<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Friday, 3 April 2015
Assalammualaikum.
Now nak storymory pasal Nerdy vs. HR
hahahah aku dh nampak dah yg Nerdy x boleh lawan bbdk HR..
dari segi apa??
hahahah
dri segi friendship and politik.
Okey mcm korang tahu bbdk HR masing masing
ada background family yang berbeza..
kak ojie tu ayah die menteri BN.. tapi dia masih boleh berkawan baik
dengan miwok yang mak die orang kuat PKR..
hahahahaha..
berkawan bertahun tahun tanpa mempersoalkan apa apa pasal politik
semasa bertemu..
tanpa mmpersoalkan tentang isu politikk sesama sendirii..
klo ada tak puas hati ke diorang buat statement random.
takde nk tuju satu bahagian.
even berjumpa depan depan tak pernah nak perli2 sesama sendiri..
friendship dowg mmg aku salute dri duluu...
Kak dira anak menteri melaka.
boleh bersahabat ngan abg amer sedangkan ayah abg amir orang kuat PKR.
see?
dowg kawan baikk k...
takde bermusuh..

Apa cita dengan Nerdy?
Aku bukan nak memburuk kan dowg.
cuma aku terkejut.
macam korang tahu skng sebok pasal GST kan??
semuaa orang mengamok..
termasuk org yang support BN.
Oneday lepak kedai mamak.
cakap cakap pasal GST..
aku menyampuk
"sana cita pasal GST.. sini cita pasal GST..bosan laa"
JUJUR aku ckp tu sebab aku rimass..
kat fb psl gst.. kat twitter pasal gst.. kat wechat pasal gst..
then ajrul jawab "nk buat mcm mana dh duduk kat negara ada gst"
k fine!
then nik bisik2 kat ajrul..
then automatik ajrul ckp "ohh pangkah dacing laa ni"
aku pon mcm #$%^&*()
so what?
ahahhahah lantak laaa..itu hal lainn..kita ni hal lain..
x payah cmpur aduk...
since dari tuu..
bler nak ckp pasal gst ajru msti
mcm ckp "ishh ishh jgn ckp psl gst ti org marahh.."
hahahah tah apa apa..
klo korang kenal sapa bbdk HR..
kowg akan lebih matang bab nii..
aku x ckp aku matang..tapi
aku dh jd seperti mereka..
dulu ye aku cepat melenting bila org ckp psl BN.
tapi skng tidak lagii..aku lebih berfikir.
mungkin tu pendapat kowg kann...
aku dah boleh trima.. sebab aku dh bljar dri abang2 akak2 HR tuuu...
benda mcm ni kita tak boleh terus bersuara.
kita kne pikir sekeliling juga.
benda ni isu sensitif.
sangat sensitif..

so klo ade sesape dri Nerdy yang membaca
harap tak terasa dengan posting aku kali ni...
aku just membezakan Nerdy and HR..
satu je aku nak ckp.
aku layan kowg mcm kwn2 aku.. mcm adik bradik akuu..
kau nak kutuk BN dpn aku go on.
aku xkan melenting even aku pangkah dacing.
sebab aku x kan ambik port langsung.
bukan urusan aku pon.
okey??

Salam



Official Template By BudakPEMALAS