Skip to main content

Entah apa lagi

Assalammualaikum..
Aku menulis saat air mata derasa mengalir
Allahu..
aku tk pasti kenapa..
mengalir dan terus mengalir dari semalam.
Hati terus dirundum sayuu..
Allah.
kuatkan aku..cekal kan hati aku...
tenangkan fikiran ku...
Aku tak thu apa yang aku fikir sampai mcm ni sekali
derasnya mutiara putih ni mengalir.
mungkin keadaan sekeliling juga menyebabkan mutiara ni mengalir laju.
terlalu banyak yang jadi..
semalam dalam keadaan kusutnya kepala nii
boleh plakk timbol satu masalah yang tak diduga...
shahir membantu..
membantu dan terus membantuuuu...
entah mcm mane..
mentol, fius, pluc, wiyerr tu semua tuu boleh plak tk berfungsiii...
dalam kusut aku tu cuba mengawal perasaan..
ingin marah! tapi tak terkeluar..
mereka keluarga aku kini...
rasa bengang tapii tak mampu nak tunjuk...
yang aku rasa nak tunjuk masa tuu..
aku nak nangis jeeee...
tp aku masih tk boleh nak buat..
aku pi uo ngan shahir...
cuba untukk gelakkk..
cuba untuk sembunyi semua nyaaaa..
semua nyaa okey!!!
tapi masih x mampuuuu...
balik dri uo aku trosss mcm rasa tak larat..
aku nak baring... aku penat sangattt...
tapi x bolehhh...
yg aku mampu smoke jeee...
masa tu jee aku isap 4 batang..
aku x thu nak buat apa dahhh..
otak fikiran aku.. dgn hati aku x sehaluann..
so ini laa yang jadiii....

Sham..
kau thu apa yang jadi kan?
tak perlu aku cerita kat sini..
cukup kau dgn ajam dh thu...
sham.. aku kuat kan??
yeaaa aku thu aku kuat... aku mampu laa..
kann???
aku tk sangka sampai mcm ni..
aku dh 21 thun sham..
perlu ker hidup ni ditentukan lagiii..
aku nk buat keputusan aku.
at least dri keluarga aku..
bukan dri org luar...
sham..
berat sham..
berat sgt untuk aku buat apa yang disuruh...
tapi aku xde pilihan..
mati selera aku hanya kerana memikirkan benda nii..
doakan aku kuat abang...
aku dh tkde kau untuk backup aku...
aku dh tkde kau untuk halang dowg buat mcm2 pada aku..
aku dh xde kau sham....
jd mohon doakan aku...


 

ni gambar semalam..
malam..
lepas setelkan wayar2 tu kat uo..
balik terus nak pasang ensel kat meja.
punya laa susah...
buat buat lobang x masukkkk...
buat buat lobang x masuk jugakkk!!!
naik bengang kite org..
yang mampu semalam 2 ensel je pasang..
means sebelah jee...
tapi board x gam lagiii...
semalam semua dh penat...
mungkin penat sangat..
termasuk aku pon penat.
banyak kali ajrul ckp "kita nak stop ke"
"kau tak nak rehat ke?"
aku ignore jee dia ckp...
last2 last aku pon dh x larat..
aku tanya die byk kali
"kita nak buat skng jugak ke??"
last last die ckp "kita stop dulu boleh tak??"
aku pon "haa okey esok kol brp"
terus buat date untuk esok skaliii...
means hri ni laaa..
hari ni lepas zohor.
jumpa rumah nik.
harap boleh selesaiii...
harap sangat..
tak nak ada masalah dahh..
doa kan kami sham, iwan, esya, pian, azhar, azrul..
doa kalian akan menguatkan aku..
aku dah call ibu ayah untuk doakan benda ni setel cepat.
sebab aku dh malas,.
haaaaa kan dh jujur..hahahahah

hari ni aku skip class...
satu kata MALAS.
hahahahahaha
klah nti aku sambung lagi..
salam rindu buat mu abng ku.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…