<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Wednesday, 15 March 2017
Assalammualaikum
Abang.
Aku buat dah isnin hari tu.
Buat mcm hari tu gak.
Tp kali ni masuk dekt urat kt peha tu.
Sakit abang. Nak jalan laa paling sakit.
Aku nk cerita ni.
Aku buat benda ni aku x gi thu sapa pun yg aku rapat.
Tapi, aku bg tahu ima.
Ima ni awek along.
Aku tak rApat pun sangat dengan dia.
Cuma selalu im kt fb sajaa.
Jumpa pon kami tak pernah.
Ada satu hari tu
Aku down gila.
Sebab aku takut nak buat benda ni.
Aku nk ckp dgn nad, tk boleh sbb aku tknak dia thu.
Syid pun sama. Aku nak sembang dgn dia masa tu pon x boleh. Sbb aku xnak dia thu.
Along?
Lps yg last msg2 xde contact dia pon..
Dekat fb pon tkde.
Aku ade msg dia dlm skali dua  tp dia  x reply.
So aku dh malas dh nak contc dia.
Masa malam tu, aku kt luar. Otak mmg kelaut gila.
Aku scroll2 fb aku nampak nama ima tu.
Kebetulan masa tu dia online.
Dan entah mcm mne aku share dgn dia masalah aku abang.
Bila dh balik rumah tu bru aku terfikir. Kenapa aku sembang dgn dia.
Kenapa aku share dgn dia.
Ni kalau along thu ni, mampos dia tknkasi ima tu kawan nan aku lg.
Tk pasal pasal along suh ima block aku nanti.
Ye lah. Aku ni tah apa2.
Tk menyusahkan along, aku susah kan awek dia plak.
Mmg la dia mengamok kann.

Lepas aku sedar semalam. Aku terkejut bila aku wc syid. Dia kata dia dh thu. Nad thu ajam thu.
Hmm aku tk pasti ima yg bagithu atau tak.
Tp bila aku tny, ima ckp dia tkthu.
Aku ada sebab kenapa tknak dowg thu.
Aku tknak semakkan kepala dowg dgn problem aku.
Cukup aku sowg yg tnggung masalah aku.
Slama ni pon aku dh byk susahkan ramai org.
Aku thu tu.
So kali ni aku decide aku x nak bgtau sapa2 dan biar tak sapa thu.
Tapiiiii.
Last2 sedar2 je aku dpt thu dowg2 yg rapat dengan aku sume thu.
X syok nyaaaaa.
Tak thu mcm mne nak hadap dowg nanti.
Harap dowg fhm kenapa aku xnak dowg thu.

Kadang akj terfikir,
Aku nak semua org buang aku dri hidup dowg.
And aku nak strt hidup bru. Tanpa siapa2 pun
Sebab aku tknak susahkan sesiapa lg.
Biar laa lepas ni apa yg jd pd aku, aku sendiri
Yang thu.
Tapiiii.
Aku thu aku x mampu buat tu semua.
Sebab aku terlalu sygkan dowg semua.
terlalu k.
Hmm

Btw aku nak ckp sory kt ima tu sbb tk pepasal mlm tu dia kena dgr mslh aku. Maaf sngt2

Salam


Official Template By BudakPEMALAS