Skip to main content

Nerdy vs. Hr

Assalammualaikum.
Now nak storymory pasal Nerdy vs. HR
hahahah aku dh nampak dah yg Nerdy x boleh lawan bbdk HR..
dari segi apa??
hahahah
dri segi friendship and politik.
Okey mcm korang tahu bbdk HR masing masing
ada background family yang berbeza..
kak ojie tu ayah die menteri BN.. tapi dia masih boleh berkawan baik
dengan miwok yang mak die orang kuat PKR..
hahahahaha..
berkawan bertahun tahun tanpa mempersoalkan apa apa pasal politik
semasa bertemu..
tanpa mmpersoalkan tentang isu politikk sesama sendirii..
klo ada tak puas hati ke diorang buat statement random.
takde nk tuju satu bahagian.
even berjumpa depan depan tak pernah nak perli2 sesama sendiri..
friendship dowg mmg aku salute dri duluu...
Kak dira anak menteri melaka.
boleh bersahabat ngan abg amer sedangkan ayah abg amir orang kuat PKR.
see?
dowg kawan baikk k...
takde bermusuh..

Apa cita dengan Nerdy?
Aku bukan nak memburuk kan dowg.
cuma aku terkejut.
macam korang tahu skng sebok pasal GST kan??
semuaa orang mengamok..
termasuk org yang support BN.
Oneday lepak kedai mamak.
cakap cakap pasal GST..
aku menyampuk
"sana cita pasal GST.. sini cita pasal GST..bosan laa"
JUJUR aku ckp tu sebab aku rimass..
kat fb psl gst.. kat twitter pasal gst.. kat wechat pasal gst..
then ajrul jawab "nk buat mcm mana dh duduk kat negara ada gst"
k fine!
then nik bisik2 kat ajrul..
then automatik ajrul ckp "ohh pangkah dacing laa ni"
aku pon mcm #$%^&*()
so what?
ahahhahah lantak laaa..itu hal lainn..kita ni hal lain..
x payah cmpur aduk...
since dari tuu..
bler nak ckp pasal gst ajru msti
mcm ckp "ishh ishh jgn ckp psl gst ti org marahh.."
hahahah tah apa apa..
klo korang kenal sapa bbdk HR..
kowg akan lebih matang bab nii..
aku x ckp aku matang..tapi
aku dh jd seperti mereka..
dulu ye aku cepat melenting bila org ckp psl BN.
tapi skng tidak lagii..aku lebih berfikir.
mungkin tu pendapat kowg kann...
aku dah boleh trima.. sebab aku dh bljar dri abang2 akak2 HR tuuu...
benda mcm ni kita tak boleh terus bersuara.
kita kne pikir sekeliling juga.
benda ni isu sensitif.
sangat sensitif..

so klo ade sesape dri Nerdy yang membaca
harap tak terasa dengan posting aku kali ni...
aku just membezakan Nerdy and HR..
satu je aku nak ckp.
aku layan kowg mcm kwn2 aku.. mcm adik bradik akuu..
kau nak kutuk BN dpn aku go on.
aku xkan melenting even aku pangkah dacing.
sebab aku x kan ambik port langsung.
bukan urusan aku pon.
okey??

Salam

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.