Skip to main content

Basikal ke?

Assalammualaikum.
Menulis lagi.
Mood tengahari ni nak menulis tentang Nerdy!
Okey banyak benda lagi ni tak story pasal Nerdy.
Banyak benda yang terlepas.
Macam biasa Nerdy lately selaluuuu sgt jumpa and klo lepak sampai beram jam!
lama kan?
Macam lepak ngan bbdk HR.
Lepak hartamas berjam jam..
haihhh rindu!
Tapi apa aku nak story dulu skng ni?

Point utama aku nak story pasal
BASIKAL!
mcm korg pernah bace sebelum niii aku dri hari tu merengek ngn dowg
nak main basikal kan!
akhirnyaaa!
dapat juga...
aihhh Alhamdulillah..
hahaha thank you abang abang abang guaaa + wani sekali..
tunaikan permintaan gua.
kihkihkihkih..
masa mula mula Shahir ngn roy cm nak tak nak jee...
then qid ajak jee nik ngn wani pi..
awal nya ambik basikal sensowg...
qid yg decide...
lepas tuu pusing satu round dowg ajak main
yang 3 orang satu basikal tuu..
mase tuu laa tarik shahir skali main.
Mula mula qid,shahir ngn nik satu basikal..
Ajrul ngn wani satu basikal...
Ajrul ngn wani seronokk jee laju jalan masa tuu..
qid ngan nik and shahirr terkial kial..
mase tuu nik yg bawak memulaa...
qid duduk tengah.!
baru nak kayuh basikal dh senget...
baru nk gerak basikal dah senget...
hahahahah yang qid gelakkkkkk smp x leh nak stop!
hahahhah sumpah sengal...
tak thu nape jadi mcm tuuu...
berat sgt keee nk tampung bawak shahir kat belakang tu agak nyaa...
hahahhaaah!
tapi kannn bler shahir lak try bawak..
mcm tu jugakk jadi nyeee...
aku pelikkk..
klo bkn sebab tk leh tampung shahir...
takkan sebab qid?
ke sebab dowg mmg tak reti nak main basikal???
klo tak retiii nak main basikal mmg kelakar..
hahahahahah
yelaa kata drifterrr laaa... mat rempittt laaa bagaiii..
BAWA BASIKAL tak tahu??????
hahahahahaahahahahahahhaahha
klakarrrr klakarrrr.....
hahahahahhahah
mase tuuu qid gelakkk mmg kaw kawwwww!
last last basikal yg 3 org tuuu Wani yang bawak...
wani, qid ngan nik .. shahir ngan Ajrul naik yg dua org tuuu...
adoiii mase tuu baru reda sikitt..
baru boleh round dua tiga pusing...heeee..
Pape pun malam nii mmg best!
paling best apa???
paling best esok tu class kol 8 pagi...
tapi kite org kol 12 kat taman DR lagii..hahaha
sem 6 kannn... relax laa..
hahahha
lepas main basikal tunggu bbdk ni karoke plakk..
karok kat kedai mmber shahir jee..
area taman DR gakk..
lepas setel karok tros deme hantar qid balikkk...

Esok rabu 15 April 2015.
presentation ECS..
Present product yang kiteorg buat tuu...
sebab product tuu kami rapat...
sebab product tuu kami berkumpul..
sebab product tu kami bergurau senda..
sebab product tu jugak kamiii dah x mcm member..
tpi adik beradik!
guyss..sikit je hari lagii..
hargai saki baki hari hari yang ada...
walau kowg tak thu apa aku tulis..
korg tak thu apa aku rasa...
bahkan kowg takpeduli apa aku rasa...
tapi satu jee...
aku nak kowg thu... aku terkesan dengan semua nii.
korang mengubah aku..
bukan sowg dua yang berkata...
tapi majoriti yg aku kenal semua ckp
aku berubah sejak aku mengenali kalian!
aku takkan lupa korg.
sbb kowg buat aku tersenyum semula.
trima kasih.!

Harap semua nya berjalan dengan lancar esok.
Moga moga semua nya dipermudahkan.
dan gugup aku pon berkurang....

Korang nak tahu tak!
diorangkannn..
slalu klo malam wani hantar aku balik...
mesti tiga tiga moto skali ikot.
time tu aku rasa mcm..
sanggup diorang kann??
sebab nak hntr aku jeee....
aku hargaiii cara diorang...
pertolongan dorang ngan aku...
diorang berlima mmg byk tlg aku..
terima kasih ...
tu je mampu aku ucap.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…