Skip to main content
Assalammualaikum.
Menulis mengikut hati.
sekali lagii..
aku menaip sini tanpa rasa.
tanpa tahu aku apa yang ingt aku cerita kan.
keadaan memaksa aku berasa sangatt serabut..
serabut dari atasa sampai bawak.
call die membuat kan aku terfikir.
siapa aku pada die??
apa hubungan aku dengan die?
bila die jadi hak ?
bila aku jadi hak die??
aku sendiri tk thuu..
dia atau aku yg keliru??
atau die atau aku yg x mengerti..
terakhir aku berjumpa masa di genting..
aku dengan die hanya bertindak mcm biasa..
mcm sebelum nii..
lepas bz dengan segala mcm hal di Ipoh..
lepas aku duduk rumah wani..
tap aku tinggal!
dekat seminggu lebih aku x menghubungi die langsung!
pappp! sekali die call pg tdi
pakai nmber 016 aku di tnya "u mmg jenis suka buat awex u mcm ni yer.
buang tanpa rasa..u ingt i tk pikir pasal u?"
itu die ckp! dengan sekli lafas...
aku terdiam..
kenapa kamo?
apa aku buat??
aku blurr...
aku tnye knp u?
die jawab dengan keadaan yang membuatkan aku rasa mcm aku mmg
tgh mempermain kan die..
aku pelik lagi sekali...
aku buat ape??
bgi aku die hanya kawan aku...
yesss! u kawan i..
i tk pernh deal ngan u yg u ni awex i..
i ni balax u..
no!
i tak pernh ckp mcm tuu.. NEVER!
u.. i tak thu bila saat dan ketika nya yg i ckp u hak i..
no laa u.. tak pernh...
u kne thu i mencuba untuk stop semua niii..
u thu sejarah i kann?
i tk nak dahh..
and i mintak maaf klo u rasa i permainkan u...
i tk sangka yg u tiap hari text i... msg i...
try call i pkai nmber tuu...
so sebab tu i biarkan tab tu kat situuu..phone i tu kat situuu..
sebab i pikir abng abng i ade nmber i yg lain..
dowg akan contc nmber i yg 016 klo ade pape...
u...
i minta maaf.. u salah fhm...
i mintak maaf juga sbb terpksa ckp mcm nii..
u... u kawan i.. and mybe oneday u sahabat i..
u pernh dgr semua keluh resah i..
i hargai tuuu..
i harap posting i ni tk menghampa kan u...
u....
ade ramai lagi lelaki... pengkid yang hensem kat luar sana...
pergi laa.. bukak hti u..
jgn tutup untuk mereka... u lawa...
u cantikk...
kenpa kena tunggu i...
kenapa berharap pada i...
i xde apa u..
u kawan i k..
kawan i forever..
i tknak sebab benda ni hubungan i ngan u renggang..
i tknak sbb perasaan tu u putuskan hubungan persbhtan nii..
i x nak sbb benda ni i jd kekok dengan u...
i jd org asing bg u..
i tak nak..
kita masing masing dh besar...
u kena fahammm..
i ada abang2 yang mengawal i..
i ada dowg yg thu semua aktiviti i...
jd plz .. yg mendesak mcm niii...
i bukan mcm yang lain..
i berbeza...

and thankz u mengeruhkan hubungan i ngan ajam.
tqsm.

Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.