Skip to main content

Nerdy vs. Hr

Assalammualaikum.
Now nak storymory pasal Nerdy vs. HR
hahahah aku dh nampak dah yg Nerdy x boleh lawan bbdk HR..
dari segi apa??
hahahah
dri segi friendship and politik.
Okey mcm korang tahu bbdk HR masing masing
ada background family yang berbeza..
kak ojie tu ayah die menteri BN.. tapi dia masih boleh berkawan baik
dengan miwok yang mak die orang kuat PKR..
hahahahaha..
berkawan bertahun tahun tanpa mempersoalkan apa apa pasal politik
semasa bertemu..
tanpa mmpersoalkan tentang isu politikk sesama sendirii..
klo ada tak puas hati ke diorang buat statement random.
takde nk tuju satu bahagian.
even berjumpa depan depan tak pernah nak perli2 sesama sendiri..
friendship dowg mmg aku salute dri duluu...
Kak dira anak menteri melaka.
boleh bersahabat ngan abg amer sedangkan ayah abg amir orang kuat PKR.
see?
dowg kawan baikk k...
takde bermusuh..

Apa cita dengan Nerdy?
Aku bukan nak memburuk kan dowg.
cuma aku terkejut.
macam korang tahu skng sebok pasal GST kan??
semuaa orang mengamok..
termasuk org yang support BN.
Oneday lepak kedai mamak.
cakap cakap pasal GST..
aku menyampuk
"sana cita pasal GST.. sini cita pasal GST..bosan laa"
JUJUR aku ckp tu sebab aku rimass..
kat fb psl gst.. kat twitter pasal gst.. kat wechat pasal gst..
then ajrul jawab "nk buat mcm mana dh duduk kat negara ada gst"
k fine!
then nik bisik2 kat ajrul..
then automatik ajrul ckp "ohh pangkah dacing laa ni"
aku pon mcm #$%^&*()
so what?
ahahhahah lantak laaa..itu hal lainn..kita ni hal lain..
x payah cmpur aduk...
since dari tuu..
bler nak ckp pasal gst ajru msti
mcm ckp "ishh ishh jgn ckp psl gst ti org marahh.."
hahahah tah apa apa..
klo korang kenal sapa bbdk HR..
kowg akan lebih matang bab nii..
aku x ckp aku matang..tapi
aku dh jd seperti mereka..
dulu ye aku cepat melenting bila org ckp psl BN.
tapi skng tidak lagii..aku lebih berfikir.
mungkin tu pendapat kowg kann...
aku dah boleh trima.. sebab aku dh bljar dri abang2 akak2 HR tuuu...
benda mcm ni kita tak boleh terus bersuara.
kita kne pikir sekeliling juga.
benda ni isu sensitif.
sangat sensitif..

so klo ade sesape dri Nerdy yang membaca
harap tak terasa dengan posting aku kali ni...
aku just membezakan Nerdy and HR..
satu je aku nak ckp.
aku layan kowg mcm kwn2 aku.. mcm adik bradik akuu..
kau nak kutuk BN dpn aku go on.
aku xkan melenting even aku pangkah dacing.
sebab aku x kan ambik port langsung.
bukan urusan aku pon.
okey??

Salam

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…