Skip to main content

sory

Assalammualaikum
Abang.
Aku buat dah isnin hari tu.
Buat mcm hari tu gak.
Tp kali ni masuk dekt urat kt peha tu.
Sakit abang. Nak jalan laa paling sakit.
Aku nk cerita ni.
Aku buat benda ni aku x gi thu sapa pun yg aku rapat.
Tapi, aku bg tahu ima.
Ima ni awek along.
Aku tak rApat pun sangat dengan dia.
Cuma selalu im kt fb sajaa.
Jumpa pon kami tak pernah.
Ada satu hari tu
Aku down gila.
Sebab aku takut nak buat benda ni.
Aku nk ckp dgn nad, tk boleh sbb aku tknak dia thu.
Syid pun sama. Aku nak sembang dgn dia masa tu pon x boleh. Sbb aku xnak dia thu.
Along?
Lps yg last msg2 xde contact dia pon..
Dekat fb pon tkde.
Aku ade msg dia dlm skali dua  tp dia  x reply.
So aku dh malas dh nak contc dia.
Masa malam tu, aku kt luar. Otak mmg kelaut gila.
Aku scroll2 fb aku nampak nama ima tu.
Kebetulan masa tu dia online.
Dan entah mcm mne aku share dgn dia masalah aku abang.
Bila dh balik rumah tu bru aku terfikir. Kenapa aku sembang dgn dia.
Kenapa aku share dgn dia.
Ni kalau along thu ni, mampos dia tknkasi ima tu kawan nan aku lg.
Tk pasal pasal along suh ima block aku nanti.
Ye lah. Aku ni tah apa2.
Tk menyusahkan along, aku susah kan awek dia plak.
Mmg la dia mengamok kann.

Lepas aku sedar semalam. Aku terkejut bila aku wc syid. Dia kata dia dh thu. Nad thu ajam thu.
Hmm aku tk pasti ima yg bagithu atau tak.
Tp bila aku tny, ima ckp dia tkthu.
Aku ada sebab kenapa tknak dowg thu.
Aku tknak semakkan kepala dowg dgn problem aku.
Cukup aku sowg yg tnggung masalah aku.
Slama ni pon aku dh byk susahkan ramai org.
Aku thu tu.
So kali ni aku decide aku x nak bgtau sapa2 dan biar tak sapa thu.
Tapiiiii.
Last2 sedar2 je aku dpt thu dowg2 yg rapat dengan aku sume thu.
X syok nyaaaaa.
Tak thu mcm mne nak hadap dowg nanti.
Harap dowg fhm kenapa aku xnak dowg thu.

Kadang akj terfikir,
Aku nak semua org buang aku dri hidup dowg.
And aku nak strt hidup bru. Tanpa siapa2 pun
Sebab aku tknak susahkan sesiapa lg.
Biar laa lepas ni apa yg jd pd aku, aku sendiri
Yang thu.
Tapiiii.
Aku thu aku x mampu buat tu semua.
Sebab aku terlalu sygkan dowg semua.
terlalu k.
Hmm

Btw aku nak ckp sory kt ima tu sbb tk pepasal mlm tu dia kena dgr mslh aku. Maaf sngt2

Salam

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…