Skip to main content

Minggu awal Class

Assalammualaikum Esya!
Hmm terpakse menchilok jap on9 pepgi nih...
hihhihiih
bukan ape..rase lame plakk tak berblogger kat sni annnn..!
hmm malam tadi tidoq..
skali termimpi kamu..
mungkin qid rindu kottt...
heheeheh
Im so sory esy sbb b4 ni qid ade ckp yg dh sampai sni qid nak pi lawat kubur kamu kann??
Tapi sampai skng qid x pergi lagiii..even dh dekat seminggu pun qid kat siniii.....
Sorry esya..
ikot kat hari ahad hri tuu nak pergi...tapi..
qid kuar ngan wani,nik and akma....Ssedar dh lepaking samp kul 7 malam...
so x dan lahh nak pi lawat esya...
dh tuu isnin dh start class...
kelas plakkk ade sikit masalh...
tuu yg xfree sgt...
kemarin balikk je class tros balik buat surat untuk anta kat TPA.
then semalam balikk jee tros gi karok ngan nik and wani...
so blerr qid nak pi??
insya Allah kalau free esok or lusa qid pergi k!
insya Allah...
qid nak gi pown kena tnye fizie jugekkk...
sbb??
die ade ckp hari tuu kalau nak pi kubur bg tau die sbb die nak join skali!
hmmm so kalau die nak ikot kena laa plekkk tunggu die...heheheheh

Haa now dah hari ketige class...
dan hari ketige ni plekk merupekan hari yg pertame qid pergi class wani..means sekelas ngan wania and geng geng die!
semalam dh masuk lagi sebenarnye....
cite die cm niii..memule qid masuk class qid..dh tuu miss tnye lahh mane yg group die x cukup?
qid angkat lerr tgn sbb qid bg tauu yg qid akan move dri kelz uhhh!
then dan2 uhh jugak die suruh qid tunggu die kat lr10.
die kate die lepas uhhh masuk class yg qid nak tukar uhhh...
so skali jee senang.
Tugasan pertame dlm class uhh!
tugasan die qid same ngan akma..
wani ngan dira and nik sowg! :)
hmmm..Hope class hari nii okeyy!
lagi2 class sir petra..
cuakk wokk ngan die.butt butt buttttt!!!! Buat tak thuu je..like qid ni bru kenal die jee kan?
hahaha okey! fullstop! :P

Haa kenape qid tukar class???
okeyyy qid story.Cite die mcm niiii..
hari pertame masuk kolej balikk uhh mood qid dh down gilrrr ngan clas uhh hanya sebab sowg lect nii..
lect ni die mengajar qid since qid sem1 lagii..and qid fhm sgt perangaii die..
and mase dlm class.
secara automatik nye qid nekad nak pindah class...
qid nekad!!!!
habis jee class qid tnye class wani mcm mane?
sbb qid target class die jee yg die nakkk pindahh..
habis class uhh nik teman qid gi UPA...
skali time kat UPA dowg ckp "kenp nak tukr class..kan dh pilihh..Tak boleh tukar class"
pergghhh berlagakk gilerr miss uhhh.. :)
And lepas uhh qid jumpe lahh my daddy!Hahaha daddy ke??
qid jmpe sir faris.
Qid tnye die"tukar class blh ke??"
dh tuu die kate die tk thu die suh tnye upa..
qid ckp qid dh gii..and qid trang kan kat die yg psl ape upa ckp..then die ckp die x dpt tolong..sbb nnti upa akan mrh die plekkkk!!!
Okey Fine ! qid pown kuar dri bilikk uhhh..
lepas uhh Qid pi bilik kaunseling..Jumpe my second Daddy! Eh!!! hahaahahahahaha
qid jumpe sir rahmat :P
qid tnye die mcm mane??
die kate g die thu memang x blh nak tukaq....
die tnye kenape??
qid bg alasan ckp "rmai sgt yg pandai lahh sir"
then dan dan tuu kena mrh..die ckp "hbis tuu nak kwn ngan bdk x pandaii?nak jadi x pandaiii??elok sgt ke tuhhh?" okey fullstop! malas nak story lagii...hihihihih
Tapi sir rahmat ade bg cadangan ckp "klu nak sgt buat surat..hantar sendiri kat TPA kalau nakkk!"
haaa secare nekad nye qid pown buat lahh surat hantar kat TPA.
memule nak tulis yg pasal rmaii yg dekan..skali qid berterus trng ckp yg pasal lect tuhhh...
semalam ingt nak hantar kat TPA...
skali nik ke wani tahh yg ajak pi UPA dluu tnye..
so kami pown pi UPA tnye skali lagii...die kate benda yg same...
then tnye kenapa??
qid pownnn mcm tergagap2 nak ckp annn gilerrr ape nak ckp psl lect uhhh..Mampos sume owg kat situ thuu
nnti...Malu plakkk die..
then qid ckp qid pi ambik surat yg qid nak anta kat TPA uhh dlu then bg kat die...
Dah ambik surat uhhh dan2 tuhh jugakkk die kasi tukaq classs.......
die tnye gakkk "sape lect tu"
qid pown ckp lah name lect tuuu....
hmmm so secare rasmi nye qid dh jdi student dim0207! :)
Kalu qid thu senang..Qid story jee kat sir rahmat psl lect uhhh...
tak yahh qid nak cover2....
klo bg tau sir amat lgi senang..sbb nnti mesti die akan bwk jmpe tpa..tpa akan tnye mcm2..
and miss uhh mesti kena sumting! bukann nak niaya miss uhh..tp ramai kott yg x suke...
so kena lah lahh kolej wat sesuatuuu kannnN!!!

Haaa ain tak kisah ke pindah class?
ain.. or a.k.a my adikk kann!serius qid sebersalah gilerrr nak tukar sbb dh plan awal2 nak seclass ngan die...
but qid ade problem qid sendri yg memakse qid pindah..
mungkin ain tk brp kenal qid lagii...
klo qid masihh stay kat class uhh...!
mampos qid mengamokk nnti time miss uhh mengajar..sesilap hri bulan qid blarr mcm uhh jee dri class miss uhh!
hmm Qid memang gilerrrr..blerr dh mrh dh bengangg memang qid gilerrr...
sbb tuh ain! Aku pindh jugakk sbb aku x nak perangai gilerr aku ni smp kat kolej niii!!!
aku x nak org pikir lain pasal akuuu...
sbb perangai aku nii dtg tanpe aku sedarrrr..!!!!!!!!!!
Kau lain dik...kau strong...Kauu mudah untuk bersabar...
tapii aku x!!
Kau punye kesabaran memang tinggii..memang aku tabikkk..tapi aku x blh sesabar kauuu...sbb aku bkn kau!
hmmm ingt tuu dikk..
btw,sory terpkse tinggal ann kau sensowg at class uhh!!
sory ya....

*k lah esya nak pi classs....
nni qid upload gmbr k!
bye :)

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…