Skip to main content

Bakal ada penamat

Salam
Aku di Arau.
Duduk membelek phone datang seorang 
student tanya pada aku
"stap present product ECS mcm mana? Okey ke stap?? bila nak share gambar?"
Aku terdiam...
then bertanya
"mane kamo thu pasal ECS ni??"
die kata..
"BudakPEMALAS la stap.. stap lupa yer stap x story lagi??"
hahahahhhaha
yeahhhh Niza...
stap lupa stap x story pasal presentation ECS tu lagii..
And dh berapa hari stap x story pasal NERDY!
ahahhahha
stap x sangka plak ade yang menunggu stap punya posting...
Mmmmmm

Okey now aku nak story pasal presentation ecs...
Mcm aku ckp hari tuu..
Rabu minggu lepas aku present ECS..
seminggu dah berlalu...
how?
Okey awal nya kami cuakk jugak..
sebab 2 group sebelum kami kena toce kaww kaww ngan sir
team leader, product developer ke, teknikal ke, SU ke semua kena soal apa yang dowg buat
apa yng dowg tlg sepanjang setelkan product tuuu...
Masa tu aku ngan Ajrul dah cuak dahh..
Ajrul leader kami, position die Team Leader..
And aku Product Developer...
Memang kena soal kaw kaww laa...
B4 present tuu Ajrul dengan sakit perot nak berak nk kencing semua ada..
hahahahha
lepas tu kami pon pi depan..
malam sebelum nak present aku dah bagi bagi 
kat diorang apa yang patot diorang ckp...
apa tugas diorang...
kau buat ape, die buat apa.. aku buat apa..
semuaaaa! qid dh bagi malam tuu.. siap balik kol 12 lebih dri tambun malam tuuu...
dah bagi sama rataa dah malam tuuu.. so klo sir tnye apa jerr kami dh ade jawapan dah.
sekali present present sir ckp "saya tak nak tanya apa apa"
\hahahahahhahah time tuuu rasa kelakarrr sangattt..
bersyukurr lagiii.. 
hahahhaah
lepas present tuu semua relaxx dah rasa.. Ajrul x jadi nak berak.. hilang tros sakit perut..
hahahahahahahahaah...
Lepas class tu kami lepak kat class sebelah..
sir dtg.. and wani ckp sir tny "betul ke modal 400??"
hahahahaha kenaa kome sebijikkk..
aku time tuu kat luar class ade discuss menda ngan mmber..
hmmmm klo aku ade time tu mmg aku aku skali kena..
lepas class tuu best!
main selfie selfie...hahahah jarang aku nak gedik nak selfie/ wefie ngn owg..
hahahhh
serius!
hmmmmm..
Pape pun tu antre the best moment aku ada..
thank you Nerdy!
I love you guysss!

Setel dah ECS now semua tengah fokus dengan IID..
kami present hari khamis nii..
maknanya lusa lahh..
Untuk IID ni NERDY berpecah!
cehh cehh cehhh..
Takde laa pecah mane pun..
group aku  aku,wani,nik and shahir sahaja..
guna nama Nerdy tuu..
And Ajrul dengan mmber die Ahge and  Kak miera..
Masa tu x leh buat apa..ikotkan semua kumpulan kena 3 orang jeee...
Class kami ade 2 group yng blh 4 orng sekumpulan..
mase tuu aku minta la untuk 4 org satu group..
Ajrul mmg dh rapat ngan ahge..
so xde hal laa klo kami berempat die ngan ahge...
meeting semalam pun Nerdy untuk IID sahaja..
Ajrul memula ajak Nik lepak kepsi caning...
Tapi kami nk lepak kepsi rapat...sebab aku ade janji ngan nadia..
try gak msg Ajrul suh ajak ahge lepak skali kat kepsi rapat..
tapiii tak layannnn! hahahahaha sedihh!!
hmmmm.
Lepas nii setel IID ni semua fokus kat MP plakk..
hope okeyy! MP nii yang paling bahaya niii;..
ngan aku aku cuakkk..hahahahah Doakan aku guys!
sikittt jee lagi nak sampai garisan penamat!

Masa nak sampai garisan penamat niii laaa
aku start ada kat garisan pemulaan di Arau..
howw howw???
serabottt siakkk..
but nvm...
aku masih boleh handle..
sebab aku thu aku ada kawan kawan and
tuan tuan yang always bertolak ansur ngan aku..
and tlg aku bila aku susah...
Thank you guyss!
Aku hargaii...

Untuk bebudak ROTU yang batch baru!
yang baru kenal stap.
Jangan menilai dari luaran guyss..
tanya senior kowg stap macam mana..
Stap boleh jadi kawan kowg klo kowg jenis dengar arahan..
stap boleh jadi musuh kowg klo kowg jenis ikot kepala sendiri..
Kita student..
stap student kamu student..
stap thu life kowg macam mana..
kita jauh dri mak ayah kita..
kawan sekeliling..
pensyarah2 kita lah mak ayah kita adik beradik kita...
jadi cuba hormat dan buat yang terbaik untuk semua aktiviti yang dilakukan..
Stap ada je untuk tadah telinga untuk apa jeee kowg nk ckp!
okey?
jaga sikap. stap dgr mcm2 benda pasal kowg!





Ini gambar gambar masa hari tu . With NERDY!


Okey korang korang korang..
ni aku nak story ptg ni.
nanti ade masa aku masuk lagi.
jaga diri

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam