Skip to main content

rehat dah

Assalammualaikum.
Aku menulis lagi.
kali ni di lokasi yang berbeza.
hari ni hari pertama aku terjaga dri tido bukan di ipoh..
Semalam pagi ayah dtg ambik aku di ipoh.
terus ke chemor ambik kereta. lepas tu terus pi tg Malim.
Plan asal kami pergi bercuti.
tapi disebab kan beberapa hal semua cancel.
sepanjang perjalanan ke ipoh di fikiran ni hanya terbayangkan semua
memori sem ini.
yang pasti kowg thu siapa kan?
sudah tentu tentang mereka.
Aku msg ajrul untuk infom aku nak balik.
Aku msg shahir untuk infom aku nak balik....
aku tak msg nik atau wani sebab kedua dua nya telah awal pulang
ke tempat asal masing2...
waktu aku gerak ke chemor sama masa shahir gerak ke penang.
alhamdulillah kedua duanya selamat smpai kat tempat masing2...
sampai2 semalam aku tak terus ke seremban.
malah aku singgah di ampang untuk jmpe mr.badut gua...
and pagi tadi aku baru ke seremban...
sampai sampai terus flat..
benda aku dh jangka..
hahahaha
malam ni hari pertama aku di seremban dan hari pertama aku checkin kat hsptl.
mcm una ckp "check in untuk bulan madu"
hahahaha
time rest for me.
ini masa aku rest...
jangan tny kenapa aku hilang beberapa hari nti.
benda aku sendri dah jangka...
aku dh ckp kat una..
aku balik nti aku warded punya...
dh order katil awal2..
hahaahah see! betulkan aku ckp?
pape pun aku akan okey!
don wory guys.
korg tahu kan hsptl rumah kedua aku selama aku hidup ni..
doakan aku k.
aku akan dtg juga tmpt kowg plan untuk berjimba. :D

Okey now nak story satu benda.
malam tdi dlm kol 1 ajrul msg ckp "ari fist jd ex kptm.. aku bosan doe"
hahahah die msg kol 1 but dkt kol 2 bru qid reply sebb semalam
lepaking dengan geng2 ajam...
x perasan msg...
aku mampu gelak je die ckp mcm tu.
bila die ckp yg die moody je satu hri tu mmg aku x thu nak kata apa..
gelak je mampu...
Mmmm takpe laa along..
aku fhm ape kau rasa..
lagi2 kau jenis x ramai kawan kat ipoh tu...
mcm kau ckp..
kawan kau kat ipoh tu slain dk kolej adik mirul tu ngan atok tu je kann??
heheehhe
sabar k along...
awal lagiii memang kau rasa bosan..
esok lusa kau dh start kerja okey lerr tuu...
pape pun jaga diri bro...

mohon aku bertabah apa yang bakal jadi esok...
masuk sini sebab batok makin teruk...
dan ade darah tadi..
lagi2 deme dpt thu bru2 ni telinger and hidung aku berdrh sama..
tu yg tros hntr dlm..
menadah laa telinger esok hadap paksu...
mmmm
pape pon im okey!
jgn risau. :)

k la tu je nak ckp...percutian/ bulan madu ku bermulaaa!!
yeahhhhhhh!!!!hahahahah bongokkkk!
gua pasrah dahhhh

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…