Skip to main content

Entah apa lagi

Assalammualaikum..
Aku menulis saat air mata derasa mengalir
Allahu..
aku tk pasti kenapa..
mengalir dan terus mengalir dari semalam.
Hati terus dirundum sayuu..
Allah.
kuatkan aku..cekal kan hati aku...
tenangkan fikiran ku...
Aku tak thu apa yang aku fikir sampai mcm ni sekali
derasnya mutiara putih ni mengalir.
mungkin keadaan sekeliling juga menyebabkan mutiara ni mengalir laju.
terlalu banyak yang jadi..
semalam dalam keadaan kusutnya kepala nii
boleh plakk timbol satu masalah yang tak diduga...
shahir membantu..
membantu dan terus membantuuuu...
entah mcm mane..
mentol, fius, pluc, wiyerr tu semua tuu boleh plak tk berfungsiii...
dalam kusut aku tu cuba mengawal perasaan..
ingin marah! tapi tak terkeluar..
mereka keluarga aku kini...
rasa bengang tapii tak mampu nak tunjuk...
yang aku rasa nak tunjuk masa tuu..
aku nak nangis jeeee...
tp aku masih tk boleh nak buat..
aku pi uo ngan shahir...
cuba untukk gelakkk..
cuba untuk sembunyi semua nyaaaa..
semua nyaa okey!!!
tapi masih x mampuuuu...
balik dri uo aku trosss mcm rasa tak larat..
aku nak baring... aku penat sangattt...
tapi x bolehhh...
yg aku mampu smoke jeee...
masa tu jee aku isap 4 batang..
aku x thu nak buat apa dahhh..
otak fikiran aku.. dgn hati aku x sehaluann..
so ini laa yang jadiii....

Sham..
kau thu apa yang jadi kan?
tak perlu aku cerita kat sini..
cukup kau dgn ajam dh thu...
sham.. aku kuat kan??
yeaaa aku thu aku kuat... aku mampu laa..
kann???
aku tk sangka sampai mcm ni..
aku dh 21 thun sham..
perlu ker hidup ni ditentukan lagiii..
aku nk buat keputusan aku.
at least dri keluarga aku..
bukan dri org luar...
sham..
berat sham..
berat sgt untuk aku buat apa yang disuruh...
tapi aku xde pilihan..
mati selera aku hanya kerana memikirkan benda nii..
doakan aku kuat abang...
aku dh tkde kau untuk backup aku...
aku dh tkde kau untuk halang dowg buat mcm2 pada aku..
aku dh xde kau sham....
jd mohon doakan aku...


 

ni gambar semalam..
malam..
lepas setelkan wayar2 tu kat uo..
balik terus nak pasang ensel kat meja.
punya laa susah...
buat buat lobang x masukkkk...
buat buat lobang x masuk jugakkk!!!
naik bengang kite org..
yang mampu semalam 2 ensel je pasang..
means sebelah jee...
tapi board x gam lagiii...
semalam semua dh penat...
mungkin penat sangat..
termasuk aku pon penat.
banyak kali ajrul ckp "kita nak stop ke"
"kau tak nak rehat ke?"
aku ignore jee dia ckp...
last2 last aku pon dh x larat..
aku tanya die byk kali
"kita nak buat skng jugak ke??"
last last die ckp "kita stop dulu boleh tak??"
aku pon "haa okey esok kol brp"
terus buat date untuk esok skaliii...
means hri ni laaa..
hari ni lepas zohor.
jumpa rumah nik.
harap boleh selesaiii...
harap sangat..
tak nak ada masalah dahh..
doa kan kami sham, iwan, esya, pian, azhar, azrul..
doa kalian akan menguatkan aku..
aku dah call ibu ayah untuk doakan benda ni setel cepat.
sebab aku dh malas,.
haaaaa kan dh jujur..hahahahah

hari ni aku skip class...
satu kata MALAS.
hahahahahaha
klah nti aku sambung lagi..
salam rindu buat mu abng ku.

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.