Skip to main content

thankz to abg amar




haa..qid nak ucap an thankz to abg amar coz dah change ann background music qid ni..
ermm thankz yeee...

herm!! esya..tadi at tuisyen cyra ade tnye qid at mane kubur arwah achik..qid bg laa tau..
pas uh qid tanye laa die kenapa,die kata die tiap2 minggu g kubur ayah die and mybe die nak g kubur
arwah achik spin kot...
bler die ckp cm uh,ati ni terasa plak nak g kubur arwah esok..
mybe nak g ptg kot,pape hal pown tunggu sok jee laa....
and qid akan g kubur arwah achik,atok,nenek and abg naim b4 qid g tmpt remy..

ha cm pasal remy,tringat plak at kate2 ayah ari rabu ari tu..
ayah kate die akan tanye ngan pk cik cm mne??
and ayah kate ayah tkut nak lepas kan qid duduk sne..sbb die dh serik ngan hal2 yg qid wat at sne..
so,die kte lbih baik die bincang ngan pakcik dlu,die kte ni bkn bnde yg mudah...if qid wat
hal at sne..blom tentu qid dpt dtg pindh skolah at cni blik...SUSAH!! tu laa kate ayah..
pape hal die kne bincang ngan pak cik,coz pakcik jee yang pling tau perngai qid ni..
ermmm hope sgt pak cik bg lmpu ijau!!!
hhahahaha
*remy pas ni kite gegar IPD BUKIT AMAN plak laa..
kite gegar BALAI SEREMBAN xde pape kesan pown...wat penat jee :)))

esya..mlm td abg kmo col ckp mama kmo msok hsptl..mama kmo sesak nafas..
qid x pat g pown tgk..ermm esya,abg kte mama kmo terlalu rindu kat kmo..
and abg kte sjak akhir2 ni mama kmo jarang mhu makan..
ya allah..ape laa yg akan jd pas ni yee??
ermmm...esya..kte sme2 doakan supaye mama kmo cpt sembuh ok!!
qid xnak dgr dh brite2 yg menyedihkan ni..^^

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…