<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 2 April 2015
Assalammualaikum..
Aku menulis saat air mata derasa mengalir
Allahu..
aku tk pasti kenapa..
mengalir dan terus mengalir dari semalam.
Hati terus dirundum sayuu..
Allah.
kuatkan aku..cekal kan hati aku...
tenangkan fikiran ku...
Aku tak thu apa yang aku fikir sampai mcm ni sekali
derasnya mutiara putih ni mengalir.
mungkin keadaan sekeliling juga menyebabkan mutiara ni mengalir laju.
terlalu banyak yang jadi..
semalam dalam keadaan kusutnya kepala nii
boleh plakk timbol satu masalah yang tak diduga...
shahir membantu..
membantu dan terus membantuuuu...
entah mcm mane..
mentol, fius, pluc, wiyerr tu semua tuu boleh plak tk berfungsiii...
dalam kusut aku tu cuba mengawal perasaan..
ingin marah! tapi tak terkeluar..
mereka keluarga aku kini...
rasa bengang tapii tak mampu nak tunjuk...
yang aku rasa nak tunjuk masa tuu..
aku nak nangis jeeee...
tp aku masih tk boleh nak buat..
aku pi uo ngan shahir...
cuba untukk gelakkk..
cuba untuk sembunyi semua nyaaaa..
semua nyaa okey!!!
tapi masih x mampuuuu...
balik dri uo aku trosss mcm rasa tak larat..
aku nak baring... aku penat sangattt...
tapi x bolehhh...
yg aku mampu smoke jeee...
masa tu jee aku isap 4 batang..
aku x thu nak buat apa dahhh..
otak fikiran aku.. dgn hati aku x sehaluann..
so ini laa yang jadiii....

Sham..
kau thu apa yang jadi kan?
tak perlu aku cerita kat sini..
cukup kau dgn ajam dh thu...
sham.. aku kuat kan??
yeaaa aku thu aku kuat... aku mampu laa..
kann???
aku tk sangka sampai mcm ni..
aku dh 21 thun sham..
perlu ker hidup ni ditentukan lagiii..
aku nk buat keputusan aku.
at least dri keluarga aku..
bukan dri org luar...
sham..
berat sham..
berat sgt untuk aku buat apa yang disuruh...
tapi aku xde pilihan..
mati selera aku hanya kerana memikirkan benda nii..
doakan aku kuat abang...
aku dh tkde kau untuk backup aku...
aku dh tkde kau untuk halang dowg buat mcm2 pada aku..
aku dh xde kau sham....
jd mohon doakan aku...


 

ni gambar semalam..
malam..
lepas setelkan wayar2 tu kat uo..
balik terus nak pasang ensel kat meja.
punya laa susah...
buat buat lobang x masukkkk...
buat buat lobang x masuk jugakkk!!!
naik bengang kite org..
yang mampu semalam 2 ensel je pasang..
means sebelah jee...
tapi board x gam lagiii...
semalam semua dh penat...
mungkin penat sangat..
termasuk aku pon penat.
banyak kali ajrul ckp "kita nak stop ke"
"kau tak nak rehat ke?"
aku ignore jee dia ckp...
last2 last aku pon dh x larat..
aku tanya die byk kali
"kita nak buat skng jugak ke??"
last last die ckp "kita stop dulu boleh tak??"
aku pon "haa okey esok kol brp"
terus buat date untuk esok skaliii...
means hri ni laaa..
hari ni lepas zohor.
jumpa rumah nik.
harap boleh selesaiii...
harap sangat..
tak nak ada masalah dahh..
doa kan kami sham, iwan, esya, pian, azhar, azrul..
doa kalian akan menguatkan aku..
aku dah call ibu ayah untuk doakan benda ni setel cepat.
sebab aku dh malas,.
haaaaa kan dh jujur..hahahahah

hari ni aku skip class...
satu kata MALAS.
hahahahahaha
klah nti aku sambung lagi..
salam rindu buat mu abng ku.


Official Template By BudakPEMALAS