Skip to main content

Bakal ada penamat

Salam
Aku di Arau.
Duduk membelek phone datang seorang 
student tanya pada aku
"stap present product ECS mcm mana? Okey ke stap?? bila nak share gambar?"
Aku terdiam...
then bertanya
"mane kamo thu pasal ECS ni??"
die kata..
"BudakPEMALAS la stap.. stap lupa yer stap x story lagi??"
hahahahhhaha
yeahhhh Niza...
stap lupa stap x story pasal presentation ECS tu lagii..
And dh berapa hari stap x story pasal NERDY!
ahahhahha
stap x sangka plak ade yang menunggu stap punya posting...
Mmmmmm

Okey now aku nak story pasal presentation ecs...
Mcm aku ckp hari tuu..
Rabu minggu lepas aku present ECS..
seminggu dah berlalu...
how?
Okey awal nya kami cuakk jugak..
sebab 2 group sebelum kami kena toce kaww kaww ngan sir
team leader, product developer ke, teknikal ke, SU ke semua kena soal apa yang dowg buat
apa yng dowg tlg sepanjang setelkan product tuuu...
Masa tu aku ngan Ajrul dah cuak dahh..
Ajrul leader kami, position die Team Leader..
And aku Product Developer...
Memang kena soal kaw kaww laa...
B4 present tuu Ajrul dengan sakit perot nak berak nk kencing semua ada..
hahahahha
lepas tu kami pon pi depan..
malam sebelum nak present aku dah bagi bagi 
kat diorang apa yang patot diorang ckp...
apa tugas diorang...
kau buat ape, die buat apa.. aku buat apa..
semuaaaa! qid dh bagi malam tuu.. siap balik kol 12 lebih dri tambun malam tuuu...
dah bagi sama rataa dah malam tuuu.. so klo sir tnye apa jerr kami dh ade jawapan dah.
sekali present present sir ckp "saya tak nak tanya apa apa"
\hahahahahhahah time tuuu rasa kelakarrr sangattt..
bersyukurr lagiii.. 
hahahhaah
lepas present tuu semua relaxx dah rasa.. Ajrul x jadi nak berak.. hilang tros sakit perut..
hahahahahahahahaah...
Lepas class tu kami lepak kat class sebelah..
sir dtg.. and wani ckp sir tny "betul ke modal 400??"
hahahahaha kenaa kome sebijikkk..
aku time tuu kat luar class ade discuss menda ngan mmber..
hmmmm klo aku ade time tu mmg aku aku skali kena..
lepas class tuu best!
main selfie selfie...hahahah jarang aku nak gedik nak selfie/ wefie ngn owg..
hahahhh
serius!
hmmmmm..
Pape pun tu antre the best moment aku ada..
thank you Nerdy!
I love you guysss!

Setel dah ECS now semua tengah fokus dengan IID..
kami present hari khamis nii..
maknanya lusa lahh..
Untuk IID ni NERDY berpecah!
cehh cehh cehhh..
Takde laa pecah mane pun..
group aku  aku,wani,nik and shahir sahaja..
guna nama Nerdy tuu..
And Ajrul dengan mmber die Ahge and  Kak miera..
Masa tu x leh buat apa..ikotkan semua kumpulan kena 3 orang jeee...
Class kami ade 2 group yng blh 4 orng sekumpulan..
mase tuu aku minta la untuk 4 org satu group..
Ajrul mmg dh rapat ngan ahge..
so xde hal laa klo kami berempat die ngan ahge...
meeting semalam pun Nerdy untuk IID sahaja..
Ajrul memula ajak Nik lepak kepsi caning...
Tapi kami nk lepak kepsi rapat...sebab aku ade janji ngan nadia..
try gak msg Ajrul suh ajak ahge lepak skali kat kepsi rapat..
tapiii tak layannnn! hahahahaha sedihh!!
hmmmm.
Lepas nii setel IID ni semua fokus kat MP plakk..
hope okeyy! MP nii yang paling bahaya niii;..
ngan aku aku cuakkk..hahahahah Doakan aku guys!
sikittt jee lagi nak sampai garisan penamat!

Masa nak sampai garisan penamat niii laaa
aku start ada kat garisan pemulaan di Arau..
howw howw???
serabottt siakkk..
but nvm...
aku masih boleh handle..
sebab aku thu aku ada kawan kawan and
tuan tuan yang always bertolak ansur ngan aku..
and tlg aku bila aku susah...
Thank you guyss!
Aku hargaii...

Untuk bebudak ROTU yang batch baru!
yang baru kenal stap.
Jangan menilai dari luaran guyss..
tanya senior kowg stap macam mana..
Stap boleh jadi kawan kowg klo kowg jenis dengar arahan..
stap boleh jadi musuh kowg klo kowg jenis ikot kepala sendiri..
Kita student..
stap student kamu student..
stap thu life kowg macam mana..
kita jauh dri mak ayah kita..
kawan sekeliling..
pensyarah2 kita lah mak ayah kita adik beradik kita...
jadi cuba hormat dan buat yang terbaik untuk semua aktiviti yang dilakukan..
Stap ada je untuk tadah telinga untuk apa jeee kowg nk ckp!
okey?
jaga sikap. stap dgr mcm2 benda pasal kowg!





Ini gambar gambar masa hari tu . With NERDY!


Okey korang korang korang..
ni aku nak story ptg ni.
nanti ade masa aku masuk lagi.
jaga diri

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…