
esok lusa kau dh start kerja okey lerr tuu...
pape pun jaga diri bro...

mohon aku bertabah apa yang bakal jadi esok...
masuk sini sebab batok makin teruk...
dan ade darah tadi..
lagi2 deme dpt thu bru2 ni telinger and hidung aku berdrh sama..
tu yg tros hntr dlm..
menadah laa telinger esok hadap paksu...
mmmm
pape pon im okey!
jgn risau. :)

k la tu je nak ckp...percutian/ bulan madu ku bermulaaa!!
yeahhhhhhh!!!!hahahahah bongokkkk!
gua pasrah dahhhh

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam