Skip to main content
Assalammualaikum.
Menulis mengikut hati.
sekali lagii..
aku menaip sini tanpa rasa.
tanpa tahu aku apa yang ingt aku cerita kan.
keadaan memaksa aku berasa sangatt serabut..
serabut dari atasa sampai bawak.
call die membuat kan aku terfikir.
siapa aku pada die??
apa hubungan aku dengan die?
bila die jadi hak ?
bila aku jadi hak die??
aku sendiri tk thuu..
dia atau aku yg keliru??
atau die atau aku yg x mengerti..
terakhir aku berjumpa masa di genting..
aku dengan die hanya bertindak mcm biasa..
mcm sebelum nii..
lepas bz dengan segala mcm hal di Ipoh..
lepas aku duduk rumah wani..
tap aku tinggal!
dekat seminggu lebih aku x menghubungi die langsung!
pappp! sekali die call pg tdi
pakai nmber 016 aku di tnya "u mmg jenis suka buat awex u mcm ni yer.
buang tanpa rasa..u ingt i tk pikir pasal u?"
itu die ckp! dengan sekli lafas...
aku terdiam..
kenapa kamo?
apa aku buat??
aku blurr...
aku tnye knp u?
die jawab dengan keadaan yang membuatkan aku rasa mcm aku mmg
tgh mempermain kan die..
aku pelik lagi sekali...
aku buat ape??
bgi aku die hanya kawan aku...
yesss! u kawan i..
i tk pernh deal ngan u yg u ni awex i..
i ni balax u..
no!
i tak pernh ckp mcm tuu.. NEVER!
u.. i tak thu bila saat dan ketika nya yg i ckp u hak i..
no laa u.. tak pernh...
u kne thu i mencuba untuk stop semua niii..
u thu sejarah i kann?
i tk nak dahh..
and i mintak maaf klo u rasa i permainkan u...
i tk sangka yg u tiap hari text i... msg i...
try call i pkai nmber tuu...
so sebab tu i biarkan tab tu kat situuu..phone i tu kat situuu..
sebab i pikir abng abng i ade nmber i yg lain..
dowg akan contc nmber i yg 016 klo ade pape...
u...
i minta maaf.. u salah fhm...
i mintak maaf juga sbb terpksa ckp mcm nii..
u... u kawan i.. and mybe oneday u sahabat i..
u pernh dgr semua keluh resah i..
i hargai tuuu..
i harap posting i ni tk menghampa kan u...
u....
ade ramai lagi lelaki... pengkid yang hensem kat luar sana...
pergi laa.. bukak hti u..
jgn tutup untuk mereka... u lawa...
u cantikk...
kenpa kena tunggu i...
kenapa berharap pada i...
i xde apa u..
u kawan i k..
kawan i forever..
i tknak sebab benda ni hubungan i ngan u renggang..
i tknak sbb perasaan tu u putuskan hubungan persbhtan nii..
i x nak sbb benda ni i jd kekok dengan u...
i jd org asing bg u..
i tak nak..
kita masing masing dh besar...
u kena fahammm..
i ada abang2 yang mengawal i..
i ada dowg yg thu semua aktiviti i...
jd plz .. yg mendesak mcm niii...
i bukan mcm yang lain..
i berbeza...

and thankz u mengeruhkan hubungan i ngan ajam.
tqsm.

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…